Sneeuwvlokjes-gemeenteraad Amsterdam bouwt stadhuis vol met genderneutrale toiletten: ‘Groots ideaal!’

Gender_neutral_toilets_gu
Foto: Genderneutrale toiletten in Zweden. Bron: Flinga / Wikimedia Commons.

Het open gesticht Amsterdam heeft weer eens een onzinnig plan aangemaakt. De letters “I Amsterdam” zijn weggehaald, bij straatnamen met een vermeende “koloniale” geschiedenis worden disclaimers geplaatst en nu… heeft de gemeenteraad ook besloten dat het stadhuis en alle stadsdeelkantoren in de hoofdstad moeten worden voorzien van tientallen genderneutrale toiletten. Het was een plan van Sylvana Simons, die dan ook blij is dat ze een meerderheid haalde: “Bam!”

Zo langzamerhand zou je een hoge muur om Amsterdam willen bouwen, en er dan een groot dak op metselen. Bij de toegangspoort kan dan het bordje “hoofdstedelijke psychiatrische inrichting” worden geplaatst. Ooit was Amsterdam de trotse hoofdstad van ons land, maar tegenwoordig is het meer een soort open laboratorium voor allerlei maatschappelijke experimenten die bedacht zijn in Stockholm en Los Angeles. Safe spaces, ‘gedekoloniseerde straten’ en nu dus ook genderneutrale toiletten in de ganse stad.

Want stel je voor zeg: die 0,1% van de bevolking die niet goed weet of ze een mannetje of vrouwtje zijn en prompt een identiteitscrisis krijgen iedere keer dat ze naar de wc moeten. Nee, daar moeten we echt alle toiletten in de hoofdstad voor gaan verbouwen. Goed plan, hoor! Ik ben natuurlijk ironisch, maar het is een meerderheid in de Amsterdamse gemeenteraad helaas menens:

“Bam! Er komen genderneutrale toiletten in het stadhuis én in de stadsdeelkantoren. Ons voorstel hierover werd met ruime meerderheid aangenomen. De toiletten komen zowel in de publiek toegankelijke als in de ambtenarenruimtes. Sylvana Simons: “Met het invoeren van genderneutrale toiletten rekenen we af met opgedrongen normen over gender en normaliseren we genderdiversiteit. Hiermee houden we het college aan ons adagium: van grootse idealen naar concreet beleid.”

Er wordt onderzocht op welke wijze ook in het andere publieke vastgoed van de gemeente genderneutrale toiletten kunnen worden gerealiseerd.”

Is er een dokter in de zaal? Kunnen er wat pilletjes naar de Stopera worden gebracht? Alvast bedankt voor de moeite, hè!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

14 reacties

 1.   

  Gescheidene toiletten zijn kwetsend voor mensen die zich als gender neutraal identificeren en ik vind dat wij rekening met deze mensen moeten houden. Een goede ontwikkeling dus

  1.   

   @Eegenie, is het niet kwetsend als je zo’n hokje binnenstapt? Ik vraag het me af.
   Overigens, zijn er al plannen voor hometoiletten in de maak? Lijkt me een gat in de markt.

  2.   

   Gender neutrale toiletten zijn kwetsend voor mensen die zich als niet-gender neutraal identificeren en ik vind dat wij rekening met deze mensen moeten houden. Een slechte ontwikkeling dus!

   Ik vindt dat er een toilet bij moet komen. Dus een toilet Man – Vrouw – Neutraal!

   1.   

    Prima plan @B. Pascal, dan wordt het neutrale toilet door iedereen gebruikt. Minder wachtrijen, zeker bij de vrouwen :-)

    1.   

     Inderdaad, ik zag net als jou enkel het eigenbelang.

     Ik voel me als ik nodig pissen moet zo neutraal als wat !

   2.   

    De gescheiden toiletten zullen ook niet worden verplaatst met neutrale toiletten. Deze blijven heus ook wel bestaan

  3.   

   Het compromis zal zijn: helemaal geen toiletten. Dan heeft iedereen gelijke kansen en wordt en passant gespaard op gemeenschapskosten en onderhoud en schoonmaak.

 2.   

  Dus … als we in A’dam zijn flink op de bril plassen!
  Wordt het vanzelf weer gescheiden!

 3.   

  Maar zal de moslimminderheid dit wel pikken? Vrouwen en mannen in ééndezelfde ruimte en dan o o k nog een toilet?? Als dat gemeentelijke plan ten uitvoer komt vermoed ik binnen no time weer een aantal neergelegde handgranaatjes ……..!

  1.   

   Verrek je hebt gelijk! Ik twijfel nu ook aan het in stand houden van man-vrouw toilet.
   Ach, nee spaar de schoonmakers! Anders wordt er in de planten gepist en gescheten!

 4.   

  In Amsterdam is iedereen in een trip blijven hangen. Het is onvoorstelbaar dat er over deze dingen vergaderd moet worden, en er ook nog mensen geld mee verdienen. Terwijl er zoveel echte problemen spelen in gramsterdam…. Zieke stad met een nog zieker en doorgeslagen links bestuur……

 5.   

  Wat is dat gekwetst zijn?
  Smelt je dan ofzo.
  Er zijn te veel mensen die hun centen verdienen met de grootst mogelijke onzin, en dat dan ook nog belangrijk vinden.
  Vooral in Amsterdam.

 6.   

  Wat zijn de echte Amsterdammers toch verschrikkelijk blij met dit zooitje ongeregeld in raadszaal ????