Martin Bosma (PVV): ‘Zware straffen voor geweldloze Blokkeerfriezen, gewelddadige Mediaparkblokkeerders niets!’

PVV-Kamerlid Martin Bosma wijst vanmiddag op de ongelijke gang van zaken in Nederland. Ben je pro-Piet en blokkeer je een weg in Friesland, dan zal het OM niet rusten totdat de rechter je veroordeeld heeft tot honderden uren taakstraf. Maar ben je een agressieve Mediapark-blokkeerder die wat te zeuren heeft over het Sinterklaasjournaal en daarom een voetpad hermetisch afsluit, dan doet de politie je niets. Het verschil in aanpak van beide groepen is levensgroot, zo legt Bosma uit.

bosma-mediapark

Of mensen echt verbaasd waren is natuurlijk de vraag, maar vanochtend was natuurlijk wel een moment waar menigeen zich aan geërgerd heeft. Nadat vorig jaar de Blokkeerfriezen bij de intocht van Sinterklaas een ‘ludieke’ blokkade hadden georganiseerd, kregen zij al snel dagvaardingen in de bus. Die mondden uiteindelijk uit in zware veroordelingen afgelopen vrijdag. Boegbeeld Jenny Douwes kreeg de zwaarste sanctie van allemaal: 240 uur taakstraf.

Vanochtend was dan ook een heel ander tafereel: verbeten anti-Pieters die een brugovergang naar het Mediapark bezet hielden. Mensen die toch door de barricade probeerden heen te breken, werden met fysiek geweld tegengehouden. Niemand werd gearresteerd, en dat vond PVV-Kamerlid Martin Bosma behoorlijk frappant:

“Blokkade Mediapark vandaag. Fysiek geweld. Resultaat: Niet bestraft. Niemand gearresteerd.

BlokkeerFriezen. Geweldloos. Ontspannen. Ludiek. Mensen doorgelaten. Resultaat: Arrestaties. Maandenlange recherchewerk. Uitgebreid proces. Zeer zware straffen.”

Bosma onthoudt zich van een eindoordeel, maar wat de rechterhand van Geert Wilders van deze ongelijke behandeling vindt laat zich natuurlijk raden. Dus actie, OM Hilversum! Doe nog even een paar proces-verbalen opstellen. Om te laten zien dat jullie er niet alleen voor tegenstanders, maar ook voor vóórstanders van Zwarte Piet zijn. Toe dan. Hup!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

119 reacties

 1. Ernst Quispel

  De vergelijking slaat nergens op. Het blokkeren van een snelweg is levensgevaarlijk en veroorzaakt enorm veel overlast. Bovendien is het gericht op het belemmeren van het grondrecht op demonstratie. Een ernstig strafbaar feit dus dat de rechter ook als zodanig heeft beoordeeld.

  Hier was sprake van een vriendelijke demonstratie in een voetgangersgebied met demonstranten die weggingen toen de politie dat verzocht.

  1. Baaz

   “De vergelijking slaat nergens op.”

   Dat vind jij en dat is niet verrassend. Gelukkig denkt Martin Bosma daar anders over.

  2. Job Jansen

   Maar waarom gingen ze dan niet vriendelijk aan de kant toen er mensen wilden passeren?

  3. van Urk

   Het beschermen van je kinderen en kleinkinderen is een onaantastbaar mensenrecht en gaat boven het recht van demonstreren. De Linkse instanties hebben het zelf verzaakt dat het zo anders uitpakte.

   1. Meriadoc Brandebok

    Als men concrete aanwijzingen had dat de inzittenden van de bus voornemens waren de kinderen iets aan te doen, welke door de rechter overigens niet werd gevonden, had men direct de politie moeten inschakelen. Niet het verkeer in gevaar brengen door een blokkade op te trekken.

    De Friezen hadden moeten nadenken.

    1. Duke

     Dat deden de Friezen. Kinderrechten gaan boven rechten van terroristen.

    2. van Urk

     Nou.. neem van mij nou maar aan dat twee schreeuwende partijen in een klein gebied met veel kinderen erbij, voor de nodige problemen kan gaan zorgen. Aan vooruit denken daar doet het OM niet aan, alleen als het pas geschied is.

     1. Meriadoc Brandebok

      De groep mocht voorafgaand aan de intocht een protestmars houden en moest vervolgens verkassen naar een door de gemeente aangewezen locatie. Er is geen aanwijzing dat de kinderen ook maar iets zou overkomen. De rechter heeft dit nadrukkelijk vermeldt in het vonnis.

      Als er geen aanwijzing was dat de kinderen iets zou overkomen rijst de vraag waarom de Friezen een wegblokkade optrokken. Antwoord: ze wilden de protestorganisatie daar gewoon niet hebben. De groep tegenhouden omdat men hen daar niet wilde hebben is een grove schending van het recht op demonstratie.

      Waarmee overigens ook het laatste argument om de blokkade te rechtvaardigen definitief is ontkracht.

     2. Baaz

      Betoogde meneer Brandebok.

     3. van Urk

      Als de Friezen dat niet willen is dat hun goed recht. U wilt toch ook niet dat u lastig gevallen wordt bij uw eigen voordeur.

     4. Meriadoc Brandebok

      Als de gemeente toestaat dat een horde anti-pieters voor mijn deur, in een vak, mogen demonstreren, heb ik geen andere keuze dan dat te respecteren. Als we dat recht niet eerbiedigen wordt dit land binnen de kortste keren een soort dictatuur.

     5. Baaz

      Dat jij dat accepteert zegt genoeg.

     6. van Urk

      En als het dan misgaat beste Meriadoc Brandebok. Ik zie mijn ruiten niet liever sneuvelen door een stel activisten die op onverklaarbare wijze overal mee wegkomen.

     7. Meriadoc Brandebok

      Als er een indicatie is van gewelddadige activisten stel ik de politie daarvan op de hoogte, van Urk, maar uit niets bleek dat de lieden daadwerkelijk van plan waren ruiten in te kinkelen. Laten we onthouden dat het geen invasie was van vijandige Russen en tanks, maar een groep ongewapende activisten die uitsluitend op de door de gemeente aangewezen locaties mocht demonstreren, al dan niet begeleid door potige politiemensen.

    3. Siemien

     @Occult fantasietje nou in het verleden moesten de zwarte anti-pietjes tussen de kindertjes vandaan getrokken worden omdat zij zich niet aan de regeltjes hielden beste Guus.
     Verder zijn jullie met jullie politiek correct gelul echt om te kotsen maar dat wist iedereen al natuurlijk…

   2. Ernst Quispel

    Het is toch potsierlijke onzin, heer van Urk, om te beweren dat in Bolsward de levens van kinderen in gevaar waren waardoor men zich gedwongen voelde een snelweg te blokkeren?

    Bent u niet een beetje in de war?

    1. Groeneveld

     Als twee bussen met Afryie-schorem de Sint-intocht hadden bereikt, hadden wel degelijk de levens van kinderen in gevaar kunnen komen.

     Gelukkig beschermden de standvastige Friezen hun kroost tegen het binnentrekkende geweld, racisme en fascisme.

     Preventief ingrijpen heet dat.

     1. Ernst Quispel

      “ Gelukkig beschermden de standvastige Friezen hun kroost tegen het binnentrekkende geweld“

      Zit je weer lekker te blowen, oude man?

     2. Baaz

      “Zit je weer lekker te blowen, oude man?”

      Ik voel een artikeltje aankomen.

    2. van Urk

     Ernst, Volgens mij bent u in de war en werd het Sinterklaas feest in Dokkum gehouden waar die terroristen naar af wilden reizen om vervolgens daar de boel op stelten te zetten. Voorkomen is beter dan genezen zouden de Friezen gedacht hebben.

     1. Ernst Quispel

      U heeft gelijk, het betrof Dokkum. Dat doet niets af aan het feit dat het absurde onzin is te suggereren dat het nodig was een snelweg te blokkeren om levensgevaar voor kinderen te voorkomen.

     2. Baaz

      “aan het feit dat het absurde onzin is”

      Je probeert jouw mening als feit te verkopen, daar trappen we niet in meneer Quispel.

  4. marco1

   Maar wat vind u er nu van dat mensen fysiek tegen gehouden werden die wilde passeren? Dat een voetpad afsluiten niet te vergelijken is met het blokeren van een snelweg(een aktie die ik wel erg kon waarderen overigens) begrijp ik ook nog wel. Feit blijft dat ze geen toestemming hadden voor een protest en ook bereid zijn licht geweld toe te passen. En nog even over de kinderen et is filmpje op youtoep dat 1 van de kopz hysterisch staat te schreeuwen dat ze schijt heeft aan de aanwezige kinderen en doorgaag tot piet weg is ook heeft ze geen belangstelling voor een kangzame verdwijning van piet. Nee het moet en zal nu en op haar manier. Heel dat kopz is gewoon minderwaardig kutvolk meneer ernst en van binnen weet u dat ook wel.

  5. henkC

   Kopz staatmet Aifree aan het hoofd dan ook bekend om hun geweldloze manier van demonstreren.

   Eigenlijk staat heel extreem links bekend om hun geweldloze wijze van actie voeren. Zoals burgemeesters bedreigen, politici afschieten.
   Moord en doodslag prediken op mensen die zich als ST Klaas verkleden.

   Enorm vredelievend stelletje. Durf te wedden dat het dit jaar wederom vreedzaam en zonder bedreigingen zal zijn.

   1. henkC

    Ai sorry de 1e bedreiging is net al via het nieuws (lokaal) bekend gemaakt

    1. Baaz

     In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn de meeste ouders nu wel op de hoogte en zijn de meeste vaders wel bereid om de onruststokers vredelievend te omhelzen.

  6. Pecunia

   @Ernst

   “Het blokkeren van een snelweg is levensgevaarlijk en veroorzaakt enorm veel overlast.”

   Waarom is dat precies levensgevaarlijk? Het gebeurd vrijwel dagelijks.

   1. Siemien

    @Pecunia het mooie is, is dat er helemaal niets is gebeurd, de zielige mensen in de bus werden natuurlijk geconfronteerd met Friese nuchterheid en daar kunnen donker getinte mafklappers niet mee overweg…

  7. Ride eat sleap repeate

   Hoe kun je jezelf nog aankijken in de spiegel? Wordt je gedwongen om zulke teksten te posten? Dit is onmogelijk om met droge ogen neer te flatsen.
   Wordt gewoon misselijk van de reacties die steeds maar het onrecht tegen onze tradities goed praten. Acties en situaties die het bloed onder elke Nederlander (die het wel goed voor heeft met ons landje) zijn/haar nagels uithalen worden vrolijk wegge-Quispelt.
   Ik zou kotsen van mezelf.

   1. Ernst Quispel

    Ricde eat, u geeft ons wel een inkijkje in uw verstoorde gemoedstoestand maar inhoudelijk biedt uw mopperende bijdrage geen aanknopingspunten.

    Kwam u alleen maar even langs om uw onbehagen in het leven te ventileren?

    1. Job Jansen

     Ernst toch… spelling….

    2. Ride eat sleap repeate

     Beter verstoord dan gestoord. Maar fijn dat je denkt dat je bijdragen van waarde zijn.
     Nog een mega plaat voor je kop ook dus.
     En ik vond het idd nodig om mijn onbehagen richting u, niet richting het leven even te melden. Erg dat er mensen zijn die zo denken als u. Geeft een hoop rottigheid in het land. Niet rechtstreeks misschien, maar wel middels uw gedoogsteun.

    3. Siemien

     Als Ernst begint over “maar inhoudelijk biedt uw mopperende bijdrage geen aanknopingspunten” dan is Ernst schaak gezet en uit geluld.

     Mooie uitdrukking wegge-Quispelt

  8. HEM

   Naar je werk kunnen gaan is ook een grondrecht.
   Het tuig dat daar op die brug stond was voor het grootste deel afhankelijk van uitkeringen en subsidies. Afschaffen die handel.

   1. Job Jansen

    Nee, naar het werk moeten is een plicht. Als je je plichten vervult, heb je ook recht. Zo zou het moeten zijn.

  9. AS210854

   EQ, ik zou dan toch maar eens een afspraak met de oogarts maken, aan deze democratie was niks vriendelijk aan. De mensen mochten er niet voorbij.

  10. chrism

   @ Ernst ik zeg tegen u “schaam je diep en verrot ” ;

   Een 33-jarige man uit Polen is vrijdag door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk in Meijel. Bij het ongeval kwamen vorig jaar mei drie familieleden, een 64-jarige vrouw, haar 67-jarige man en hun 2-jarige kleindochter uit Heesch, om het leven.

   Politiemensen demonstreerden dinsdag opnieuw voor een betere cao. Zij gingen met grote aantallen politieauto’s de snelweg op met een snelheid van slechts 60 kilometer per uur. Bij het filiaal van McDonalds in Geldrop verzamelden zich dinsdagmorgen de politieauto’s voor de regio Oost-Brabant. Motoren begeleidden de voertuigen in verband met de veiligheid en zetten eventueel de kruisingen af.

 2. Bes Tolen

  Quqlequwispel was bij de demonstratie? Hebt u hem gezien?

  1. robroy

   DAAR WAS DIE LEUGENAAR NIET DIE KOP VAN HEM HERKEN IK UIT DUIZENDEN

  2. Job Jansen

   Quispel herken je aan zijn Doornenkroon.

 3. Troelstra

  Overheid en justitie meten met twee maten. Wij, de gewone Nederlanders worden gediscrimineerd hier in ons eigen land. Stem dus nooit op linkse verraders!

  1. van Urk

   Ook zo,n gevalletje toen met die bijstand-communisten in Sappemeer die daar al weken in de buurt van de NAM-locatie bivakkeerden om alle wegen te gaan blokkeren voor de passerende gastankwagens. Ook die kwamen er weer mooi mee af.

 4. Beukman

  De luie maar geniale Bosma meet weer eens met twee maten, en dat weet hij zelf ook wel.
  Er was vanmorgen géén sprake van intimidatie, er was géén sprake van levensgevaarlijke situaties op een snelweg, het recht op demonstreren werd niet met voeten getreden.

  Wie trapt er nog in Bosma’s praatjes?

  1. Groeneveld

   Al meer dan 6 jaar is Beuk’s vaste openingszin als het over deze PVV’er gaat: “De luie maar geniale Bosma”.

   Geconcludeerd mag dus worden dat er weinig progressie zit in Beukenoot’s ontwikkeling.

   1. Spaanse kok

    Of mag geconcludeerd worden dat er weinig progressie zit in Bosma’s ontwikkeling.

    1. Beukman

     🙂
     Martin is dan ook niet voor niets zo’n beetje de grootste plucheplakkerd van het moment. Maar wat doet ie eigenlijk van ons belastinggeld?

     1. Baaz

      “de grootste plucheplakkerd van het moment”

      Dat is jouw conclusie, niets meer dan dat.

     2. Beukman

      Over een paar weken plakt Martin inmiddels 12 jaar aan het pluche, Baaz. Hoevelen zitten daar nog boven? Oja, Geurt himself.

     3. Baaz

      Fijn dat je de moeite hebt genomen om dat te melden.

     4. Beukman

      Graag gedaan, Baaz. Doe er je voordeel mee.

     5. Baaz

      Fijn dat jij er een voordeel in ziet.

     6. Ernst Quispel

      De grap is, Beukman, dat deze dienstkloppers menen dat de bezem door Den Hhag moet.

     7. Baaz

      ‘Den Hhag’

     8. Ernst Quispel

      Hhag = Haag

     9. Baaz

      Jammer… te laat.

     10. Beukman

      En niet alleen de PVV-achtigen. Lees het stuk in TPO over het elkaar en zichzelf baantjes toeschuivende FvD-kartel.

 5. Eugenie de la Fleur

  Bosma maakt zichzelf zoals gewoon weer stervensbelachelijk met een vergelijking dat tang nog varken slaat

  1. sonar

   Fleurloos wees maar blij dat hij jouw niet heeft geslagen,anders had je nu in de slagerij uitgebeend gelegen ,in ieder geval wel halal geslacht.

   1. Aytas

    Knettergek, dan vindt je het nog raar zeker dat veel mensen een schurft aan extreem rechts hebben.

    1. Groeneveld

     Vind je. Zonder T truttebol.

     1. Spaanse kok

      Geachte Heer Groeneveld.
      Ondanks dat ik overtuigd ben van uw goede bedoelingen wil ik u toch vragen “gister” niet nutteloos te maken door zijn specialiteit, de taalnazi uithangen, over te nemen.
      Alvast bedankt namens heel Nederland (of 5 reageerders).

     2. Ernst Quispel

      Gister is bijzonder verwant aan Groeneveld.

      🙂

     3. Baaz

      Aldus Aytas’ woordvoerder.

     4. Floris

      Spaanse kok is op leeftijd en niet al te best meer van memorie. Kennelijk is hem ontschoten dat niet gister maar Quispel de grote taalnazi van DDS is.

     5. Baaz

      Selectief geheugen, dat zie je wel vaker bij lichting 68-2.

     6. Spaanse kok

      Geachte heer Floris.
      Zoals hier bij een ieder bekend is, kunt u geen posting schrijven zonder Ernst zijn naam te vermelden.
      Geeft niets, we weten dat het dwangmatig is.
      Een prettige avond/dag/leven toegewenst vanuit een regenachtig Nederland.

     7. Baaz

      “(…) we weten dat het dwangmatig is.”

      Dat weet jij helemaal niet, het is jouw mening. Ook jij mag je mening geven maar bent natuurlijk niet verplicht om te reageren.

  2. Groeneveld

   Vergelijking die. En nog = noch.

   Analfabeet.

  3. Pecunia

   “Tang op een varken slaat” Jezus is dat je goeiste Nederlands?

   1. Ernst Quispel

    Ja, dat is een uitdrukking die je in de Grote Vandale kunt vinden.

 6. Aytas

  De vergelijking is zo misplaatst. Een snelweg blokkeren of een voetgangersbrug. Alleen een gekkenhuis komt met deze vergelijking. Dom rechts vernield verdomme het hele kinderfeest nog met hun eeuwige drammen uit een slachtoffer rol. Rekening houden met elkaar wat een drama toch.

  1. van Urk

   Ja joh keer de boel maar weer om. Alsof Rechts deze discussie heeft aangewakkerd. En waarom de vergelijking misplaatst is snap ik niet. Het blokkeren van alle soorten wegen en bruggen is bij de wet strafbaar. Als de demonstranten van kozp zelf de snelweg hadden geblokkeerd dan zou u vanwege uw standpunt het ook gaan verdedigen.

  2. henkC

   Lol slachtoffer rol…
   Aangehaald door onze eigen Huis Rwandees..
   Man als er hier een is die het eeuwige slachtoffer uit hangt dan ben jij het wel.

   Je liegt er zelfs om. Rwanda? Laat me niet lachen kerel.
   Liegen om interresant over te komen? Wellicht ook van 68-2?

   1. Siemien

    @HenkC Aytas heeft een patent op het woord slachtofferrol.
    Verder moet even weer gesteld worden dat zwarte piet niet racistisch is, zwarte piet komt voort uit de traditie dat Zwarte Piet door de schoorsteen gaat om cadeautjes af te leveren.
    Racisten zoals Aytas, Ernst, occult fantasietje, Spaanse dick enz, enz maken van een kinderfeest een racistisch feest, sterker nog, ze vinden het heerlijk om hun racistische sympathieën te etaleren door een kinderfeest hiervoor te misbruiken..

 7. poldi

  Verstoring van de openbare orde en afsluiting van een privé eigendom door een stelletje nietsnutten, aandachttrekkers, uitkeringtrekkers, subsidieslurpers en ongewensten in onze Nederlandse samenleving.

  Knuppel erop !!!!

  1. blackface

   Is het voor die kozp-ers nu echt zo moeilijk om 1 keer per jaar even de andere kant uit te kijken, en de kinderen laten genieten van hun sinterklaasfeest?

   1. Baaz

    Ja, de haat tegen Nederland is intrinsiek. Daarom kan deportatie naar de oorden van hun voorouders ook onderdeel van de oplossing zijn.

    1. Julian

     Ik ben benieuwd waar jouw voorouders vandaan kwamen!

     1. fockingworst

      @julian met wie bent u in conclaaf?

   2. marco1

    @blackface, juist dat is nu de reden waarom het steeds verder escaleerd. Ik denk dat een hoop Nederlanders best bereid waren om een stap hun richting in te gaan en met de tijd het feest te veranderen , zo het nu gaat gaan steeds minder mensen bereid zijn ook maar iets aan te passen.

  2. Eugenie de la Fleur

   Nog altijd beter dan een dtelletje extreemrechtse maloten

   1. Baaz

    Een dtelletje extreemrechtse maloten lijkt mij wel meevallen.

    1. Ernst Quispel

     Wat is een dtelletje en wat zijn maloten?

     1. Baaz

      Die vraag is voor Eugenie, ik citeer slechts en geef geen antwoord op vragen, zoals dat ook gebruikelijk is bij de linksafbrigade.

     2. Adriaan

      Oeps. (woord is geleend van kok)

 8. Arie B

  Die gasten snappen het echt niet. In het media park zitten jullie vrienden!! Of is het tegen die 1,5 zwarte piet die het ntr als afbouw nog in hun program hebben?

 9. Gerlos

  Die niksnutten die vandaag demonstreerde in Hilversum en de tunnel bezit hielden gaan vrijuit. Hoe krom is het in ONS LAND

  1. Ernst Quispel

   Hoe krom ben je als je dit onderscheid niet kunt zien?

   1. Baaz

    “Hoe krom ben je…”

    Alweer een conclusie, een persoonlijke conclusie, dat dan weer wel.

 10. Two Ravens Black Kettle

  Voor onbze corrupte politieke recgtbanken geld het eerste adagium:
  “all animals are equal but lefty animals and raping and murdering animals are more equal than others”

  Het vertrouwen in de (on)rechtsstaat is exact nul.

 11. Robert Leiden

  Toch apart:
  De alt rechts gekkies lopen altijd huiliehuilie te doen over lullige taakstrafjes, nu ineens zijn het zware straffen?
  De publieke omroep moet bij dezelfde alt rechts gekkies altijd wegbezuinigd worden want “links”, maar nu is het ineens een schande dat de toegang geblokkeerd wordt?
  Opportunisme bij de PVV? Nee toch?

  1. Ernst Quispel

   Ja, het is verbazingwekkend hoe de dolle Friezen die een levensgevaarlijke snelwegblokkade uitvoerden met het doel medeburgers het recht op demonstreren te ontnemen hier ineens als helden worden vereerd.

   1. Meriadoc Brandebok

    Als er ongelukken hadden plaatsgevonden was het wellicht niet met een taakstraf afgelopen. Men mag de hemel op de blote knieën danken dat er, naast de inzittende met een hersenschudding, verder geen gewonden zijn gevallen.

   2. chrism

    @Ernst Q , waarom reageer u niet op wat ik hier neer zette?

    Over bv die Pool ??

  2. fockingworst

   @robert leiden mag zich ook uiten op dds.
   @robert leiden mag ook een framing doen op dds over strafmaatjes en rechtsgekkies en de boel proberen te ridiculiseren.
   @robert leiden mag dat allemaal ook,.

   1. Ernst Quispel

    Ja, stond dat ter discussie dan?

 12. ruudjeenjose

  De rechterlijke macht heeft veel te verliezen als Wilders aan de macht komt .Helaas steunen de meeste Nederlanders de rechterlijke macht. Hopelijk krijgen zij veel problemen.

  1. Ernst Quispel

   “Helaas steunen de meeste Nederlanders de rechterlijke macht.”

   Het staat er echt!

  2. Robert Leiden

   Als Wilders aan de macht komt veranderd er helemaal niets.
   Immers voor iedere verandering heb je een meerderheid nodig bij het stemmen.
   Voor verandering van de grondwet zijn zelfs verkiezingen en 2/3e meerderheid noodzakelijk.
   Lijkt mij een mission impossible als 13% van de kiezers op de PVV stemt.
   Inderdaad, de meeste NL’ers wensen anderen aan het roer.

 13. ruudjeenjose

  Het huichelgehalte van de anti pieten is hier heel hoog.

 14. chrism

  Een 33-jarige man uit Polen is vrijdag door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk in Meijel. Bij het ongeval kwamen vorig jaar mei drie familieleden, een 64-jarige vrouw, haar 67-jarige man en hun 2-jarige kleindochter uit Heesch, om het leven.

  Politiemensen demonstreerden dinsdag opnieuw voor een betere cao. Zij gingen met grote aantallen politieauto’s de snelweg op met een snelheid van slechts 60 kilometer per uur. Bij het filiaal van Mc Donalds in Geldrop verzamelden zich dinsdagmorgen de politieauto’s voor de regio Oost-Brabant. Motoren begeleidden de voertuigen in verband met de veiligheid en zetten eventueel de kruisingen af.

  Hoezo gevaarlijk

  1. Ernst Quispel

   Wat wilt u hiermee betogen?

   1. chrism

    Begrijpend lezen is niet uw sterkste punt he ?
    Wel het omdraaien van feiten ,dat weer wel !

    Mijn punt is , dat u alles zit goed te praten omtrent de straffen , maar wat mijn punt is dat de taakstraf minder is terwijl het gevaar erger is .

    Betreffende politie acties die mogen dan weer wel en door de afzettingen ook gevaarlijke situaties op de weg zijn .

    Als u veel buiten komt en op de weg zit ziet u veel files zonder dat er wat gebeurd is puur en alleen door plots remmen … snap u nu het vergelijk ???

  2. Robert Leiden

   De Pool in kwestie heeft 9 maanden in de cel gezeten.
   En de politie demonstratie was lang van te voren aangekondigd en geen verrassing voor automobilisten die op dat moment op de weg waren. Tijd en route waren ruim van te voren bekend.
   De blokkeerfriezen hebben out of the blue het verkeer gesneden en op de rem getrapt.

   1. Ernst Quispel

    Je weet toch niets van de feiten en omstandigheden rond dit ongeluk? Hoe kun je dan een oordeel hebben over het vonnis?

  3. Meriadoc Brandebok

   Dit is een hoax.

   n mei 2013 verliest een automobilist de controle over zijn voertuig en schiet van de weg af. Het noodlot wil dat hij op een fietspad terechtkomt waarbij drie familieleden, grootouders met hun 2-jarige kleindochter, om het leven kwamen. De rechtbank van Roermond achtte de man, een destijds 32-jarige Pool, schuldig aan het veroorzaken van dit ongeluk. Er was geen sprake van drank of verdovende middelen en de rechter achtte niet bewezen dat hij te hard had gereden. De man werd in november 2014 veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur.

   In 2016, in hoger beroep, heeft de Pool echter vijftien maanden celstraf gekregen van het Gerechtshof in Den Bosch. Ook kreeg hij een rijontzetting van vier jaar opgelegd en werd zijn auto verbeurd verklaard. Het hof achtte de man schuldig aan zeer onoplettend, onvoorzichtig en onachtzaam rijden. De verdachte zou o.a. met een te hoge snelheid de bocht zijn ingereden, zegt het Hof. Daarmee is de eerder opgelegde werkstraf vernietigd en vervangen door een gevangenisstraf.
   – (Bron: Hoaxmelding.nl)

   1. chrism

    Dus 1e instantie niet wel eerst 120 uur en 2e instantie jawel dus best raar toch en dan niet vergeten dat heel Nederland er schande van sprak , maar dat lees ik niet terug bij u .

 15. Blue monday

  Wat jammer dat de partij voor de vrijheid en die zo dapper strijden voor het recht op meningsuiting hier finaal door het ijs zakken.

  Hier wordt haarfijn aangetoond dat de PVV schijt heeft aan het recht op meningsuiting.

  Van de populisten had ik dit ook wel verwacht, alleen jammer dat Tim hiermee ook DDS diskwalificeert.
  Hoewel rechts, DDS was toch een vrijhaven voor de vrijdenker?

  Spijtig dat Tim dat uit het oog is verloren….

  1. chrism

   Heeft u ook mijn reactie gelezen ???

   Ik denk van niet .

   1. Ernst Quispel

    Wat is precies je punt?

    1. chrism

     Wat is nu precies uw punt !!

     1. Ernst Quispel

      Je zit een beetje te trollen, chic. Dat is niet chique.

     2. fockingworst

      @ernst verveelt zich een beetje.
      @ernst wil ook beetje meepraten.
      @ernst toemaar je mag ook meedoen.

 16. P.Sisterons

  We moeten medelijden hebben met niknokkertjes hoor

 17. lancar

  Dit fenomeen van Recht en wet moet niemand meer verbazen, want “Recht is Krom” in Nederland, en er wordt gemeten met twee maten. Heet dit dan niet rechtsongelijkheid en moet de burger nog vertrouwen hebben en fiducie blijven koesteren in de rechtsgang en de overheid?

  En klassenjustitie wordt geruggesteund door de geitenwollensokkenfiguren die de regering vormen en andere schijnvrome belanghebbenden die zich onder de burgerij bevinden.

  Er is nergens een bedrijf in Nederland te vinden dat het meeste liegt, medemensen bedriegt, witteboordencriminaliteit bedrijft, onschuldige mensen erin luist en de burgerij onrecht aandoet zoals Justitie en de overheid.

  In een democratie zoals in de westerse wereld gangbaar is neemt het rechtssysteem het niet zo nauw met waarheidsvinding. Doorgaans wordt de doorsnee burger regelmatig door justitieel vooroordeel zo diep mogelijk in de stront geduwd, zodat er geen ontkomen meer mogelijk is voor de betrokkene.

  Het is vrijwel zeker dat de wetgevers c.q. de rechterlijke macht naar eigen goeddunken de meeste wetten aan hun laars lappen. Dit, terwijl in de wetboeken staat, dat “een rechtsstaat een staat is waarin vrijheid, rechtszekerheid en rechtsgelijkheid voor de burger heel belangrijk zijn, waarbij de burger bovendien bescherming geniet van zijn rechten en vrijheden, tegen medeburgers én tegen de overheid.

  … De rechter bepaalt of iemand zich aan de wet heeft gehouden of niet, en als iemand de wet heeft overtreden, dan kan de rechter een straf en/of een verbod opleggen.”

  Maar als een rechtsstaat incluis de rechterlijke macht niet rechtvaardig recht spreekt, maar rechtmatigheid hanteert volgens de bepalingen in de wetboeken die op de burger naar willekeur toepasbaar kunnen worden gesteld, dan kan men alsnog naar zijn rechten fluiten. M.a.w., de rechterlijke macht doet in wezen niet aan “Rechtspraak”, maar aan “Kromspraak” en aan “Kromrecht.”

  1. sjun

   Precies zulke selectieve toepassing van recht bewerkt uiteindelijk dat burgers zichzelf en hun kroost met alle mogelijke middelen gaan verdedigen. Zij leren daarbij van justitie uit zelfbescherming crimineel te denken. Kennelijk is de draagkracht van de bevolking voor opgedrongen diversiteit en daarbij meekomende lange tenen en gecultiveerd slachtofferschap wel bereikt en valt te vrezen dat ruim vijftig jaar wanbeleid met betrekking tot toelating, in- en aanpassing bij ongewijzigd beleid gaat leiden tot burgeroorlog. Verwonderlijk is dat niet want in de Balkan ging dat met minder gediversifieerde bevolking al gruwelijk mis. Ondanks deze kennis van zaken gaat het democratie en spaargeld ondergravende Brussel vrolijk op dezelfde weg in Europa voort. Voor minder werd destijds de Spaanse afromer van lokaal kapitaal bestreden.

   1. Arie B

    Timmerfrans voorspelde het al: embrace diversity or face war.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.