Popcorn! LPF-perikelen bij wanbetalend DENK Eindhoven: medewerkers stappen uit de partij

topdag denk
Foto: Adem Topdag van DENK is hier nog heel blij met z'n nieuwe functie... Bron: DENK Eindhoven / Facebook.

Het is goed hommeles bij DENK Eindhoven. De slechts éénkoppige fractie presteert het om ondanks de geringe politieke aanwezigheid, toch volledig met zichzelf overhoop te liggen en elkaar de tent uit te vechten. Burgeroorlog van Gülen tegen de AKP? Zoiets, maar dan op microschaal in één lokale partij-afdeling…

Alhoewel de landelijke partijtop van DENK als een goedgeoliede machine lijkt te werken (men blijft schandalige propagandavideo’s uitpompen alsof het leven er van afhangt), valt er lokaal nog een hoop te verbeteren qua politieke organisatie. Neem nu Eindhoven. Eerder al stapte de lijsttrekker bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen op, omdat hij z’n belofte van zes zetels niet kon waarmaken: het werd er uiteindelijk maar eentje.

Maar nadat de nummer 2, Adem Topdag, de nummer 1 werd, verdwenen de problemen bij DENK in de PSV-thuisstad niet. Sterker nog: ze werden alleen maar erger. Inmiddels zijn twee naaste medewerkers van Topdag uit de partij gestapt, omdat het krenterige gemeenteraadslid weigert ze uit te betalen. En dat pikt het tweetal niet:

“De nieuwe partij Denk in Eindhoven brokkelt kort na de start al af. De twee Eindhovenaren die bij de verkiezingen op 3 en 5 stonden – Leigh-Anne Jansen en Mehmet Günes – hebben geen vertrouwen meer in het enige raadslid van Denk, Adem Topdag.

Mehmet Günes blijft commissielid, maar zegt zijn vertrouwen in Topdag op. Hij stelt op Facebook dat Topdag een kwalijke rol heeft gespeeld in het arbeidsconflict met Jansen.  ,,Op het moment dat zij zich op haar rechten beriep is haar hoedanigheid als fractiemedewerker ontkend en is ons als mede -fractieleden gevraagd hetzelfde te doen. Ze is daarnaast onterecht beticht van chantage. Deze handelswijze past en hoort niet bij Denk.””

Günes heeft natuurlijk gelijk dat hij z’n vertrouwen in de DENK-voorman opzegt, maar hij heeft evenveel ongelijk als hij denkt dat dit soort handelswijzen niet bij DENK passen. DENK is een partij die groot is geworden dankzij nepnieuws, karaktermoorden, intimidaties en pesterijen. Bovendien is het rommelen met betaling niet alleen iets van DENK Eindhoven, maar bijkans landelijk partijbeleid. Dát is de handelswijze van DENK, en Günes had beter moeten weten dan zich bij DENK Eindhoven aan te sluiten als hij dergelijke behandelingen van zijn eigen persoon had willen voorkomen.

Zo, en dan nu even genieten van de rokende puinhoop die DENK Eindhoven heet. Dat dit het begin van het einde mag zijn van de meest on-Nederlandse partij in de vaderlandse geschiedenis!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

5 reacties

 1.   

  Denk gaat op termijn een geduchte concurrent voor de PVV worden. Alleen al vanwege de komende en gaande man. Het geharrewar rond Henk Bres bijvoorbeeld.

  1.   

   dit is ook duidelijk een denk antwoord, deze had topdag zelf kunnen bedenken.

 2.   

  ik vraag mij af wat de PVV met deze perikelen van doen heeft. de wens is de vader van de gedachte?

 3.   

  Opzouten met dit zooitje van DENK, brengt ons niets voor de Nederlanders, alleen die Turkse en Marokkaanse immigranten geloven nog in deze malloten.

 4.   

  HEERLIJK NIEUWS!!!!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!