Oké, doei! Racismeroepend SP-raadslid Rebekka Timmer vertrekt met slaande deuren naar Sylvana

Amper een halfjaar is de 19-jarige Rebekka Timmer raadslid namens de SP in Hilversum, en nu al zegt de jonge vrouw de partij gedag. Ze stapt over naar BIJ1 van Sylvana Simons, omdat ze zich onvoldoende gesteund voelt door de SP nadat ze een plaatselijk koffietentje aanviel vanwege een “racistisch” butlerbord.

Gisteren kwam één van de meest felle racismeroepers op Twitter in opspraak, omdat ze een hetze was begonnen tegen een koffietentje in Hilversum. De doodgewone zaak had namelijk wat Zwarte Pieten-versiering (“Blackface!”) in de zaak hangen, en buiten stond al sinds jaar en dag een butler die gasten verwelkomde. De butler was toevallig zwart, en zwart is natuurlijk racistisch. Stomme witmangzaak!

Voor een SP-raadslid is bovenstaande natuurlijk wat opmerkelijk. Ja, SP’ers zijn links, maar hysterisch op zoek naar racisten achter iedere boom is niet echt hun raison d’etre. De SP gaat voornamelijk over inkomenspolitiek en een uitdijende overheid, in dienst van lageropgeleiden. Aan haarkloverij op zoek naar verborgen racistische motieven heeft de partij dan ook meestal een broertje dood. Behalve in Hilversum, natuurlijk, waar de 19-jarige Rebekka Timmer als raadslid iedereen het leven zuur maakten als ze ook maar een millimeter teveel opschoven richting Zwarte Piet of Israël. Timmer en de SP waren altijd al een curieuze combinatie. En vandaar dat Timmer na butlergate ook boos opstapt bij de partij.

Ze gaat haar kansloze strijd nu voortzetten bij BIJ1 van Sylvana Simons, zegt ze:

“Rebekka Timmer stapt op als raadslid van de SP in Hilversum. Ze blijft echter wél actief in de politiek en sluit zich aan bij BIJ1, de partij van Sylvana Simons.

Timmer (19) zegt in een persverklaring met pijn in haar hart afscheid te nemen van de gemeenteraad en de partij. “Ik ben op het punt gekomen dat ik de partijkoers niet langer meer kan verenigen met mijn idealen en principes”, schrijft Timmer. “En dus voel ik mij genoodzaakt om te vertrekken en te kiezen voor mijn idealen.”

De koers van de partij heeft het raadslid tot deze beslissing aangezet. “Binnen de partij is er te weinig ruimte voor kritiek en discussie en hebben antiracisme en intersectionaliteit geen plaats.””

Wat dan weer wel voor Timmer pleit is dat ze haar raadlidmaatschap dan ook opzegt. Het is immers niet voor de hand liggend dat Hilversum gestemd zou hebben voor BIJ1. Als dit Sylvana-fenomeen in SJW-walhalla Amsterdam al net aan één zetel haalde, gaat het in de veel kleinere raad van Hilversum natuurlijk al helemaal geen poten aan de grond krijgen.

Tabee en de groetjes dan maar, hè?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

95 reacties

 1. sjun

  De term poppenkast dekt deze lading geheel.

 2. Scaldis

  Wijs besluit van die geit.
  Kan ze vandaag lekker met Silly Syl gaan shoppen, Gucci-hakjes kun je nooit genoeg hebben. Het is tenslotte BLACK friday.

  1. FLP

   Hahahahaha black is back….oeps mag ook niet meer.

   1. Baaz

    Ja het zijn zenuwachtige tijden voor de linkse wereldhervormers, al die kleuren zijn maar lastig.

 3. Siemien

  Dit is volgens mij ook dat vrouwtje die 4 mei de nek om wil draaien, “voor mij geen 4 mei” met haar minachtende arrogante rotkop, de respectloosheid naar ouderen toe moet je bij de tegenwoordige generatie er echt uit rammen gewoon…

  1. Aytas

   Ouderen zijn respectloos naar de jeugd toe. De verzorgingsstaat compleet opvreten zonder enige concessie naar jongeren.

   1. Baaz

    @Aytas: Alsof een oudere keuze heeft, ga je vieze zuigkanis spoelen.

    1. Stanly2000

     Nee Aytasje, dat doen je pareltjes/verrijkers wel.

     1. Aytas

      Dat is alleen je beperkte inzicht.

   2. Siemien

    Jij bent zo’n typische generatie die zijn ondankbare rotsmoel niet dicht kan houden.
    Ouderen die Nederland hebben opgebouwd, waar jij de vruchten van plukt, zet jij weg als respectloos, met jongetjes zoals jij zou ik wel heel graag even in een ring willen ontmoeten, maar dit is een understatement…
    Jou soort generatie zijn echt een schande voor mijn maatschappij…
    Maar wat jij met name doet en dat doet Ernst ook, is structureel een tegenovergestelde reactie geven.’
    Hierin laat je jou zielige en respectloze minachtende houding zien hier..

    1. Aytas

     De ouderen hebben een verzorgingsstaat opgebouwd op de gasbaten alleen voor zichzelf, na hen zoekt men het maar uit.

     1. Baaz

      Ja Aytas, gelukkig is er voor jou geen ouderdom, als je zo denkt is het jou ook niet gegund.

     2. Stanly2000

      Citaat uit het Handboek AntiFa/GL?

     3. Aytas

      Stanley
      Het is een feit. Dan kun je met een kut argument komen maar het veranderd niets aan de feiten.

     4. Arie B

      Nee joh, dat is de schuld van Den Uyl, Kok en dat soort typen. Spenderen spenderen spenderen.. We hadden net als Noorwegen moeten doen. De baten is een dik fonds..

   3. robroy

    val dood schijfvent

   4. Groeneveld

    Werk er zelf maar voor Aytas, dat hebben de ouderen ook gedaan. Luie sodemieter.

 4. victus

  De onnozele blik van die dame is adembenemend. Lid van een gemeenteraad worden is schijnbaar makkelijker dan lid worden van een 10 over rood biljartclub

  1. Blue monday

   De PVV-Almelo en alle andere PVV afdeling bevestigen uw mening

   1. Baaz

    De openlijke demonisering van de PVV zorgt inderdaad niet voor de meest talentvolle kandidaten, die wil ik jou wel meegeven.

 5. Ritter

  Het woord “racisme” is tegenwoordig aan inflatie onderhevig.

  Als er geen argumenten zijn dan word het woord “racisme” in de strijd gegooid om je gelijk te halen.

  Kortom, als het woord “racisme” valt is dat vaak een teken van gebrek aan argumenten dan dat er sprake is van echt “racisme”.

  1. Baaz

   Hetzelfde geld voor fascisme, discriminatie, nazisme en allerlei fobieën. Kritiek is gewoon kritiek maar je kunt het ook anders noemen…

   1. Baaz

    Natuurlijk een zoekertje voor het neuqertje.

    1. Heinz

     Ik heb hem gezien@ Baas ! Wel lastig, maar het moet zijn fobbiën.

     1. Baaz

      In één keer goedt. 😉

   2. Ernst Quispel

    Deze, compleet met taalfout, gedane uiting betreft uiteraard slechts een mening maar die mag hier in vrijheid worden neergepend.

    1. Scaldis

     Q’s dagbesteding gaat weer van start

     1. Baaz

      @Scaldis: Voor meneer Quispel is het geen dagbesteding maar dag- en nachtbesteding. Binnen de arbeidstijdenwet zou meneer Quispel er niet mee weg komen, daarom is meneer Quispel gepensioneerd. Hij is van vóór 1950 en heeft de ULO met matige cijfers afgerond en viel toen een paar keer omhoog. Inmiddels is zijn huwelijk tweemaal ontbonden omdat ook de vrouwelijke zijde van onze samenleving het niet met meneer Quispel uithoudt.

    2. Baaz

     Zeker neuqertje, ik heette jou al welkom en zal je vandaag ook weer wijzen op het feit dat artikel 7 van onze Grondwet nog (wel) van kracht is op al jouw publicaties die worden ‘verkocht’ als feiten maar niets meer zijn dan een mening.

     Fascisme, discriminatie, nazisme en allerlei fobieën zijn niet alleen aan inflatie onderhevig, ze worden tegenwoordig, vooral door jou, te pas en te onpas misbruikt. Lege hulzen, dat dan weer wel.

     1. Scaldis

      Een hoog entertainmentgehalte heeft het dan weer wel, zeker als hij het onvermijdelijke stadium van schelden bereikt!

     2. Baaz

      @Scaldis: “schelden”

      Dat is voor mijzelf meestal wel te voorkomen, al heeft meneer Quispel wel een paar zwakke plekken, dan begint hij meestal te schelden en op z’n minst te denigreren. Vermakelijk is dat vaak wel inderdaad.

   3. Aytas

    Waarom zou je iets niet benoemen voor wat het is?

    1. Ritter

     Aytas

     Als het inderdaad “racistisch” is kan je het zo benoemen………….maar zoals ik al geschreven heb is het woord “racistisch” aan inflatie onderhevig en worden dus dingen tegenwoordig als “racistisch” benoemd die niets met racisme hebben te maken.

     Het woord word gebruikt als men geen argumenten meer heeft en op die manier probeert de eigen zin door te drijven. Een soort morele chantage dus.

     1. Baaz

      Het woord racisme wordt inderdaad gebruikt als men geen argumenten meer heeft.

  2. Troelstra

   Van GeenStijl geplukt:

   >>

   Steeds maar weer. Racist-roepers die feiten haten

   Dus in de blije bubbel die ‘jouw comfortabele leventje’ heet dringt opeens een onaangename waarheid door. Namelijk: Marokkanen slaan meisje kapot. Dit zijn feiten. Dit is gebeurd. Maar hou je dat naast je eigen wereldbeeld dan schuurt het. Het betreft trouwens een wereldbeeld waarin het helemaal okee is om jezelf te tooien met een naam waarin de zielloze afko ‘MarCom’ staat. [Edit: inmiddels van naam veranderd + achter slotje gekropen] MarketingCommunicatie. Dat ben jij. En je bent er trots op. Een lekker gekke marcommer, met de toko op twitter en daar komen dan zomaar berichten uit de echte wereld voorbij. Jouw wereldbeeld: iedereen is gelijk en sommige mensen zijn slachtoffer. Dit zijn nooit de mensen die in elkaar geslagen, beroofd, verkracht en lastig gevallen worden, maar altijd gekleurde en/of andersafkomstige mensen. De realiteit: Marokkaanse jongens zijn een plaag die met hun terreur al jaren lang overal de boel verzieken voor mensen in het algemeen en Nederlandse meisjes in het bijzonder. Uh-oh. Daar doemt een akelige discrepantie op tussen jouw wereldbeeld en de realiteit. Wat nu gedaan? Lastig, lastig… Het beste is dan om degene die zo’n bericht opschrijft van racisme te beschuldigen. Staan er feitelijke onjuistheden in het stuk? Nee. Heb je argumenten voor het ‘racisme’ roepen? Ook niet. Want ja, feiten. En de feiten zijn: Marokkanen slaan meisjes. Maar in ieder geval heb je nu zonder al te veel geestelijke inspanning je policor wereldbeeld in stand gehouden. Dat je daarbij de waarheid geweld aan doet, andere mensen die niet bang zijn om feiten te benoemen besmeurt en het échte slachtoffer, het meisje Marcelle, te kort doet, dat moet dan maar. Politiek correct zijn is anno 2013 in Nederland, waar incident na incident na incident de samenleving verkankert, vooral een excercitie van tegen de klippen op ontkennen en geen, echt NUL argumenten aanvoeren om je feitenhaat te onderbouwen. Over één NoorMarCom zouden wij ons niet zo druk maken. Maar dit soort wegkijkende goedpraters zijn een plaag die bijna groter is dan de Marokkaanse straatterreur, en veel gevaarlijker. Zij bieden lieden die zich hardop durven afvragen “van wie dit land is” rugdekking. Vooral smalen over ‘telegraaflezers’. Vooral hameren op de ‘toon’ van het debat. Die moet zachter. En zachter. En nóg knuffelzachter. Tot woorden zijn verstomd en we weten van wie dit land is.

   <<

 6. Baaz

  19 jaar… –> Werpjaar 1999.

  Nou, neh!

 7. plakband

  Politieke aanval op een argeloze burger met een gezocht argument. Vervolgens je hele militante club organiseren om je zin door te drijven en de burger op de knieen te dwingen. Dat hebben we eerder meegemaakt in Europa. Hier helpt geen goed gesprek meer. Het maatschappelijk kankergezwel wordt steeds groter.

  1. Ernst Quispel

   We leven in een tijd met verhoogde gevoeligheid voor racisme. Dat is een noodzakelijke fase in het civilisatieproces. Daarin zijn er altijd mensen die krampachtig willen vasthouden aan verouderde opvattingen.

   1. Scaldis

    @Baaz kijk dit bedoel ik nou, dat is toch best lachwekkend?

    1. Baaz

     @Scaldis: Zeker, als je niet beter zou weten dan zou je toch denken dat je hier met een zwakzinnige te maken had, o wacht…

     1. Baaz

      Het wachten is nog op zijn woordvoerder, die komt zo want die moet eerst zijn Chihuahua uitlaten.

   2. Baaz

    Racismefobie!

    “aan verouderde opvattingen.”

    Een maagdelijk voorbeeld van de linkse oerbehoefte om hun mondiale opvatting dwingend aan de rest van de mensheid op te leggen. Zeggen dat er geen mensenrassen bestaan om vervolgens de hele dag racisme te roepen.

    1. Aytas

     ‘Een maagdelijk voorbeeld van de linkse oerbehoefte om hun mondiale opvatting dwingend aan de rest van de mensheid op te leggen.’

     Dan is een conservatief die z’n wil oplegt natuurlijk te verkiezen.

     1. Baaz

      Merkwaardige conclusie, maar dat is je volste recht.

     2. Ernst Quispel

      Het is natuurlijk ook het volste recht van Baaz om dit soort zinloze opmerkingen neer te pennen.

   3. plakband

    Gestapo methoden ten behoeve van de civilisatie. Als dat niet werkt martelen en daarna de ultieme oplossing: elimineren. Lang leve de vooruitgang Ernst.

    1. Baaz

     Zijn held, Volkert van der Graaf, heeft het al eens zo gedaan. Meneer Quispel heeft God ervoor gedankt.

     1. Scaldis

      En FC Martijn is z’n club

   4. Gabor

    Volgens mij werkt het niet helemaal zo. Als je eenmaal bent gepreoccupeerd met racisme zie je het overal in, hoeveel de samenleving ook probeert om dat te vermijden. Dat is geen zinvolle weg. Beter is het om de echte oorzaken van deze gevoelens bij deze groep aan te pakken. Daarvoor moeten we het gesprek aangaan.

    1. Baaz

     Probeer dat maar eens… Om een gesprek aan te gaan moet je wel kunnen praten.

   5. BB

    @Ernst Quispel

    Kun je uitleggen (met bron) waarom dat een noodzakelijke fase in het civilisatieproces is?

    1. BB

     Geen antwoord? Verrassend…

     1. Baaz

      Natuurlijk is dat niet verrassend, meneer Quispel gaat geen vragen beantwoorden die hem niet aanstaan of waarmee hij wordt geëxponeerd.

    2. Ernst Quispel

     @BB, Ik verwijs naar het boek van Norbert Elias over het civilisatieproces. Daarin zet hij uiteen dat modernisering in de kern bestaat uit de beheersing van affecten. Daarin gaandeweg steeds meer zaken onderwerp van controle. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld dierenwelzijn, of respect voor vrouwen en acceptatie van homoseksualiteit. Dat was in eerdere eeuwen nauwelijks een thema maar is gaandeweg een onderwerp van beheersing geworden.
     Racisme was een eeuw geleden, ook in Nederland, een geaccepteerde opvatting. Inmiddels accepteren we het niet meer en brachten we het onder regelgeving in de rechtsstaat.

     In dat moderniseringsproces is een als racistisch ervaren symbool als Zwarte Piet niet meer te handhaven.

     1. Siemien

      “In dat moderniseringsproces is een als racistisch ervaren symbool als Zwarte Piet niet meer te handhaven.”

      Wat een onzin, echt wat een bulls.it kraam jij uit…

   6. Duke

    Verhoogde gevoeligheid is noodzakelijk in de slaapkamer. Racisme zoeken en racisme maken van iets dat geen racisme is, is geen civilisatie, maar schade toebrengen aan de maatschappij.

 8. Aytas

  ‘Ja, SP’ers zijn links, maar hysterisch op zoek naar racisten achter iedere boom is niet echt hun raison d’etre.’

  Sp’ers zijn herverdelers, waar een ander voor gewerkt heeft moet met hen gedeeld worden, ze zijn daarin iets extremer dan dom rechts.

  1. Siemien

   Dom jongetje Aytas plempt ook weer even zijn welbekende dommigheid..

 9. Ernst Quispel

  Racismeroeper is een echt DDS-woord.

  🙂

  1. Baaz

   Fascismeroeper keur ik ook goed. Racismeschreeuwer kan ook, keur ik ook goed. Lange lege begrippen, ontdaan van iedere lading. Zolang je maar schreeuwt, dan lijkt het tenminste nog wat. Nazismeroeper wordt ook goed gerekend. Tot slot: fobieshopper.

   1. Siemien

    Ik vind racismefobie wel een mooi woord..

    1. Baaz

     Er is best een rijtje van te maken hoor, linksaffers hebben vaak een paar standaard loze kreten die best uitvergroot kunnen worden.

     1. Baaz

      Even los daarvan past Afrika daar ook wel in.

     2. Ad Infinitum

      @Baaz, ooit is mij verteld dat schelden in een discussie hetzelfde is als de controle over het stuur verliezen in die discussie.

     3. Baaz

      Inderdaad, daar zeg je wat.

   2. Mariposa78

    Je bent er nog een stel vergeten Baaz:
    Fascisme poeper, Racisme poeper, Nazisme poeper verder kom ik nu even niet.

    1. Baaz

     Fobiepoeper?

    2. Siemien

     @78 Fobiefobiër

  2. Troelstra

   Are you losing the debate? Shout “Racist”!

   1. Baaz

    Juist! In het verleden stelde ik dan nog wel eens vragen zoals; ‘wat bedoel je met racisme’ of ‘kun je een voorbeeld geven’. Ik kwam er al heel snel achter dat het helemaal niet de bedoeling is om vragen te stellen, laat staan ze te beantwoorden.

    De bedoeling is om iedereen die kritiek heeft op alles wat linksaf publiceert weg te zetten als racist, fascist, nazi of populist. Het verweer heeft daarna geen zin meer want je hebt dan hét stempel. Daarom is het ook pure flauwekul, onzin en nonsens. Het zijn lege kreten, ontdaan van alle inhoud.

 10. Shadow1100

  “Ober, mag ik 1 koffie zwart graag?” “Pardon mevrouw Timmer, u bedoelt 1 koffie donker getint?”

  1. DennisEijs

   En dan maar hopen dat die ober niet donker getint is. Want dan laat je je door een getinte bedienen, en dan ben je dus een racist. 😉

 11. poldi

  Een soort tweede Anne Fleur Dekker. Zij komt uit Hilversum en Anne Fleur uit het pittoreske Blaricum
  Door de voordeur gekomen en via de zijdeur weggegaan.
  Bij dat verfoeilijke BIJ1 houdt zij het ook niet vol.
  Als half Nederlands/Palestijnse komt zij straks terecht bij Sigrid Kaag van D66, Die het meisje met open armen ontvangt.
  Of bij Groen Slinks.
  Wat betekent nog meer verderfelijk links vergif in de tweede kamer.

  1. Baaz

   Anne Fleur is op haar schreden teruggekeerd, zoals het verstandige meestal mensen betaamd.

 12. Groeneveld

  Rebekka Timmer is de tweede Anne Fleur Dekker. Allebei hebben last van een verlate puberale fase. Met Anne is het goed gekomen. Nog 3 jaartjes en Rebekka denkt ook rechts.

  1. Baaz

   We rijden in Nederland niet voor niets rechts.

   1. Ad Infinitum

    Maar @Baaz, onze hollandse molens draaien allemaal links om. Dats een feit !!

    1. Baaz

     Nee hoor, ze draaien met de klok mee en dat is rechtsom, ook niet voor niets trouwens, dat met de klok mee rechtsom gaat.

     1. Onno

      U mag in de Zaanstreek komen kijken @Baaz. Kunt u het feit checken.
      Uw bewering is dus ONJUIST

     2. Siemien

      “Uw bewering is dus ONJUIST”

      Onzin, ligt eraan aan welke kant je staat, sta je achter de molen draait deze rechtsom, dus jullie stellige bewering dat dit linksom is, laat zien hoe blind (en doof) jullie eigenlijk zijn…

 13. Blue monday

  50 reacties, maar waar de idioot BAAZ het merendeel aan onzinnige opmerkingen voor zijn rekening neemt.

  Kan deze vervuiler en ubertrol niet gekickt worden van DDS?

  1. Baaz

   Zoals jij het recht hebt verdient om hier jouw mening te verkondigen, zo heb ik dat natuurlijk ook.

  2. Groeneveld

   Misschien gek Blue, maar ik lees de reacties van Baaz heel wat liever dan dat oeverloze gelul van jou. Baaz is grappiger en inventiever dan jij ooit zult worden.

 14. C.A.Barstow

  De volgende linkse roeptoeter uit de rij.
  Gelukkig dat het maar een kort leven beschoren is.

 15. DennisEijs

  Ik ben Sp’er en zal geen seconde wakker liggen dat deze SJW weg is.
  En als ik een donker gekleurde bediende medewerker mij mijn kopje koffie laat brengen, ben ik een racist? Dus de gekleurde medemens mag niet meer de bediening in?

  1. Baaz

   Wat dacht je van black friday?

  2. Siemien

   Arbeidsdiscriminatie (fobie)

 16. Ries

  Zouden de chemtrails verantwoordelijk zijn voor de toename van het aantal mafkezen?

  1. C.A.Barstow

   Nee, het is gewoon algehele degeneratie.

 17. PMG

  Een kind van 19 dat nog gelooft dat zij de wereld kan redden.

  Vooral veel aandacht geven.
  Iemand die gewoon naar zijn werk gaat en het moet verdienen voor Eigen gezin en alle handophouders is immers geen nieuws.

 18. Gerlos

  Past goed bij die idioten van BIJ1, hoe meer malloten hoe maar vreugde bij dit gekkenhuis.

 19. victus

  Respectloos naar ouderen? Respectloos naar iedereen behalve naar zichzelf is het motto van velen tegenwoordig. Werken ze het eerste jaartje, hup gelijk de ziektewet in met een burn-out. Die had ik ook wel eens. Met de achterband van de motorfiets.

 20. Yoyo

  Ja hoor!
  D’r kan nog wel een gekkie bij!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.