PVV heeft geen zin in anti-Zwarte Piet-fratsen tijdens intocht: ‘Geef ze met de roe van de ME!’

Als het aan de PVV in Den Haag ligt, krijgen demonstranten die het in hun hoofd halen om stennis te schoppen tijens de intocht van Sinterklaas er van langs met het favoriete wapen van de Goedheiligman en zijn pieten: de roe. Geen protesten tijdens de feestelijke intocht van de Sint, aldus de PVV.

Meestal is de PVV wel te vinden voor een oploopje of een menigte woedende mensen, maar met de intocht van Sinterklaas heeft de partij van Geert Widlers geen enkele trek in stennisschopperij. Zo maken we althans op uit vragen die PVV-raadslid Sebastiaan Kruis gesteld heeft aan de Haagse verantwoordelijke wethouders. Kruis wil dat er geen anti-Zwarte Piet-demonstranten komen opdagen bij de intocht van de Sint op 17 november. En zowel, dan mag de ME wat hem betreft tikken uitdelen met de roe.

Aldus de PVV:

“Op zaterdag 17 november willen verschillende actiegroepen, tijdens de Haagse intocht van Sinterklaas, demonstreren tegen Zwarte Piet. Demonstranten van Kick Out Zwarte Piet, Zwarte Piet is Racisme en Stop Blackface roepen medestanders op om tussen 15.00 en 17.00 uur actie te komen voeren op het Plein, waar de intocht van de Sint eindigt. Naar aanleiding van de aangekondigde demonstratie heeft gemeenteraadslid Sebastian Kruis namens de Haagse PVV raadsvragen gesteld. Hij roept burgemeester Pauline Krikke op om de demonstratie te verbieden en geen anti-Zwarte Piet protesten toe te staan tijdens de intocht van Sinterklaas op 17 november 2018. In juni van dit jaar besloot burgemeester Krikke dat Pegida niet voor de As-Soennah moskee mocht barbecueën vanwege een sfeer van confrontatie en provocatie wat zou kunnen leiden tot ernstige verstoringen van de openbare orde. Wat de PVV betreft valt protesteren tegen zwarte piet tussen de kinderen op de dag van de Sinterklaasintocht hier ook onder.

Raadslid Sebastian Kruis: “De vrijheid van meningsuiting is voor ons erg belangrijk en iedereen mag van ons altijd demonstreren maar wij willen niet dat een kinderfeest wordt verpest door protestclubjes tijdens de Sinterklaasintocht. Als zij toch komen opdagen mogen ze wat ons betreft de roe van de ME krijgen.””

Stop Blackface en consorten weten zich hopelijk dus gewaarschuwd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Marija

  Sinterklaas en zwarte Piet moeten gewoon het kinderfeest blijven dat het altijd was. Alle zwartgalligen die dit feest willen verzieken voor onze kinderen mogen wat mij betreft met de roe kennismaken.

  1. Troelstra

   Voor gevaarlijke goedjes wordt toch ook wel eens op de verpakking “Buiten bereik van kinderen houden!” aangegeven. Graag al die Zeurpieten en Zielepieten ook buiten bereik van kinderen houden op de looproute tijdens de intocht van Sint en zijn Pieten.

  2. Blue monday

   Omdat het altijd zo was lijkt me een vreselijk argument.
   Ik hoor het ook bij mijn zwakkere collega’s die bij een domme fout zeggen;
   “Zo hebben we het altijd gedaan” …

   Domme mensen die niet verder kijken dan hun neus lang is….

   1. Mariposa78

    Blue het is niet erg beleefd om je laatdunkend uit te laten, over je collega’s die een lichamelijk en geestelijk gehandicapt zijn.
    En van de sociale werkplaats waar je te werk gesteld bent of wel?

   2. sjun

    Zo is dat we kunnen best stukken selectiever aan de grens en tringenter in de handhaving van de openbare orde gaan worden om niet langer de kostspelige fouten te blijven maken die tot vernietiging van Nederlandse waarden, culturele gebruiken, daling van het onderwijsniveau (als onlangs nog weer zichtbaar op de UvA) en teruggang van veiligheid op straat en aanspreekbaarheid leiden.

 2. Heinz

  Zo achterlijk zwart als op de foto bestaat er geen aardbewoner. Die Piet deugt niet!

 3. fockingworst

  Het meerendeel wil sint en ZWARTE PIET.
  WIE ZWARTE PIET en Sint niet zint, kan ook de andere kant opkijken of emigreren.
  Het draagvlak voor sint en ZWARTE PIET is groot.
  Tis een mooi kinderfeest al eeuwen.
  We mogen de friezen dankbaar zijn dat ze voor de veiligheid hebben gezorgd in Dokkum.

  1. Onno

   @fockingworst, u bent ontsnapt aan het rode potlood van gister. ‘ meerendeel ‘ staat nog niet in zijn database. Het moet wel merendeel zijn. Met uw welnemen.

   1. Peter Loosduinen

    Beste Onno,
    Fuckingworst heeft wel een punt !
    Ik deel zijn mening.

    1. Vliegenvanger

     Ik ook voor 100% zwarte pieten.

 4. Ernst Quispel

  Ik denk dat in Den Haag dezelfde procedure geldt als elders: demonstranten moeten hun demonstraties aanmelden en de burgemeester zal niet toestaan dat kinderen en hinder van ondervinden.

  1. gister

   dat kinderen en hinder van ondervinden.

  2. Ernst Quispel

   en = er

 5. Ernst Quispel

  Dat de PVV een niet serieus te nemen partij is was al duidelijk maar ze maken het wel bont als ze de politie oproepen om mensen die gebruik maken van hun grondwettelijke demonstratierecht af te rossen.

  1. Top

   Hahaha blablabla! Wat een geluk, dat u zich niet voortgepland hebt.

   1. Ernst Quispel

    voortgeplant

    1. Ego-non-solus

     Gezien de vele taalslordigheden die u zichzelf recent heeft veroorloofd is deze rechtzetting op zijn minst kinderachtig te noemen. Maar fatsoenlijk en inhoudelijk reageren is sowieso niet uw sterkste kant. Jammer, u reageert veel, was het maar ook de moeite waard ze te lezen.

     1. Guus Geluk

      Beste ego-non-solus,

      Wat vindt u eigenlijk van Tops reactie of zijn reacties over het algemeen? Voldoen deze aan uw definitie van fatsoenlijk en inhoudelijk reageren? En verbaast het u dat verschillende mensen enigszins geirriteerd op Top reageren?

     2. gister

      geïrriteerd

     3. Guus Geluk

      Dank, Baaz, ik begrijp je punt, maar mijn toetsenbord kon geen dubbele punt op de i zetten. Als ik dat probeer gebeurt er dit: “i

     4. gister

      gister

     5. Guus Geluk

      Excuses, Baaz, ik bedoelde natuurlijk gister.

     6. gister

      Excuses, gister, ik bedoelde natuurlijk gister.

     7. Adriaan

      @Guus, ‘… Wat vindt u eigenlijk van Tops reactie …’.
      Ego-non-solus reageert terecht op het infantiele taalgeneuq van Ernst. Ernst maakt ook zeer veel fouten, maar neemt wel iedereen de maat. Dat is ergerlijk en dwaas. Waarom jij dan ineens over de reacties van Top begint, is mij een raadsel. Het ging om Ernst.

     8. Spaanse kok

      Vreemd Adrianus dat u het corrigeren van Ernst ziet maar het gedrag van Baaz, nu ingelogd onder de naam gister door de vingers ziet.

     9. gister

      gister nu ingelogd onder de naam gister

     10. Guus Geluk

      Baaz, iedereen weet dat jij het bent.

     11. gister

      gister, iedereen weet dat jij het bent.

     12. Adriaan

      Spaanse kok 11 minuten ago
      Vreemd Adrianus dat u het corrigeren van Ernst ziet maar het gedrag van Baaz, nu ingelogd onder de naam gister door de vingers ziet.

      Kok, ik ben me er niet van bewust dat Baaz nu onder de naam gister opereert. Gister is niet van gister, maar van vandaag.

     13. Adriaan

      P.S. Spaanse kok, mijn naam is Adriaan.

     14. gister

      gister is gister

     15. Ego-non-solus

      Beste Guus
      N.a.v. uw vraag wat ik vind van reacties zoals die van Top het volgende: de bijdragen van EQ en verwanten roepen bij mij vaak enige irritatie op. Het zijn bijdragen die schreeuwen om een reactie. Dat de toon van zo’n reactie ook niet altijd fijn is is vervelend, wellicht glij ik zelf ook wel eens uit.
      Wat ergerlijk is dat EQ (c.s.) bewust inhoud mist en geen poging doet tot inhoudelijke bijdrage aan discussie. Ook ik heb over veel een mening maar die hier ventileren zal ik pas doen als ik het idee heb dat die een discussie met nog niet genoemd inzicht verrijkt. Ik zal hier dan ook maar beperkt een inhoudelijke bijdrage doen maar lees graag die van anderen. Ja. mist dat over inhoud gaat.

    2. Blue monday

     Haha…dombo!

     1. Top

      Hohoho parasiet!

   2. Top

    Maakt mij niet uit hoor die D of T . Maar jij hebt je ieder geval, niet voordgepland. Geeft een prima inzicht in je psyche. Ledig en zonder toekomst. Zo meteen ‘tafeltje dekje, of een ping maaltijd van Iglo’?

   3. Mariposa78

    Dat heeft hij wel 2 dochters.
    Die geen van beide nog thuis komen als ze weten als hij er is.
    Dat zegt wat.

  2. Hoofdpiet

   Ze moeten ze gewoon met een zweep afrossen zijn ze gewend die zeurpieten!!!!!!!

 6. P.Sisterons

  Niknokker Airfyer naar Ghana. En rap.

 7. P.Sisterons

  Om de taalnazi voor te blijven: Airfryer.

  1. Top

   Het is in ieder geval een lul die niet werkt en dat twee keer.

 8. Duke

  Met de roe en mee in de zak naar Spanje! Er moet geen millimeter ruimte worden gegeven aan die kinderfeestverpesters bij de intocht. Demonstreren doen ze maar op een andere dag of op een industrieterrein ver uit de buurt van kinderen.

  1. Peter Loosduinen

   Mee eens !

 9. Rosasolis

  De Sinterklaas feest voor kinderen is een eeuwen oude traditie, in Nederland. Laat zij leren over geschiedenis en tradities. En genieten van dit jaarlijkse kinderfeest. Toen ik naar dit land kwam, jaren geleden, werd me verteld dat zwarte Piet de helper van de Sint was. Ik kende vroeger een meisje met kleur; toen ik haar vroeg wat zij vond van Zwarte Piet, zij ze: “altijd gezellig. Maar het is merkwaardig dat velen van die Pieten blauwe ogen hebben”! Wij lachten hierom.
  Kerst is meer voor volwassenen. Een heerlijke feest voor familie, collega’s en vrienden.
  Ik maak cadeautjes voor Kerst, voor buren en vrienden. Laat aller beide feesten doorgaan: Het gezellig Sinterklaas feest voor kinderen, en het geliefde, belangrijke Kerst feest voor vele moe, eenzaam, en arme volwassen. Kortom: laat het december maand gezellig blijven voor jong en oud!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.