Oh nee! Paul “Pim Fortuyn is een extreem-rechtse charlatan” Rösenmoller voor GroenLinks de Eerste Kamer in

Wie had gehoopt dat Jesse Klaver – de messias – zijn partij GroenLinks van nieuw elan ging voorzien, en alle oude vastgeroeste maoïsten eruit zou gingen… nou, die komt van een kermis thuis. Pim Fortuyn-demoniseerder Paul Rösenmoller is namelijk opgegraven om de lijst voor de Eerste Kamer voor GroenLinks te gaan trekken. Nee hè?

Paul Rosenmöller. Een man uit de tijd dat vakbondsleiders na succesvol de straat op waren gegaan om te strijden tegen liberaliseringen, daarna carrière gingen maken in de politiek. Wim Kok deed het bij de PvdA, en Paul Rosenmöller bij GroenLinks. In de jaren ’90 en vroege jaren ’00 was hij een household name in de Tweede Kamer – met de PvdA op de Derde Weg en zonder grote SP had hij het rijk op radicaal-links alleen.

Maar Rosenmöller had ook een andere kant. Hij kon verschrikkelijk uithalen naar collega-politici. Eén plannetje dat net een beetje te rechts was en – nope! – that’s it. Pim Fortuyn heeft dat in 2002 mogen merken:

““Pim Fortuyn is niet gewoon rechts, maar extreem rechts.
Dit is niet gewoon rechts, dit is extreem rechts.
Stop deze Berlusconi van de lage landen.
Het is niet nieuw en al helemaal niet fris.
Een Fortuynlijk Nederland is geen Leefbaar Nederland.
Fortuyn is een nationalist en een populist.
Fortuyn is een charlatan.
Pim Fortuyn is een extreem rechtse uitgesproken nationalistische en isolationistische populist.
Als Pim Fortuyn het voor het zeggen krijgt, komt er een vechtcultuur: wij tegen zij.””

Vanaf komend voorjaar dus ook weer in het theater in Den Haag – in de Eerste Kamer om precies te zijn. Fijn hoor!

En Paul Rosenmöller, slaat hij ook nu nog anti-Fortuyntaal uit? Nee hoor. Hij is alvast aan het opscheppen hoeveel bijbaantjes hij heeft, om aan te geven dat hij totaal niet uit de pas loopt bij de rest van de senaat:

Waarom keert u nu toch terug in de Eerste Kamer?

‘Het begon met een telefoontje van Jesse. Of ik erover na wilde denken. Het voelde eigenlijk meteen goed. Ik heb de afgelopen jaren veel gezien. Ik heb tien jaar televisie gemaakt voor de Ikon, ik ben bij het onderwijs betrokken als voorzitter van de VO-raad (vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs, red.), houd toezicht bij de NS en Autoriteit Financiële Markten. Nederland is een mooi land, maar het kan ook nog zoveel beter. Ik wil daar graag een bescheiden bijdrage aan leveren. Als je eenmaal besmet bent geraakt met het politieke virus, raak je het nooit meer helemaal kwijt.’”

Nou, dat kan nog wat worden dus…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Spaanse kok

  Oud politici met een stevige mening zijn een risico, de partij kan stemmen verliezen.
  Maar een beetje risico, ik houd er wel van.

 2. Groeneveld

  “Als je eenmaal besmet bent geraakt met het politieke virus……”
  —————————————————————————
  Noem het beestje gewoon bij de naam Paul. Je bedoelt: macht, invloed, de baas spelen, heersen, vriendjes, geld. En een burgemeesterpostje natuurlijk in de toekomst.

  1. Baaz

   Paul “Pim Fortuyn is een extreem-rechtse charlatan” Rösenmoller mag wat mij betreft best ophoepelen, een besmetting met een virus is nou ook weer niet direct nodig, al kan het wel helpen.

 3. Ernst Quispel

  Goede zet van Groen Links. Rosenmuller is een sterke debater en zal GL in de campagne een duidelijk profiel geven.

  1. Baaz

   ‘Rösenmoller’

   (sukkel)

   1. Heinz

    Oh @Baaz… Ook nie goed, het is Rosenmöller. Zelf gezien bij WiKi 🙁

    1. Ernst Quispel

     🙂

    2. Baaz

     @Heinz: Inderdaad, het is Rosenmöller!

  2. Baaz

   “Rosenmuller is een sterke debater…”

   In Nederland is het hebben van een mening niet strafbaar.

  3. Moh de pedo

   Rosenmõller, veel schreeuwen en niets onderbouwen. Zeker als het om Fortuyn gIng. Wat Pim destijds zei is nu gewook beleid, zoals bijvoorbeeld opvang asielzoekers in de regio. Zijn de partijen die na de.periode Fortuyn in de regering hebben gezeten nu ook “niet rechts maar extreem rechts” . Rosenmõller heeft ook nooit afstand genomen van het regime van Pol Pot in Cambodja, verantwoordelijk voor miljoenen doden aldaar. Daar was hij fan van. Zakkenvuller mede ten koste van de zwakkeren in de samenleving maar die weten dit niet allemaal.

 4. Heinz

  Oh nee! Een door de wol geverfde politicus, met een aantal functies die hij met succes op zijn conduitestaat heeft bijgeschreven. Zeker een opfrisser voor de Eerste kamer. Ik kan mij indenken dat DDS in de stress schiet. Daarbij FvD kan in training gaan qua debatteren. Twee weten minder dan één !

  1. Baaz

   Oh nee, weer niets gezegd, euh… nietszeggend.

  2. Siemien

   Wat een onzin kraam jij uit Adolfje Heinz, niemand schiet in de stress hoor, je ben een klein beetje door de ratten besnuffeld denk ik… 🙂

 5. sonar

  Misschien krijgt hij er een virus bij,hij heeft er vele en er zijn heel veel arbeiders ziek van geworden ,is een leugenachtige charlatan.
  Veel beloven en weinig geven doet een gek in vreugde leven,dat was zijn motto.

 6. Aytas

  “ik eng? Wacht maar tot u mijn achterban leert kennen”
  Hij wist zelf heel goed dat een DEEL van zijn achterban tuig was.

 7. Westerling

  Een aanhanger van de grootste massamoordenaar in de moderne geschiedenis opnieuw in de politiek, je bent er gesjochten mee.

 8. Duckday

  Rösenmoller Macht Hoogmoed WAANZIN Elite Groenlinks en gevaar voor de democratie in dit land

 9. Moh de pedo

  Rosenmõller, hij scheen jaren geleden een aanhanger te zijn geweest van Pol Pot. Gevaarlijke link extremist. Heeft recentelijk Leefbaar Rotterdam op een slinkse manier buiten het stadsbestuur weten te houden. Dat was wel de grootste partij. Hij was 1 van de grootste demoniseerders van Pim Fortuyn. Reageert niet vanuit verstand maar vanuit de onderbuik. Pim heeft op veel fronten niet alleen achteraf gelijk gehad, sommige beleidspunten, zoals opvang van asielzoekers in de regio, is nu gewoon beleid. Pim onmenselijk? Hij wilde een generaal pardon voor 30000 uitgeprocedeerde asielzoekers omdat ze jarenlang in de procedure hadden gezeten. Het werden er veel minder. Daar moest tegenover staan dat de procedure verkort zou worden. Ik dacht dat dat geregeld was maar dat bleek dus niet zo te zijn na die zaak rond de armeens Kids. Nu hoor je weer van alle kanten dat de procedure verkort moet worden. VVD stemmers trappen elke keer weer in de mooie verhalen van Rutte. Ik vrees dat ze dat blijven doen.

  1. Adriaan

   De meeste Nederlanders kennen Rosenmöller slechts als Tweede-Kamerlid, fractievoorzitter en lijsttrekker van Groenlinks. Maar toen hij op 14 september 1989 op 33-jarige leeftijd volksvertegenwoordiger werd, had Rosenmöller al een heel buitenparlementair politiek leven achter zich. Buitenparlementair ook in de zin van antiparlementair. Want zes jaar lang was Rosenmöller lid van een links-extremistische splintergroep die Nederland door middel van een gewapende revolutie wilde veranderen in een orthodox-communistische heilstaat. In zijn onlangs verschenen boek Een mooie hondenbaan blikt Rosenmöller behalve op zijn jaren in de Tweede Kamer ook op die periode terug. Niet voor het eerst, maar wel uitvoeriger dan we tot nu toe van hem gewend waren.
   (Bron: MeerVrijheid)

   Koude rillingen lopen over mijn rug. Dat deze man in de Nederlandse politiek een functie heeft gehad en nog zal krijgen, baart mij zorgen.

 10. sjun

  Toch leuk dat die chauffeur van Maxima Zorreguieta ook nog iets anders kan.

 11. Karel de Grote

  Paul Rösenmoller is niet links, maar extreem links. Wat zijn eigenlijk de rösen die hij molt, de waarheid?? Bah, naar miljonairs zoontje en een verwend kereltje.

 12. robroy

  Zielige oude man ….. meer is het niet .

 13. Marija

  “Ik wil daaraan graag een bescheiden bijdrage leveren” en……. nog meer graag een forse bijdrage ontvangen.

 14. rexm

  Oh nee! Paul ” Rösenmoller is een extreem-linkse charlatan” Rösenmoller voor GroenLinks de Eerste Kamer in en politiek bedrijven. Politiek en andere criminelen activiteiten.

 15. Troelstra

  Paul Rozenluller was 5 jaar actief lid van de maoistische partij GML/Rode Morgen die een gewapende revolutie voorstond om van Nederland een communistische heilstaat a la Albanie, China en Cambodja te maken. GML collecteerde zelfs voor de bevriende leider Pol Pot.

  1. Ernst Quispel

   Ach ja, en Fortuyn en Verdonk waren lid van de CPN.

 16. Troelstra

  Paul Rosenmussert, dat is toch die NSB’er die met zijn gesubsidieerde graaibaantjes in de baantjescaroussel kopgelden opstrijkt met zijn landverraad?

  1. Ernst Quispel

   Een NSB-er kan hij niet zijn geweest, de NSB was al opgeheven toen hij er lid van had kunnen worden.

 17. Willem Bever

  Baaz 4 weken ago Beantwoorden

  “Rosenmuller is een sterke debater…”

  In Nederland is het hebben van een mening niet strafbaar.

  Dus wel!!!

 18. HendrikJan

  Bij dit soort namen.
  Rosenmóller. TV held.
  Melkert. ILO
  Dijkstal. overleden 2010
  Balkenende. Ernst&Young
  de Graaf. Eerste kamer.
  Moet ik altijd denken aan 6 Maart 2002.
  Dat was 2 Maanden (6 Mei 2002) voordat Fortuyn werd vermoord.
  De tweede politieke moord in Nederland, na Willem van Oranje 10 Juli 1584.

 19. Suuse

  Bewijst wederom maar weer dat in Nederland alles mogelijk is wanneer het “het selecte groepje” betreft. Dan kom je blijkbaar overal mee weg. Maar ok, het is het volk dat braaf blijft knikken…en dat doen we nog steeds maar wat braaf.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.