Moet je horen! Sylvana dacht dat ‘Witte melk is racisme’-bericht een false flag-hoax was van “de andere kant”

De milieuactivisten van PETA brachten enkele weken geleden het onzinbericht naar buiten dat melk een symbool van white supremacism zou zijn. Voor Sylvana Simons was dat aanleiding om te denken dat het nieuwsbericht was gepland door de tegenpartij in één of andere ingewikkelde false flag-aanval op de waarheid.

We zijn er helaas gewend aan geraakt dat imiddels Zwarte Piet in één adem wordt genoemd met racisme. Maar dat kennelijk ook onschuldige koeienmelk inmiddels het toppunt van zwartenhaat is, is nieuw. De gedachtengang is zo ontzettend extreem, dat zelfs Sylvana Simons er niet in wilde meegaan.

Sterker nog: de eerste gedachte van de Amsterdamse politica toen ze dit knettergekke PETA-idee hoorde, was dat de zogenaamde “andere kant” deze hoax in het leven had geroepen om de anti-racismebeweging in een kwaad daglicht te stellen. Dat zij Sylvana Simons afgelopen nacht in het radioprogramma Nooit meer slapen op NPO Radio 1.

De opmerking spreekt natuurlijk boekdelen over het wereldbeeld van de voormalige TMF-vj. Als ze iets hoort dat niet pluis is omtrent mensen die zichzelf als anti-racistisch te boek hebben gesteld, dan is haar eerste gedachte dat die evil racisten er achter moeten zitten. Want haar eigen bloedjes van mensen zouden zoiets nooit doen, toch? Zij zijn immers de ‘goeden’, en doen nooit of te nimmer iets verkeerd.

In de studio werd Sylvana gelukkig dan ook direct gecorrigeerd door presentator Pieter van der Wielen, die aangaf dat het wel degelijk een PETA-medewerker was die de onzin over zogenaamd racistische melk de wereld had ingeholpen. Knoop het dus in je oren: de anti-racisten van PETA, en niet die duistere “andere kant”, hadden dus de klinkklare nonsens verzonnen dat melk in wezen een racistisch drankje zouden zijn. Boe, zei de koe!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. marco1

  O ik dacht ook dat het racisme was en dat de schone witte melk van mooie blanke zwangere vrouwen kwam en de vervuilde bruine chocomelk van de zwangere zwarte vrouwen maar dat bleek ook niet waar te zijn.

  1. Ernst Quispel

   “de vervuilde bruine chocomelk van de zwangere zwarte vrouwen ”

   Zo gestoord kan men hier zijn.

   🙁

   1. marco1

    Links geen humor en kan ook niet invullen dat op een nonartikel een nonreactie geplaatst kan worden simpeltje

    1. C.A.Barstow

     Precies.

 2. Meester Kong

  Gelukkig schenkt DDS aandacht aan Silvana want anders was dit belangrijke feit aan ons voorbij gegaan.

  1. IJsbrand Koudvuur

   Gelukkig wel.

   Ik had vanmorgen gehoord dat het afscheidsconcert van Slayer gisteravond, erg slecht was…

 3. Aytas

  Met alle leugens die momenteel door alle kampen verspreid worden is dat ook niet zo raar.

  1. Siemien

   En hiermee verdoezel jij dan weer de waarheid…want die ligt in het midden, de gelijkheidsevangelie en kleurloosheid spat ervan af..

   1. Aytas

    Wat is het probleem nu weer?

    1. Siemien

     Jou morele kompas is uit het lood, blijft stijfjes in het midden, kleurloos, wijzend naar iedereen, geen standpunt innemend behalve het tegenovergestelde..

    2. marco1

     Jij bent het probleem. Net zoeen marrokaantje die respect wil zonder het te geven.In de volksmond word dat soort mensen ook wel kutvolk geno emd.

 4. Rosasolis

  Het wordt nu heel komisch rondom Sylvana. Eigenlijk is het zielig, want deze dame is duidelijk niet in order. Maar mogen wij ook niet een beetje lachten met haar komedie?
  Hoe ver moet het gaan Sylvana? Vandaag was er allerlei witte producten in de reclame, bij de Vomar:
  Witte Reus was producten…voor een schonere witte was!
  Vele witte zuivel producten: alle melk producten, kwark, yoghurt,
  puddings en roomijs producten.
  Heel veel witte chocolade
  witte chocolade kruidnootjes tussen de bruine.
  Ook zijn er witte badkamer en keuken doekjes.
  Ook witte WC papier.
  Wie weet hoe het gaat met de collega’s van Sylvana in Bij1. Maar ik wil degenen die een witte kat heeft, advies geven dat je moet zorgen dat je schatje binnen komt en blijft zo gauw het donker wordt. Het wordt steeds erger met Sylvana…zielig op de ene kant, maar misschien ook steeds problematisch.

  1. marco1

   Dus de vomar is racistisch met hun witte produkten?

   1. Rosasolis

    marco 1. Alleen van mij een soort grapje over Sylvana! De Vomar is geweldig, zeker een van de beste supermarkten in ons land. Die vele vriendelijke, hulpvolle medewerkers van kleur in dienst hebben. De Vomar heeft vele uitheemse producten, waarvan ieder week een aantal in de reclame komen. Er komen altijd vele mensen met kleur naar onze Vomar, die veel betere reclames heeft dan vele anderen. Kortom je kunt bij de Vomar al die uitheemse producten vinden:
    Chinees, Oosters, Indisch, Hindoe, en Afrikaans. Ga a.u.b. een keer naar dit fantastische winkel, en je zou verbaasd zijn van al die uitheemse producten van de Vomar, en ook van hoeveel mensen met kleur dat zij in dienst hebben!
    U kritiek tegen mij was gewoon het domme gedrag van een trol!

    1. marco1

     Ja maar de jumbo kan er ook wat van.

    2. marco1

     @rosalis: hoezo kritiek op u, u bent de vomar? Alles op u zelf betrekken is niet gezond hoor .

 5. worstcase

  Toen Sylvana als baby – echte baby bedoel ik, nu gedraagt ze zich nog steeds zo – moedermelk kreeg, was die melk neem ik aan ook wit. Of was het chocolademelk? Eerlijk gezegd zou ik dat ook liever gehad hebben. Wel zo lekker.

 6. van Urk

  Activisten gaan heel ver om hun zinnen door te drijven zelfs als het op een hele slechte manier moet gaan gebeuren. Animal Rights dacht een oud filmpje van verwaarloosde en dode kippen in een smerige kippenstal te kunnen gaan gebruiken als recente opname in een stal ergens in Flevoland. De NVWA vond trouwens niets bij de gedeputeerde kippenboer.

 7. Jantje

  Gestopt met lezen na “…Sylvana dacht”.

 8. Gerlos

  Als ik de foto van Sylvana bekijk dan druipt het racisme er van af.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.