Sylvana Simons doet een ‘extreem-rechts zoek-de-verschillen’ met Rutte en Trump: “Neem je verantwoordelijkheid!”

Via het Twitter-account van haar partij beschuldigt Sylvana Simons premier Rutte er van dat hij wegkijkt van extreem-rechts geweld, net als Trump doet met neonazi’s. Ze roept de premier op zijn “verantwoordelijkheid” te nemen en zich uit te spreken.

“Zoek de verschillen,” aldus de door Sylvana Simons opgerichte partij BIJ1 op Twitter vanmiddag. Ze plaatste een foto van de Amerikaanse president Donald Trump die na gewelddadige rellen in Charlottesville in 2017 verklaarde dat er “good people on both sides” zouden zijn. Die uitspraak zou dan weer lijken op een tekst van de premier van hedenmiddag, die toen aangaf niets op te hebben met welke Zwarte Piet-demonstrant dan ook.

Sylvana voelt zich dus tekortgedaan dat de premier het niet openlijk opnam voor Kick Out Zwarte Piet, en doet daarover een rondje digitaal stampvoeten: “Minister-preisdent, neem je verantwoordelijkheid en spreek je uit!”

Ironisch genoeg is het werkelijke spelletje “zoek de verschillen” niet zozeer van toepassing op Trump en Rutte (die in compleet onvergelijkbare situaties bivakkeerden), maar op deze tweet van BIJ1 die om 16:11 werd geplaatst, en een tweet van GroenLinks-loyalist Tofik Dibi dat hij al om 14:33 plaatste. Zowel qua tekst als afbeeldingen lijkt Sylvana de opmerking vrijwel geheel gejat te hebben van Tofik. Zoek de verschillen? Nou, dan moet je wel héél erg op de details gaan letten.

Maar goed, al met al is het wel vermakelijk. Eén raadslid uit Amsterdam met één zeteltje denkt even te mogen bepalen waarover de premier van heel Nederland wel en niet spreekt. Typische hoogdravende hoofdstedelijke arrogantie. Maar what else is new?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Ernst Quispel

  Sylvana heeft natuurlijk wel een punt. De feiten zijn dat het geweld en de ordeverstoringen alleen werden veroorzaakt door pro-Pieten tuig. Het is dan onzin als je, net als Trump deed in Charlottesville, net doet of het geweld van beide kanten kwam. Dat is een platte leugen.

  Inmiddels zijn bijna 70 pro-Pieters opgepakt. De politie verwacht meer aanhoudingen.

  1. Baaz

   “Sylvana heeft natuurlijk wel een punt.”

   Dat vind jij maar dat is natuurlijk niet waar, het is jouw mening.

   1. Troelstra

    Wat die blog stalker of liever gezegd blog stalker (= trol) vindt moet hij bij verloren/gevonden aanmelden in plaats van er ons informatieve blog mee te vervuilen. Ik zeg: Weg ermee!

    1. Baaz

     Dat sowieso, de rij met geërgerde forummers neemt alleen maar toe.

   2. robroy

    Ze heeft wel twee puntjes al zijn ze erg marginaal lol

  2. O.P.

   @Kwispel
   Het is Jerry van KOZP die veroordeeld is vanwege agressief gedrag tijdens demonstratie tegen Zwarte piet.

   1. Baaz

    @O.P.: Je weet toch dat meneer Quispel opzettelijk alles verdraait?

  3. robroy

   Op de eerste plaats klets je uit je nek want er is niemand meer opgepakt op de tweede plaats moet jij knap voorzichtig worden met wie jij iedere keer tuig noemt anders maak ik op andere sites je naam en adres bekent en op de derde plaats
   GEESTELIJK GEWELD IS OOK GEWELD LU,LHANNES

   1. Baaz

    @Robroy: Je weet toch dat meneer Quispel opzettelijk alles verdraait?

    1. robroy

     JA HOOR DAT WEET IK maar die lamzak moet een keertje gestraft worden .

     1. Baaz

      @Robroy: Ik verwacht dat hij binnenkort wel een andere naam krijgt.

     2. Baaz

      @Robroy: Z’n woordvoerder neemt het ook al veel minder voor hem op waardoor hij de laatste tijd wat vaker alleen staat. Daarom doet hij ook extra vervelend.

     3. O.P.

      Hij is er wel stil van geworden…

   2. Veteraan

    op welke site zou je dat doen ?
    Hypothetisch dan natuurlijk hé, ben gewoon nieuwsgierig.
    Het zou kunnen zijn dan die idioot van een Q wat gematigder wordt in zijn beledigingen en uitlokken.
    En dat alles veilig van achter zijn pc, hoe noemen ze zo’n gedegenereerde ook alweer?

  4. BB

   @Ernat Quispel

   Je ‘feiten’ kloppen weer eens niet.

  5. Heinz

   Dat maakt de spoeling wel erg dun als het op een geldboete aankomt. Het fonds Jenny kan met goed fatsoen niet om deze stakkers heen.

   1. Ernst Quispel

    Ja, de pro-Pieters zullen na de 80 arrestaties van hun helden de oorlogskas flink moeten aanspreken.

    🙂

    1. Baaz

     Nee hoor, je liegt. Dat doe jij standaard.

    2. marco1

     Jazeker veel kunnen probleemloos boetes zelf betalen en die dat niet kunnen helpen we een handje.

  6. TheresaGeissler

   Ernst, Ernst….. Uiteraard heb jij daar geen flauwe notie van, maar ik zit je al tijden en tijden gefascineerd te observeren als het volmaakte psychologisch-wetenschappelijke object.
   Nu ik dan eindelijk de knoop heb doorgehakt, dat wil dus zeggen: ten langen leste heb ingelogd hier, kon het in de toekomst nog wel eens ‘grappig’ worden.
   Maar never mind: Ik heb inmiddels op een zeker ander blog nog wel ergere gasten meegemaakt, dan jij.
   Zeggeh….Had jij in het verleden misschien ooit nog een andere nickname: ‘Laarmans’ of zoiets?

  7. C.A.Barstow

   Natuurlijk heeft Sylvana gelijk hé zolang het maar een linkse snol is!

 2. Troelstra

  Oh Sylvana, oh Sylvana
  Waarom pak jij je koffers niet?
  Oh Sylvana, oh Sylvana
  Wat ben je toch een zielepiet.

  1. Baaz

   Mag ook zonder koffers. Suriname is ruim driemaal groter dan Nederland en er wonen maar 600.000 mensen. En als ze het goed wil doen gaat ze naar de rimboe van Afrika, daar komen haar voorouders waarschijnlijk vandaan. Is dat historische probleem ook meteen opgelost.

   1. Vit

    Zal haar tegenvallen Baaz, in Suriname wordt het gewoon gevierd met zwarte pieten, daar begrijpen ze overigens niet waar we ons hier druk over maken.

    1. Baaz

     Klopt, ik zag laatst een filmpje voorbijkomen uit die contreien. Wat een feestgedruis! Geen Witte Piet te zien hoor. Zelfs de negers schminken zich pikzwart.

 3. marco1

  Het zo fijn zijn als Sylvana ook haar verantwoordelijkheid nam door uit de publicieit te stappen en thuis lekker roti roti ging maken.

  1. Baaz

   Graag.

  2. van Urk

   En tijdens het koken stiekum de tv op RTV 7 zetten om naar de Antilliaanse Sinterklaas en zwarte piet te kijken.

   1. Baaz

    Links en stiekem is een pleonasme.

  3. sjun

   Voor wie zou ze dat moeten doen? Mensen ontvluchten haar gezelschap…

 4. victus

  Vreemd is dat elk bericht uit Amsterdam over deze en vele andere onzin automatisch een oneindige versterkingsfactor krijgt die in elke uithoek gehoord en opgevolgd moet worden.

  1. van Urk

   Op Urk blijft de verbinding slecht met Amsterdam.

   1. robroy

    @van Urk Slecht is nog te goed . afscheiden die hap van heel Nederland

  2. robroy

   Ja precies hoe verder van die Klote stad hoe minder last geen anti pieten geen pro pieten dan verloopt alles rustig laat het westen er mee zitten vooral Amsterdamisbat

 5. Gerlos

  Sylvana zoek de verschillen wat je bent, een mispunt of een gesjeesde volksvertegenwoordiger of een racist tegenover de blanke medemens of een psychische źwarte dame of een …………….
  ..

 6. victus

  Al die opinie/talk shows met morsige schrijvers, autistische hoogleraren en wereldvreemde beterweters spelen zich ook hoofdzakelijk af in een klein Amsterdams kringetje. Alleen die gecensureerde Old Amsterdam kaas reclame al. Series die voor geen meter kloppen, Baantjer kerstaflevering midden in de zomer, Amsterdamned opgenomen in Utrechtse grachten. Schei uit…

 7. Duke

  Die mening van Sylvana is net zo interessant als het geluid op de wc als je een keer bonen hebt gegeten. Doorspoelen maar.

 8. sjun

  Syl woont niet in de stad. Hooguit genereert ze daar in een rol van beroepsallochtoon een beetje bijval vanwege een al jarenlang vigerende lange tenen en slachtofferschapsculuur.

 9. Robbertooo

  Tim Engelbart
  Dat silvana een punt hebt oké maar dat je zegt dat rutte een fout maakt door te zeggen dat aan beiden kanten fouten worden gemaakt fout is daar mis je de stoomboot.
  Het is niet alleen deze intocht waar de fouten verdeelt moeten worden lijkt mij.
  We wonen in Nederland daar hebben/hadden we zwarte pieten daar leek niets mis mee.
  Maar nu blijkt de betekenis van zwarte piet niet zo positief als dat we dachten. Wij dachten een leuk kinderfeest maar door de zwarte pieten kwetsen we mensen die net zo belangrijk als een ieder zijn. (Ik moet niet denken aan een leven zonder roti)
  Maar als Silvana Simons dingen gaat roepen en haat zaait dan vervaagt het probleem met de zwarte pieten zich in persoonlijke haat.
  Het gaat niet meer om een kinderfeest het gaat om zwarte en witte en gele mensen die niet rond de tafel kunnen zitten en elkaar tegemoet komen.
  Die pieten moeten weg het heeft een kwetsbare betekenis voor onze donkere medemens maar geef de mensen de tijd om aan het idee te wennen.
  Die zwarte pieten gaan echt weg maar niet in 12345 jaar.
  15 miljoen mensen op dat hele kleine stukje aarde die schrijf je niet de wetten voor die laat je in hun waarden. Zwart of Wit. Silvana stop en piet stop.
  Groetjes van de blanke met het rode mensenhart die we allemaal hebben. Liefde en respect …. zouden de kinderen die nu dit kinderfeest vieren zich later niet heel erg voor hun ouders schamen en zeggen , we hadden niet eens door dat het om de pieten ging wij dachten gewoon dat jullie niets beters te doen hadden.

 10. TD

  Veel mensen zijn gefrusteerd geraakt omdat ze niet kunnen bevatten,dat een zo kleine groep mensen,een heel land kan manipuleren!
  Dat is heel triest,omdat wij als burger machteloos zijn!
  Het is voor die vervelende kleine groep anti-pieten mogelijk gemaakt door enkele halfbakken burgemeesters en linkse ministers met behulp van linkse media!
  Een en ander had men in het begin al in de kiem moeten smoren.
  Wij als burger moeten ons bezinnen op onze de keuzes die we gemaakt hebben mbt onze volksvertegenwoordigers.
  Ons toekomstig stemgedrag is de enige manier,om ons in de toekomst te weren tegen die ongelooflijke onrechtvaardige onzin!

 11. TD

  Die frustatie en dat gevoel van onmacht hebben velen,dat is uiteraard ook merkbaar aan alle reacties hier!
  En dan is het koren op de molen,als iemand steeds zijn aandacht enkel vestigt op schrijf en/of taalfouten etc.
  Deze persoon is niet echt inhoudelijk bezig,maar wil eigenlijk schoolmeestertje spelen!

  1. Baaz

   @TD: Dat klopt! Hoe meer mensen hij in de gordijnen jaagt hoe beter. Let maar op! Hij gaat het verliezen, zo is het altijd gegaan. Hij komt dan terug met een nieuwe naam en begint gewoon weer overnieuw. DDS noemt dat het zuurdesem van iedere discussie.

 12. Baaz

  Mevrouw Simons kan eigenlijk best wel een islamdoekje gaan dragen, ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en ze kan daar een mooi statement mee maken.

 13. nienke

  Mevr. Simons lijdt aan hoogmoed waanzin, wel je pillen op tijd slikken Syl!!!!!!!

 14. Karel de Grote

  Ik begrijp niet waarom DDS nog aandacht aan dat zwartjoekel besteed, want een oud Nederlands gezegde meldt;”Het doet er niet toe hoe ze over je praten, als ze maar over je praten, want dan tel je nog mee!”
  Dus doodzwijgen dat mens (mens?)

 15. FJ

  Silvana is zelf een racist. Ze haat alles dat mooi wit of blank is.
  Het wordt tijd voor een bezoek aan de psychiater of de hulp inroept van haar schilder, zodat hij haar appartement in Amsterdam even wit met zwarte verf.

  1. Baaz

   Als je aandacht nodig hebt dan kun je daar een aantal termen voor gebruiken:

   – Racisme
   – Fascisme
   – Discriminatie
   – Nazisme
   – Slavernij
   – Zwarte Piet
   – Jan Pieterszoon Coen
   – PVV

 16. tomygun

  Zoek het verschil ?
  Het is geen Nederlander .
  Het is dus ook geen Amsterdammer
  Het is zo blind als een paard
  Maar heeft het brein van een ezel ( nou ja sorry ezel)
  Moet haast wel een illegaal zijn want haar afro look is
  niet Nederlands ,legaal hier gekomen dan moeten haar
  opgegeven titels nagekeken worden daar 99% van de afro`s
  een vervalsde titel gebruiken ,en zij niet heeft laten zien
  enige know how tehebben .

 17. Rosasolis

  Als Sylvana het over extreem rechts aanvallen in Duitsland wil hebben, dan heeft zij gelijk. Vorige maand vielen zij gewone mensen aan in Berlijn, Koblenz, en andere plaatsen. Nederland heeft alleen het ultra-recht pegida groep, die demonstreren maar niemand kwaad doen.
  Waarom praat Sylvana niet over die fanatieke salafistische moslims die heel veel dreigingen aan de regering hebben doorgestuurd, en weigeren deel te nemen in ons maatschappelijke leven?

  1. Baaz

   “ultra-recht pegida groep’

   Recht is recht hoor, veel rechter kan het niet.

   1. Rosasolis

    @Baaz. Oh ja, helaas het kan veel erger worden, als jullie griezels het willen proberen!
    Wij hebben jullie griezels helemaal niet nodig. Niemand in Europa heeft jullie
    Extreem-recht klootzakken nodig, wij houden van overleggen om nieuwe wetten te maken binnen onze regeringen, binnen de EU. Als jullie van de EU af willen,
    dan kan je heel veel mensen verzamelen, om eruit te stappen, en onder UW beleid door te gaan. Maar geen intelligente mensen hebben u niet nodig, en niemand zal u steunen.

    1. Baaz

     – als jullie griezels het willen proberen!
     – Wij hebben jullie griezels helemaal niet nodig.
     – Niemand in Europa heeft jullie Extreem-recht klootzakken nodig…

     Hierna ben ik afgehaakt, er is geen touw aan vast te knopen.

     Nogmaals, extreem recht is al recht, rechter kan niet.

 18. PMG

  Rutte moet eens zijn verantwoordelijkheid nemen of opstappen.

  Slap lullen dat hij niets met bepaalde mensen heeft, heeft geen pas voor een MP. Als je niks hebt met mensen (en ze ook nog eens constant voorliegt) dan moet je geen bestuurlijke functie op je nemen maar wegwezen naar een hutje op de hei o.i.d.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.