Nationaal Preventieakkoord is grootste betuttelingsakkoord tot nu toe

Geen categorienov 23 2018, 19:00
Staatssecretaris Blokhuis (CU) van Volksgezondheid heeft 70 maatschappelijke organisaties en bedrijven zo ver gekregen om het Nationaal Preventieakkoord te tekenen, en die is niet mals! Via NOS.nl.
Maken ze tabak illegaal? Komt er een vettaks? Krijgen we Lite-bitterballen? Nee, het wordt een en al burgertje pesten en zo lang mogelijk geld uit 'ongezonde' mensen te kloppen.
Een pakje peuken zal €10,- gaan kosten in 2023. De verpakkingen worden neutraal en uit het zicht geplaatst. Rookruimten in de horeca zijn binnen drie jaar verdwenen, evenals sigarettenautomaten.
Wat betreft ongezond eten wordt men al helemaal als een kind behandeld. Iedereen krijgt meer voorlichting en je gaat maar mooi lopend of fietsend naar je werk. Koek, snoep en chocola wordt kleiner en 'supermarkten moeten klanten verleiden om gezonde producten te kopen', alles wordt dus straks biologisch en lite...
Mocht je dan toch nog ergens een frikandelletje vinden en heb je zin in een biertje? Pech voor jou! Geen alcohol bij jeugdwedstrijden meer en meters bier in sportkantines mogen straks ook niet meer. Iedereen moet natuurlijk weer ergens voorlichting en een cursus krijgen dus scholieren zijn weer de dupe, evenals barpersoneel en studentenverenigingen.
Dit is dus wat je krijgt als je wel zegt een liberale samenleving te zijn maar zorgverzekering verplicht. Anderen hebben dan ineens last van jouw gedrag of levensstijl en vinden dat er iets moet veranderen. Vervolgens 'ben je dan nog steeds vrij om te kiezen' maar worden natuurlijk bepaalde keuzes onaantrekkelijk gemaakt, want 'waarom iets anders kiezen dan dat wat het beste voor je is?'
Verbiedt tabak en slecht voedsel dan gewoon direct in plaats van dit langzame treurige proces van opvoeding en betutteling.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten