Ook laffe D66-robot Jetten capituleert: ‘Met gekleurde en roetveegpieten mooi Sinterklaasfeest voor iedereen!’

Er stonden zaterdag een paar hooligans te schreeuwen, dus D66 is definitief om: Rob Jetten steunt vanaf nu de gekleurde clownspieten en de regenboogpieten. Alleen zo krijg je een “mooi Sinterklaasfeest” voor iedereen.

Ze vallen momenteel in bosjes, in Den Haag. Politici die zich jarenlang hebben stilgehouden maar nu ineens een mening hebben in het Zwarte Pietendebat. Eerder al Gert Jan Segers van de ChristenUnie, en nu volgt ook retteketet naar beter bed met Rob Jet. Zoals het een goede politiek-correcte partij betaamt is uiteraard ook de door Alexander Pechtold voorgeprogrammeerde D66-leider ineens een furieus tegenstander van Zwarte Piet.

Zijn redenen zijn simpel: afgelopen zaterdag stonden hooligans racistische leuzen te schreeuwen en eieren te gooien. Racistischen leuzen en eieren gooien is slecht. Conclusie? We zijn voor een inclusief Sinterklaasfeest met gekleurde pieten en met roetveegpieten. Zo, ook weer klaar: dat was een betrekkelijk eenvoudig algoritme.

Geen woorden verder nog vuil aan maken, gewoon die Zwarte Piet-traditie zo snel mogelijk afbreken en dan direct weer door naar de zaken die D66 pas écht belangrijk vindt: het anti-grenzenverdrag van Marrakesh tekenen en meer nationale bevoegdheden overdragen aan het Europa van Guy Verhofstadt en Emmanuel Macron. En op naar de volgende knieval die we met z’n allen moeten maken voor de weg-met-onslobby, natuurlijk. We zullen vanzelf wel merken wat dat zal zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

90 reacties

 1. Baaz

  Geen verrassing, D’66 is een multiculticlub en volgaarne bereid te buigen voor de verkrachting van onze verworvenheden. Ook Jetten begrijpt niet dat het hier niet stopt.

 2. C.A.Barstow

  Had niet anders verwacht.

  1. loritta

   Inderdaad, Jette is te dom om voor de duivel te dansen!

 3. FJ

  We zijn gewend, dat D66 alles overboord gooit.
  Om invloed te kunnen uitoefenen ging de AOW leeftijd van 65 de deur uit.
  Om te kunnen regeren ging het referendum de deur uit.
  Om geen gezichtsverlies te lijden ging de minnaar van Alexander de deur uit.
  Toen het gezichtsverlies eraan kwam ging Alexander de deur uit.

  Heerlijk, zo’n partij die het elke keer opnieuw flikt om flexibel te zijn, waarschijnlijk heeft huismus Jetten ook een flexibel contract als partijleider, want dit kost natuurlijk stemmen onder de echte witte Nederlanders.

  1. Aytas

   Dit is natuurlijk geen racisme. Fijn om te weten dat ik geen echte Nederlandse ben. Ach in de ogen van een onbenul, who cares.

   1. Groeneveld

    Behalve Aytas zelf, is iedereen anders een sukkel, onbenul, racist, fascist of dombo. Het moet heerlijk zijn als je het zo met jezelf hebt getroffen.

    1. Aytas

     Wat jij ervan maakt moet jezelf weten. Die lange tenen van jou kun je toch niet vermijden.

   2. FJ

    Ik vind allen die blank of wit in onze maatschappij op de een of andere manier af willen schieten racisten of ze nu zwart, rood, geel of wit zijn.
    Zij verdienen het niet om hier in weelde en beschermt op te groeien.

    1. Aytas

     Wie wil dat dan? Tegen dat soort mensen ben ik ook. Ik voel me toch Nederlandse terwijl ik niet blank ben.

     1. Baaz

      Vragen stellen terwijl je ze zelf niet beantwoord is niet logisch.

     2. marco1

      Maak je geen zorgen Aytas je bent gewoon een Nederlandse.Gaat meer om mensen die onze gebruiken niet kunnen accepteren en respecteren die kunnen uiteraard gewoon naar land van herkomst om zich daar lekker in hun vel te voelen.

 4. Aytas

  ‘En op naar de volgende knieval die we met z’n allen moeten maken voor de weg-met-onslobby, natuurlijk. We zullen vanzelf wel merken wat dat zal zijn.’

  De conclusie om een discussie als zwarte Piet?

  Triest wat angsthazen als cliteur aanrichten. De Nederlandse cultuur verdwijnt niet maar verandert. De zwaksten kunnen niet met veranderingen omgaan, op de werkvloer zijn dat de mensen die roepen “we hebben het altijd zo gedaan”, degenen die je beter kunt ontslaan.

  Deze groep toont een gelijkenis met kozp, snel gekwetst en hun emoties maken het onmogelijk om de dingen te zien zoals ze zijn.

  1. Baaz

   “Triest wat angsthazen als cliteur aanrichten.”

   Nee hoor, Cliteur richt niets aan en hij is zeker geen angsthaas.

   1. Aytas

    Jawel, cliteur is een angsthaas en schadelijk voor mensen die gewoon willen samenleven.

    1. Baaz

     Je mag concrete voorbeelden geven maar ik vermoed dat die er niet gaan komen. Vind je het erg dat ik jouw reactie tot die tijd als onzinnige bullsh*t bestempel?

     1. Aytas

      Lees z’n boeken en zie wat voor mensen daar mee op de loop gaan.

  2. chrism

   @Aytas ,

   Cultuur verdwijnt , want je kan namelijk niet je cultuur veranderen !

   Ik blijf verwijzen naar de Antillen , waar de negroïde mens aldaar zich zwart schminkt , puur omdat de Zwarte Piet een karikatuur is !

   Black Face off roepen de anti piet demonstranten , wat een stelletje racisten zeg om onze donkere medemens zijn huidskleur off te benoemen !!!

   1. Aytas

    Het gaat mij niet zozeer om zwarte Piet. Cultuur verandert dat is aan zwarte Piet te zien, carbid schieten, bloemen corso al dat soort dingen blijft bestaan zolang er mensen zijn die er om geven.

    Persoonlijk zie ik het racisme in zwarte Piet niet zo, ik zie wel dat racisten het nu kapen. Wat mij betreft geen demonstratie bij de intocht meer maar gesprekken tussen redelijke voor en tegenstanders op basis van fatsoen.

    1. Baaz

     Nee joh, gewoon protesteren tussen de mensen, daar hebben ze toch recht op? Uiteraard zonder politiepieten.

  3. Arie B

   Ik zie het meer als mensen die een streep trekken en de opgedrongen veranderingen niet meer pikken. Gedwongen veranderingen, opgezet door een stelletje lamballen. In veel veranderingen (de gender-manie) heb je weinig tot geen inspraak. Dit echter raakt iedere intocht en iedere huiskamer (ntr staatsomroep) en mensen komen in verzet. Racisme was het niet maar ontstaat door de weerstand.

 5. TheresaGeissler

  Segers … Die trut van een Dieuwertje Blok … Nee, dan hoef je van die huisrobot van de Democraten-van-abortus-euthanasie-en-weg-met-ons ook niets anders meer te verwachten. Walgelijk partijtje, dat D66, heb ik altijd al gevonden.
  Gewoon in hun sop laten gaarkoken en de burgers wat dit betreft hun eigen kop laten volgen, dan is zwarte piet voorlopig nog niet weg!
  Heeft iemand nog gevolgd, hoe het bij de intocht in m i j n woonplaats, Alkmaar, gegaan is, zaterdag? En bij ons heb je toch ook de vaste dosis Nieuwe Nederlanders hoor, net zo goed als overal, maar geen anti-demo gehad, zelfs!
  Dát bereik je nu met kalm en nuchter blijven en tegenover dat soort lui rustig, maar vastberaden uitstralen: Al gaan jullie op je kop staan, wij geven hier NIET aan toe.
  Wonderen zijn daar af en toe mee te bereiken!

 6. Tguard

  Geeeeeeeeeeeuw, piet moet mee veranderen met?
  Tradities veranderen idd maar door te gaan schreeuwen dat anders denkenden rascisten, fascisten etc zijn kan je verwachten dat de andere kant ook een keer gaat staan schreeuwen of net zoals voorgaande jaren agressief gedrag gaan vertonen zoals de anti pieten clan. Ik begrijp alleen niet dat nu de voorstanders wel worden benoemt als fout maar de tegenstanders niet. Als zielige slachtoffer worden de ondergegooiden afgebeeld terwijl zij het zijn die intolerant gedrag vertonen en voortdurend agressief gedrag hebben laten zien. Roetveeg of gekleurde piet het maakt niet uit, ze willen dat we er mee stoppen niet goed dan maar kwaadschiks. We noemen het blackface of het superieure gevoel van de koloniale bezetter.
  Begrijpt dan niemand dat tradities veranderen door de tijd en niet door schreeuwende idioten die alleen maar op verzet stuiten.

 7. Ernst Quispel

  Ook Rutte sprak zich feitelijk uit voor de afschaffing Zwarte Piet.

  Dit weekend was de genadeklap voor Zwarte Piet.

  1. Baaz

   “Dit weekend was de genadeklap voor Zwarte Piet.”

   Grappige proclamatie, koddig omdat je hem met enige regelmaat herhaald. Tegen beter weten in maar wel guitig.

   1. Ernst Quispel

    herhaalt

    1. Baaz

     Inderdaad, dus herhaal ik het nog een keer.

     “Dit weekend was de genadeklap voor Zwarte Piet.”

     Grappige proclamatie, koddig omdat je hem met enige regelmaat herhaalt. Tegen beter weten in maar wel guitig.

    2. Duke

     De taalneugende foutjes van Ernst…

     – lkasterlijk (hulpverleners-hebben-ook-het-seksbeest-uitgehangen-in-syrie-de-vn-was-van-alles-op-de-hoogte)
     – meer aandacht voor leidt tot (lekker-puh-staatsomroep-pvv-leider-wilders-zegt-radio-onzin-debat-bij-de-nos-af)
     – onerzoek (geert-wilders-maakt-links-nederland-gek-draagt-russisch-nederlandse-vriendschapsspeld)
     – Laten we hopen dat de keizer (i.p.v. kiezer) (geert-wilders-maakt-links-nederland-gek-draagt-russisch-nederlandse-vriendschapsspeld)
     – dona=teur (er-is-wel-degelijk-nederlands-belastinggeld-gegaan-naar-seksfeesten-oxfam)
     – blijhken (geert-wilders-maakt-links-nederland-gek-draagt-russisch-nederlandse-vriendschapsspeld)
     – heenkijkt (baudet-krijgt-nul-op-rekest-om-gaat-ollongren-niet-vervolgen-voor-smaad-en-laster)
     – ondermeer (baudet-krijgt-nul-op-rekest-om-gaat-ollongren-niet-vervolgen-voor-smaad-en-laster)
     – Mar (wilders-vecht-terug-tegen-nepnieuws-dat-nabestaanden-mh17-boos-op-hem-zijn-vanwege-zijn-reis-naar-rusland)
     – voellering (baudet-het-links-rechts-denken-is-achterhaald-gaat-nu-om-identiteit-soevereiniteit-en-directe-democratie-vs-bestuurlijke-elites)
     – achterstandgroepen (baudet-het-links-rechts-denken-is-achterhaald-gaat-nu-om-identiteit-soevereiniteit-en-directe-democratie-vs-bestuurlijke-elites)
     – Waarachijnlijk (salon-socialist-twan-huys-verlaat-de-npo-om-bijna-een-miljoen-te-verdienen-bij-rtl)
     – noet (salon-socialist-twan-huys-verlaat-de-npo-om-bijna-een-miljoen-te-verdienen-bij-rtl)
     – likt (i.p.v. lijkt) (yernaz-ramautarsing-fvd-wordt-neergehaald-door-de-volkskrant-en-de-telegraaf-om-een-puberale-groepsapp)
     – een een (dubbel) (pechtold-ambieert-een-baan-als-cabaretier-nee-joh-d66-is-juist-hartstikke-voor-referenda)
     – Hetgenuanceerde (pechtold-ambieert-een-baan-als-cabaretier-nee-joh-d66-is-juist-hartstikke-voor-referenda)
     – beweerdt (pechtold-ambieert-een-baan-als-cabaretier-nee-joh-d66-is-juist-hartstikke-voor-referenda)
     – beel (d66-wethouder-pakt-hooivork-erbij-ik-ben-enorm-teleurgesteld-in-de-partij-over-de-wijze-waarop-het-referendum-om-zeep-is-geholpen)
     – coor (walgelijke-pechtold-is-een-trieste-leugenaar-d66-keerde-zich-vorig-jaar-al-tegen-het-bindend-referendum)
     – maleise (/stem-denk-bij-gemeenteraadsverkiezingen-aldus-stemadvies-van-salafistische-haatprediker-uit-utrecht)
     – meerdere kern : (video-wierd-duk-grijpt-pechtold-bij-de-lurven-d66-zegt-dingen-over-fvd-die-grenzen-aan-opruiing)
     – polieke : (baudet-weigert-in-debat-te-gaan-met-pechtold-probeert-sluipmoord-te-plegen-op-fvd-we-zijn-klaar-met-beschuldigingen-racisme)
     – tamnelijk onnozele anier : (euthanasiestijging-van-8-procent-in-2017-elk-jaar-meer-aanvragen-door-gewenning-een-zorgelijke-trend)
     – doe (had doet moeten zijn) : (laffe-sylvana-simons-wil-niet-in-debat-met-annabel-nanninga-beschuldigt-de-fvd-vrouw-van-hebben-fascistoide-ideologie)
     – elkje(vvd-wil-bijstandstrekkers-aanpakken-aan-het-werk-of-leren-anders-geen-uitkering)
     – worst i.p.v. wordt (europese-unie-vraagt-trump-om-vrijwaring-van-tariefsverhogingen-op-staal-en-aluminium)
     – De discussie die hier gevoerd worden (video-ook-binnen-allochtone-groepen-in-de-samenleving-woedt-een-discussie-over-het-multiculturalisme)
     – terk (jesse-klaver-vindt-samenwerking-met-islamistische-koekwausen-van-nida-helemaal-top-een-goed-idee)
     – beseffen zich (marxistisch-groenlinks-komt-met-wet-om-ing-graaiers-aan-te-pakken)
     – onzer i.p.v. onze (sid-lukkassen-door-de-emotionele-migratiediscussie-worden-er-geen-rationele-besluiten-genomen)
     – te triest voor worden (het-echte-nieuws-uit-amsterdam-is-de-totale-teloorgang-van-d66)
     – op ter strijken. (gefaalde-sp-leider-emile-roemer-krijgt-van-partijkartel-burgermeesterschap-heerlen-cadeau)
     – als welke (filmpje-pechtold-vindt-pechtold-een-onverantwoordelijke-kloothommel)
     – trancedente (gewoon-in-nederland-echtpaar-dat-ex-moslims-over-het-christendom-leert-dagelijks-met-de-dood-bedreigd)
     – terzake (gewoon-in-nederland-echtpaar-dat-ex-moslims-over-het-christendom-leert-dagelijks-met-de-dood-bedreigd)
     – alledrie (gewoon-in-nederland-echtpaar-dat-ex-moslims-over-het-christendom-leert-dagelijks-met-de-dood-bedreigd)
     – christen-democratie (gewoon-in-nederland-echtpaar-dat-ex-moslims-over-het-christendom-leert-dagelijks-met-de-dood-bedreigd)
     – grafisch i.p.v. gratis (filmpje-sympathieke-actie-wilders-richt-stichting-op-om-arme-mensen-te-helpen-met-ziektekosten-van-huisdieren)
     – Vrijheidheid (de-pvv-is-weer-helemaal-zichzelf-zendt-video-met-keiharde-islamkritiek-van-drie-minuten-uit-op-publieke-omroep)
     – popging (slotpeiling-sleepwetreferendum-53-gaat-morgen-voor-de-wet-stemmen/)
     – Lagten (belachelijk-leefbaar-rotterdam-is-tegen-ondernemerschap-allochtonen-er-moet-een-stop-komen-op-niet-westerse-winkels)
     – dillettant (europese-unie-china-rusland-en-vs-breek-alsjeblieft-de-wereldorde-niet-op)
     – Dat blijkt mee gevallen (trump-reageert-op-helsinki-ontmoeting-met-poetin)
     – Colege (signalement-van-man-die-rotterdamse-jonge-vrouw-verkrachtte-bekend-donker-getint)
     – strijd met weten Grondwet. (wilders-grijpt-man-bij-de-lurven-die-wil-dat-alle-moslims-ter-wereld-de-pvv-leider-ophangen-zeker-niet-idioot)
     – Ik denk dat Minister zich een hoedje schrikt (dappere-advocaat-dagvaardt-de-minister-wegens-fietsterreur-in-amsterdam-ik-sla-ze-met-een-end-hout)
     – schrijft je (ghanese-vader-stopt-gember-in-anus-en-vagina-van-zn-dochter-100-uur-taakstraf-want-zielig)
     – De exhtgenoot (geen-onderzoek-naar-verkrachting-ontvoering-en-bedreigingen-richting-willie-dille)
     – onkerkelijk (progressieve-hervormingsdrift-van-tunesische-president-stuit-op-verzet-van-vrouwen)
     – weinig zin keer heeft. (wilders-steunt-volmondig-oproep-van-marokkaanse-koning-aan-marokkaanse-nederlanders-om-terug-te-keren-doen)
     – dividentaffaire (fvd-en-pvv-op-winst-in-peiling-de-hond-rutte-maakt-coalitiepartners-d66-en-cda-kapot)
     – demonstratievriheid. (peter-r-de-vries-cartoonwedstrijd-wilders-valt-buiten-vrijheid-van-meningsuiting-is-haatzaaien-en-provoceren)
     – Daarna gaan wel eens een keer kijken (steven-bannon-komt-met-europese-populistenvereniging-the-movement-lega-nord-heeft-zich-al-aangesloten)
     – gelobale (erik-van-muiswinkel-ik-emigreer-naar-uruguay-als-thierry-populairdere-voornaam-wordt-dan-mohammed)
     – ideen (israelische-gemeenschappen-he-le-maal-klaar-met-geweld-blokkeren-kerem-shalom)

    3. Adriaan

     @Ernst, jouw hooghartige houding hier op dit forum begint ernstige vormen aan te nemen. Wederom wijs je Baaz op een foutje. Je maakt je hiermee volkomen belachelijk. Jij hebt een iets betere opleiding dan anderen en dat wil je heel graag uitstralen. Ik noem dit zielig gedrag. Je bent niets meer dan een ander. Ga hulp zoeken.

     1. Baaz

      @Adriaan: “Wederom wijs je Baaz op een foutje.”

      Misschien doe ik het wel expres? 😉

     2. Marija

      Zou dhr Ernst enige notie hebben van goede omgangsvormen?
      NEE, iemand taal- en typefouten verwijten, is hoogst onbeleefd.
      Het wordt tijd dat dit figuur wat zelfkennis opdoet.

     3. Baaz

      @Marija: Hoewel meneer Quispel achterlijk overkomt en niet zijn best doet om dat te verbloemen, is hij nog steeds wel een matige havist. Het wijzen op taal- en grammaticafouten doet hij natuurlijk opzettelijk, en dat mag hij ook gewoon doen. Hoe vaker hoe beter want de haat tegen meneer Quispel wordt steeds groter. Aan de ene kant geniet hij hiervan en aan de andere kant zullen steeds meer DDS’rs hem uitspugen. Dat is goed want zo doet het azijnzuurdesem z’n werk.

  2. tomygun

   EQ krijg jij geen problemen met je uitkering?
   want dit ziet er uit als zwart werken .

   1. Baaz

    Vragen stellen aan meneer Quispel is meestal kansloos.

    1. tomygun

     Baaz , of je bent gewoon heel netjes en beleefd
     maar ik geloof niet dat hij een meneer is
     zal wel het zelfde zijn als een aya met een tas tussen haar benen .

     1. Baaz

      @Tom: Ik weet wie meneer Quispel is. 😉

  3. Vliegenvanger

   EQ, jij waait ook met alle winden mee. Dan ben voor dit een dag later voor dat. Durf nou eens een eigen mening te hebben.

   1. Ernst Quispel

    Bespeurde Vliegenvanger een inhoudelijke spanning tussen verschillende uitspraken van mij?
    Kan hij daarvan een voorbeeld noemen?

    1. Baaz

     Wel vragen maar nooit beantwoorden is niet handig, meneer Quispel.

    2. Vliegenvanger

     EQ ik ben jou geen antwoorden verschuldigd. Je hoeft alleen maar je reacties op DDS terug te lezen. Dat zegt genoeg over jou persoontje.

     1. Ernst Quispel

      Ik stel vast dat Vliegenvanger zijn bewering niet kan waarmaken. Het verbaast me uiteraard niet, het sloeg ook nergens op.

   2. Duke

    Dat toont alleen maar aan dat hij hier is om te trollen.

  4. Arie B

   As zaterdag zijn er ook nog intochten. Komt en ziet. Hij is springlevend buiten de ultra linkse politiek correcte steden.

 8. tomygun

  Voor dat men kan spreken van een huwelijk is voor tieten bekje
  robo pop van EX d66 ook zijn scheidingpapieren met Nederland
  getekend .

 9. henk vintage

  Alternatief voor een Sinterklaasfeest voor iedereen volgens Jetten.
  Behalve voor die 68% Nederlanders die gewoon de zwarte Piet willen zien.

 10. AS210854

  Wat een stelletje maffe volksverraders. Voor de intocht durfde niemand er wat te vinden, nu achteraf durven ze wel.

  1. tomygun

   Dat heeft iets met schaap en dam temaken .

 11. Wim Vreeswijk

  Het probleem met, matig geschminkte, pieten zoals de roetveegpieten is dat ze voor iedereen, dus ook voor kinderen, zeer herkenbaar zijn, waardoor het hele verrassingseffect voor de kinderen totaal afwezig is. Het hele gedoe van KOZP is m.i. alleen maar bedoelt om zoveel mogelijk subsidies van gemeentes los te peuteren teneinde daar flink van te profiteren. Ju kunt mij niet wijsmaken dat het kostbare rondreizen door heel Nederland uit eigen zak en idealisme betaalt wordt !

  1. Baaz

   @Wim: Dat interesseert de linkscorrecte gelijkheidsevangelist geen ene mallemoer. Die wil alles slopen, net zolang tot de laatste islamterrorist zichzelf richting Allah blaast.

  2. Ernst Quispel

   Om die reden bepleitte ik één en andermaal regenboogpieten. Vrolijke kleuren waar kinderen blij van worden.

   1. Baaz

    Dat bepaal jij inderdaad niet.

 12. Baaz

  De gekozen burgemeester komt een stap dichterbij. De huidige benoeming van burgemeesters wordt uit de grondwet gehaald. D’66 heeft geruild tegen het referendum.

 13. Koos sssss

  De mening van zo’n D66 pisnicht doet al helemaal niet ter zake.

  1. Baaz

   Zeker, daar heb je gelijk in.

 14. Marija

  Als de zo “vreedzame” demonstranten deze traditie hebben verziekt, weet ik zeker dat het volgende waar tegenaan moet worden getrapt al in beeld komt.
  Deze hand-ophoud-brigade moet zich toch ergens tegen verzetten.
  Hoe komen ze anders hun dagen door, niet met werken m.i.
  Jetten lult maar wat, een verbod op demonstraties op zo n kinderfeest zou een verstandig besluit zijn.

 15. FJ

  Als de politiek er zo over denkt, kunnen we beter het hele Sinterklaasfeest afschaffen.
  Geen gezeik over zwarte Piet of witte schimmel.
  Voor veel mensen een deugd want decembermaand plots een stuk goedkoper.

  Natuurlijk gezeik van de ondernemers, want die missen de inkomsten en natuurlijk de staat. Geen omzetbelasting op niet verkochte artikelen. Heerlijk deze politieke boodschap
  D66 huismus Jetten

  AFSCHAFFEN

 16. Westerling

  Je neemt een partij als d66 toch niet meer serieus, een partij die wilde dat als de bevolkingsgroei toenam tot 17 a 18 miljoen, men wilde overgaan tot gedwongen sterilisatie.

  1. wheelboy

   Westerling
   Zeker dan alleen de blanke echte NL .Want D666 is toch een moslim vrienden partij . Wat tja wij moeten als geboren en getogen NL lijden onder de zucht van dat tuig . Ergens zal het geld vandaan moeten komen voor de zgn Nieuwe (kots) Nederlander.

 17. HEM

  De domste groep in Nederland wil Zwarte Piet weghebben.
  Daar hebben ze “argumenten” voor.
  “Ik ben Zwart, Piet is Zwart”. Nou en? Maar goed, ze voeren “iets” aan.

  Maar waarom in Godsnaam mag de Paashaas met zijn Paaseieren en Kerstmis met zijn ballen in de boom dan OOK niet meer?

  Omdat eieren (ook wel eens) bruin zijn?
  Omdat de boom een bruine stam heeft?

  Nee, omdat dit tuig Nederland kapot wil maken.
  Stop de subsidies aan dit soort gasten en geef ze een ticket naar waar ze thuis horen.

  1. Baaz

   “Nee, omdat dit tuig Nederland kapot wil maken.”

   Exact, koe, horens, klok, klepel.

 18. Florissa

  Heerlijk deze lummel als uithangbord voor D66 ,het beste wat ze in huis hebben ,zegt genoeg over de rest .

 19. PMG

  Zwarte Piet is zwart en de knecht van Sinterklaas en daar verandert NIEMAND iets aan.

  1. Vliegenvanger

   PMG, ik ben het helemaal met je eens.

 20. blackface

  Een hele grote bezem door die Haagse kliek.
  Totaal geen respect meer voor dit fijne kabinet.
  Wanneer wordt er weer geluisterd naar de bevolking?
  Ben het met Wilders niet altijd eens,
  maar de volgende ronde naar stembus is voor hem.

 21. Duke

  Politici gaan niet over een volksfeest. Dat is aan het volk zelf. En als homo is de kans zeer klein dat Jetten ooit kinderen gaat verwekken. Zijn mening over een kinderfeest kun je daarom verwaarlozen, want hij zal het niet gaan vieren met zijn kinderen.

  1. PMG

   Omdat hij het zelf w.s. nooit met zijn kinderen gaat vieren maakt juist zijn mening belangrijk; het laat zien dat, ook al heeft hij er geen flicker mee te maken, mister important toch een duit in de zak doet. Hij voelt zich schijnbaar verheven boven het volk en daar hebben bij D66 heel wat meer figuren last van.

   1. Duke

    Dat je kan constateren dat hij zich verheven voelt, vind ik geen reden om belang aan zijn mening te hechten.

 22. Ego-non-solus

  Ik hoorde Seegers vanmiddag op de radio: “wanneer mensen zich gekwetst voelen moeten we daar iets aan doen”.

  Jammer genoeg kreeg hij de volgende vraag niet voorgeschoteld: “als moslimskinderen zich op christelijke basisscholen gekwetst voelen door de krib met kindeke Jezus moet die school dan van het Kerstfeest ook maar een Winterfeest maken? Als we van Sinterklaas een feest voor allen moeten maken dan dus ook het Kerstfeest? En Pasen? Het Suikerfeest hoef je niet aan te passen want geen enkele Nederlander voelt zich gekwetst door als de geofferde dieren. Toch?

  1. Arie B

   Je hebt beroepsgekwetsten. De ene dag staan ze met dit bordje, de andere dag met een ander. Soms zijn ze zelfs antisemitisch zoals onze KOZP vrind. De schoorsteenveger is vast ook gekwetst doordat zijn werk een karikatuur gemaakt wordt. Ds.gremdaat heeft een grappig stukje over ‘de gekwetsten’ op internet staan. Zo is het precies.

   1. Baaz

    En natuurlijk DDS’ eigen Jan Roos die een klinkende column schreef over de keuze om je gekrenkt of gekwetst te voelen.

 23. Westerling

  @Wheelboy

  Ik heb het over begin 1970. De Landelijke Werkgroep Bevolkingspolitiek van d66 bracht het rapport “Democratische bevolkingspolitiek”uit. Deze werkgroep schreef oa dat “overbevolking een der ernstigste bedreigingen van de mens is”,

 24. Vliegenvanger

  Christen Unie, D66- weer twee partijen om niet op te stemmen in Maart volgend jaar.
  Weer twee partijen die De Nederlandse traditie’s niet respecteren. Deze partijen zijn voor het afbreken van een.kinderfeest. Dit soort partijen moet geweerd worden in Nederland. Ze helpen.juist mee aan rasisme door de mensen tegen elkaar op te zetten
  Daardoor krijg je de reacties zoals afgelopen weekend met de intochten.

 25. Gerlos

  Deze paspop lult uit zijn nek, geef hem van jetje ZWARTE PIET.

 26. nienke

  Ach gut daar hebben we onze Jetten doet ook een duitje in de zak, natuurlijk kiest hij de kant van de anti-pieten D66 moslim knuffelaars.

 27. Rutte123

  D66 is gehalveerd in de peilingen. Rob Jetten doet alleen dit soort uitspraken om zetels te werven. Echter praat Rob Jetten Jesse Klaver precies na dus Rob Jetten zal iets anders moeten gaan proberen…

 28. Heras

  Wat een walgelijke partij is dat toch. Abortus, euthanasie, orgaandonatie, voor islam, tegen christendom, ouderen moeten op tijd dood. Ze hebben totaal geen respect voor het leven. En in dit rijtje komt nu tradities te staan. Nederlan moet dood. Ik hoop dat bij de volgende verkiezingen dat D66 verdwijnt.

  1. Ernst Quispel

   Ik wijs er op dat de meerderheid in de Tweede Kamer en de premier zich uitspraken voor verdwijning van Zwarte Piet.

   1. Baaz

    Onzin.

 29. Karel de Grote

  Bijstand moeders kunnen niet eens rondkomen, dat geeft niet, maar illegalen worden in de watten gelegd.

  1. Baaz

   Gratis geld Karel, helemaal gratis!

 30. Rud56

  @Baaz, heel mooi geformuleerd! Want inderdaad gaat D66 vol erin, al jaren, in de verkrachting én opheffing van onze democratisch verkregen verworvenheden!!Verworvenheden waarvoor échte Nederlanders hun (sociale) leven hebben (op-)gegeven, in strijd, door hard werken of door het uiten van hun mening.

  En helaas, helaas worden partijen in stand gehouden als een D66, PvdA, GL, SP, maar ook een CDA, CU, VVD die onze verworvenheden in rap tempo laten verdwijnen! Maar het volk, het stemvee, slaapt nog steeds!

 31. Maurits Dekker

  In mijn jeugd had ik een speelgoedauto die je kon opwinden met een sleuteltje.
  Laatst zag ik bij Rob Jetten ook zo’n sleuteltje uit zijn rug steken.

  1. Baaz

   “(…) uit zijn rug steken.”

   Was het niet iets lager?

 32. Ernst Quispel

  Waarom wordt het hier laf genoemd als je gewoon uitspreekt wat je vindt?

 33. Arie B

  Zaterdag een intocht gehad met alleen maar pikzwarte pieten. 52 stuks! En de Molukse gemeenschap deed vrolijk en gezellig mee. Geen spoor van racisme of agressie, geen politiepiet te zien.. zo hoort het! Laat die regenboogpieten/stroopwafelpieten en verdrietpieten maar lekker in de politiek correcte steden blijven en val normale mensen er niet mee lastig.

  1. Baaz

   Rob is van de fusie tussen GL & D66, die denken hetzelfde.

 34. Vliegenvanger

  Grote lands verrader is die Jetten. Zielig figuur, doet alsof het zijn eigen mening is. Maar dat is hem weer opgedragen.
  D66 gaat gewoon door met het om zeep helpen van Nederland. Eigen meningen durft die robot niet te geven. Zwakkeling, een echt watje. Het is hem aan te zien.

  1. Ernst Quispel

   Het is het standpunt van D66, sukkel.

 35. Bes Tolen

  De opmerkingen van Jetten zijn ongepast. Waar het om weinigen gaat. Als die al zo bezig waren als waar Jetten vanuit gaat. Dat Jetten het wil houden bij roetveegpieten en gekleurde pieten is kinderlijk en belachelijk bekrompen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.