PVV Rotterdam maakt er flinke pestzooi van: ontsloeg illegaal werknemers, niet aanwezig bij belangrijke debatten

Laten we er eerlijk over zijn: de PVV Rotterdam is het debiele broertje van de landelijke partijfamilie. Het enige raadslid van de partij, Maurice Meeuwissen, is een aanfluiting en slechts een parodie op het idee van een volksvertegenwoordiger. Als Geert Wilders z’n eer wil redden, moet hij zo spoedig mogelijk iemand aanstellen die wél capabel is. Je weet wel: iemand die zich misdragende werknemers wél volgens de regels ontslaat en wél aanwezig is bij belangwekkende debatten.

De PVV maakt er een flinke puinhoop van in Rotterdam, zo leren we vandaag uit berichten. Niet alleen is het enige raadslid van de partij het lachertje van de gemeenteraad – al zijn collega’s lachten hem onlangs vierkant uit vanwege zijn plan een muur rond Rotterdam te bouwen, een volkomen bezopen idee  – maar ook bakt hij er als werkgever maar weinig van. De rechter heeft hem onlangs gedwongen een ontslagen fractiemedewerker weer in dienst te nemen, omdat hij het ontslag op illegale wijze genomen had.

Fractiemedewerkers worden namelijk in dienst genomen van voor dat doel opgerichte stichtingen. En de stichting moet unaniem akkoord gaan met het ontslag van een medewerker. Dat was niet gebeurd bij mevrouw Marjan Gonsalves, dus moet zij weer in dienst worden genomen.

De genoemde stichting is inmiddels verstookt gebleven van financiering vanuit de gemeente. Rotterdam wil namelijk dat er minstens één raadslid in het bestuur van zo’n orgaan zit, en omdat Meeuwissen uit die stichting is gestapt, is dat niet meer het geval voor de PVV. Meeuwissen heeft wel een nieuwe stichting opgericht met daarin zijn partner, maar deze komt nog niet in aanmerking voor subsidie. Hij moet het werk onbezoldigd doen.

Maar dat is slechts een greep uit de bizarre toestanden die onder leiding van Maurice Meeuwissen zijn ontstaan bij de PVV Rotterdam:

“Bronnen spreken van een ‘vechtscheiding’ in de partij waarmee Geert Wilders in maart van dit jaar nog Rotterdam wilde veroveren. Meeuwissen is de afgelopen dagen niet aanwezig geweest op het stadhuis, terwijl momenteel de begroting voor volgend jaar wordt behandeld. Ook zijn vriend niet, die hij in dienst heeft genomen als nieuwe assistent van zijn eenmansfractie. “

Kortom, wat een puinhoop. Zelfs voor de PVV, traditiegetrouw niet altijd even goed georganiseerd, zijn de wantoestanden bij de Rotterdamse fractie niets minder dan een enorme aanfluiting.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Heinz

  De enige die zich over de PVV toestanden druk maakt lijkt DSS te zijn…De kaars gaat vanzelf uit, zelfdovend.

 2. Blue monday

  Wilders kan dat raadslid niet vervangen, het raadslid is zelf verkozen.
  evt. kan hij wel onder een andere naam acteren, maar aangezien de PVV geen ledenpartij is, kan Wilders deze idioot niet eens royeren.

  Ziehier een van de vele weeffouten in de PVV-organisatie.

 3. C.A.Barstow

  De PVV is niet de partij geworden waarop ik heb gehoopt, ik geef dus ook niet mijn stem aan deze partij.

 4. Ter Deege

  De PVV heeft dmv flyeracties wel eens geprobeerd zich in de kijker te spelen in Spijkenisse. Het lukt maar niet om met de media in een open discussie te treden. Het zijn de oude stokpaardjes die bereden worden. Van voren naar achteren en van links naar rechts.

 5. Jozias Visser

  Jammer dat PVV kiezers weglopen naar Baudet. Maar wat maakt het uit? Als beiden maar een opvallend hoog aantal kiezers scoren. Maar helaas. Het Nederlandse volk is verdeeld tot op het bot. Volgens mij komt het nooit meer goed. En weet je waarom niet? Vanwege een ontstellend hoog percentage schaamteloosheid.

  Het volk zou zich moeten schamen voor de aanwezigheid van het achterlijke zooitje islam-aanbidders dat neerkijkt op onze beschaving en deze gelijktijdig veracht namens hun achterlijke intolerante smaakloze baggerreligie islam die ontsproten is aan het brein van een pedofiele viezerik psychopaat en sadist, genoemd profeet Mohammed.

  Niet schamen? Laat het volk dan krijgen war het verdient. Ik geef om mijn vrienden en geliefde bekenden. Niet om deelnemers aan het afvalputje van onze beschaving.

  1. Troelstra

   De PVV is een politiek bedrijf met landelijke ambities. Lokale politiek moet eigenlijk gewoon aan de locals overgelaten worden, dus geen lokale filialen van een landelijk georienteerd bedrijf. In het geval van Rotterdam beveel ik zelfs sluiting van het filiaal, omdat de Rotterdamse kiezers zich hebben uitgesproken voor LR als lokaal realistisch equivalent. Voor kaders voor de Provinciale Staten en daarmee getrapt naar Eerste Kamer kunnen vertegenwoordigers van lokaal realistisch equivalenten die hun professionaliteit hebben bewezen altijd nog uitgenodigd worden te solliciteren.

   Wat betreft het weglopen van de PVV-kiezers valt het best nog wel mee. Zie de recente peilingen. De winst van het FvD gaat nauwelijks ten koste van de PVV. Het is veeleer het partijkartel wat zetels moet inboeten.

   1. toetssteen

    @Troelstra
    Correct. Als ik in Rotterdam zou wonen zou ik voor de ‘Leefbaren’ hebben gestemd. Ik zag dan ook geen enkel nut van een PVV in Rotterdam. Immers, van het verdeel en heers zou de oppositie voordeel hebben. Iets dat feitelijk ook gebeurd is.

 6. J.C.

  “De PVV maakt er een flinke puinhoop van in Rotterdam”

  Wie was het ook alweer, die van Amsterdam een republiek wilde maken? Is nu minister, ha,ha, ha. Over een debiele partij gesproken!

  De PvdA is leeggelopen, maar krijgt toch nog steeds belangrijke bestuursfuncties toebedeeld.

  Wat een puinhoop, de politiek in Nederland………..

 7. Vliegenvanger

  Het zou Geert sieren om zo iemand acuut te vervangen, dit doet de partij geen goed. Het moet wel realistisch blijven, en zeker betrouwbaar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.