PVV valt CDA frontaal aan om “prettig werkbezoek” aan Haagse moskee: “Christenen Dienen Allah!”

De PVV is niet te spreken over de bezoek van enkele hooggeplaatste Haagse CDA’ers aan een moskee in de Hofstad. De oppositiepartij legt dit uit als een soort verraad aan hun eigen godsdienst, en roept ze op Twitter tot de orde, met een spottende uitleg van waar de letters CDA voor staan: Christenen dienen Allah.

De Haagse CDA-fractievoorzitter Karsten Klein en zijn fractietegenwoordiger Ismet Bingöl gingen vanochtend in alle vroege op pad naar de El Islam-moskee in de Schilderswijk. Dit islamitische gebiedshuis is maar liefst één van drie moskeeën in de sterk geïslamiseerde wijk, maar dat mocht de pret van de twee christendemocraten absoluut niet drukken. De twee spraken van een “heel prettig werkbezoek” en gingen na afloop nog even langs bij een troosteloze parkeergarage.

De werkbezoekjes van de CDA’ers zijn ook bij de lokale PVV-fractie niet onopgemerkt gebleven. De tweemansfractie laat in een cynische reactie weten dit soort handreikingen aan de islamitische inwoners van Den Haag niet te dienen. “Christenen Dienen Allah,” aldus hun Twitter-account. Veel meer inhoud had de opmerking ook niet om het lijf.

De overige politieke partijen van de regeringsstad weten zich dus gewaarschuwd: kijk maar uit met gesprekken met vertegenwoordigers van de islamitische gemeenschap, want anders ben je maar zo’n vuile Allah-dienaar. Hetzelfde geldt natuurlijk als je met GroenLinksers praat: dan ben je ook direct zelf een windmolengekkie. Zo werkt dat hè? Gesprek = besmetting. Kan niet anders!

Haagse raadsleden mogen de ‘les’ die de PVV ons probeerde te leren vandaag dus in hun oren knopen. Anders krijgen ze voor ze ook maar één keer naar Mekka hebben gebeden het verwijt dat zij Allah dienen. Want dat is wat je doet als je met moslims praat. Dan ben je meteen zelf salafist! Uitkijken dus.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

74 reacties

 1. P.Sisterons

  Ze hebben daar waarschijnlijk gesproken over de verdeling van de winst van de wiethandel in moskeeën. CDA farizeeërs zijn niet vies van een graantje meepikken, wat kan Nederland hen verder schelen

 2. J.C.

  Maar als PVV stemmer keer op keer door linksliberaal met een zgn christelijk sausje ten onrechte voor fascist en racist uitgemaakt worden is blijkbaar dan weer minder erg!!!!
  Dan volgt er geen cynische sneer.

  Dit stukje van Tim leidt wel tot de prangende vraag: denkt men dat de God van Israël en Allah onderling vervangbaar zijn?

  Voor mij is God van Israël de enige ware God, de rest zijn door mensen bedachte mindere (tegen- en half)goden………….

  1. Floris

   De islam stelt dat het dezelfde god is, maar dat deze zich van de joden en christenen heeft afgekeerd, deze zelfs heeft vervloekt:

   Soera 9.29: Bestrijdt diegenen onder de mensen van het Boek [joden en christenen], die in Allah noch in de laatste Dag geloven, noch voor onwettig houden wat Allah en Zijn boodschapper voor onwettig hebben verklaard, noch de ware godsdienst belijden totdat zij de belasting met eigen hand betalen, terwijl zij onderdanig zijn.

   Soera 9.30: En de Joden zeggen: “Ezra is de zoon van Allah en de Christenen zeggen: De Messias is de zoon van Allah.” Dit is een gezegde uit hun mond. Zij spreken de woorden van de ongelovigen en van degene vóór hen; Allah’s vloek zij over hen.

   Dit zijn 2 van de meest essentiële ayat van de hele koran.

   Dat er christenen bestaan die deze onheilspellende boodschap niet serieus nemen en denken dat er op basis van gelijkwaardigheid samen te leven is met een godsdienst die zich zo negatief over hen uitlaat leven in een cocon.

   Die gelijkwaardigheid bestaat dan ook nergens in de islamitische wereld. Overal waar de islam in de meerderheid is, worden andersgelovigen gediscrimineerd en zelfs vervolgd.

   Waar de islam in de minderheid is doen ze zich voor als redelijke gesprekspartners en maken ze maar al te graag gebruik van de westerse vrijheden. Zodra ze er kans toe zien is het gedaan met die vrijheden.

   1. Aytas

    Begin een keer bij het begin. Wat een triest mens ben jij.

    1. Siemien

     1 In het begin schiep God de hemel en de aarde.
     2 De aarde nu was woest en leeg, en duisternis lag over de watervloed; en de
     Geest van God zweefde boven het water.
     3 En God zei: Laat er licht zijn! En er was licht.
     4 En God zag het licht dat het goed was; en God maakte scheiding tussen het licht en de duisternis.

    2. Baaz

     “Wat een triest mens ben jij.”

     Vind jij het ook zo fijn dat je hier gewoon je mening mag geven.

   2. J.C.

    @Floris

    Soera 9.30: “de Christenen zeggen: De Messias is de zoon van Allah.”

    De christenen zeggen: de Messias is de zoon van God van Israël………..

    1. Floris

     Allah is dezelfde god volgens de islam. Allah betekent god.

     Waar dit zinnetje heen wil is dat de islam stelt dat god geen zoon kan hebben omdat het dan geen zuiver monotheïsme meer is.

     Ze erkennen Jezus alleen als profeet, niet als zoon van god. Ook ontkennen ze dat hij aan het kruis gestorven is.

     En dan maken ze er ook nog van: ISLAMITISCHE profeet. Overigens geldt dat voor alle profeten uit de bijbel. Dat zijn allemaal moslims volgens de islam.

     Het is gewoon allemaal gestolen. De islam is een religie van plagiaat en diefstal. Een absoluut dieptepunt in de geschiedenis der mensheid.

    2. B. Pascal

     Toen Mohammed de naam van Allah verbond aan de religieuze geschiedenissen van joden- en christendom, was dat een weg om deze voor de islam op te eisen. In het licht van latere gebeurtenissen, kan de bewering dat de islam de oorspronkelijke religie was, en dat alle voorgaande profeten moslims waren, worden bezien als een poging om de geschiedenissen van de andere religies tot de islam toe te eigenen. Met als gevolg om het christen- en het jodendom van hun eigen geschiedenissen te beroven.

     Daarentegen is de islamitische behandeling van de bijbel één van totale ontkenning. Hoewel die beweert alle voorgaande profetische openbaringen te bevestigen, is de koran vergeetachtig ten opzichte van de ware inhoud van de bijbel. De bewering dat christenen en joden weloverwogen hun geschriften vervalsten wordt gedaan zonder bewijs, en dit dient alleen om de historische onvolkomenheden van de koran toe te dekken. Moslimgeleerden hebben nauwelijks weet van de bijbel of bijbelse theologie en blijven daarom onwetend over deze feiten.

     1. Siemien

      Amen..

     2. Floris

      @ Pascal: Volledig mee eens.

      Ik vergelijk de islam met een koekoek: legt een ei in andermans nest en vervolgens probeert het koekoeksjong de andere eieren eruit te duwen.

      En dat is in grote delen van de wereld nog gelukt ook.

     3. Baaz

      En in Nederland in volle gang. Mede mogelijk gemaakt door Den Haag.

   3. sjun

    Een rake analyse. Iedereen kan weten wat onglovigen (en dat ben je onder andere als je de woorden van Mohammed op basis van eigen onderzoek niet al te serieus neemt) van islam te verwachten hebben. Nu handelt niet iedere moslim naar de woorden van Mohammed maar het zit er dik in dat er vlotter een heethoofd in de buurt te vinden is naarmate het percentage moslims in een samenleving toeneemt.
    https://sjunblog.wordpress.com/2013/12/14/contra-jihad/

 3. Meriadoc Brandebok

  Bosma + Arib + auto = Partij van de Vrije moslims.

 4. Seneca

  @Tim
  telkenmale valt het op dat als Tim iets kan berichten over de PVV – zijn voorkeur is de islam, want dan hij als uiterst politiek correcte stukjes schrijver – dan basht hij, zeker omdat hij zijn broodheer een genoegen wilt doen, de PVV. over hypocrisie gesproken…

 5. Ernst Quispel

  Wat is de moraal van dit verhaal? Mogen politici geen contacten onderhouden met moslims en werkbezoeken aan moskeeën afleggen?

  Het moet niet gekker worden!

  1. Baaz

   Maak jij je niet zo druk, je hebt toch helemaal niets met islam?

   1. Heinz

    Maar @Baaz, meent u dan niet dat zo’n verkenningstocht eerder tot verbroedering leidt dan elkaar afloeren. Als we daar eens mee beginnen klaart de lucht op.

    1. Siemien

     @Heinz “verkenningstocht” wat dacht je van het gegeven dat de moslims zich eerst eens normaal integreren, onze normen en waarden respecteren, hoezo wij moeten op verkenningstocht!!!

     1. Heinz

      @Semien, Onze normen en waarden zijn niet standaard. Nergens zijn ze gelijk. Normen en waarden op de Veluwe worden anders uitgelegd dan in Valkenburg. Die van u zullen ook weer anders zijn dan die van @Baaz bijvoorbeeld. Verders kan ik het niet verduidelijken.

     2. Siemien

      @Heinz “Onze normen en waarden zijn niet standaard.”

      Precies, onze normen en waarden.
      Jij vindt dat Nederlanders zich moeten onderwerpen aan een verkenningstocht maar andersom bagatelliseer je het door er een stelling in te gooien dat normen en waarden nergens hetzelfde zijn.

      Nou dan moet elke moslim zich aanpassen aan onze cultuur, normen en waarden op de plek waar men zich bevindt.

     3. Ernst Quispel

      Dat is een misverstand. Geen enkele Nederlander, en zelfs geen buitenlander, hoeft zich aan te passen aan normen en waarden, men hoeft zich slechts aan de wet te houden. De rest is gewauwel.

      Dat is ook wel zo handig, normen en waarden zijn een vaag begrip waar iedereen zijn invulling aan kan geven.

     4. Baaz

      “De rest is gewauwel.”

      Vanuit jouw perspectief klopt dat, jij ziet alles en iedereen als hetzelfde.

     5. Siemien

      @Ernst nee hoor, geen misverstand en onzin natuurlijk wat jij zegt, je praat zoals gewoonlijk erg onverstandig en buitengewoon onvriendelijk over Nederland en haar cultuur.
      men dient zich aan de Nederlandse wetgeving te houden betekent ook dat men normen en waarden in acht dient te houden.
      Uiteraard wenst Ernst dit natuurlijk te ontkennen en meent Ernst dat wij Nederlanders ons aan buitenlanders dienen aan te passen, met name aan de islamitische natuurlijk want daar liggen Ernst’s zijn warme gevoelens natuurlijk

     6. Ernst Quispel

      Je leest niet goed, Siemien, iedereen die binnen onze landsgrenzen bevindt moet zich in dezelfde mate aan de wet houden. Heel eenvoudig en heel handig toepasbaar.

      Het is zeker waar dat cultuurbepaalde normen en waarden zich in meer of mindere mate uitdrukken in de wetteksten maar heel veel ervan ook helemaal niet. De normen en waarden die niet in de wet staan hebben geen rechtskracht.

     7. Siemien

      @Ernst ik heb gelijk en jij past je verhaal aan..

    2. Baaz

     “Als we daar eens mee beginnen klaart de lucht op.”

     Ik snap dat je zo praat als je het bekijkt vanuit de sterren en het heelal, en zolang er maar genoeg lucht in je bakfietsbanden zit vind jij het volgens mij wel prima.

  2. Aytas

   Nee natuurlijk mag dat niet. Eerst toestemming aan geert vragen. Rechts begint helemaal van het pad af te raken. Tweets van baudet over wo1 meegekregen?

   1. Siemien

    @Aytas de enige die van het padje af is ben jij Aytasastaass.
    Compleet van je linksers potje gerukt om net als Ernst overal tegen in te gaan waar je maar kunt, jullie linksers zijn het gif in mijn maatschappij..

  3. Adriaan

   Baaz haalt me de woorden uit de mond @Ernst, wat een ophef maak jij ervan.

  4. Rosasolis

   @Ernst. Ik ben blij dat de CDA een bezoek brengt aan een van die fanatieke Salafistisch moskeen in Den Haag. Helemaal niet om vriendjes te worden met die fanatiekelen in de Schilders en Transwaal wijken te zijn…maar om een kijkje te doen hoe het nu gaat, na de vreselijke gebeurtenissen van een aantal jaren in die 2 arme wijken van Den Haag, die door de Salafisten werden veroorzaakt. Dat de CDA een oogje willen houden op deze fanatieke engerds is veel meer dan wat de PVV doet in Den Haag.

   1. sjun

    Tuurlijk, en het CDA gaat door zo’n clubje eerlijk en ter zake worden voorgelicht.

    “Weet dat de leugen op zich niet verkeerd is. Als een leugen de enige manier is om een goed resultaat te behalen, is ze geoorloofd. Daarom moeten we liegen als de waarheid tot een onaangenaam resultaat leidt.” (Abu Hamid Al-Ghazali, 1058 – 1111 na Chr.)

    1. Baaz

     “Daarom moeten we liegen als de waarheid tot een onaangenaam resultaat leidt.”

     Of als het de zaak van Mohammed ten goede komt.

     1. Siemien

      Zie ik nu een excuusje aankomen van Ernst?

    2. Ernst Quispel

     Interessant citaat. Heeft Sjun een bron?

     1. Baaz

      Wat maakt jou dat uit, jij hebt toch helemaal niets met islam?

     2. Ernst Quispel

      Ik ben geïnteresseerd in alles, Baaz.

     3. Siemien

      @Ernst bron is de koran Ernst, jij als zéér warme islamverheerlijker en pleitbezorger zou dit toch moeten weten..

     4. Ernst Quispel

      Nee, Siemien, in de Koran kan dat niet staan.

      Vind je het belangrijk dat we allemaal kunnen zien dat je niet zo snugger bent?

     5. Siemien

      @Ernst Takiyya vindt haar oorsprong in de Koran als een praktisch principe en komt erop neer dat liegen onder zeer bepaalde omstandigheden niet bestraft hoefde te worden..

      Later is takiyya breder uitgelegd, volgens sommige moslims is het zelfs altijd toegestaan om te liegen als degene tegen wie gelogen wordt een niet-moslim is.

     6. Job Jansen

      @ Siemien

      Eerst vindt liegen geen probleem, hij gelooft namelijk in vergeving.

     7. Job Jansen

      Autocorrect.. Ernst

     8. Baaz

      “Ik ben geïnteresseerd in alles, Baaz.”

      Natuurlijk, maar daar gaat mijn opmerking en jouw bewering niet over. Jij hebt meerdere keren gezegd en beweerd dat je niets met islam hebt. Vandaar dat ik met enige regelmaat herhaal dat het bevreemd wanneer jij je druk maakt om islam.

 6. Duke

  Is de Haagse CDA-fractie ook bij andere geloofshuizen geweest? Zo nee, heeft de PVV een punt. Zo ja, reageert de PVV overdreven.

  1. Meriadoc Brandebok

   Wel, ze hebben een moskee bezocht en een leegstaande garage.

   Meer is het allemaal niet.

   1. Ernst Quispel

    En ze gaan elke zondag naar de kerk.

 7. Onno

  Het is toch wat daar in den Haag met die gemeenteraad. Op elkaar letten, als 2 gemankeerde buren. Iets voor de rijdende rechter om daar een eind aan te maken.

 8. Duckday

  Hier plaats ik toch mijn vraagtekens bij Is dat bezoek om stemmetjes te winnen bij het in zicht komen van verkiezing Of CDA is nooit vies als het gaat om macht hoogmoed en waanzin

 9. FLP

  Ik kan mij herinneren dat sommigen mensen hier over Baudet heen vielen omdat hij met een meneer geluncht had die een antisemitische opmerking gemaakt had….dan moet je nu het zelfde reageren en die gasten van de CDA afbranden. He qwispel!!

  1. Aytas

   Hoe is dat te vergelijken? Jared Taylor is een racist, aantoonbaar. Bestudeer wat moslims in Tunesië voor joden hebben gedaan tijdens wo2.

   1. Siemien

    @Aytas aantoonbaar kots jij op alles dat en wat Nederlands is…

   2. Baaz

    “Jared Taylor is een racist…”

    Dat is jouw conclusie en dat mag jij vinden.

   3. sjun

    Dan kun je dat vast even zonder grote halen gauw thuis verhelderen. Voor zover ik het bekeken heb is hij slechts geen voorstander van de multikul en onderbouwt hij uitstekend waarom hij dat graag wat minderen wil.

 10. Siemien

  De islam dient uit onze maatschappij te worden verbannen en daar helpen (verplichte) bezoekjes door scholen en politici aan haatmoskeëen niet aan mee natuurlijk.

 11. Pescador

  helaas zijn moslims niet te vertrouwen dat hebben we nu toch wel gezien dacht ik , zij komen in nederland wonen en tonen totaal geen respect, inburgeren ho maar ( een enkeling daar gelaten) als wij naar hun geboortegrond gaan moeten wij ons rap aanpassen anders hangen ze ons op.
  en dat soort mensen laten wij toe over 10 of 20 jaar woont er geen enkele nederlander meer in nederland

 12. Heinz

  Eigenlijk denk ik dat wij helemaal niet zo godsdienstig zijn. Maar als de Islam in zicht komt beroepen wij ons op normen en waarden. En dan schuren wij ons aan het z.g. Christendom dat ook weer verschillend beleden wordt door de vele groeperingen, kerken, kerkgenootschappen en wat nog meer, eerder met de mond dan de daad.

  1. Floris

   Volkomen nietszeggende post.

   Heinz heeft reeds toegegeven dat hij niets van de islam weet en het hem ook niet interesseert.

   Van zo iemand kan je dus niets zinnigs verwachten op dit terrein.

   1. Baaz

    Heinz kijkt vanuit de sterren naar de aarde en fietst op zijn bakfiets door het universum.

  2. Siemien

   @Heinz de islam is geen godsdienst, de islam is een ideologie en de religie is daar en component van..

 13. Svetlana

  DE ISKAMVY UTRSFG HGEWELGUD EB DECOGFFFR

  1. A3aan

   Niet met volle mond praten Zweetlana, er valt geen touw aan vast te knopen, eerst dat stukje moslim uit je mond halen.

  2. Siemien

   Zo stoppen met drinken misschien?

 14. C.A.Barstow

  Als christen contact zoeken met aanhangers/verpreiders van de meest mensonvriendelijke en gevaarlijke religie die de wereld rijk is, dan maak je je eigen schuldig aan verraad van je eigen cultuur, Geert Wilders heeft groot gelijk.

 15. henk vintage

  Helaas wordt mijn link gensensureerd, maar als je wil weten wie de beste god heeft kijk dan op youtube naar Koot en Bie met onze god is de beste.

 16. Heras

  Ik weet niet wat het CDA denkt te bereiken met dit bezoek. Moslims volgen toch hun eigen regels en niet die van de overheid. Dus je kunt wel vrienschap sluiten met moslims maar de moslims zullen nooit vriendschap sluiten met jou.

  1. Altea-Hills

   Ja Heras,moslims hebben hun TAKYA !!

 17. Gerlos

  Hebben ze daar ook op hun knietjes op een kleedje gelegen met hun schoenen nog aan,

 18. henk vintage

  gecensureerd is met een c natuurlijk, voordat een taalvirtuoos mij verbetert.

 19. B. Pascal

  Wilders heeft recht gesproken, conform de Nederlandse Geloofsbelijdenis art. 36 : Van het ambt der overheid. Men die zich onder het christendom schuilt dient zich verre te houden van dit soort ”verbindende” tripjes.

  Men zou ook kunnen stellen dat deze personen van het bovenstaande niets meer weten. Daarmee zijn het niets minder dan ”nep” christenen, zijn Humanisten.

 20. Altea-Hills

  Het is logisch dat het CDA als Christenen Dienen Allah word betiteld,want de kerken lopen leeg,en de Moskeeën vol,en ze willen toch mee blijven eten uit de gelovigen ruif,en dus passen zij zich aan als Kameleon.
  Jezus wordt omgeruild voor Mohamed de pedofiel,en ze hebben er geen enkele moeite daarmee.
  Als er maar brood op de plank komt,en dan mogen zelfs kleine kinderen in de moskee op hun knieën van hen bij een school bezoek,die kinderen waarvan de ouders hen op een openbare school doen om hen van de zonden der gelovigen te vrijwaren.

 21. Rosasolis

  Wat een onzin van Wilders. Ik weet niet wie nu de ergste politieke racist in ons land nu is: of Sylvana of Geert. Maar er is wel een vergelijking met die twee…helaas gebaseerd op HAAT. Wilders haat alle moslims, ook degenen die gewone burgers zijn en geen kwaad uitvoeren. Mensen die hier geboren zijn, werken, studeren, en hun belastingen trouw betalen. Sylvana houd niet van blanke mensen. Zij houd ook niet van blanken die niets tegen kleurlingen hebben. Zowel Geert als Sylvana lijden aan een grote complex: Geert tegen moslims en Sylvana tegen blanken.
  De CDA heeft ieder recht om een bezoek aan een moskee te maken, zonder gebrandmerkt door de PVV te worden als “Christenen Dienen Allah”. Kennelijk is ons CDA nieuwsgierig te zien en horen hoe dat er, vooral in Den Haag, gaat met de
  moslim bevolking…vooral met die fanatieke Salafisten. Wellicht denkt de CDA dat het beter is om van de huidige gang van zakken van die moslims te kennen…dan te blijven in onwetendheid; om verassingen te vermijden. Een aantal jaren geleden heb ik gelezen dat de P.v.d.A. staat voor “Partij van de Arabieren”. Net zo dom als
  “Christenen Dienen Allah”.

 22. ruudjeenjose

  Christenen dienen alla zijn huichelaars en wegkijkers die gaan branden in de Hel. Tenminste als je daarin gelooft.

  1. Ernst Quispel

   Als je de naam Allah nog niet eens goed kunt spellen hoeven we je niet serieus te nemen.

   1. Baaz

    “hoeven we”

    Spreek liever voor jezelf! En wat maak je druk over de naam van Allah? Je hebt toch totaal niets met islam?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.