Nationaal Preventieakkoord is grootste betuttelingsakkoord tot nu toe

Staatssecretaris Blokhuis (CU) van Volksgezondheid heeft 70 maatschappelijke organisaties en bedrijven zo ver gekregen om het Nationaal Preventieakkoord te tekenen, en die is niet mals! Via NOS.nl.

Maken ze tabak illegaal? Komt er een vettaks? Krijgen we Lite-bitterballen? Nee, het wordt een en al burgertje pesten en zo lang mogelijk geld uit ‘ongezonde’ mensen te kloppen.

Een pakje peuken zal €10,- gaan kosten in 2023. De verpakkingen worden neutraal en uit het zicht geplaatst. Rookruimten in de horeca zijn binnen drie jaar verdwenen, evenals sigarettenautomaten.

Wat betreft ongezond eten wordt men al helemaal als een kind behandeld. Iedereen krijgt meer voorlichting en je gaat maar mooi lopend of fietsend naar je werk. Koek, snoep en chocola wordt kleiner en ‘supermarkten moeten klanten verleiden om gezonde producten te kopen’, alles wordt dus straks biologisch en lite…

Mocht je dan toch nog ergens een frikandelletje vinden en heb je zin in een biertje? Pech voor jou! Geen alcohol bij jeugdwedstrijden meer en meters bier in sportkantines mogen straks ook niet meer. Iedereen moet natuurlijk weer ergens voorlichting en een cursus krijgen dus scholieren zijn weer de dupe, evenals barpersoneel en studentenverenigingen.

Dit is dus wat je krijgt als je wel zegt een liberale samenleving te zijn maar zorgverzekering verplicht. Anderen hebben dan ineens last van jouw gedrag of levensstijl en vinden dat er iets moet veranderen. Vervolgens ‘ben je dan nog steeds vrij om te kiezen’ maar worden natuurlijk bepaalde keuzes onaantrekkelijk gemaakt, want ‘waarom iets anders kiezen dan dat wat het beste voor je is?’

Verbiedt tabak en slecht voedsel dan gewoon direct in plaats van dit langzame treurige proces van opvoeding en betutteling.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Groeneveld

  Nederland is een open inrichting en tevens een gevangenis waar iedereen met permanent proefverlof is. Een verkeerde beweging en je wordt gepakt. 1984 is al een decennium terug in de Lage Landen geactiveerd en inmiddels zo ingeburgerd dat iedereen alles pikt. Het gekookte kikkertjes effect.

 2. Adriaan

  Deze betutteling wordt vanuit de dictatoriale EU aangestuurd. Het is logisch dat we erop worden gewezen om gezonder te gaan leven. Allemaal prima, maar doe dat met grootschalige PR-campagnes, maar ga mensen niet dwingen. In Frankrijk willen ze het autogebruik terugdringen door de accijnzen op brandstof te verhogen. Dat helpt geen zier. Kijk maar naar Nederland. Er wordt goed verdiend en daarom zullen mensen blijven rijden, roken en drinken.

 3. macsjang

  Wie? Blokhuis? Betuttelrobot.

 4. Aytas

  ‘Dit is dus wat je krijgt als je wel zegt een liberale samenleving te zijn maar zorgverzekering verplicht.’

  Helemaal met je eens, laat natuurlijke selectie zijn werk doen. De mensen die ongezond leven zijn over het algemeen laagopgeleid.

  1. marco1

   Zo is dat laat de treinen maar rijden voor de laagopgeleiden. Ik blijf toch denken dat HBO van nu de moedermavo van toen is.

   1. Baaz

    “Ik blijf toch denken dat HBO van nu de moedermavo van toen is.”

    Hierin heb je gelijk.

  2. Seneca

   @aytas
   u beschouwt zichzelf als ‘hoogopgeleid’ ?

   1. Scaldis

    Aytas vindt zichzelf zo hoog opgeleid, dat zelfs de titel doctor honoris causa de lading bij verre niet kan dekken. De hoogte van opleidingsniveau bij deze figuur moet echter in de hogere zweverige sferen worden gezocht, gezien Aytas allang niet meer in staat is met beide voeten op de grond te staan.

    1. Baaz

     Afrika Scaldis, Afrika en nog eens Afrika.

     1. Ernst Quispel

      Je hebt recht op deze mening Baaz.

     2. Scaldis

      @Baaz dus we hebben met een Sjamaan te maken, dat verklaart een hoop

     3. Scaldis

      Fijne dagbesteding Q!

     4. Baaz

      “Je hebt recht op deze mening Baaz.”

      Zeker, al betreft het hier overduidelijk geen mening.

 5. C.A.Barstow

  Het klootjes zal nog meer als een citroen worden leeg geknepen.
  Maar de boog zal altijd gespannen kunnen staan, er komt een moment dat het volk ontploft en dan kun je er beter niet bij in de buurt zijn.

  1. Aytas

   Hoe bedoel je dit? Gratis zorg? Weg met de staat?

   1. C.A.Barstow

    Nee, wat ik bedoel is dat het klootjes volk er niet van houd om continu bedonderd, bestolen, voorgelogen, geringeloord dan wel als een klein kind behandeld te worden, daar komt een keer een eind aan.
    Wat betreft je opmerking ”weg met de staat” wij zitten hier niet in het barbaarse Afrika.

 6. Troelstra

  Verbieden verbieden verbieden.
  Belasten belasten belasten.
  De Hollandse gezelligheid verdwijnt meer en meer en meer.

 7. Koos sssss

  Intussen is Nederland een narcostaat geworden en daar doet die stoere overheid dan weer niets aan.

  Die stoere overheid snapt ook niet, dat je met het bestrijden van overgewicht en (long)kanker wel een paar kwalen bestrijdt, maar dat ieder menselijk lichaam uiteindelijk net zo sterk is als de zwakste schakel.
  Op dit moment hebben wij van doen met mijn gezond levende schoonmoeder, die Alzheimer heeft.
  Dit soort kwalen belast de samenleving veel zwaarder dan hartfalen of (long)kanker.
  In leed voor de patient en zijn/haar omgeving en in de financiën.

  Vwb de financiën geldt, dat dit soort verpleging wordt betaald uit de WLZ, voorheen AWBZ. Dit slaat op medische kosten, die zo hoog zijn, dat een ziekenfonds of particuliere verzekeraar deze in redelijkheid niet kunnen dragen.

 8. victus

  Helemaal mee eens! Zelf al de dagelijkse 3 zakken dubbelzoute drop afgebouwd naar 2 familie zakken winegums. Nu alleen hopen dat statiegeld op lege 2 ltr PET cola flessen gehandhaafd blijft. Anders zit ik eind van de week met 12 lege flessen die ik moet dumpen in het naastgelegen struweel.

 9. wheelboy

  Hahah Een vettax van GL .Geeft al aan dat GL totaal geen verstand heeft van voedsel . Waar de diëtiste jaren mager mager mager predikte .Is het nu andersom .Koolhydraat arm en vet . Ik ben er nu 12 weken mee bezig via een voedseldeskundige . En ben 12 kilo afgevallen . Waar ik eerst magere melk frisdranken light enz pakte nu volle melk roomboter vet vlees . zit hier smorgens aan de 10% vet yoghurt met fruit en havermout erin smootie. Als ze echt willen dat de mens afvalt begin eens met suikers overal uit te verwijderen . E621 te verbieden . En de mensen te onderwijzen .En die bemoeienis te laten .

 10. Pescador

  Die klootvogel is nog erger als die moslims hij kan mij de kloten kussen ik eet wat ik wil rook en drink wat en wanneer ik dat wil . Dat noemen ze christenen ze liegen en bedriegen zijn dement en willen alleen maar geld uit onze zak kloppen en slaven van ons maken.
  Het wordt tijd dat nederlanders ook eens gele hesjes gaan dragen

 11. Pescador

  Die klooteikels hebben een partijfeestje met bier en bitterballen, en het nederlandse volk moet dat inleveren? Ze moeten zich doodschamen als je het volk dit wilt verbieden moet je het zelf ook niet doen.

  1. Ernst Quispel

   Het is mij niet gebleken dat men het volk bitterballen en bier wil verbieden.

   1. Spaanse kok

    Wel gelezen dat de vetvrije en alcoholvrije varianten worden gepromoot.

    1. Ernst Quispel

     Ja, het Kabinet stimuleert gezonde voeding. Dat is wijs.

     1. PMG

      En wederom heft Ernst geen flauw benul waarover hij het over heeft.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.