Oeps! Ledenbestand VARAgids loopt volkomen leeg na cover met Sylvana Simons: ‘Kapotgeschrokken!’

varagids-met-silly
Foto: Hier ging het om. De felbestreden cover van de VARA-gids, met Sylvana Simons. Inclusief stockfoto van hoe een boze lezer daar ongeveer over zou denken.

De tv-gids van BNNVARA zit in de ratmodee, nadat het ledenbestand een flinke aderlating heeft moeten ondergaan. De hoofdredactie had namelijk bedacht dat het een goed idee was om Sylvana Simons op de cover te zetten. Daar waren tientallen leden het niet mee eens en zeiden massaal hun lidmaatschap op. De verbijsterde bladenmakers zeggen nu “kapotgeschrokken” te zijn.

Het is in de bladenmarkt momenteel al niet zo heel goed toeven, laat staan in de bladen van die stoffige publieke omroepen. De VARAgids doet z’n best het hoofd boven water te houden, maar door een complete mismatch van redactie en lezersdoelgroep ging dat eerder deze maand niet erg fantastisch. Men had namelijk gedacht dat een cover met het linkse grachtengordelidool Sylvana Simons vermoedelijk wel in goede aarde zou vallen bij de traditionele arbeiders die nog altijd de VARAgids op hun mat laten ploffen.

Dat bleek dus een catastrofale misrekening te zijn:

“De VARAgids heeft zestig abonnees verloren na een uitgave met Sylvana Simons op de cover. Dat schrijft hoofdredacteur Cécile Koekkoek in een column in het nieuwste nummer van de gids.

Ook schrijft ze dat lezers reageerden met de mededeling dat ze de voorkant van de gids hadden afgescheurd, voordat ze die gingen lezen. In de column neemt Koekkoek het op voor de partijleider van Bij1 en zegt ze dat ze zich ’kapotgeschrokken is’ van de reacties ’naar aanleiding van een interessant, oprecht en genuanceerd interview’.”

Ook op internet regent het klachten over de VARAgids-cover met de BIJ1-frontvrouw. Bij Klacht.nl laten chagrijnige abonnees weten liever een ander op de voorkant van hun tv-gids te zien. Ja, probeer dat maar eens te lijmen, mevrouw Koekkoek, met een interviewtje met Hasna El Maroudi of een verdiepend artikel over kolonialisme. Succes!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

60 reacties

 1.   

  TV-gidsen zijn sowieso uit de tijd, als ik mij niet vergis? Zelf kijk ik al jaren geen tv meer dus een gids is iets van voor 1995. Daarna kwam internet en zocht ik alles online.

  1.   

   Alleen die minachtende blik van haar, zegt mij, meer dan genoeg.

   1.   

    @Top: Ze voelt zich vast belangrijk, de megafoon van de multiminderheid staat op vol volume.

   2.   

    De minachting mutsje SS uitstraal is wat mij betreft wederzijds, maar dan in overtreffende trap. SS = een rasciste in optima forma ! Natuurlijk biedt de linkse kneuzenomroep VARA/BNN dit haatzaaiend mormel een podium.

  2.   

   Ik kan mij voor stellen dat ouders met hun kinderen langs
   een kiosk lopen en die kinderen schrikken hu self rot van die kop .
   Wat is dat zegt mam tegen paps is die griezel op zoek naar een vrijer
   waarom vraagd paps nou normaal heeft zij zo,n oude dames fiets op
   en nu met contact lenzen ? nee die vertrouw ik niet .

   1.   

    Waar zie je nu nog een kiosk? Hoogstens in een bos voor de picnic of als hangplek voor de jeugd.

    1.   

     Niets zeggen is ook iets zeggen.

 2.   

  Ze heeft wel de haren glad gestreken. Dat dan weer wel. Wil ze zo haar afkomst verloochenen, of wil ze alleen de leuke dingen van de blanke bevolking ?

 3.   

  De grachtengordel Amsterdam en mediapark Hilversum denken nog steeds dat wat zij denken maatgevend is voor Nederland.

  Het lijkt een beetje op Ceaușescu die verbaasd en vertwijfeld opkeek toen er boegeroep op het plein gescandeerd werd in plaats van het gebruikelijke applaus dat hij automatisch verwacht had.

 4.   

  60 abonnees!

  :)

  1.   

   Ja meer zijn er ook niet.

  2.   

   Kwispel, het merendeel zijn nog de oude garde, 75/+ en houden niet van de veranderingen die Sylvana en Jerry willen.
   DE VARA kent zijn eigen leden niet eens en het vergaat ze precies zo als de vakbond.
   Straks zijn er nog een paar rooie rakkers en dat zijn die salonsocialisten die bij de VARA werken. Links lullen en door de man met de pet de zakken laten vullen.

  3.   

   60 van de 100 is toch wel 60% he, vergis je niet.

 5.   

  Dat kan je van deze media verwachtten; die promoten Sylvana Simons en haar anti-Zwarten Pieten brigade.

  Voor de Nederlanders die tradities en Nederlandse gebruiken waarderen en willen behouden hebben deze media geen enkel respect.

  Die worden dan ook door de politieke en media elite “deplorables” genoemd.

  Kortom, alles wat tegen Nederland aanschopt word door de gevestigde media gepromoot.

 6.   

  In de jaren vijftig werd de VARA gids gebruikt als toiletpapier als de week voorbij was. Nu was de voorpagina eigenlijk weer eens aan de beurt.

 7.   

  Ik heb zo n vermoeden dat dit narcistische negerinnetje meer voor de spiegel staat dan dat ze werkt.

  1.   

   Werken heeft ze nog nooit van gehoord, hand ophouden past beter.

   Zoveel spiegels zijn er in Amsterdam niet te koop.

  2.   

   Marija is helegaar niet racistisch hoor.

   1.   

    Narcistisch blank mannetje mag wel?

    1.   

     “Narcistisch blank mannetje mag wel?”

     Vragen stellen aan meneer Quispel is zinloos Groeneveld! Hij plempt alleen zijn mening, zijn monoloog, zijn visie en zijn conclusie neer.

    2.   

     @Groeneveld: Ik heb het een tijdje geprobeerd, ik stelde steeds vragen om te ontdekken waar de intenties verborgen zaten en om onderste stenen boven te krijgen. Het links-deug-volk zit helemaal niet te wachten op vragen omdat zij hun stelling allang hebben ingenomen. Onwrikbaar in het idee dat zij de kleur van de wereld bepalen.

     Jij en ik weten dat dit kansloos is en zal blijven. Je ziet het aan de eenzijdige retoriek van meneer Quispel. Volhouden dat Zwarte Piet voorbij is terwijl de meerderheid van de Nederlandse ouders gewoon vasthoudt aan de traditie.

     1.   

      Ik beantwoord zinnige vragen altijd. De vragen van Baaz hebben in de regel slechts tot doel om te trollen. De eerlijkheid gebiedt ook dat ik zijn bijdragen ook zelden lees, dus het is denkbaar dat ik een vraag over het hoofd zag.
      Mogelijk wil hij die hier even herhalen.

     2.   

      Onzin Ernst en je liget, dat doe jij namelijk in het geheel niet, je stelt wedervragen op vragen, zonder ze te beandwoorden..

     3.   

      @Siemien: Meneer Quispel draait en liegt. Ook hier draait en liegt hij. Niets nieuws onder de DDS-zon. Next.

   2.   

    EQ dat klopt Marija is nog netjes , ik zou denken een maal
    voor de spiegel dan weet je het wel , maar ja je hebt ook
    mensen die graag kijken wat hun inkomen is .
    En dat zou mij bij syl niet verwonderen .
    Voor een spiegel lijkt het altijd veel meer dan het is
    het kan ook zijn dat zij een setje van de kermis van die
    lach spiegels op de kop getikt heeft .

 8.   

  Nu ze raadslid is in Amsterdam zal ze wel een vaste stek achter een raam in de rosse buurt krijgen.
  Blank Nederland loopt er natuurlijk met een boog omheen.

 9.   

  Nou, Matthijs van Nieuwkerk zal het zaakje wel weer gaan lijmen door een non stop goodwill campagne gaan voeren voor madame, met she-devil Claudia de Breij aan zijn zij. Vanavond zit ze er al denk ik. Hopelijk zijn de leden van de VARA niet zo naïef om daar in te trappen. Al betwijfel ik het. DWDD bestaat ook nog steeds, terwijl dit programma niks anders doet dan alles wat links is op een ongevenaard drammerige manier te promoten. Wat Sylvana betreft. Niet alleen de cover er af scheuren maar dat onsymathieke heerschap zo snel mogelijk in de totale ban doen. Een cordon sanitair. Nooit meer een interview, nooit meer aandacht, haar volledig negeren, sorry voor het woord, maar de klemtoon ligt echt op de tweede e. Dan komt ze in een diepe depressie, zo gaat dat met narcisten, en lost het probleem zich vanzelf op.

  1.   

   ”Hopelijk zijn de leden van de VARA niet zo naïef om daar in te trappen”

   Links zijn betekend per definitie naïef zijn, tot op het lachwekkende af.

  2.   

   Gelijk! DWDD begint er zojuist zelfs mee!! Linkse drammerij ten top. De tafelheer noemt het bizar. Ook nog van ons belastinggeld. Hopelijk gaan nog veel meer leden hun lidmaatschap opzeggen en de cover als toiletpapier gebruiken. Een goed idee van een van de reageerders! De enige nuttige toepassing. Het zou het mooiste zijn als het gebruikte papier per post aan Bij1 gestuurd zou worden in plaats van doorgetrokken …. maar ach, dat zal wel te ver gaan en te veel rieken naar discriminatie, fascisme, racisme. Voor je het weet heb je dan een proces aan je afgezakte broek.

 10.   

  Minder dan wc papier.

  1.   

   Je zou jouw fecaliën er niet aan toevertrouwen?

  2.   

   In de nood is dan een voorpagina met dat spook erop dan weer een uitkomst .

 11.   

  Maar ze delen wel meer met die 40 miljoen extra subsidie uit de zak geklopt van de nettobetalers.

 12.   

  t Jonge, hoe naïef kun je zijn om haar op de cover te zetten. De meeste mensen houden niet van Silvana. Ze heeft een te grote mond; altijd zeurt ze over discriminatie en populisme. Dan kun je op dit soort reacties wachten. Hahaha, ik moet er wel om lachen.
  Vara-gids wij zullen je (niet)missen.

 13.   

  @Baaz, Ja meer zijn er ook niet (60 abonnees). Het waren er deze zomer 160.000, volgens de hoofdredacteur Koekoek. Het betekent dat je er flink naast zit, Baaz. En het betekent dat de kop van Tim’s artikel (Ledenbestand loopt leeg) weer een fraai voorbeeld is van nepnieuws. Niks leegloop; grofweg 1 op de 2500 leden zegt op.

  1.   

   Arnomuss , die 160.000 neem ik als waar aan van u .
   Maar daar moet ik een kanttekening bij maken .
   Het pvda bolwerk de kop van holland daar is 160.000
   een klein getal , de generatie 1930 tot nu daar is enkeld
   die generatie die de vara hebben, bij mij thuis hadden
   mijn ouders hem ook ,waarom hebben zij dit blad ?
   dit is een heel andere vraag oude mensen veranderen
   niet meer en ze hoeven er vaak niets aan tedoen .
   De generatie die wel een keuze maakt is waar Baaz
   en dds over praat .
   Zo als hoelang een Chinees is heeft hij ook niet het leven
   tot het oneinige ,kijk nu naar het jaar tot jaar verschil
   of u moet nog hoop op nieuwe aanwas hebben ,i dont think so .

  2.   

   @Arnoniemuss: Ik maakte een cynisch grapje, excuses als je dat niet begreep.

 14.   

  Vara leden willen geen racistische tv-gids. Goed dat ze hun stem laten horen.

 15.   

  @Tim, dit artikel is een hoofdredacteur van DDS echt onwaardig. Slechts 60 mensen hebben hun radio en tv gids opgezegd. En jij schrijft over een volkomen leegloop. Man, ga toch aardappelen bakken, daar schijn je wel goed in te zijn :-)

  1.   

   Alleen de hoofdredacteur schrijft nog over Sylvana Simons. Misschien kunnen Simons en Engelbart samen eens aardappelen gaan bakken om tot een goed gesprek te komen. Ik zie dikwijls berichten van DDS-lezers met de vraag waarom Simons zoveel aandacht krijgt, terwijl ze geen deuk in een pakje boter slaat. Tja, waarom toch?

   1.   

    Goeie vraag…

    1.   

     Die waarschijnlijk nooit zal worden beantwoordt.

     1.   

      Omdat het reacties genereert?

  2.   

   Adriaan , deze week , deze maand , dit jaar ?

   1.   

    Hoe bedoel je?

 16.   

  Laten zij die hersenloze griezel maar plaatsen bij/op alles wat links is,
  dat ruimt lekker op.
  En, net als eerder verschillende keren hier gezegd is, ik kijk al vele jaren geen TV meer.
  Het media gebeuren in dit land is verziekt en verworden tot een verachtelijk links rattennest dat nodig eens uitgerookt moet worden.

 17.   

  Ach die Sylvana toch zelfs de linkse kerk moet niets meer van je hebben, wat een zielig figuur ben je toch geworden in ONS LAND.

 18.   

  BNN-VARA Zijn ook omroepen die die pieten haters een podium geven.
  Had niet anders verwacht van die staats omroepen. Tijd om massaal het radio tv blad op te zeggen. Ze worden gesponsord door de belasting betalers die hard moeten werken voor d’r geld. En die Vara/bnn geven de opruiers die niks inbrengen dan een hoop ellende een podium. Tijd om af te rekenen

 19.   

  Oh, wellicht gaat er nu een wetsvoorstel komen hoe verplicht om te gaan met diversiteit! Want oh wee, racistische uitingen: men heeft zijn/haar lidmaatschap opgezegd wegens een donkere en een samenleving misselijkmakend serpent op de cover van een TV-gids!