Nederland verandert in ghetto: wapens mee naar school, dronken in de klas, leraren uitgemaakt voor “kankerhoer”

Het is tegenwoordig veiliger op straat in een township in Zuid-Afrika dan op een Nederlandse middelbare school. Een onderzoek van DUO toont aan dat het uitschelden en intimideren van docenten, het meenemen van wapens of het onder invloed van verdovende middelen aanwezig zijn in de les op een beetje Nederlandse middelbare school anno 2018 heel normaal is. Docenten worden niet meer aangesproken met meneer of mevrouw, maar met kankermongool en kankerkoer.

Welkom in tuigland Nederland. Waar de Bloods en de Cribs de middelbare scholen bestieren, zo lijkt het wel. Want in Nederland gaat het allesbehalve goed met de sfeer in het klaslokaal. En dan hebben we het niet eens over pestgedrag van leerlingen onderling (alhoewel dat ook een groot probleem) is. Nee, de meest basale omgangsvormen zijn kennelijk al te hoog gegrepen op een beetje onderwijsinstelling. Docenten uitschelden voor kankerhoer, stoelen naar hun hoofd gooien als wat ze zeggen je niet aanstaat en gewoon gewapend in de klas verschijnen.

Taferelen uit een school in Harlem? Ha. Heel Nederland is inmiddels Harlem geworden, kennelijk:

“Onze klas was boos, omdat we vonden dat een jongen racistisch werd behandeld”, vertelt Bram, die inmiddels van school af is. “Eerst werden er pennen gegooid naar de leraar, uiteindelijk ook stoelen en tafels. Ik deed het ook. De leraar moest op een brancard naar het ziekenhuis. Sommige docenten durfden daarna niet meer naar school te komen.”

“Er was op mijn vorige school geen dag dat een docent niet werd uitgescholden”, vertelt Tim, die inmiddels van school af is. “Als een docent vroeg of een jongen zijn jas wilde uitdoen, werd hij al voor kankermongool uitgemaakt. De leraar liet het maar, omdat hij door wilde met zijn les.”

Opmerkelijk is verder dat veel docenten aangeven dat zij afgelopen jaar hebben meegemaakt dat een leerling stoned (39 procent) of dronken (12 procent) op school kwam. Bijna een derde van de docenten geeft aan dat er leerlingen in drugs handelden op of rondom de school. 10 procent van de docenten zegt dat er afgelopen jaar een leerling met een wapen op hun school kwam.”

Zeg het dus maar met me mee: Nederland. Is. Een. Gaaf. Land. En nu met z’n allen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

102 reacties

 1. marco1

  De normen en waard3n zijn bij de toekomst een heel stuk lager, dat idee had ik iig al wel een tijdje. Dat word nog gezellig als het zich voort gaat planten.

  1. IJsbrand Koudvuur

   Marco1,

   Mooi he? Jawel, laat dat maar aan onze vreedzame, multiculturele samenleving over.
   Dat komt helemaal goed.

   1. Siemien

    “vreedzame, multiculturele samenleving”

    Die mislukte bedoelt Ijslinks stront natuurlijk..

    1. Ad Infinitum

     Wat bedoelt u eigenlijk met die laatste zin te zeggen ? Is dat nu juist net iets waar het om gaat?

    2. IJsbrand Koudvuur

     Semien snapt wederom mijn sarcasme niet…
     …En gaat lekker schelden.

     1. Siemien

      Onzin Ijslinks jij hebt geen sarcasme, doet het voorkomen alsof je dit hebt, maar je zuigt wat en trekt wat aan je neusfluit net als Ernst en co..

     2. Lugar

      “neusfluit”

      Hahahaha, dat is een goeie! 🙂

   2. Lugar

    “vreedzame, multiculturele samenleving”

    In je dromen, en dromen staat jou, net als het hebben van een eigen mening, volkomen vrij.

    1. IJsbrand Koudvuur

     “…in je dromen…”

     Lugar…

     Als er iemand tegen een multiculturele samenleving is ben ik dat wel!

     …ook Lugar snapt het sarcasme niet.
     Zo gefocust op zn eigen visie is ‘ie wel.

     1. Lugar

      Sarcasme, ja dat dan weer wel natuurlijk. Neemt natuurlijk nog steeds niet weg dat dromen en het hebben van een mening volledig vrij is, daarover is (nog) geen belasting verschuldigd.

     2. Spaanse kok

      Quote:…ook Lugar snapt het sarcasme niet.
      Quote: Semien snapt wederom mijn sarcasme niet…
      .
      Wie had dat nu verwacht.
      Sieniem en Lugar hebben dezelfde mening.
      Hoe is het mogelijk.

     3. Aytas

      Een allemansvriend.

     4. Lugar

      Ben je nu zo simpel of snap je het niet, opa?

 2. Svetlana

  Ik vind dit geweldige veranderingen. Zo hoort het te zijn net als de oprukkende islam in Europa

  1. Gewoonomdathetkan

   Svetlana.
   Je bent een naar stront stinkende rioolrat.

  2. Vliegenvanger

   Svetlana ik snap niet wat jij hier doet in Nederland. Volgens mij ben jij een aanhanger van SS. Ook jij bent Nederland naar de kloten aan t helpen, met je misselijk makende opmerkingen.

 3. struisvogelpolitiek

  Vrije opvoeding heet dat tegenwoordig. Alles moet kunnen en alles mag gezegd worden. Zie hier het resultaat van de vrije opvoeding.

  1. poldi

   @struisvogel “Zie hier het resultaat van de vrije opvoeding”.

   Zou ik graag en op harde feiten gebaseerd willen veranderen in

   “Zie hier het resultaat van de vrije opvoeding. linkse indoctrinatie op scholen en de voortwoekerende islamisering”

   1. struisvogelpolitiek

    @poldi
    Bedankt voor deze aanvulling.
    Als ik in mijn tijd dit paraat maakte wat hierboven is omschreven dan kreeg ik thuis alle hoeken te zien. Bij een goede opvoeding hoort ook wel eens een draai om de oren, mits dat nodig is uiteraard.

 4. Meester Kong

  De kracht van het overdrijven, DDS is er een ”meester” in.

  1. Groeneveld

   Wat vind je overdreven Kong? Het DUO onderzoek lijkt me tamelijk duidelijk.

  2. O.P.

   De kracht van het overdrijven komt voornamelijk van links..!

   1. Troelstra

    De University of Virginia heeft ooit een mooi onderzoek naar hoe linkse en rechtse mensen denken.

    Waarheidsvinding en rationaliteit staan in het centrum van het rechtse denken, terwijl het linkse denken is geconcentreerd op emotie en morele verontwaardiging.

    1. Lugar

     Kleine aanvulling beste Troelstra want het is imaginaire morele verontwaardiging.

     1. Troelstra

      Dat klopt, want het betreffen slechts valse sentimenten. Derhalve dient met emotionele chantage door links de reet mee afgeveegd te worden.

  3. Rosasolis

   @Meester Kong. Dit bericht is niet overdreven. Ik heb het ook op de radio nieuws van ochtend gehoord. Het probleem met ondeugend, en agressieve leerlingen op de middelbaar scholen wordt steeds erger. Docenten worden uitgescholden, bedreigd, of worden aangevallen. En ook komen leerlingen vaak dronken, maar ook stoned naar de klas. Het begint net te lijken als die oude Amerikaanse film “Blackboard Jungle”.

 5. Groeneveld

  Nederland is een verloederd land geworden. Toch zijn er nog velen die het hebben over ‘ons veilige en prachtige land’ waar iedereen gelukkig is en dat een toonbeeld is voor de hele wereld.

  Uiteraard zijn dat de dromende, linkse luchtfietsers. De totaal gehersenspoelde meerderheid. Helaas.

  1. Ernst Quispel

   Groeneveld woont in Duitsland, dus die kan het weten.

   1. Groeneveld

    Wonderlijk dat Quispel geen reactie geeft op het artikel, maar uitsluitend op een reaguurder.

    Ah, ik weet het al. De resultaten van het onderzoek vallen niet te ontkennen en die zijn uitermate ongunstig voor de ontwikkelingen in Nederland, dus met zijn reactie kan hij geen deugpunten scoren.

    Ook zonder reactie staat Quispel met zijn broek op zijn enkels.

    1. Ernst Quispel

     Het verschil is dat ik Nederland uit eigen ervaring ken en Groeneveld roeptoetert vanuit jet verre buitenland waar hij het moet doen met herinneringen aan zijn verblijf in Nederland.

     De klacht dat de jeugd zich misdraagt is van alle tijden en plaatsten. We leven in een tijd van toenemende mondigheid en dat toont zich ook in het gedrag van jongeren. Scholen hebben hierin ook een eigen verantwoordelijkheid jegen de leerlingen en hun ouders. Sommige scholen, in elk geval de scholen waar ik ervaring mee heb, doen dat prima. Anderen minder.

     De hysterische voorstelling van zaken door DDS neem ik met een korreltje zout.

     1. fockingworst

      @ernst mag hier ZIJN MENING neerzetten zovaak als hij wil.
      @ernst heeft NATUURLIJK ervaring met de scholen die het goed doen.
      @ernst MAG NOGMAALS ZIJN MENING OVER DDS hier neerplempen.

     2. Siemien

      Nee Ernst het verschil zit hem in dat jij structureel je kost over Nederland heen gooit, je alles wat hier gezegd word tegenstrijdig beantwoord, je bent gewoon een vies mannetje die 13 uur per dag 24/7 aan het zuigen bent als spelend op je neusfluit..

     3. Groeneveld

      Als notoire leugenaar geeft Quispel weer een verkeerde voorstelling van zaken en draait alles om.

      Zoals vaker gezegd woon ik pas 3 jaar in Duitsland, niet al te ver van de Nederlandse grens. Voorts kom ik nog iedere twee maanden voor een week terug naar Nederland, logeer bij mijn kinderen en kijk vol verbazing naar de vele negatieve ontwikkelingen die ik met eigen ogen aanschouw. En natuurlijk lees ik alle dagen de Nederlandse kranten en ter zake doende websites. Tot zover de volslagen idiote en misplaatste opmerkingen over ‘het verre buitenland’ en ‘moet het doen met herinneringen’ van pathologische leugenaar en zwetser Quispel.

      Ook zijn downplaying “De klacht dat de jeugd zich misdraagt is van alle tijden en plaatsten. We leven in een tijd van toenemende mondigheid en dat toont zich ook in het gedrag van jongeren” is geboren in het hoofd van een cultuurmarxistische, verblinde gek die alles bagatelliseert om zijn groeiende onbehagen onder de duim te houden.

      De misstanden die in het rapport geschetst worden zijn beslist geen zaken die altijd al speelden: wapens in de klas en kk-schelden komt voor 100% op het conto van de larven van het immigrantentuig en de bezettingsmacht die al intimiderend van jongs af aan, klaar staat om straks met echt grof geweld op grotere schaal de dienst uit te maken.

      Dat Quispel dat niet wil zien en erkennen, zegt alles over zijn rigide kokerblik en vertroebelde grijze massa. Quispel is nooit een hoogvlieger geweest en dat wordt nu weer pijnlijk duidelijk.

     4. Meriadoc Brandebok

      DUO is van de overheid. Rapporten van de overheid zijn bij de emigranten enkelt betrouwbaar als deze negatief uitpakken voor Nederland. Typisch, want er zijn tal van rapporten die aangeven dat het juist goed gaat met Nederland.

     5. marco1

      @ernst. Misdragingen zijn zeker van alle tijden toch denk ik dat de jeugd er soms weleens wat hele rar e normen en waarden erop nahouden. Respect voor ouderen is een stuk minder en er is wat meer mieit e met het kennen van je plaats. Dat idee heb ik dan weer maar u zult vast andere jeugd zien dan ik.

     6. fockingworst

      @meriadoc KAN NATUURLIJK AL DEZE RAPPORTEN (algemene uitspraak niet specifiek) dat het goed gaat met nederland hier best met ons willen delen toch?
      Quote van @meriadoc:DUO is van de overheid. Rapporten van de overheid zijn bij de emigranten enkelt betrouwbaar als deze negatief uitpakken voor Nederland
      @meriadoc BORRELT hier een verward zinnetje uit.
      @meriadoc staat dat natuurlijk vrij.

   2. O.P.

    @Quispel
    Ga terug in je mand…!

  2. van Urk

   Snap daarom ook niet dat die Links stemmende onderwijzers er nog steeds in geloven in dat soort slappe vrije opvoeding zodat leerlingen er misbruik van kunnen gaan maken en vrij spel hebben om zoveel mogelijk rotzooi uit te kunnen gaan halen. Als leraar zou je toch willen dat je dat jonge tuig weer eens goed op hun falie mag geven. ”Weer de tucht van den jongen niet; als gij hem met de roede zult slaan, zal hij niet sterven; Gij zult hem met de roede slaan, en zijn ziel van de hel redden. ” Spreuken 23 vers 13-14

   1. Lugar

    @van Urk: Exact, in feite is ‘tuchteloosheid’ een gebrek aan liefde. Helaas heeft het gelijkheidsvirus ook ons onderwijs te pakken. Er wordt graag gesproken op basis van gelijkheid, kansloos en dat weet ik al heel lang.

 6. Ad Infinitum

  Het wordt ons aangeleerd. Alles kunnen zeggen, moeten zeggen. Andere meningen wegsabelen met veel verbaal en fysiek geweld. Zoiets groeit en wordt geaccepteerd, moet worden geaccepteerd.

  1. Lugar

   Veel geweld wordt ook geïmporteerd uit landen waar geweld veel normaler is. De islamisering van ons land bijvoorbeeld, ik heb de voordelen nog niet ontdekt.

   Heb jij de voordelen van de islamisering van ons land al wel ontdekt? O en voor ik het vergeet, geef maar geen antwoord want dat is zo de gewoonte bij dit soort vragen.

   1. Ad Infinitum

    U sleept er te pas en te onpas Islam er bij. Maar dit staat niet ter discussie. Wanneer u inhoudelijk zoudt reageren mag het gaan om de geconstateerde mentaliteits verandering los van die Islam van u. Dat kost moeite zie ik.

    1. Lugar

     Toch wel hoor, de islamisering van ons land zorgt voor steeds meer types die het woord kanker standaard in hun islamitische vocabulaire beschikbaar hebben. Kijk maar eens op Youtube, het staat bol van de filmpjes waar de islamitische (Marokkaanse) kankers je om de oren vliegen.

     Het kost mij geen moeite die verbinding te zien want het is de realiteit. Er wordt steeds meer van dat soort geïmporteerd omdat wij ze gratis geld bieden in ruil voor ‘kankers’.

     1. C.A.Barstow

      Gettoscholen, drijf dat islamitische tuig daarin samen en je hebt een prima controle over alles.
      Zij willen zich niet aanpassen?
      prima dan gaan we de wetten uit die shithole country’s waar hun ouders vandaan komen op die gettoscholen toepassen, incl. zware lijfstraffen.
      Laten ze daarmee beginnen en een heel groot deel van het probleem is opgelost.

     2. Aytas

      Jij hebt wel vaker last van wanen. Het is een faal in de samenleving, waar je die moet zoeken zal toch echt geen minderheid zijn, compleet onmogelijk.

     3. Lugar

      Satya kuacha!

     4. Lugar

      En over ‘kanker’ gesproken. Het staat toch echt niet op zichzelf wanneer dit wordt geassocieerd met islam.

      Geleend van Leon de Winter (27-11-2018):

      “Enkele dagen geleden omschreef de Iraanse president Hassan Rouhani een bepaald land als een ’kankertumor’. Dat is een woord dat geheel in lijn ligt van de opmerkingen die de nationaalsocialisten over Joden maakten. Natuurlijk had Rouhani het over het Joodse land.”

    2. IJsbrand Koudvuur

     Ad Infinitum:

     “…U sleept er te pas en te onpas Islam er bij…”

     Dat klopt..

     Ik zal de veelal christelijke Surinaamse, Antilliaanse en Arubaanse immigranten/nakomelingen er voor het gemak ook maar even bij slepen.

     1. Aytas

      True colors, even laten zien dat je bij de roedel hoort.

 7. poldi

  Alles valt en staat bij handhaving!
  Maar de tegenwoordige leraren worden graag gezien als “gelijken” en praten liever dan op te treden.
  Maar ook de schoolbesturen plus min van onderwijs hebben slappe knieën, en steunen hun leraren niet in dit soort gevallen.
  Daarbij komt dat er steeds meer leerlingen komen uit een niet westerse cultuur waar men macho moet zijn om te overleven, wat dan weer overgenomen wordt door autochtone leerlingen.
  Het devies is grenzen stellen en stevig handhaven.

  1. Lugar

   @Poldi: In het onderwijs van vandaag staat de leerling centraal, dat wordt ze ook zo uitgelegd. Ook is er sprake van een (algemeen) krimpend leerlingaantal waardoor scholen extra hun best doen om leerlingen binnen te houden, ze nemen extra risico en ‘pikken’ meer als het aankomt op gedrag. Ook hebben scholen een acceptatieplicht als het gaat om eenmaal aangenomen leerlingen, die kunnen niet zomaar worden verwijderd of geweigerd.

   Het gevolg is dat in veel scholen de leerling regeert en de school (directie, docenten en ondersteuners) in feite geen middelen hebben om de leerling te straffen of corrigeren. Leerlingen weten dat en vegen steeds vaker hun reet af met gezag. Daar komt bij dat ouders vaak ook hun recht komen eisen en desnoods naar school komen om de directie uit te leggen dat ze vooral niet aan hun kinderen mogen ‘komen’.

   De chaos wordt alleen maar groter en is al groot. Het is een volkomen onderbelicht probleem en veel scholen lopen op hun tandvlees, veel docenten zijn structureel arbeidsongeschikt en ondersteuners (conciërges en klassenassistenten) worden uitgelachen en zelfs bespuugd. O ja, scholen worden tegenwoordig afgerekend op cijfers. Dat betekent dat de meeste scholen alleen de volle mep (vergoeding) per leerling krijgt als het ook examen heeft gedaan.

 8. FLP

  De linkse mantel der liefde…

 9. C.A.Barstow

  Tja, er moet harder tegen het tuig worden opgetreden, zolang het onderwijs landschap door links verpest wordt, de vreselijke gevolgen daarvan worden nu dus steeds duidelijker, zal er geen enkele verbetering optreden het zal alleen maar meer uit de hand lopen.
  De oplossing? minder lullen, meer en zwaarder straffen, daar is nog nooit iemand minder van geworden, en zorg ervoor dat die linkse gif verspreiders uit het onderwijs worden verwijderd, dat zal de normen en waarden voor het overgrote deel terug brengen.

  1. Lugar

   Helaas is het onderwijs doodziek! En de onderwijspartij (D’66) gaat dit niet oplossen.

   1. Troelstra

    Me dunkt dat de PvdA en D’66 een meer dan evenredige vinger in de pap in het gebouw onderwijs hebben gehad door al de decennia heen. Het onderwijs plukt daar de rotte vruchten van.

    1. Lugar

     Causaal verband inderdaad, ik had het nog niet genoemd maar het verduidelijkt de zaak nogal.

 10. Meriadoc Brandebok

  Tim, je overdrijft met je “ghetto” en je weet het.

  1. ildib

   Alle grote steden in Nederland zijn verworden tot ghetto’s Brandnetel bok!

  2. Lugar

   “Tim, je overdrijft…”

   Mooie gelegenheid om het met feiten te ontkrachten.

   1. Meriadoc Brandebok

    Kom je weleens buiten?

    1. ildib

     Ja zeker maar jij niet gezien het feit dat je steevast elke dag hier zit te klooien, kijk eens op de schoolpleinen van alle middelbare scholen in de grote steden van Nederland zou ik zeggen.

    2. Siemien

     Occult fantasietje, ben jij wel eens op een school in Amsterdam geweest? of op scholen met veel leerlingen?
     Dan weet je dat, vergeleken met nog niet zo heel lang geleden, er enorm veel veranderd is, 1 van die dingen is dat de hiërarchie compleet verdwenen is, dat leerlingen de leraar bij naam noemen, verder is het zo dat leraren de kinderen niet meer mogen corrigeren, jongeren stoned of onder invloed van alcohol in de klas zitten..

     1. Lugar

      @Siemien: Ik weet (vanuit professie) dat je gelijk hebt.

     2. Meriadoc Brandebok

      Wie is “occult fantasietje”?.

     3. fockingworst

      @meriadoc weet nu al niet meer wie tegen wie zit te berichten.
      @meriadoc weer vroeg aan de brandewijn?

    3. Lugar

     Dat is een feit. Nu mag jij met feiten ontkrachten waarom Tim volgens jou overdrijft.

    4. Lugar

     “Mooie gelegenheid om het met feiten te ontkrachten.”

     Ik denk dat je uitgepraat bent, meneer Brandebok?

  3. FLP

   @brandebok Wat nou geen ghetto’s!!! Ga in elke grote stad kijken en je vind er een…. maar jouw idee van ghetto heeft natuurlijk met ww2 te maken. Echt weer zo’n slinkse wegkijk actie. Doe je rosé zonnebril af…, ga eens een jaar wonen op Utrecht kanaleneiland met een keppeltje op.

 11. Troelstra

  De kwaliteit van het onderwijs welke een school kan bieden is veelal af te meten aan de samenstelling van het schoolplein. Verstandige ouders die hun kind het beste onderwijs willen bieden nemen de samenstelling van het schoolplein in acht. En hoe minder multicultureel het schoolplein, hoe veiliger en prettiger die school voor hun kind zal zijn. Het klinkt hard, maar het is een gegeven feit.

  1. Aytas

   De veroorzaker van de huidige problemen aan het woord.

   1. Lugar

    De veroorzaker van de huidige problemen is Afrika.

 12. Aytas

  ‘Zeg het dus maar met me mee: Nederland. Is. Een. Gaaf. Land. En nu met z’n allen!’

  Nederland is een fantastisch land! Dit soort uitspraken wordt alleen door radicalen gedaan die het contact met de realiteit compleet kwijt zijn. Ga lekker naar Compton of een zuid afrikaans township, daar vind je vast wel mensen die je wijs kunt maken dat de wereld plat is.

  Rebel, rebel, and yell
  Cause our people still dwell in hell
  Locked in a cell, yes the structure’s a cell
  Mad is the story I tell
  How long can we wait?
  C’mon, seein’ what’s at stake
  Action for reaction
  If your mind’s in a somewhat complacent state, get a check up
  This is a stick up
  Our freedom, or your life
  Lord, I wish I could be peacful
  But there can be no sequel
  Now freedom must be fundamental
  In Johannesburg, or South Central
  On the mic, cause someone should tell ‘em
  To kick in the township rebellion

  Het grappige is dat je gewenst gedrag vertoont net als de meeste dds lezers, maak de rijken rijker en speel iedereen tegen elkaar uit.

  1. Lugar

   Afrika…

   🙂

  2. IJsbrand Koudvuur

   “Rage against the machine”

   🙂

   1. Lugar

    Toto reken ik ook goed, dan is het alleen met een ‘c’

   2. Aytas

    Jij waait echt op alle winden of niet? Ik ben zwart man, altijd slecht. Rage is tegen racisme.

   3. IJsbrand Koudvuur

    Marcus Garvey was ook zwart…
    Ik vind hem en vele anderen geen slecht mens.

    1. Lugar

     Zo bestaat er ook onderscheid tussen islam en mens.

     1. Aytas

      Eerst dien je dan onderscheid binnen islam te maken, anders kom je in salafisme achtig gedachtengoed uit.

     2. Lugar

      Nee hoor, er is maar één islam, er zijn geen twee islams.

     3. Aytas

      Hoe weet jij dat?

     4. Lugar

      Hoe weet jij dat de zon schijnt?

     5. Lugar

      En de kans dat een crimineel wegkomt met zijn daad is weer toegenomen. De Telegraaf meldt vandaag (28-11-2018):

      “De politie heeft afgelopen jaar duizenden onderzoeken stopgezet vanwege een personeelstekort. Op dit moment heeft de politie ruim 40.000 zaken in behandeling. Daarnaast liggen er nog bijna 23.000 op de plank.”

     6. Lugar

      *Politie Amsterdam

    2. Aytas

     Marcus garvey aanhalen in combinatie met je generalisaties werkt niet echt. Als je gaat generaliseren krijg je wat de black panters met zijn gedachtengoed hebben gedaan.

     1. Lugar

      Marcus Miller is mijn favoriete bassist, hij verscheen op meer dan 400 platen. Ook Mike Porcaro mocht ik graag zien en horen, helaas is hij in 2015 overleden.

 13. Aytas

  Weet je trouwens waar dit filmpje bij hoort Tim waar deze foto van is. Racisten pesten deze jongen. Doel bereikt dds.

 14. Beukman

  Gelukkig is het op lang niet elke school zo, maar treurig is dit zeker.

  Overigens speelt de normvervaging zich niet alleen af onder scholieren, maar ook onder volwassenen in de virtuele forumwereld. Ja: ook hier op DDS. Wie het huidige taalgebruik vergelijkt met dat uit de begindagen van DDS, schrikt zich rot.

  1. Lugar

   @Beukman: “schrikt zich rot.”

   Dat valt mee hoor, je moet alleen wel de juiste figuren in je script zetten.

 15. AS210854

  In Femke Halsema ’s woorden. Dit is zo Amsterdams, dat gaan we niet handhaven.

 16. slayer

  de gemiddelde leraar is tegenwoordig ook een halve tamme groenlinkse miet…..dan krijg je dat.

  1. Lugar

   Dat moet hij ook wel, anders moet hij op gesprek bij het management.

  2. Floris

   Tegenwoordig? Dat begon al in de jaren 70. Toen zei de (langharige) leraar: noem mij maar Willem.

   Als je consequent alle (respect voor) autoriteit afbreekt dan vraag je om muiterij.

   Dit probleem van steeds verder gaande verhuftering is niet door de multicul ontstaan maar zuiver door links.

   Uiteraard zien de bontkraagjes dat het met de discipline zeer slecht gesteld is en dat bevalt hen wel: ze doen er met plezier nog een paar schepjes bovenop.

 17. FJ

  Als burgemeester al weigeren om de wet uit te voeren en scholen hier achter staan, wat is er dan mis met deze situatie.
  De overheid en het onderwijs maken er zelf een potje van en als men zelf geconfronteerd wordt is het de fout van de leerlingen.

  Advies: Verbeter de wereld en begin bij jezelf.

  1. Lugar

   #boerkaburgemeester

 18. FJ

  Het verandert hier niet eerder tot er werkelijk iets gebeurt en dan is deze kliek o zo verontwaardigd terwijl men het zelf uitlokt.

 19. Rosasolis

  @ redactie DDS. Ik ben een van de oudste abonnees. Jullie artikelen zijn altijd interessant en roepen ons om een mening door te geven, en hopelijk delen met anderen. Ik doe mijn best te houden aan het huisreglement. Helaas doen een aantal trollen dit niet niet…omdat zij denken het allemaal beter te weten. Te veel aardige trouwe abonnees worden aangevallen met zeer ordinaire commentaren van trollen, omdat zij misschien anders denken. De trollen lijken alleen Een doel te hebben: anders denkende moeten weg gepest worden. Fijn is het dat wij houden van DDS, die zonder twijfel, onze nationale internet nieuws site is. Wij abonnees waarderen jullie interessante berichten over recente nieuws, die ook gebaseerd op interessante krant berichten en artikelen. Gewoon doorgaan, jullie redactie doet het uitstekend.
  Maar kunnen de trollen een keer een waarschuwing kregen, omdat zij verpesten de hele sfeer van onze DDS, die doorgaat met een samenwerking van redactie en abonnees met hun meningen.
  met hun meningen. Laat de DDS redactie een kleine bericht naar de trollen steuren
  omdat zij niet aan het huisreglement willen houden. En dat zij dit belangrijke site storen met hun afschuwelijke, beledigende commentaren aan zeer bekende leden,
  die net als ik jarenlange DDS abonnee ben.

  1. Lugar

   @Rosasolis: Je moet niet zo zeuren! Installeer het script en zet daar de namen in die je niet (meer) wilt lezen en klaar is Rosasolis! Ik heb het ook gedaan en ik kan je zeggen dat ik absoluut geen last meer heb van trollen, al zullen wij waarschijnlijk niet dezelfde bedoelen. 😉

  2. fockingworst

   @rosasalis

   Ben het met je eens er lopen hier al jaren trollen rond die door dds wel hier en daar zijn weggejorist.
   Op een of andere manier kunnen of worden die hier gewoon nog steeds toegelaten.
   De laatste tijd geef ik toe dat ik deze trollen goed onder de aandacht breng over het feit dat ze hier hun mening of stelling mogen verkondigen ondanks dat ze dit doen puur alleen om te provoceren niks anders.
   Als deze worden geweerd kunnen we weer gewoon discussieren.
   Ik vind het juist leuk om te discussiëren met reaguurders die een ander standpunt hebben maar wel met feitelijke onderbouwing.
   Wie weet neem ik ook de keuze voor zo’n script om bepaalde reaguurders te kunnen weren die werkelijk niets aan een discussie toevoegen behalve altijd bovenaan bij een artikel constant met uitlokkende stellungen te reageren, wie weet.

 20. nienke

  De linkse mantel der “LIEFDE” heeft er 1 grote rotzooi van gemaakt.
  Geen respect, voor niemand, schijt aan alles, agressief, onbeschoft, leraren slaan zover is het nu gekomen en NU??
  Ben nu bijna 80 maar DIT!!! onbegrijpelijk dat men het zover heeft laten komen.
  Heb de neiging dit schorem bij kop en kont de school uit te donderen en nooit meer er in.
  Echt schandalig.

  1. Lugar

   @Nienke: Als je bijna 80 bent dan heeft u Nederland in rap tempo achteruit zien hollen, geholpen door onze zogenaamde gekozen volksvertegenwoordigers. Eind jaren 60 van de vorige eeuw is het begonnen en ze zijn nog steeds bezig. Ons land is verraden en de islam tiert welig.

 21. Florissa

  Eenvoudig op te lossen dit probleem ,niet door de leraren maar de ouders ,het magische woord is geld,geld doet wonderen,en zonder donderen ,
  Trek de subsidie en kinderbijslag in bij misdragingen en je zal zien dat pa en ma plots wel gaan ingrijpen bij misdragingen ,een probleem voor de politiek om dit er door te krijgen? Dan hoort die minister hier ook niet thuis .Morgen mee starten ,en het is zo rustig .

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.