Martin Bosma (PVV) woest op ‘zonnekoningin Halsema’ de boerkaverbodweigeraar: ‘Opstand tegen de rechtsstaat!’

De PVV zet hun kruistocht tegen burgemeester Halsema van Amsterdam door, omdat de GroenLinks-burgermoeder weigert haar verzet tegen het boerkaverbod op te geven. Martin Bosma spreekt nu ontdaan over een opstand tegen de democrate en de rechtsstaat die nu gaande zou zijn in de hoofdstad. “Zonnekoningin Halsema,” aldus Bosma: “l’état, c’est moi!”

Geert Wilders maakte er al een video over, en ook de overige PVV-Kamerleden zijn op z’n zachtst gezegd not amused met de voortdurende weigering van GroenLinks-burgemeester Femke Halsema om het boerkaverbod straks te handhaven in Amsterdam. Zelfs dit kabinet (met D66, nota bene) heeft bij monde van een woordvoerder van minister Ollongren een tik op de vingers uitgedeeld aan de eerste burger van de hoofdstad.

PVV’er Martin Bosma vindt dat echter volstrekt onvoldoende. Volgens de rechterhand van Wilders doet de D66-bewindsvrouw “zich er vanaf met vage uitspraken via een woordvoerder”. Maar de scherpste teksten heeft Bosma bewaard voor Halsema zelf. Hij vergelijkt haar met de Franse koningen die tot vlak voor de revolutie in gouden paleizen woonden en leefden als halfgoden, terwijl het volk crepeerde op het platteland. “Zonnekoningin Halsema,” zo noemt hij zijn voormalige collega en schrijft haar een citaat van Koning Lodewijk XIV toe. Lodewijk vervolgde zijn politieke tegenstanders meedogenloos, en probeerde keer op keer oorlog te voeren tegen Nederland.

Ook Halsema werkt in strijd met de goede orde, vindt Bosma. Hij verwijt haar een opstand “tegen democratie en rechtsstaat” te voeren, omdat ze dus het boerkaverbod – goedgekeurd door de Tweede en Eerste Kamer – niet zal uitvoeren. Daarom wil de PVV haar ontslaan, zo legde Wilders gisteren uit. en gezien de uitspraken van Bosma is hij het vermoedelijk wel eens met dat plan…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

85 reacties

 1. bifbof

  Zou dit verkeerd geschreven zijn en is het in werkelijkheid een hommage aan Quispel ?

  https://www.taalbank.nl/2018/06/28/kwispellezen/

  1. hans-e-pans

   Geef iemand macht en hij/zij laat zijn/haar ware aard zien!

 2. Ernst Quispel

  Nu is Martin Bosma ook al WOEST!

  De PVV-fractie doet er goed aan een mindfulness-cursus te volgen.

  1. fockingworst

   @ernst mag ZIJN MENING HIER RIJKELIJK VERKONDIGEN.

  2. Siemien

   Onzin, je laat precies zien, hoe iemand zijn antisemitisch en islamitische kop een meter in het beton stopt.

  3. van Urk

   U vergeet de VVD jongeren. Het is bovendien vreemd dat linkse partijen nota bene de boerka als vrijheidssymbool denken te moeten gaan ophemelen. Als iedereen aan kan zetten tot het niet handhaven van wetgeving is het hek van de dam. Of je wilt een rechtsstaat of je kiest voor anarchie.

   1. Beukman

    Het is bovendien vreemd dat linkse partijen nota bene de boerka als vrijheidssymbool denken te moeten gaan ophemelen.

    Wie doen dat dan precies, @Urk? Femke zelf in ieder geval niet: die moet niets hebben van doekies en boerkies. Alleen vindt zij dat de overheid terughoudend moet zijn in de klerenkeuze van de burger. Opportunisme kan haar dus niet worden verweten.

   2. robroy

    ANARCHIE GAAT HET WORDEN HET GAAT NOG LEUK WORDEN IN NEDERLAND .

  4. Beukman

   🙂
   Bij de PVV hebben ze niks anders om over te zeiken. Het gaat kennelijk wel goed met Nederland.

  5. Rosasolis

   @Ernst, fockingworst, en Spaanse kok. Inderdaad mag ieder abonnee zijn/haar mening over vele onderwerpen aan dit site doorgeven. Als je houdt aan de huisreglement van de redactie. Voor enkele weken hielden de trollen op dit site aan het reglement, maar helaas zijn ze alweer actief om mensen die durven een ander mening te hebben te pesten. Kortom: je moet altijd denken als de trollen en je moet altijd met ze eens zijn, anders proberen die lui je weg te pesten, met domme en ordinaire commentaren. Weten zij nog niet dat het aan de redactie is om te beslissen wie moet verdwenen.

   1. fockingworst

    @rosalis wilt u mijn reaguurdersnaam niet besmetten met @ernst en de@spaanse cock. Bvd

 3. fockingworst

  Als ze niet mee willen doen met de nederlandsche wet in Amsterdam, waarom dan ook niet meteen stoppen met belastinggeld daarheen sturen win win.
  Van mij mag er een hek omheen met al die geflipte sylvanas stad vol met marrokkaans en turks gespuis wetteloos is het daar toch al.

 4. Achja

  Volgens mij heeft rechtsstaat er niks mee te maken. Er heeft nog geen rechter zich uitgesproken over dit verbod. Het is een democratisch besluit. En een rechter kan het via rechtspraak dus nog van tafel vegen als hij er gegronde redenen voor vind. En er zijn genoeg wetten die nooit worden nageleefd zoals het sneeuwvrij houden van de straat voor je huis. Wat inmiddels ook onzinnig is geworden omdat wij door europees recht niet tot werken gedwongen kunnen worden.

  1. Lugar

   @Achja: Wat probeer je nu precies te zeggen? Een rechter die een wet van tafel veegt zoals je sneeuw veegt?

   1. Achja

    Ik probeer te zeggen dat Bosma het verschil tussen democratische besluitvorming en rechtspraak niet snapt.
    Er zijn genoeg democratische wetten die niet rechtsgeldig zijn.

 5. Spaanse kok

  Nadat half Nederland zijn zegje er over gedaan heeft, komt Bosma met een reactie.
  Snap gelijk waarom hem de “kwaiteit” lui wordt toegekend.

  1. fockingworst

   @spaanse kok mag ook ZIJN ZEGJE hierover doen.

   1. Lugar

    @Worst: Inderdaad, dat heb je goed gezegd. Ik erger mij soms aan wat opa hier opschrijft maar dat moet ik ook gewoon niet doen. Maar als het de spuigaten uitloopt heb ik altijd nog mijn eigen ‘bansysteem’ 😉

  2. Top

   Hèè Jabba! Ben je weer uit je bedje geglibberd? Valt niet mee hè, elke dag weer naar die stapel stenen glijden, want een stoel die jouw overeind houdt, is nog niet gebouwd voor iemand met jouw (laten we maar zeggen) “postuur”. Hoe ga je trouwens elke keer zogenaamd naar Spanje toe? Per vrachtwagen? Hou je vandaag je ‘zweetplekken’ een beetje drog, anders gaat het zo stinken.

   1. Lugar

    @Top: Jammer dat het zo moet, maar helaas, het is niet anders. Boontje komt om zijn loontje!

   2. IJsbrand Koudvuur

    “…Hèè Jabba! Ben je weer uit je bedje geglibberd? Valt niet mee hè, elke dag weer naar die stapel stenen glijden, want een stoel die jouw overeind houdt, is nog niet gebouwd voor iemand met jouw (laten we maar zeggen) “postuur”. Hoe ga je trouwens elke keer zogenaamd naar Spanje toe? Per vrachtwagen? Hou je vandaag je ‘zweetplekken’ een beetje drog, anders gaat het zo stinken…”

    Aldus de inhoudelijke boodschap van Top…

    Puik hoor…

    (Noot: Dit was overigens sarcasme)

    1. Lugar

     @Koudvuur: Gek hè?

    2. Top

     Doe mij een lol en loop onder een bus. Het beste wat er kan gebeuren voor ‘deugmensen’.

 6. nienke

  Inderdaad laat Amsterdam maar barsten, een totaal losgeslagen bende de Nederlandse wet geld niet voor die hufters en Halsema zal er in de kortste keren een islamitisch bolwerk van maken als het het al niet is.
  Alle straatnamen vervangen, beelden verwijderen, zwarte piet vervangen door roetveeg pieten, Joden mogen niet met een keppeltje oplopen, homo’s worden kapot gemept, en ga maar zo door.
  Amsterdam met haar islam knuffelaar Halsema als burgemeester is helaas ten onder gegaan door al dat linkse gespuis.
  Hek erom heen en geen rooie cent er meer naar toe.

  1. Lugar

   @Nienke: Amsterdam wilde zich met onderkoningin Ollongren al van Nederland afscheiden, Martin Bosma heeft daar in een debat al eens de aandacht op gevestigd. Wat dat betreft is Halsema één pot nat.

   1. Siemien

    Mevrouw Ollongren valt op vrouwen dus die pot nat zal wel kloppen..

    1. Lugar

     Die is inderdaad van de vrouwenliefde, ook niet geheel onverwachts, kan mij niet voorstellen dat er een man is die Ollongren wel aantrekkelijk vindt, met uitzondering van enkele gasten hier, maar dat zijn geen echte mannen.

     1. Meriadoc Brandebok

      De op Ollongren smoorverliefde vrijwilliger-nachtportier Lugar droomt erop los.

     2. Spaanse kok

      Sorry Merijn maar volgens mij is lugar meer gecharmeerd van lavendel snuivende pianospelers.

     3. Lugar

      Ik stel jou liever geen vragen, maar hoe komt het toch dat je als door een wesp lijkt gestoken wanneer Ollongren over de knie gaat?

      Overigens, en dat heb ik je gister ook al uitgelegd, is Lugar geen nachtportier en al helemaal geen vrijwilliger.

     4. Lugar

      En opa Kok, ook al van de persoonlijke… Wat ben ik blij met m’n script!
      Zo nu eerst een paar namen toevoegen!

      🙂

     5. Lugar

      Zo… lekker rustig zonder opa Kok en de woordvoerder van meneer Quispel.

      🙂

     6. Meriadoc Brandebok

      Zijn uitlatingen dienaangaande lijken daar welhaast op te wijzen, Spaanse kok. 🙂

     7. Meriadoc Brandebok

      Lugar maakt het alleen maar erger: “…Ollongren over de knie gaat…”

      Arme ziel.

 7. TD

  Voor wie het interessant vindt!

  Er is iemand geweest die ons heeft willen gewaarschuwen voor de islam catastrofe,maar diegenen die ervan wisten hebben gezwegen,en pas openbaar gemaakt vorig 2017 jaar!
  Hieronder de verklaring van een getuige:
  In 1993 had toenmalige Paus Johannes Paulus een visioen. tijdens een bergwandeling openbaarde Johannes Paulus zijn visioen aan Longhi. Ineens veranderde de toon en de stem van Karl Wojtyla en maakte hij mij deelgenoot aan een van zijn nachtelijke visioenen. Hij zei: “Herinner de kerk in het derde millennium hieraan: Ik zie de Kerk die een dodelijke wonde heeft opgelopen, dieper en pijnlijker dan deze van dit millenium” –
  waarin hij doelde op de wonden van het communisme en het nazisme. “Deze wonde heet islamisme. Ze zullen Europa overspoelen. Ik heb de horden zien trekken uit west naar het oost”, en hij beschreef mij in detail de landen: uit Marokko tot Libië, langs Egypte, en zo verder naar het oosten. De Heilige Vader voegde daar nog aan toe: “Europa zal nog slechts een kelder zijn met oude relieken, in het halfduister, spinnewebben, familieherinneringen. Jullie, de Kerk van het derde millenium, zult deze invasie moeten tegenhouden, maar niet met wapens. Wapens zullen niet volstaan, maar een authentiek beleefd geloof.”

  1. Lugar

   Interessant!

   De SP kreeg in 1983 al een visioen, gebaseerd op waarheden:

   “Ik wil mijn afschuw voor de islam – de leer, de dogmatiek, de verboden, de onbeweeglijkheid, de middeleeuwse achterlijkheid die is ontstaan met deze religie voor nomaden en woestijnrovers – niet onder stoelen of banken steken. (…) Zichzelf opsluitend in een gedragspatroon, dat de originele achterlijkheid halsstarrig in stand houdt (…), vormen zij een Fremdkörper (vreemdeling) in onze samenleving, dat niet lijkt te kunnen loskomen, iets bij te leren, iets te willen leren, dus verarmt (…). Zoals nu kan het niet”.

   Bron: Gastarbeid en Kapitaal – SP brochure 1983

   1. Top

    Kom op zeg mijn beste Lugar. Zerfs een blind/dove, kon aan zien en voelen komen, wat er nu gaande is. Je moet toch wel heel erg op je achterhoofd gevallen zijn, om te denken, dat het allemaal beter wordt. Stukje bij beetje, wordt je als mens naar een hoek gedrukt, waarbij die druk in de toekomst tot een explosie zal overgaan.
    Er zitten er hier ook een paar, die denken, dat het wel los zal lopen. Waarschijnlijk allemaal losers zonder gezin, of enige familie. Maar dat het over 30 jaar in NL niet meer fatsoenlijk te leven valt zet ik mijn hele hebben en houden in. We zijn niet voor niks weg uit Nl. Dat doe je zo maar, daar is een lange tijd van denken aan vooraf gegaan. Hoe is het weer? Bij ons naadje en veel regen. Mvrgr

    1. Lugar

     @Top: Hier is het fris met een klein beetje vorst.

     Maar je hebt gelijk hoor, en ik ben op DDS nog niemand tegengekomen die dit ontkracht of die de voordelen van dit proces (islamisering) kan opsommen.

     1. Top

      klein voorbeeld; wij hebben al jaren zonnepanelen en warmtewissel pompen. Heeft veel gekost maar dan heb je ook NIKS. Afgelopen zomer mijn dak moeten laten repareren, omdat het onder de panelen uitdroogt en gaat scheuren onder het rieten dak. En die kosten, marcheren heel erg ver voor de baten uit. Daarnaast, heb ik hier een stukje gelezen, dat al die panelen bij elkaar opgeteld, de opwarming van de aarde, met 1,3 % versnellen, over een periode van 25 jaar. Niet zo gek eigenlijk, leun maar eens op een zwarte auto in de zomer, al het zonnetje er op staat. Kortom, men lult maar wat en zetten de burger voor Joker als het over besparen gaat. De enigste die er wijzer van worden, verkopen het of raden het aan. Zie je het al voor je in bijv. A’dam, al die auto’s, hangend, aan 100.000 stekkertjes, die uit het raam hangen. Ik heb hier verteld, dat de regering gaat bepalen wat je eet en drinkt. We hebben er maar om gelachen en niet zo weinig ook.

     2. Lugar

      @Top: Maar waarom heb je dan panelen en een warmtepomp als je er toch niets aan hebt?

    2. IJsbrand Koudvuur

     Top

     “…de lafaards die verdwijnen en de sterken blijven staan, je Moet vechten voor je rechten zo is ’t altijd al gegaan…”

     Ik heb een gezin met kinderen…
     …ik blijf staan!

     1. Lugar

      “Ik heb een gezin met kinderen…
      …ik blijf staan!”

      Dan wordt het tijd dat je de islam je land uitflikkert, en daar past geen smiley bij.

     2. IJsbrand Koudvuur

      @Lugar,

      Niet dat ik je een verklaring af hoeft te geven, maar daar ben ik al mee bezig sinds 1998…

     3. Lugar

      Mooi zo, dan zijn wij brothers in arms!

     4. Top

      dan zou ik er maar eens wat voor gaan doen, in plaats hier rond te hangen met flauwekul opmerkingen elke dag. Ik kan het mij veroorloven, jij niet!

     5. IJsbrand Koudvuur

      Top,

      Ik ben vandaag een dagje vrij. Dus ga ik hier een beetje rondhangen. Niet om flauwekul opmerkingen te plaatsen. Dat laat ik aan jou over(met je swetsnek/dubbele komma praat).
      Wat ik mij kan veroorloven bepaal ik zelf wel.

     6. Top

      Alleen al het gegeven, dat je er op reageert, betekent dat je liegt. Dagje vrij? hahahahahahaha!

     7. IJsbrand Koudvuur

      Lol..
      Wat?!

      Waarom zou ik daar over liegen? Bovendien ben ik soms ook dagen niet op DDS…

      Maar goed , willekeurige internetgast met de naam Top, zoals je zelf al opmerkte, hahahaahahahaha.
      (ofzo)

     8. Aytas

      Achter je toetsenbord blijven staan, niet nuttig. Sinds 1998 in strijd met de islam, je had je tijd ook nuttig kunnen besteden.

      Wat had je allemaal voor nuttigs kunnen doen? Salafisme en bruin rechts heeft zo ontzettend veel gemeen.

     9. Lugar

      Ik heb op ‘blokkeerfries’ gestemd.

      woordvanhetjaar.vandale.nl

     10. IJsbrand Koudvuur

      Aytas kirde:

      “…Achter je toetsenbord blijven staan, niet nuttig…”

      Toen had ik nog geen toetsenbord.
      Wel stond ik tegenover jouw stinkende vriendjes en vriendinnetjes van de AFA, die altijd schuilden achter de ME…
      Maar, toen was jij nog een heel klein Satyaatje.

   2. TD

    Heel mooi verwoord,prachtig gewoon!

 8. Ries

  De paella-koker neemt Bosma kwalijk dat deze wat traag is met een reactie. Welnu, het is in elk geval een reactie. Van de sangria-schenker hebben wij in deze nog helemaal niets gehoord. Valt ook niet mee. Ingegraven in zijn schuttersputje is de zandbult voor zijn ogen wel erg hoog. Dan zie je en hoor je niets meer. Ook een manier van leven..

  1. Lugar

   @Ries: We horen wel iets, maar dat vooral infantiele en debiele reacties óp de man.

   1. Top

    Warmtepompen koste op termijn veel energie. Zeker als je een huis moet verwarmen, in de winter, zoals dat van ons. We hebben er twee staan, maar als het echt koud is, is het niet genoeg. Want de pomp haalt de warmte uit de omgeving en als het dan koud is zakt de opbrengst ook. Deze zomer natuurlijk veel energie gewonnen met de panelen, maar met een beperkte opslag (dure Tesla batterijen) toch niet helemaal ”het je van het”, in de winter dag.
    We hebben nooit over een open haard gedacht (vervuiling en zo) maar een ieder hier heeft er een. Dus? Misschien moeten we er eens over gaan denken, want brandhout kan je hier voor niks bekomen.

    1. Lugar

     @Top: Okay, duidelijk. Inderdaad kan bijstoken een oplossing zijn. Ik stook op gas en heb geen zin/tijd om voor voldoende hout te zorgen. Ik kon destijds kiezen tussen gas of hout omdat ik mijn eigen huis heb gebouwd. Hout was toen wel aan de orde maar het bij elkaar zoeken/kopen zag ik toen niet zitten. Als het moet kan ik met enkele eenvoudige aanpassingen wel overstappen. Voor m’n warme water gebruik ik elektrische boilers, 1 x 10 en 1 x 80 liter. Dat beviel mij destijds beter, het scheelt een gasaf- en toevoer.

     1. Spaanse kok

      Ik stook op gas.
      Voor m’n warme water gebruik ik elektrische boilers,
      het scheelt een gasaf- en toevoer.
      .
      Tuurlijk.

  2. Top

   Maakt helemaal niet uit wat voor reactie dan ook. De MSM houden dat toch binnenkamers, want PVV hè! Geldt ook voor wat die PVV in de kamer doet. Als er een wetsvoorstel ingedient word, staat er vaak bij dat het gesteund wordt door andere partijen, waaronder de PVV. Maar dat, zetten ze er niet bij. Dat is dus, wat je kan noemen een ‘cordon sanitaire’ op elk gebied.

  3. Top

   De paellakoker? Hij kan nog geen pan water opzetten, zonder dat de keuken in brand vliegt. Kom op zeg!

   1. Lugar

    @Top: Ik heb er tegenwoordig geen last meer van, het script werkt perfect!!

    🙂

    1. Top

     Ik heb als café uitbater (40 jaar) Dit soort mafklappers aan de toog gehad. Zelf drink ik geen alcohol, (nooit lekker gevonden) dus ik was alle dagen bij de tijd en zakelijk. Ik heb ze allemaal meegemaakt. De wereldverbeteraars, alcoholisten, dieven, wijvenmeppers, leugenaars en noem er nog maar een paar op. Wat ze allemaal gemeen hebben, is dat de meeste een heilige overtuiging hebben van hun gelijk. Zo vast in hul eigen leugen geloven, dat het eng wordt. Maar goed, ik heb er heel veel geld aan verdient, want die horeca cursus, dat je door mag schenken? Zeker verzonnen door een lid van de blauwe knoop. En een goede alcohollist kan zijn ziekte goed verbergen. Neem dat maar van mij aan. En ik stond daar, om geld te verdienen en niet als psychiater. Ik heb ze zien komen en zien gaan al die ‘deugers’. Ik kom elk jaar nog wel terug voor onze familie en dan ga ik naar mijn oude zaken. En ja hoor, ze zitten er nog steeds. Half kachel aan de bar en het hoogste woord, maar naar huis kunnen ze en willen ze niet. Of er is niemand, of er is iemand, waar ze liever niet mee geconfronteerd willen worden zolang het wakker is. En dat soort kan je hier ook vinden, met de reden, dat ze geen geld hebben voor de kroeg.

     1. Lugar

      Scherpe analyse! Overigens is er volgens mij niet te leven met een alcoholist? Zelf drink ik ook geen alcohol.

      Hoe dan ook, figuren als meneer Quispel, zijn woordvoerder Brandebok en meneer Kok komen er in mijn browser niet meer in, ik ben er klaar mee! Lang leve het DDS-script, zelf herschreven en in werking gezet. Wat een beetje ict-kennis al niet kan doen. 🙂

     2. Siemien

      Klopt inderdaad, er veranderd niets op lange termijn.

 9. Lugar

  Geleend van Mike Muller (Telegraaf 28-11-2018)

  “De boodschap van het ’kneiterlinkse’ stadsbestuur – een nieuwe lente en een nieuw geluid – is helder. Het coalitieakkoord van GroenLinks, D66, PvdA en SP is er zelfs naar vernoemd. Voor diegenen die de historie van de kreet niet kennen: het is de eerste zin van het gedicht Mei van de negentiende-eeuwse dichter Herman Gorter, een overtuigd aanhanger van het communisme. Die roots vinden we nog steeds terug in de Amsterdamse gemeenteraad. Zo steekt de Amsterdamse GroenLinks-wethouder Rutger Groot Wassink niet onder stoelen of banken dat de ideeën van Karl Marx en Lenin hem wel kunnen bekoren.”

  Arm Amsterdam!

  1. Lugar

   Armsterdam!

   1. FLP

    @lugarrrrr rustig blijven ademen. Strak zeg je weer dingen waar je weer verplicht een maand lang in de ban van de ring moet lezen…

    1. Lugar

     @FLP: Ik ben volkomen kalm, ik citeer slechts een artikel van Mike Muller. En het tweede gedeelte van jouw opmerking snap ik niet helemaal. Ik lees sowieso geen ‘in de ban van de ring’.

     1. IJsbrand Koudvuur

      Wat is er mis met in de ban van de ring?

      Ik ben persoonlijk een groot fan van Tolkien, dus ik ben bevooroordeeld.

     2. Lugar

      Ik weet niet wat er mis is met ‘in de ban van de ring’ want ik lees dat niet. Ik ben er ook geen fan van.

     3. FLP

      Ooohhh jij snap ook niks he!! Dombo hahaha…in ban van de ring lezen… in de ban!!! Pas op straks heb je een ban aan de broek. In de ring …ofwel de cirkel is weer rond. Tsss boek lezen heb wel wat anders te doen.

     4. Lugar

      Ik snap het wel FLP, ik heb voortaan geen last meer van jouw flauwekulreacties. 🙂

 10. Fonzie

  Hoog tijd dat Koning Willem ook iets van zich laat horen.

  1. Lugar

   Koning Willem? Die heeft belang bij islam, zijn aandelen Shell zijn gebaat bij rust in die streken.

 11. Bes Tolen

  Links verdedigt in wezen al sinds enige decennia de deep state, die voor een groot deel uit ”Rome” bestaat. Hier valt ”het verraad van links” onder zoals dat wel wordt genoemd. Rome omvat veel, het is een in stevigheid variërende samenwerking van vooral heel oude machtige families, veelal heel rijk en een groot deel van de bankwereld bezittend. De godsdienst is een wezenlijke tak van Rome. Landen en groepen werken of werkten voor Rome. Rome als de min of meer verborgen machtsfactor in de westerse wereld.
  De erfopvolgers van het Romeinse Rijk. Het verband met Lodewijk XIV is, dat hij de erfopvolger was van Chlodowech (Lodewijk de eerste) in gevolge de verbintenis met het Vaticaan zo omstreeks het jaar 500. Achtergebleven hoge Romeinen wilden het Romeinse Rijk weer vanuit Rome regeren nadat keizer Constantijn I. zo een gebeuren in de jaren 300 330, de regeringszetel met het grootste deel van de bevolking van Rome overgeplaatst had naar de nieuwe stad Constantinopel.
  De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden werd voortdurend bedreigd. Als er in Engeland een Rooms katholieke koning regeerde, wilde deze Nederland onderwerpen. In 1672-1674 werd gezamenlijk opgetrokken tegen de Republiek, die het maar ter nauwernood redde. Het aantal doden in vooral het noord oosten van het land was hoog. Zowel onder Nederlanders maar ook onder de militairen van de Munsterlandse en gelieerde bisdommen. Frankrijk deed toen ook mee. De overwinning van deze coalitie leek van te voren zeker maar het is er niet van gekomen.

 12. TheresaGeissler

  Zonnekoningin, ik denk eigenlijk niet, dat ze dat bewust wil zijn. Ze wil een flower power girl zijn, die opkomt voor de verworpenen der aarde. Moslims dus.

  1. Ernst Quispel

   Islamofoob gewauwel.

 13. Pescador

  Het zou goed zijn als die domme kip daar in amsterdam met onmiddelijke ingang ontslag kreeg en zich voor de rechter zou verantwoorden

  1. Ernst Quispel

   Praat niet zo dom, Pescador. Halsema heeft de volledige steun van de Raad en deed niets dat in strijd is met de wet.

   1. sjun

    Tuurlijk, publiek te kennen geven dat je de wet niet gaat handhaven bevordert natuurlijk nooit de ‘eigen wetsbetrachting’. Zo groeit uit de gepraktiseerde motie Halsema uit 2010 meer en meer een klimaat voor eigenrichting. Een benoemde ongekozen burgemeester geeft het voorbeeld ter navolging.

 14. Gerlos

  Martin Bosman maak je maar niet zo druk, Amsterdam gaat langzaam naar de klote met dat ongereld zooitje linkse figuren met aan het hoofd de Groen Links roeptoeter vrouwtje Halsema.

 15. Julian

  Gelukkig maakt Bosma zich druk over de rechtstaat. Deden ze dat in het Wildersproces ook maar.

 16. Arie B

  Je kan over Femmy zeggen wat je wilt maar ze kan echt het beste van iedereen met dr kaken op elkaar praten.

 17. Lugar

  Hoe treffend, de islamisering was ook voor 27 oktober al op stoom.

  “In Amsterdam schorste het GVB onlangs een trambestuurder omdat hij een christelijk kruis droeg op zijn uniform. Het dragen van een islamitisch hoofddoekje boven datzelfde uniform is wel toegestaan. De tramconducteur werd door de rechter in het ongelijk gesteld.”

  Citaat Frits Bolkenstein, Volkskrant donderdag 24 dec 2009

 18. Lugar

  Het is goed om de islamisering van Nederland blijvend onder de aandacht te brengen.

  – 1951: Zeventig gezinnen van islamitische Molukse militairen komen naar Nederland. Het zijn de eerste moslims die groepsgewijs naar Nederland komen.
  – 1954: De eerste Nederlandse vertaling van de Koran verschijnt.
  – 1956: In het Friese Balk en in Den Haag worden de eerste twee moskeeën van Nederland geopend. Koningin Beatrix viert in Den Haag in 2006 het vijftigjarig bestaan. Ze komt tevoren overeen geen handen te zullen schudden.
  – 1971: Het aantal moslims in Nederland, vooral pas geïmmigreerde Turken en Marokkanen, bedraagt 54.300 personen.
  – 2004: Theo van Gogh wordt afgeslacht door een moslim, hij zou de profeet hebben beledigd
  – 2004: Geert Wilders wordt vanaf nu 24 uur per dag beveiligd vanwege zijn anti-islamitische opvattingen
  – 2007: Cabaretier Ewout Jansen krijgt afzeggingen en minder boekingen omdat hij grappen maakt over moslims. Na een optreden op een vmbo-school kwamen drie scholieren op Jansen af. Eén van hen: ‘De islam is geen gewelddadige godsdienst. Als je dat nog één keer zegt, ram ik je in elkaar.’ Cabaretiers blijken beducht voor het maken van islamgrappen.Youp van ’t Hek: ‘Ik let wel op mijn woorden. Ik denk wel na.’
  – 2009: In Amsterdam schorste het GVB een trambestuurder omdat hij een christelijk kruis droeg op zijn uniform. Het dragen van een islamitisch hoofddoekje boven datzelfde uniform is wel toegestaan. De tramconducteur werd door de rechter in het ongelijk gesteld.
  – 2010: Op woensdag 27 oktober 2010 riep Femke Halsema* (GroenLinks) de Regering met een motie op om de islamisering van Nederland (in woord én daad) niet tegen te gaan. De gehele Tweede Kamer, met uitzondering van PVV & SGP, stemde voor.
  – 2011: Supermarkt Aldi wijst een sollicitant af wegens het dragen van een hoofddoek, maar keert op zijn schreden terug als de broer van de sollicitant de publiciteit zoekt.
  – 2014: Wim van de Camp, europarlementariërs voor het CDA, meldt op Twitter: ‘In een sterk deconfessionaliserende wereld kies ik voor de Islam als bond­genoot van het Christendom’.
  – 2015: De gemeente Bunschoten-Spakenburg plakt in de sporthal die is ingericht voor de noodopvang van 150 asielzoekers foto’s af van bierdrinkende jongeren en de Amsterdamse Wallen. De foto’s zouden aanstootgevend kunnen zijn.
  – 2017: De salafistische As-Soennah moskee in Den Haag (Stichting As-Soennah/Centrum Sjeikh Al Islam Ibn Taymia) ontving (2013 en 2017) €44.083 euro aan subsidie.
  – 2018: “Meester Boot” is na 15 jaar niet meer welkom in het Haagse buurthuis De Mussen. Strenggelovige moslima’s, de ’buurtmoeders’, zorgden er uiteindelijk voor, dat hij na vijftien jaar moest vertrekken. De moslima’s accepteerden echter geen man als leraar. (Telegraaf 4-10-2018)
  – 2018: * Femke Halsema wordt burgemeester van Amsterdam en geeft aan het boerkaverbod niet te zullen handhaven.
  – 2018: In Nederland zijn nu meer dan 1 miljoen moslims en meer dan 450 moskeeën, de teller loopt door…

 19. Jormungandr

  Kutje zit er nog geen half jaar. Nu al ellende. Bakfiets trut.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.