Rutte heeft niets met Pietdemonstranten, Tofik Dibi (GL) vindt hem daarom een clown en naziverdedigende Trump

Mark Rutte is in werkelijkheid geen minister-president, maar een clown en een vermomming van Donald Trump. Tenminste, als je het aan het gesjeesde GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi vraagt. Dibi is van mening dat de premier moreel gelijkstaat aan iemand die neonazi’s verdedigt door alle demonstrantegen tegen Zwarte Piet te veroordelen.

Op Twitter heeft Tofik Dibi (vroeger GroenLinks, tegenwoordig Sylvana-esque theatermaker) vanmiddag uitgehaald naar premier Rutte. De minister-president merkte vandaag namelijk op dat hij niets heeft met demonstranten die tijdens Sinterklaas-intochten de boel op stelten komen zetten. Niet met de Piet-tegenstanders, die een kinderfeest willen verstoren met lawaaiprotesten. En zeker ook niet met de voorstanders – die hun handjes hebben laten wapperen, met eieren gooiden en er menig scheldkannonade op nahielden. Een zeer verdedigbare positie, als je het mij vraagt.

Maar Tofik Dibi was het er niet mee eens. Hij vond Rutte een clowntje en een Trump, en eiste op Twitter dat de VVD-premier de kant van extreem-links zou kiezen:

ruttetrumpdibi

In de tweet van Tofik Dibi waren twee screenshots opgenomen. Eén van een tweet van het NRC, waarin zijn uitspraak nog eens herhaald werd.

En één screenshot van een persconferentie van Donald Trump op CNN, nadat neonazi’s in de zomer van 2017 de boel op stelten hadden gezet in Charlottesville in Virginia. De headline ticker gaf de kernzin van Trump aan: There is blame on both sides, waarmee hij in de ogen van veel critici het geweld van de nazi’s tegen de linkse tegenbetogers vergoelijkte. Dat werd hem kwalijk genomen, omdat bij die demonstraties één vrouw is gedood door haar nazi-tegenstanders. In dezelfde persconferentie weigerde Trump ze daarvoor te veroordelen, en voegde toe dat er behalve ‘blame‘ ook heel veel ‘very fine people‘ aan beide kanten waren.

Rutte zou volgens Tofik Dibi hier precies hetzelfde doen, maar dat is natuurlijk een verwijt dat kant noch wal raakt: demonstreren tegen nazi’s die met fakkels door een wijk marcheren is wel even iets anders dan staan te roeptoeteren bij een feestelijke Sinterklaas-intocht. Die twee groepen zijn niet even heldhaftig. Daarmee praat Rutte het geweld niet goed, en zegt hij zelfs niet dat hij de ene groep verwerpelijker vindt dan de andere – want laten we wel wezen: de kant die geweld inzet, is altijd de minst morele kant – maar slechts dat beide groepen Nederland geen dienst hebben bewezen afgelopen zaterdag.

En met die constatering is, of althans: in mijn bescheiden mening, heel weinig mis. Ja, het ene kamp is agressiever en groffer dan het andere en verdient het om strafrechtelijk vervolgd te worden. Maar nee: dat maakt Kick Out Zwarte Piet niet ineens tot een stel halve heiligen. En je hoeft echt geen Donald Trump als premier te hebben om dat vast te mogen stellen, Tofik.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

91 reacties

 1. lIN-T

  Is dat zijn nieuwe vriend? Arme ezel.

  1. Peter Loosduinen

   Neen hoor !
   De ezel neukt hem !

 2. Two Ravens Black Kettle

  Ik vond de reactie van Nederland in diverse steden juist hartverwarmend, ontroerend en inspirerend
  Een echte premier had zich volmondig achter de Nederlanders geschaard en niet de Social Justice fascisten.
  We hebben nu gezien waar we in staat toe zijn wanneer de ruggen gerecht worden.
  Demonstraties zijn afgeblazen en op andere plekken werden ze van repliek gediend.
  Vergeet niet dat het politiek-media-complex volledig op de hand is van de Identity Politics fascisten. De Staatsradio en Staatstv die steevast zwijgen wanneer links losgaat of elke aanslag in de doofpot proberen te stouwen, draaien nu dan ook overuren.

  Als alle Nederlanders in alle Nederlandse gehuchten, dorpen en steden (buiten de Grachtengordel/Mediapark) besluiten om volgend jaar allemaal de rug te rechten dan is het afgelopen met dat hysterisch gedram van deze SJW-fascisten, de burgemeesters-in-oorlogstijd en hun corrupte en ideologisch gedreven MSM-mondorgels.

  1. TheresaGeissler

   Helemaal mee eens! Het gebeurde nu door voetbal-supporters, so what…
   Ze hebben de drammers toch maar mooi metde staart tussen de benen laten aftaaien! En ze brachten impliciet ook nog huldebetuigingen aan het echte feest, in elk geval de PSV-supporters in Eindhoven!
   Heeft U dat misschien ook gezien met die kleine Zwarte Piet – Schitterend was dat!

 3. Troelstra

  De waarheid over de rellen in Charlottesville, Trump, de invloed van Soros en wat de MSM u niet vertellen

  Geplaatst op 13 augustus 2017

  Terwijl onze redactie dacht een rustige zondag te hebben, kwamen er van zijde van onze correspondenten in de VS steeds meer berichten over de WARE achtergronden van de nu al 2 dagen durende rellen in de stad Charlottesville ( Virginia ) en na het geblaat over Neo Nazi’s, Extreem Rechts weer eens te hebben aangezien, kennelijk zit dit als een soort paste and copy programma in de computers van de meeste zich journalisten noemende MSM berichtgevers, naast natuurlijk de talloze TV nieuwsprogramma’s vol met Amerika experts.

  Even de feiten op een rij. Toen 7 zuidelijke Amerikaanse staten in 1861 probeerden hun onafhankelijkheid van de overige 27 noordelijke staten te bewerkstelligen ontstond de Amerikaanse burgeroorlog, waar zich later nog 2 zuidelijke staten bij de 7 voegden. Bij de zuidelijke staten ging het met name om die waar de slavernij nog werd toegestaan. De noordelijke staten, ook wel de Union genoemd wisten uiteindelijk na een aantal veldslagen het pleit voor zich te beslechten, waarbij de Confederate generaal Robert E. Lee zich moest overgeven aan zijn opponent de Unionist generaal Ulysses S. Grant in de slag van Appomattox. De oorlog kostte het leven aan 750.000 levens, meer dan er aan de zijde van de VS in de 1e en 2e W.O , Afghanistan , Vietnam, Korea en Irak vielen !

  De oorlog had ten gevolg dat in de daarop volgende jaren, de zgn. Reconstruction Era ( 1863- 1877 ) de slavernij in de zuidelijke staten werd afgeschaft.

  Maar het erfgoed van de Confederates, zoals zij zich noemen is nog steeds diep geworteld in de Amerikaanse samenleving. Dat had o.a. ten gevolg dat in talloze zuidelijke staten er o.a. monumenten werden opgericht ter herinnering aan de verloren oorlog. Daarbij en dat moet met nadruk worden vermeld, gaat het er niet om, om te verwijzen naar het slavenverleden.

  Maar net als in Nederland, waar een kleine groep querulanten o.a. van menig was ( en is ? ) dat elke verwijzing naar de rol van Nederland in het slavernij verleden moet worden verwijderd, zoals de straatnamen van zeehelden te verbannen , leeft in de VS bij de Negro Amerikaanse bevolking een soortgelijke gedachte. De “Civil War ” wordt door hen beschouwd als de overwinning op de blanken en de afschaffing van de slavernij.

  De Amerikaanse filantroop Paul Goodlow McIntire besloot de stad Charlottesville naast een viertal parken ook een stadsbeeld cadeau te doen van generaal Lee, ter nagedachtenis van zijn rol in de onafhankelijkheidsstrijd en dat standbeeld werd voor het Lee Park in 1924 onthuld. het Lee park is inmiddels omgedoopt in het Emancipation Park.

  B en W van Charlottesville besloten in april dit jaar het standbeeld te verwijderen, want was de argumentatie, de stad is dermate multi cultureel geworden dat een standbeeld dat doet denken aan het donkere slavernij verleden niet in het stadsbeeld past. Van de wethouders stemden 3 voor en 2 tegen de verwijdering. Dit wederom leidde tot een klacht bij de rechter, waaruit een vertraging van 6 maanden ontstond voordat de rechter zijn oordeel velt.

  De bovenstaande ontwikkeling zorgde er voor dat de ” Sons of Confederate Veterans ” ( SoCV) en met hen sympatiserende organisaties niet wachten totdat de rechter een beslissing genomen heeft en bovendien claimen dat volgens de wet, het verwijderen of verplaatsen van oorlogs-monumenten welke herinneren aan de Amerikaanse geschiedenis verboden is. De SoCV is opgericht op 1 juli 1896 en bestaat uit navaren van diegenen die in de Civil War hebben gevochten. Leden waren o.a. de Amerikaanse presidenten Woodrow, Truman en generaal Omar Bradley bekend uit WW2.

  Zoals vaker in dit soort verenigingen ontstaan er in de loop van de tijd bepaalde stromingen, waarbij, en dat moet gezegd worden ook in de SoVC er voor het laatst in 2011 stemmen opgingen die tijdens bijeenkomsten de onafhankelijkheid van de 11 Confederate States na treuren en dat niet geheel ontbloot van een sneer naar de steeds maar klagende Negro Amerikaanse bevolking. Het zal u bekend voorkomen.

  Dat er zeer rechtse organisaties waren en zijn , zoals de Ku-klux-Klan die trachten mee te liften op de gedachten van de SoVC zal u ook niet verbazen, maar dit zijn sporadische gegevens die beslist niet kunnen bewijzen dat het bij de rellen om een extreem rechtse oproer gaat, zoals de MSM en de democratische partij in de VS samen met haar nieuws verslaggevers bij CNN en NYT u graag zouden willen doen geloven.

  Interessant is te weten dat onlangs het monument waar de onrust mede is door ontstaan door leden van “Black Live Matters “een door George Soros gefinancierde club werd besmeurd door hun naam op de sokkel van het monument aan te brengen. Dat dit bij velen in Charlottesville in het verkeerde keelgat is geschoten en zeker een rol in de rellen speelt mag duidelijk zijn, temeer de SovC van huis uit republikeinen zijn, terwijl Soros zoals u weet de democraten waaronder de Clintons ruimhartig met enige miljoenen steunde …. en nog steeds steunt.

  Het is dus niet zo eenvoudig als de MSM het voorstellen in hun Policor gedicteerde drang om alles wat zich niet “Gutmensch” noemt en zich als zodanig gedraagt in de bekende hoek te zetten.

  Daarom is het ook , wat u verder van hem denkt, goed dat Donald Trump zich niet heeft laten verleiden de vechtende partijen te benoemen. Overigens is dit in de VS totaal geen punt geweest, in tegenstelling tot in Europa waar men “schande ‘riep, zonder achtergronden te kennen.

 4. Two Ravens Black Kettle

  Het zou vermoed ik al een slok op de borrel schelen wanneer er op elk plein in elke stad en dorp een standbeeld komt van de Blanke Man.
  De Verlichte Blanke Man die de slavernij afschafte en zelfs het leven gaf voor de zwarte medemens.
  Onder immense druk (van de marine) van de Verlichte Blanke Man werden de Barbarijse Staten die voorop liepen in de slavernij van witte en zwarte slachtoffers tot overgave gedwongen.
  Zij schafte de slavernij af.
  Althans grotendeels
  Nog steeds is er slavernij in veel islamitische landen. Landen waar de schijnheilige MSM en de SJW’rs zo verlekkerd en vol bewondering naar turen.

  Wist u trouwens wie de grootste slavendrijvers aller tijden waren ?
  Dat waren de Ottomanen. En wreed waren ze. Jongens werden gecastreerd.
  Overwonnen volkeren dienden a son-tribute te betalen. Een zoon die naar de Ottomanen gestuurd werd, gecastreerd en in het leger gedwongen.
  Ook deze wrede Ottomanen werden door de Verlichte Blanke Man gedwongen zijn weerzinwekkende praktijken te staken.

  Dus plaats ter stichting en vermaeck beelden van de Verlichte Blanke Man die een einde maakte aan de gesel van de slavernij.
  We mogen daar ontzettend trots op zijn.
  Uniek in de menselijke geschiedenis.

  1. Ernst Quispel

   Two Ravens maakt weer eens duidelijk dat de pro-Pieters niet zelden door vies racisme worden gedreven.

   1. Top

    Blablabla! Blaaskaak. En jij weet het, want je was overal bij! Dankbare instelling, dat vervoer op maat!

   2. Two Ravens Black Kettle

    Was U in die tijd geboren dan zou U inderdaad voor de slavernij zijn.
    Gelukkig waren daar de Verlichte Blanke Mannen die lak hadden aan figuren zoals U en verdween de slavernij (grotendeels) van het wereldtoneel.
    Dat heeft veel verlichte Blanke Mannen het leven gekost maar ze hebben dan ook iets unieks voortgebracht; nog nooit vertoont in de historie van de mens.

    Vandaar dat ik pleit voor een standbeeld voor die helden die eveneens automatisch kan dienen als ontgifting van de Nederlanders die dagelijks 24/7 worden blootgesteld aan de identity politics fascisten vanuit de MSM en onderwijs.

   3. Adriaan

    @Ernst, zijn je argumenten op? Je valt continu in herhaling. Wellicht last van geheugenverlies?

    1. Baaz

     “@Ernst, zijn je argumenten op? Je valt continu in herhaling.”

     Meneer Quispel is een meningengenerator, dat doet hij zeven dagen per week en gemiddeld 13 uur per dag.

   4. Adriaan

    @Quispel, je moet geestelijk gestoord zijn om als extreem linksaffer op dit forum nog je mening te willen uiten. Een menig die ongeacht het onderwerp ALTIJD tegendraads is. Je hebt hier geen vrienden, je bent hier helemaal in je uppie. Hoe ziek moet je zijn. Ga toch hulp zoeken, stakker.

    1. Ernst Quispel

     Ik ben niet op zoek naar vrienden, laat staan dat ik die selecteer op basis van hun politieke overtuiging.

     Jij wel?

     1. Adriaan

      Mijn diagnose is juist.

     2. Baaz

      “Mijn diagnose is juist.”

      Dat is zeker, gelukkig heeft iedereen hem door.

     3. FJ

      Nee, jij haat alles dat mooi blank is.

     4. robroy

      JIj kunt nog niet eens een eigen vrouw plezieren hahahaah die neger trouwens wel hahahahaha dussssss virenden zijn bij jou ver te zoeken W!mpie

     5. Catweazle1

      De enige vrienden die je dan ook hebt, zijn je andere ikken.

     6. sjun

      Daar rookt de schoorsteen inderdaad niet van. 13 centen per woord vergt toch een beetje doortikken Ernst.

    2. Baaz

     “Je hebt hier geen vrienden, je bent hier helemaal in je uppie. Hoe ziek moet je zijn. Ga toch hulp zoeken, stakker.”

     Exact, steeds meer forummers zijn daar over uit.

    3. Beukman

     Alleen mietjes hebben op een meningenforum vrienden nodig, @Adriaan. Hoeveel heb jij er eigenlijk?

     1. robroy

      handlanger 1 is ook aanwezig zielig hoor prutlippie

     2. Baaz

      “Alleen mietjes hebben op een meningenforum vrienden nodig…”

      Dat is jouw mening en conclusie. Gelukkig maakt jouw vriendje meneer Quispel het steeds bonter, ik vind dat eigenlijk wel koddig. De overgrote meerderheid spuugt hem uit en gaat niet (meer) met hem in discussie.

     3. Beukman

      ““Je hebt hier geen vrienden”
      en
      “Gelukkig maakt jouw vriendje meneer Quispel…”

      Je spreekt jezelf weer eens tegen, knul.

     4. Ernst Quispel

      🙂

     5. Baaz

      “Je spreekt jezelf weer eens tegen, knul.”

      O maar dat mag jij vinden Beukzel, dat is prima!

    4. C.A.Barstow

     Ik ben pas sinds kort op dit forum maar kan je nu al voor 100% gelijk geven.
     Al zou je met de sterkste bewijzen komen, dit soort gasten is niet te overtuigen.
     Misschien moeten we wij hem maar links laten liggen.

     1. Janna47

      @ C.A.Barstow

      Negeren…haha…is het beste bij dat soort trollen, die er kennelijk ook nog voor betaald worden…
      en dan ook helemaal negeren…gewoon laten zwetsen….maar de meeste deelnemers vinden dan dat het saai wordt op het forum…dus dienen ze toch nog ergens toe….

     2. marco1

      @A.C.Barstow: Wat dat betreft zijn ze net antipieten. Gelukkig niet zo overlast gevend dat er op een andere manier iets duidelijk gemaakt moet wordrn. Erom lachen of negeren is voldoende.

     3. Baaz

      “Misschien moeten we wij hem maar links laten liggen.”

      Dat is sowieso een goed idee.

   5. Baaz

    “Two Ravens maakt weer eens duidelijk…”

    Nee hoor, dat is puur jouw eigen interpretatie. Het volk waar jij toe behoort schreeuwen de hele dag racisme, fascisme en discriminatie. Het zijn lege begrippen die inmiddels kant noch wal raken. Jij neemt ons niet meer in de maling.

    1. Ernst Quispel

     Het volk schreeuwt

     1. Baaz

      Inderdaad, het volk waar jij toe behoort schreeuwt de hele dag racisme, fascisme en discriminatie. En natuurlijk doe jij ook een taalneuqertje waardoor jij steeds meer gehaat wordt, logisch want dat vind jij fijn, orgastische genoegens moet dat in jou losmaken.

     2. van Urk

      ”Het volk schreeuwt” Inderdaad. Ik hoor dat ze zwarte piet willen. Zelfs het pepernotenjournaal had meer succes aan kijkcijfers dan het ten dode opgeschreven sinterklaasjournaal.

     3. FJ

      Misverstand, jij schreeuwt

     4. Baaz

      “Zelfs het pepernotenjournaal had meer succes aan kijkcijfers dan het ten dode opgeschreven sinterklaasjournaal.”

      Inderdaad, ik heb de eerste drie afleveringen gekeken en ik moet zeggen dat het inderdaad hartstikke leuk is!

   6. van Urk

    83 procent van de Nederlanders zijn dus racist. Da,s een zeer zware beschuldiging.

   7. robroy

    Geestelijk geweld is ook geweld punt

   8. Duke

    Jouw racisme is schoon omdat jij aan de ‘goede’ kant staat?

   9. Siemien

    Nee hoor Ernst dat maakt TRBK helemaal niet duidelijk, je liegt en praat onzin..

  2. Beukman

   Misschien moet je eens het boekie van Anton de Kom “Wij slaven van Suriname” (1934) lezen, @Raaf. Nederland was internationaal berucht om de wrede wijze waarop het met slaven omging. De Kom geeft een paar voorbeelden die jouw eeuwige Ottomanen doen verbleken. En zelfs na afschaffing van de slavernij veranderde er in Suriname in veel opzichten NIETS.

   Tot zover de Verlichte Blanke Man.

   1. toetssteen

    @Beukman
    U heeft het over Suriname! Wat wist de horige of de veenarbeider van wat er dáár gebeurde? Helemaal niets! Waar TRBK het over heeft is wat er onder de Ottomanen ter plekke gebeurde met de slaven uit voornamelijk oost Europa, maar ook wat struinen langs de Middellandse Zee kusten waren ze niet vies.

    @Q
    Blahblah, lekker op die borst trommelen Q. Dat zal de kleuren in mijn familie laten verbleken! Lachebekje.

   2. Two Ravens Black Kettle

    Vrees niet beste Beukman.
    Mijn librije bevat behalve de slavernij van de blanken ook genoeg boeken over de slavernij van de Afrikaanse bevolking door de bleekscheten. Lincoln voerden daar nog een extreem bloederige oorlog over waarbij een enorm deel van de mannelijke bevolking bij omkwam.
    Ben nu bezig met twee boeken (een zojuist uitgelezen, de ander ligt al op tafel) over de Congo.
    Koning Leopold bedoel ik dus niet mon frère.

    Ik heb het dan ook over de Verlichte Blanke Man die de slavernij afschafte en de vrijheid won van miljoen slaven.
    Deze unieke Mannen verdienen standbeelden.

    1. Beukman

     Ik neem aan dat je het boek over Congo van Van Reybrouck? Ook al zo’n fijn werk dat de wreedheid der Ottomanen doet verbleken.

     In een slavernij-bibliotheek mag echter De Kom niet onderbreken: het boekje is feitelijk, scherp analytisch, ondanks het onderwerp niet gespeend van humor, bijzonder goed geschreven, én niet bepaald dik. Wat wil je nog meer van een boek?

     Tot slot wat de Americaanse Burgeroorlog betreft: die kwam eerder voort uit een meningsverschil over de uitbreiding van de slavernij naar westelijke gebieden dan over de afschaffing daarvan. Een niet te missen nuancering.

     1. Two Ravens Black Kettle

      Ja dat is inderdaad diegene die ik nog moet lezen. Congo.

      (heb twee weken geleden In the Footsteps of Mr.Kurtz gelezen. Wilde me wat bijspijkeren aangezien een vriendin (bestman !) van me uit het grensgebied Oost-Congo/Burundi komt)

      Inzake de burgeroorlog.
      Zelfs dat niet.
      Het ging eigenlijk over centralisatie (de Hamiltonianen/Lincoln) versus decentralisatie (de Jeffersonianen/het Zuiden)
      Jefferson was van mening dat de macht bij de staten moest liggen en dat ze het recht hadden om zich van de Unie af te scheiden. Hamilton niet.
      Ook in de USA zouden de verlichte Blanke Mannen uiteindelijk op vreedzame wijze de slavernij hebben afgeschaft zoals in de rest van beschaafd Europa.

      Lees bijvoorbeeld eens The Real Lincoln van Thomas J. diLorenzo.

      ps.
      Ik zal het door U aanbevolen boek bestellen. Ofschoon ik vrijwel nooit Nederlandse boeken lees (Congo heb ik bv. in Albion besteld)
      Ben benieuwd.

     2. Beukman

      In the footsteps of… ken ik niet, maar uiteraard wel Heart of darkness van J. Conrad, waarin deze Kurtz de hoofdpersoon is. Overigens in onze tijd ten onrechte bestempeld als racistisch.

      De Kom beschrijft helder hoe de slavernij in Suriname na de afschaffing ervan feitelijk voortduurde, in ieder geval tot 1934. Ik denk dat dit bijna 1 op 1 ook opgaat voor de VS.
      Ik beschouw het boekje als een klein meesterwerk van een groot Surinamer, die helaas op tragische wijze vroegtijdig aan zijn einde kwam.

      Zou je de Burgeroorlog ook een cultuuroorlog kunnen noemen, of gaat dat te ver?

     3. Ernst Quispel

      The horror, the horror!

     4. Baaz

      “Ik beschouw het boekje als een klein meesterwerk…”

      Volkomen oninteressant maar dat is niet erg, knul.

   3. Baaz

    “Misschien moet je eens …”

    Je moet natuurlijk helemaal niets, moeten en dramdwang zijn linkse instrumenten waar men de reet mee af dient te vegen. Moeten spreekt van moraalridderij.

  3. toetssteen

   @TRBK
   +10 van mij!

   1. Ernst Quispel

    Ook Toetssteen is niet vies van plat racisme.

    1. Baaz

     “plat racisme.”

     Dat is jouw conclusie, een platte lege huls.

    2. Siemien

     Onzin Ernst, JIJ bent structureel bezig met racisme, JIJ bent hier dé racist, je maakt alles racistisch, JIJ spreekt hier con-ti-nue van racisme..

 5. Ernst Quispel

  Klaver verwoordde de heldere feiten: de agressie, het geweld, de racistische scheldpartijen en de ordeverstoringen kwamen uitsluitend van de kant van de pro-Pieters.

  Het is dan fair dat ook zo te benoemen en niet schijnheilig verklaren dat er extremisme aan beide kanten bestaat.

  1. Two Ravens Black Kettle

   “Pim Fortuyn dreigde de grootste te worden. Gelukkig greep God in” .

   -Ernst Quispel die zich druk maakt over agressie en scheldpartijen-

   1. ildib

    Laat die schurftbak lekker lullen, niemand die hem serieus neemt hier.

    1. Ernst Quispel

     De druiven zijn weer zuur voor droef.

     1. ildib

      Nee hoor W1m.

     2. Ernst Quispel

      Jawel, Rob.

     3. ildib

      Naal nav Toop 482 Ned Gaah njildnorg.ln z.oz.

     4. Baaz

      “De druiven zijn weer zuur…”

      Nee hoor, dat maak jij ervan.

      @ildib: Je kunt ‘m gewoon weer schrijven hoor, de censuur is opgeheven en meneer Quispel is bezig aan een inhaalslag, hij solliciteert naar een nieuwe nick.

   2. Baaz

    “-Ernst Quispel die zich druk maakt over agressie en scheldpartijen-”

    Meneer Quispel heeft een persoonlijke missie, inmiddels heeft iedereen hem inmiddels wel door.

  2. BB

   @Ernst Quispel

   Er zijn geen anti-piet activisten opgepakt?
   Die hielden zich netjes aan de gestelde regels?

   1. robroy

    Geestelijk geweld is ook geweld punt

  3. Scaldis

   Klaver is een beetje mis. Gebeurt hem vaker…

  4. Ride eat sleap repeate

   Als je zo kikt op die eikeltjes pyjama-drager, waarom zoek je dan niet een forum op waar meer van die mafkezen hun onzin neer pleuren. Een “trek en kom met klaver” groepje of zo.
   Wellicht krijg je daar een keer een schouderklopje van een andere linkse kneus en landverrader.
   Helemaal niemand hier zit op je consequent domme opmerkingen te wachten.
   Dus nogmaals, ga s.v.p. elders de landverrader uithangen.

  5. marco1

   @Ernst,De propieten hebben idd alles gedaan om de antipieten duidelijk te maken dat hun aanwezigheid tijdens de intocht niet gewenst is. Laten we hopen dat de boodschap overgekomen is en het volgend jaar niet nog duidelijker moet zodat er in Nederland in alle rust met de kinderen de start van het Sinterklaasfeest gevierd kan worden.

   1. Baaz

    @Marco: Ik ben er wel voor om die 4 linkstuigers de volgende keer gewoon los te laten in de menigte, uiteraard zonder politiepieten.

    1. marco1

     Ik ook

     1. Baaz

      En terecht, ze hebben immers het volste recht om te protesteren.

 6. Top

  Heeft Dibiel wat aan zijn oren laten doen? Hij ziet er in ieder geval, een stuk beter uit Wie is loser, in dat groene shirt, die er naast staat, zijn vriendje?

 7. henk vintage

  De echte ezel staat rechts op de foto.

  1. Top

   Ik dacht dat het de linkse was. Sorry.

 8. tomygun

  Ik heb totaal 0.0 met die rubber duck en helegaal niets
  met die Groote L*l , zo als hij rubber duck een nasi bal vind
  heb ik daar geen probleem mee , maar mijn voor keur gaat
  naar bami uit ,ik moet die GL wel nageven dat hij niet bang
  is , hoe wel hij wel een zonnebril nodig heeft zo dat zij hem niet
  herkennen ik ben bang uitgaande van het plaatje dat hij anders
  van 10 hoog in een zwembad gegooid zou worden die daar pas
  volgend jaar gebouwd zou worden .
  Nu kom ik bij mijn tweede punt dit plaatje laat zien dat hij niet
  in Nederland is maar heerlijk van zijn uitkering in het buitenland
  geniet gelijk stop zetten dit is meten met twee maten de een wel
  en de ander niet ,en dan zo,n GHL nog aandacht geven ook ?

 9. Adriaan

  Wie is Dibi? Staat ‘ie links of rechts op de foto?

 10. Two Ravens Black Kettle

  Het is inderdaad lastig te zien wie Tofik is en wie de ezel.
  En het is toch een vrij scherpe foto.

  De linkse entiteit ziet er wel iets snuggerder uit terwijl de rechtse over een steen lijkt te struikelen en zo al per ongeluk het beeld inschiet.
  En dus resteert de vraag; struikelde die rechter voor de eerste of tweede keer over die kiezel ?
  Moeilijk hoor.

 11. FJ

  Tofik heeft net als zijn GL leider Jesse Klaver helemaal niks met de echte Nederlander.
  Blank – Wit tegen Marokkaans met een Nederlands paspoort.

  Hun zegje in deze discussie is niets meer dan racisme tegen alles wat blank is.

 12. A3aan

  Ach kijk nu toch, een ezel met een zonnebril op het hooft.

 13. Two Ravens Black Kettle

  Weet iemand of Tofik al zijn excuses heeft aangeboden vanwege het slavernijverleden van zijn volk ?
  Miljoenen Europeanen zijn tot slaaf gemaakt, waaronder veel Nederlanders.

  Ik eis herstelbetalingen en verontschuldigingen van de Marokkaanse koning en het ezeltje.

 14. AS210854

  Ach daar heb je spuit elf ook nog een keer. Zo als altijd bla bla.

 15. poldi

  Is dat misselijkmakend wangedrocht van een Tofik nog niet opgerot naar zijn thuiskand ?

 16. Gerlos

  Die Marokkaanse homo Tofik Dibi heb ik nooitcdserieus genomen dus deze uitspraak is rijp voor de prullenbak. Linkse maloot dit figuur.

 17. Eugenie de la Fleur

  Rutte heeft een erg verstandige houding in deze. De politiek hoort zich zo ver mogelijk buiten dit discussie te houden. De aso’s en relschoppers aan beide kanten zullen voor de gevolgen moeten opdraaien

 18. Jantje

  Zegt de enige levende openlijke moslim homo ter wereld. (de rest wordt allemaal vermoord / zo tolerant, dus niet racistisch is Nederland)
  Heeft Tofik niet eens belangrijkere zaken te regelen bij zijn geloofsgenoten?

 19. Rosasolis

  Rutte heeft de juiste houding over al die Pieten demonstraties. Hij verklaarde dat iedereen recht heeft om te demonstreren. Voor of tegen. Maar als het gevaarlijk moeten relschoppers opgepakt. Rutte vertelde: “Ik heb helemaal niets met zwartepiet extremisten, ik ben noch voor. noch tegen”. Zo denk ik ook. Het gaat om een oude sprookje voor kinderen. Dat Sinterklaas een zwarte jongen koos als zijn helper was of is nog steeds OK. Misschien kan de Sint een zwarte man zijn, en op een zwarte of bruine paard gaan rijden.
  Het Santa Claus kerst sprookje is net zo waanzinnig. Vandaag was Hengelo (Gelderland) in het nieuws. Er woont daar een kerel die helemaal krankzinnig is geworden. Het heeft een fortuin uitgegeven om zijn huis en tuin helemaal in
  “kerst sfeer” te toveren. Boven op zijn dak zit nu al een enorme slee, met Santa en
  rendieren. Alle bomen hebben versieringen, en overal, binnen en buiten zijn woning
  zijn er honderd-duizenden lichten. En er zijn klachten van de buren omdat hij s’avonds heel veel lawaai maakt met steeds meer van dit troep op en rondom zijn woning te plaatsen. Ik vraag me af wat zijn energie rekening wordt voor zeker 1 1/2
  maand om dit lichtpaleis te laten draaien?

  1. Baaz

   Zo, dat is er ook weer uit.

  2. marco1

   Ok zal er vast mooi uit zien. Ik persoonlijk vind het wel leuk dat mense zoveel moeite do en om een gezellige sfeer te creeen. En die energierekening zal hij vast wel kunnen betaken. Hulde aan die mens dat hij ern ueder due er langskomt gratis m ee laat genieten.

 20. slayer

  dat heeft dibi dus weer helemaal fout . rutte is een leugenaar ,jij bent een clown.

 21. legalblond

  De schaapjes die wakker zijn, snappen inmiddels massaal dat Trump een zegen is voor Amerika en de rest van de wereld. Alle anderen zijn onwetende slapende schaapjes, of gewoonweg enge globalistische fascisten. Tofik is dus of heel onwetend, of gewoon een enge globalistische fascist. Maar in beide gevallen kan hij beter die ezel die achter hem staat gaan neuken, want hij zit niet meer in de politiek en kan dus als enge globalistische fascist niks meer klaarspelen en als hij onwetend is, kan hij ook niks meer klaarspelen. Dus, vandaar dat ik hem aanraad om dan maar iets klaar te spelen bij die ezel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.