Ollongren traineert de democratie: middels smoesjes de invoering van boerkaverbod met maanden vertraagd

De D66-minister die weer eens een loopje neemt met de democratie. Goh, wie had het eigenlijk ook anders verwacht anno 2018?

Wat doe je als de Tweede Kamer een maatregel aanneemt waar je het zelf eigenlijk helemaal niet mee eens bent als minister? Zoals het boerkaverbod: omdat je zo naïef bent om te denken dat wanneer je de uitwassen van de radicale islam aanpakt, je iedere moslim zogenaamd een pak slaag geeft. Of – cynischer – omdat je partij de stemmen van radicale islamieten hard nodig hebt.

Simpel: dan zet je polderend Nederland in werking. Eerst ‘onderzoek’ doen, dan overleg plegen met twintigduizend partijen. Vervolgens alles nog even in beraad houden, een adviesrapport laten uitbrengen en tenslotte moet alles weer naar een andere overlegtafel sturen voor een eindoordeel. Om vervolgens met een zwaar aangepaste versie verder te gaan dan wat oorspronkelijk door de Eerste en Tweede Kamer tot Nederlandse wet is gebombardeerd.

Ja, zo doen we dat als D66-ministers met zaken als het boerkaverbod

“Het ministerie van Binnenlandse Zaken moet nog gesprekken voeren met de sectoren waarvoor het boerkaverbod gaat gelden. Invoering van de wet zal daarom zeker niet voor 1 januari plaatsvinden.

De gesprekken die het ministerie nog gaat voeren met zorginstellingen, openbaar vervoersbedrijven, scholen en overheidsinstellingen moeten duidelijkheid scheppen over hoe het boerkaverbod ingevoerd en gehandhaafd gaat worden.”

Bravo hoor. De democratie heeft het nakijken, want D66-minister Ollongren weet wat goed voor ons is en vooral ook wannéér dit goed voor ons is. Want zelf zijn we te dom om daarover te beslissen. Bizar, hè?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

93 reacties

 1. Ernst Quispel

  Het is natuurlijk verstandig dat een minister bij de invoering van wetgeving rekening houdt met knelpunten en prioriteiten in de handhaving.

  Halsema gaf dus een zeer nuttig signaal.

  1. Gekko

   Halsema heeft het natuurlijk te druk met het controleren van het rookverbod in de cafés. Of het controleren van het rijden met stinkende diesels in de Amsterdamse milieuzone.

   PS: Quispel: al enig idee hoe Halsema aan die grafstem komt? Juist ja, het roken van 3 pakjes sigaretten per dag + het inademen van kankerverwekkende dieselwalmen van haar 30 jaar oude Mercedes.

   1. Beukman

    Rookverbod en vervuilingsnorm diesel handhaven likt me inderdaad meer prioriteit hebben dan de boerkajacht.

    1. fockingworst

     @beukman mag ZIJN MENING hier rijkelijk verkondigen.

     1. Beukman

      Inderdaad. Sterker nog: ik mag jouw mening hier ook verkondigen.

     2. FJ

      Bukman heet niet voor niets buk man

  2. Siemien

   Jij moet serieus je grafsmoel eens dichthouden Ernst, Halsema sprak voor haar beurt en is niet bevoegd om zich te bemoeien met deze zaak…

 2. ildib

  Bij belastingwetten gaat het sneller!

 3. ildib

  Het geeft duidelijk aan dat onze flapdrollen van bestuurders doodsbang zijn voor die islamitische sekte die in ons land parasiteert, en niet anders.

  1. Mart

   Doods bang? Ze rotzooien er gezellig mee.

   1. FJ

    Sommigen liggen er zelfs mee is bed te rotzooien. Bah.

 4. Beukman

  Het probleem met Eerste en Tweede Kamer is, dat het vaak vooruitgeschoven posten zijn van ambtenaren, met weinig binding met de praktijk.

  Laten we hopen dat de Haagse regenten van dit voorval hebben opgestoken dat ze eerst met de grote steden moeten overleggen over wenselijkheid en haalbaarheid, alvorens hen wetten op te leggen.

  1. ildib

   Volgens Beukman moet de wetgever eerst in conclaaf met figuren zoals Sylvana Simons alvorens er wetten kunnen worden gemaakt, het wordt steeds gekker met die linksfiguren.

   1. Beukman

    Welnee @dib. Als de Haagse regenten een wet willen aannemen die vooral van belang is voor de grote steden en niet bijvoorbeeld voor Urk en Ter Oggel, dan is het misschien wel verstandig om eerst eens met diezelfde grote steden te overleggen over de wenselijkheid en de uitvoerbaarheid van die wet, niet? Daar komt geen Sylvana Simons aan te pas, wél bijv. burgemeester, wethouders en dus ook de politie, die onder de burgemeester valt.

    1. ildib

     Sylvana is wethouder oliebol, dus er is niets mis met mijn vergelijking.

     1. Ernst Quispel

      Nee, Sylvana Simons is geen wethouder. Ze is slechts Raadslid.

     2. Beukman

      Ha, zo gek zijn we hier nou ook weer niet, @bil. Sylvana zit in de Raad maar ze is geen weyhouder.

     3. ildib

      Whatever, die brilapin zetelt ergens in de Stopera, zo heet die apenkolonie bij jullie toch?

     4. Beukman

      Sterker nog, als je de letters van de Stopera husselt, dan krijg je aperots. Maar ze is dus géén wethouder, of je het nou leuk vindt of niet.

     5. Ernst Quispel

      🙂

   2. ildib

    “De gesprekken die het ministerie nog gaat voeren met zorginstellingen, openbaar vervoersbedrijven, scholen en overheidsinstellingen moeten duidelijkheid scheppen over hoe het boerkaverbod ingevoerd en gehandhaafd gaat worden.”
    ———————————————————————————-

    Blijkbaar is een boete uitschrijven plotsklaps te ingewikkeld voor de overheid, goh, dat is bij andere zaken wel anders.

  2. Ernst Quispel

   Ja, deze wetgeving liep vast voordat ze werd ingevoerd. Halsema gaf dus een nuttig signaal waarvoor ze snel een breed draagvlak kreeg

   1. Siemien

    Nee Ernst valse, op je neusfluit fluitende, nicht, dat gaf Halsema helemaal niet, Halsema sprak voor haar beurt en is niet bevoegd om deze uitspraak te doen..

 5. Ritter

  Die “onderzoeken” van Ollongren toch.

  In 2017 wilde ze ook “onderzoek” doen naar hoofddoekjes bij de politie. Ze toonde zich toen (enigszins verkapt) voorstander van hoofddoekjes bij de politie.
  —————————-

  Uit het artikel (2017″; Parool):

  “Locoburgemeester Kajsa Ollongren is nog niet uitgedacht over het idee om agenten toe te staan een hoofddoek te dragen en wil meer onderzoek naar de geruchtmakende uitbreiding van het politie-uniform.

  “Mijn opvatting is dat dit vraagstukken zijn die we moeten bespreken”, aldus Ollongren die overigens niet concretiseerde hoe dat dan zou moeten gebeuren. Ze wordt hierin gesteund door onder meer D66 in Amsterdam, die anders dan hun partijgenoten in de Tweede Kamer ook meer willen horen over het ideef”.

 6. Florissa

  Deze domme mutsen maken zich sterk voor de Islam ,zodat straks de kinderen en kleinkinderen overheerst worden door dat tuig, en vrouwen totaal de mond worden gesnoerd .

  1. Siemien

   Vrouwen Florissa feministische vrouwen

 7. Floris

  “Het ministerie van Binnenlandse Zaken moet nog gesprekken voeren met de sectoren waarvoor het boerkaverbod gaat gelden. Invoering van de wet zal daarom zeker niet voor 1 januari plaatsvinden.

  De gesprekken die het ministerie nog gaat voeren met zorginstellingen, openbaar vervoersbedrijven, scholen en overheidsinstellingen moeten duidelijkheid scheppen over hoe het boerkaverbod ingevoerd en gehandhaafd gaat worden.”
  ——————————————————————————-
  Dit is op zich redelijk. Ik vind Ollongren een vreselijke engnek maar ik ben het deze keer niet met Tim eens.

  Er is ook geen haast met de handhaving van deze wet, als het maar gebeurt. Als van uitstel afstel komt wordt het een andere zaak.

  1. Baaz

   De wet in in juli 2018 ingegaan, lijkt mij dus logisch dat er gehandhaafd wordt.

   1. Floris

    Nee, dat was de datum waarop de Eerste Kamer de wet aannam. Hij is nog niet in werking getreden.

    1. Baaz

     Oeps, ik meende dat een wet inging op het moment dat de Eerste Kamer er een klap op gaf.

  2. Spaanse kok

   De wind is gedraaid bij onze zuiderburen.
   Gisteren stelde fluisterende Floris: Wat in de discussie onderbelicht blijft is het feit dat de handhaving van dit verbod een fluitje van een cent is.
   .
   Vandaag zegt flierefluitende Floris: Dit is op zich redelijk. De gesprekken die het ministerie nog gaat voeren met zorginstellingen, openbaar vervoersbedrijven, scholen en overheidsinstellingen moeten duidelijkheid scheppen over hoe het boerkaverbod ingevoerd en gehandhaafd gaat worden.”
   .
   Morgen een andere dag, een andere flexibele mening.

   1. Beukman

    Scherp!

    1. Baaz

     Een mening, je hebt er recht op.

   2. Ernst Quispel

    Mogelijk is er zelfs bij Floris voortschrijdend inzicht mogelijk.

   3. Floris

    Spaanse kok heeft moeite met helder nadenken. Dat bleek al vele keren.

    De handhaving is een fluitje van een cent maar er moeten natuurlijk wel goede afspraken gemaakt worden met de instellingen. Zodra in de verboden zones een pinguin gesignaleerd wordt dient de politie gebeld te worden. Deze hoeft dan alleen maar even op te draven en een boete uit te schrijven.

    En ik geef je op een briefje dat als er enkele boetes zijn uitgedeeld het probleem is opgelost.

    Halsema cs liegen dat het gedrukt staat met hun gezemel over prioriteiten.

    Ze zijn gewoon principiëel tegen een boerkaverbod. Hetzelfde geldt voor Beukman en Quispel.

    1. Ernst Quispel

     Floris ziet dat de feiten hem ongelijk geven. Halsema was zo dapper om aan te geven dat ze aan de handhaving van deze zinloze symboolwetgeving (met verdachte reuk) geen prioriteit wenst te geven. Subiet viel een aantal grote gemeenten haar bij in deze lijn en inmiddels snapt ook de minister dat invoering van de wet niet kan als die niet kan worden uitgevoerd en ze besloot tot uitstel in de invoering, een uitstel dat wellicht gaat leiden tot afstel van de invoering.

     Laten we hopen dat Floris ook in staat is zure druiven weg te kauwen.

     1. Floris

      Ernst staat op Beukman na volkomen alleen maar hij blijft dapper doorwrijven in z’n zelfgemaakte vlek.

      Zijn onvermogen om bakzeil te halen na bewezen ongelijk (ik merk glimlachend op dat ook Brandebok de vloer met Quispel heeft afgeveegd) is meelijwekkend.

      Ik vrees dat hij er slecht van slaapt. De druiven zijn voor hem erg zuur en zijn opgeblazen ego heeft het er maar moeilijk mee.

     2. Ernst Quispel

      Floris reageert niet meer inhoudelijk maar dat is natuurlijk ook lastig. Het erkennen van ongelijk behoort niet tot zijn mogelijkheden.

     3. Floris

      Hiermee zal je alleen Beukman kunnen overtuigen en mogelijk ook nog Aytas en Sletlana, maar dan houdt het wel zo’n beetje op.

      Je bent een geboren loser die zichzelf een winnaar waant.

      Het is zowel meelijwekkend, hilarisch als irritant.

     4. Siemien

      Halsema was zo dapper om aan te geven dat ze aan de handhaving van deze zinloze symboolwetgeving (met verdachte reuk) geen prioriteit wenst te geven.

      Nee Ernst, dom jongetje, dit is ongehoorzaamheid aan de wet, dit is strafbaar, sterker nog, achterlijke neusfluitende imbeciel, Halsema sprak voor haar beurt en heeft niet de bevoegdheid om te bepalen wat wel en wat niet wordt gehandhaafd..
      Dit gaat tussen politie en ministerie van justitie en veiligheid…

 8. FLP

  Ik ben het met Tim eens …het is niets anders dan een vertragingstactiek. Van uitstel komt afstel. De politiek is gewoon te laf om te handhaven. Net zo als Famke halsemisdrijf op het matje moet komen. Geld dat ook voor Ollongren.

  1. Baaz

   Inderdaad, de Wiv was er binnen twee weken door, inclusief het afschaffen van het referendum. Ollongren (D’66) heeft exact dezelfde agenda als Halsema (GL), ze drinken uit dezelfde islambeker.

  2. van Urk

   Er zijn maar een paar honderdvijftig vrouwen die een boerka dragen. Dus waar praten wij over. Het is geen gezichtsverlies van de Nederlandse overheid om deze vrouwen een boete te moeten gaan geven omdat zij in het openbaar hun gezicht niet willen laten zien. Een bivakmuts dragen is ook een vrije keuze maar wordt net zo goed bestraft als men zo over straat loopt.

   1. Baaz

    Het worden er niet minder van Urk.

    1. Floris

     Kan in korte tijd zomaar met een factor 10 toenemen.

     1. Baaz

      Zeker, vooral omdat de Regering de islamisering van ons land in feite faciliteert en de grenzen wágenwijd openstaan.

 9. poldi

  De burgemeester van Amsterdam??
  Totaal ongeschikt. Wat een verschrikking.
  Een sluwe linkse opportuniste die de GL partij aan het spekken is met moslim stemmen en via een aangenomen wetsvoorstel vrijspel geeft aan de voortwoekerende islamisering van ons land. Zwakke dames en heren aan het Binnenhof gaan we hier wat aan doen?
  Waar is de sterke staatsman met een flinke knuppel in de hand?
  Wat een zielig rommeltje in Nederland.

  1. Baaz

   “Zwakke dames en heren aan het Binnenhof gaan we hier wat aan doen?”

   Helemaal niets, de Regering heeft immers besloten de islamisering van ons land niet tegen te gaan.

 10. FLP

  De leden van de partijkartelmaffia…zijn een schande voor de democratie. De democratische normen en waarden worden alleen gevolgd als het hun uitkomt.

  1. Baaz

   Welke democratie?

   1. FLP

    Ho wacht heb ik laatst nog over gelezen in een boek….ging over die vogel. Hoe heete die ook al weer. Ehhh Pino? Oja ik weet het weer de DoDo .

    1. Baaz

     Je bedoelt een vakje rood kleuren? Net als op de kleuterschool, bedoel je die democratie?

  2. Aytas

   Een democratie eist een staat wat sowieso mafia is.

 11. Heinz

  Er bestaat een wet: De wet bepaalt dat voertuigen die deelnemen aan het verkeer op de openbare weg aan de achterzijde moeten zijn uitgerust met zelfstandige (niet reflecterende) lichten die een heldere rode kleur afgeven. Toch zijn er velen (fietsers) die zich hieraan niet storen. De politie bekeurt zelden, terwijl het ivm de verkeersveiligheid wel zou moeten. Tja, het is de wet, maar boterzacht.

  1. Baaz

   Een bekend soort reactie…

  2. Ernst Quispel

   Dat betreft wellicht een lage prioriteit in het handhavingsbeleid. Omdat het hier echter niet om moslims gaat hoor je hier daar niemand over piepen.

  3. Beukman

   Idem met fietsers die rechtsaf slaan terwijl ze het rode licht negeren. Wetsovertreding, maar een diender heeft wel wat nuttigers te doen dan erachteraan gaan.
   Vreemd, maar ik heb hierover op DDS nog geen discussie waargenomen waar mijn woedeschuim het scherm uitkwam.

   1. Siemien

    Oh wat zijn jullie linksers hypocriet…

    1. Baaz

     Een tikkeltje expres denk?

     1. Siemien

      Denk het ook ja, maar wat zijn dit voor gasten, dit zijn echt landverraders

     2. Baaz

      Zeker, die rennen als eerste weg met een plasbroek als het echt spannend wordt.

     3. Siemien

      Soms heel soms hè dan zou je dit soort wel eens even een mai giri willen geven..

     4. Lugar

      Mawashi geri reken ik ook goed! Een combinatie met een straight en links-rechts hoek mag ook.

  4. Ad Infinitum

   Met dit argument is die Boerka wet zo van tafel. Meer fietsers te beboeten dan Boerka draagsters.
   Dat gaat het dus niet worden. Minister Ollongren zal DDS vermoedelijk niet lezen denk ik. Gelijke monnikken, gelijke kappen.

   1. Baaz

    De islamisering van ons land vergelijken met het fietsen zonder licht, het negeren van het verkeerslicht. Maar het valt niet op, het is serieus hoor. Ollongren en Halsema zijn uit hetzelfde nest, uit dezelfde geest.

  5. Siemien

   Klopt, maar een reflector is iets anders dan gezicht bedekkende kleding in het onderwijs- en zorginstellingen, overheidsgebouwen en in het openbaar vervoer, de vraag is natuurlijk waarom jullie vieze vuile smerige nep-Nederlanders dit willen, jullie halen er van alles bij.

 12. Beukman

  Inmiddels is duidelijk geworden dat inherent aan de betreffende wet is dat de scholen, ov-bedrijven en andere instanties waar straks boerkadraagsters met hun kledingstuk niet meer welkom zijn, niet kunnen worden gedwongen om te handhaven: deze instanties moeten dat zelf willen. Dit is wat Ollongren zelf benadrukte toen ze destijds de wet verdedigde.

  Dat zet letterlijk alles op losse schroeven, en maakt ook van de discussie op DDS een klucht – voor het dat al niet was.

  1. fockingworst

   @beukmans is traag van begrip.
   @beukmans gewoon kunnen ze kiezen.
   WEL OF NIET de functie aanvaarden.
   WEL OF NIET de burka op zetten.

  2. Ernst Quispel

   De wet is dus onmogelijk uit te voeren, nog los van de vraag dat er geen maatschappelijk doel mee is gediend.
   Halsema zag dat scherp in en was gelukkig ook zo helder om daar geen doekjes om te winden. Inmiddels is de wet een wassen neus.

   Jammer voor de mensen die hoopten met deze zinloze symboolwetgeving de moslims te kunnen bashen.

   1. Siemien

    “De wet is dus onmogelijk uit te voeren”

    Dat is een leugen Ernst, maar je liegt wel vaker en bent daarin volhardend.
    Verder sprak Halsema voor haar beurt en is zij niet bevoegd om hier uitspraken over te doen…
    Je lult wat over symboolwetgeving, maar dat maakt geen reet uit vieze islamimbeciel dat je bent, burgemeesters dienen gewoon de wet uit te voeren lamzak.

  3. Siemien

   Dat betekent mafklapper dat deze mensen zich aan de wet dienen te houden en dat zijzelf er dus voor zorgen door eigen toedoen en ongehoorzaamheid aan de wet, dat zij dus geen overheidsgebouwen in mogen…

 13. slayer

  welkom in bananen republiek nederland ,en dan vinden ze het gek dat de bevolking weinig tot geen vertrouwen in de politiek heeft. lekker de wetten toepassen hoe het je uitkomt ,maar goed deze trieste trucjes levert de pvv vast weer een zetel winst op, dus blijf maar lekker dansen op het meinenveld

 14. Rud56

  Ach Tim, we worden als volk gewoon belazerd in vele, vele opzichten. En zeker die gesjeesden van zo’n D66!

  Maar dit zelfde volk Tim, dit zelfde volk zal in maart weer braaf op CDA, D66, GL, PvdA, VVD gaan stemmen. Partijen die onze grenzen open hebben gezet en openhouden voor het afval uit de gehele wereld. Maar wél afval dat ons leven al aanzienlijk ten slechte domineert en nog meer zal domineren.

 15. Gerlos

  Ik heb het wel gehad met deze afgestuurdeerde IKEA minister.

 16. Rud56

  Correctie: “En zeker door die gesjeesden van zo’n D66.”

 17. nienke

  Een burka dragende moeder was haar kind kwijt in het winkelcentrum het kind begon hard te huilen en riep om z’n moeder.
  Omstanders in het winkelcentrum vroegen aan het kind”Hoe ziet jouw moeder eruit”?
  Het kind antwoordde, weet ik niet.

  Echt walgelijk die burka’s kunnen ze eindelijk in een vrij land leven blijven ze ook hier nog steeds in die dwangbuis lopen.
  Werken doen ze niet en dus alle burka dragende vrouwen krijgen een uitkering.
  Dit gewaad moet onmiddellijk verboden worden in onze westerse landen.

  1. Baaz

   @Nienke: Toen Femke Halsema, samen met Cohen, Roemer en Pechtold, de Regering opriep om de islamisering van ons land niet tegen te gaan, was dat tegelijk een startschot voor dit soort dingen. Niet voor niets en toevallig is het dat Femke nu burgemeester is van Amsterdam en dat ze weigert om te handhaven.

   1. Baaz

    Hoe dan ook, het is absoluut geen verrassing dat vrouw Ollogren geen enkele haast heeft met het invoeren van deze wet, haar GroenLinksvriendin heeft ook totaal geen haast. De islamisering van ons land in het algemeen en van Amsterdam in het bijzonder is op volle toeren en op koers, exact zoals het de bedoeling was op woensdag 27 oktober 2010.

 18. staleo

  Als je een boerkaverbod wil invoeren, zal dit moeten gelden voor alles wat openbaar is.
  Dus alleen binnenshuis dragen , anders werkt het niet.
  Het gaat nu nog in kleine aantallen, maar dat is over enkele jaren heel anders en dan kunnen we niet meer terug.
  Heel veel mensen voelen zich onveilig als boerka,s over de openbare weg lopen, fietsen of misschien wel autorijden.

  1. Baaz

   “Als je een boerkaverbod wil invoeren…”

   Dat verbod is al ingevoerd, het wachten is alleen op de bekrachtiging. Het wachten kan nog wel eens lang duren want vrouw Ollongren heeft geen enkele haast, zij is voorstander van verdere islamisering.

  2. Heinz

   Een boerka is geweven textiel. Het lijkt mij onmogelijk dat textiel of een gebreide sjaal zich voort beweegt zoals u zegt in het openbaar. Hoogstens in een animatiefilm, op een elektrische step !

   1. lugar

    Jij vindt het toch geen probleem, meneer Heinz?

    1. Heinz

     Ik ken geen problemen @lugar. Hier heb ik nog nooit een Boerka voorbij zien komen. Ook geen colonne marcherende klauwhamers. Wel 2 zwanen in de sloot voor mijn huis. Rustig kalmpjes peddelen.

     1. Lugar

      Dat begrijp ik, een kikker in een lauwe pan met water heeft ook niet in de gaten dat het water langzaam begint te koken tot het te laat is. En zelfs dan zal die kikker nog zeggen dat hij geen probleem heeft.

 19. HierBenIk

  Deze vrouw is de grootste ondermijnster van de democratie. Daarnaast de heeft ze de nodige lijken in Amsterdam liggen. Excuses voor mijn taalgebruik, normaal ben ik hier niet van gediend, maar dit is echt een ‘vies’ mens. Hoe diep kun je zinken en je volk zo door het slijk halen….

  1. Ernst Quispel

   Dat Ollongren nog even goed nadenkt voordat ze onuitvoerbare symboolwetgeving invoert toont de kwaliteit van deze bestuurder.

   1. Ad Infinitum

    Om die reden is zij natuurlijk ook de vicepremier. Duidelijker kan ik het niet zeggen. Zij maakt er geen broddelwerk van !

 20. J.C.

  Dit gedrag van Rutte III toont onomstotelijk het gelijk van Martin Bosma (PVV) aan, toen hij in een debat staande hield, dat minister Ollengren vervolgd moet worden, omdat zij als wethouder van Amsterdam, met haar stellingname, dat zij van Amsterdam een republiek wilde maken als de PVV de meerderheid bij de verkiezingen zou behalen, de Nederlandse Grondwet met voeten had getreden (een ambtsmisdrijf).

  1. Lugar

   Exact!

   1. Lugar

    Islamitische vrouwen moeten natuurlijk geen lustobject zijn. Deze argumentatie wordt immers door de islamitische fundamentalisten gebruikt ter rechtvaardiging van de verplichte hijab (de islamitische kledingvoorschriften voor vrouwen) en tegen het feminisme en vrouwenemancipatie in het westen.

 21. Lugar

  Citaat VK 24-12-2009

  “Toen de Utrechtse theoloog Pieter van der Horst zijn afscheidsrede wilde wijden aan ‘De islamisering van het Europese antisemitisme’ werd dat door de universiteit verboden. Deze censuur kwam voort uit de angst voor ongenoegen uit de hoek van de moslims.”

  1. Lugar

   Vervolg citaat VK 24-12-2009

   “Zo worden moslims in het Westen beschermd door westerse overheden en bestuurders die zich in allerlei bochten wringen om te voorkomen dat zij zich gekwetst zouden kunnen voelen. Er zijn vele voorbeelden van westerse zelfverloochening, en er zullen er nog veel meer volgen. Het is typerend voor het Westen dat het zichzelf wegcijfert en andere culturen laat voorgaan. In confrontatie met de islamitische cultuur, die zichzelf juist verabsoluteert en uitsluitend kritiek heeft op anderen, neemt dit soms zelfdestructieve vormen aan.”

 22. Anders55

  We zijn het van haar gewend; tis niet de eerste keer?
  ze volgt niet de wet; neen ze volgt haar eigen wil: lees wet!!
  ik had altijd gedacht dat je de wet moet gehoorzamen: daar is de wet toch voor gemaakt? maar kennelijk niet voor mevrouw de Minister???

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.