Peiling: VVD verliest TWEE zetels komt uit ONDER 30 zetels

Geen categorienov 27 2018, 18:00
De VVD heeft het blijkbaar lastig.
Het gaat niet helemaal je van het met de VVD. Het hoe en waarom is niet helemaal duidelijk -- misschien dat Klaas Dijkhoffs ballonnen er iets mee te maken hebben -- maar de partij heeft de afgelopen tijd volgens de Politieke Barometer twee virtuele zetels verloren. Als er vandaag verkiezingen waren zouden de liberalen genoegen moeten nemen met 29 zetels. De VVD zit dus onder de magische grens van 30.
Ook de PVV gaat er een virtuele zetel op achteruit, maar doordat de VVD er dus twee verliest is het verschil tussen de twee virtueel grootste partijen kleiner geworden. Het gat was 9 zetels. Daar zijn er nu nog 8 van over. Kan de PVV de komende tijd de aanval openen op de koppositie?
Het CDA blijft stabiel op 15 zetels. "Stabiel" klinkt natuurlijk best leuk, maar 15 zetels voor de bestuurderspartij bij uitstek is en blijft een enorme tegenvaller. Eigenlijk is het gewoon dieptriest -- en het zou de christendemocraten te denken moeten zetten over de toekomst van de partij.
D66 verliest gelukkig een zetel en komt daardoor op 12 virtuele zetels. Jammer genoeg gaat die virtuele zetel naar GroenLinks, dat er nu 17 heeft. De SP wint er ook eentje en komt net als D66 op 12 uit.
Ondertussen kan Forum voor Democratie zich enigszins verheugen. De partij is nu virtueel net zo groot als de PvdA met tien zetels in deze peiling. Niet slecht voor een club die afgelopen weekend nog maar zijn derde partijcongres had.
Voor de rest is het allemaal niet zo interessant, met uitzondering van de score van DENK. Die partij komt nu op drie virtuele zetels uit, aldus Ipsos.
https://twitter.com/Politieke_B/status/1067391467461718016
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten