Thierry Baudet legt desastreus Marrakesh-verdrag nog één keer uit: ‘Is signaal aan heel Afrika: kom maar hierheen!’

Voor degenen die nog altijd denken dat het een goed idee is om ‘Marrakesh’ zo snel mogelijk om te toveren in geldend Nederlands recht is hier een spoedcursus van Thierry Baudet. Want waar het op neerkomt, aldus de FVD-voorman in een interview met Ernst Lissauer, is dat heel Afrika zometeen het signaal krijgt dat ze welkom zijn in ons land.

Je moet het hem nageven: Thierry Baudet geeft niet zo snel op, en blijft tot het einde alles in het werk stellen om te zorgen dat Nederland straks het Marrakesh-verdrag niet tekent. Hij begon al een petitie, en brengt nu ook de ene na de andere video uit om dit pact met Afrika zo snel mogelijk de nek om te draaien.

Voor de camera van ’s lands enige onafhankelijke politieke verslaggever Ernst Lissauer legt Baudet uit wat er schort aan het verdrag. In wezen, aldus Baudet, is dit verdrag een verkeerd signaal. Het geeft potentiële migranten in Afrika het signaal dat bij onze grenzen de rode lopers worden uitgerold. “Kom maar hierheen,” vat de FVD-oprichter de geest van ‘Marrakesh’ samen. De Nederlandse staat moet immigratie gaan faciliteren, voor zover het dat nog niet doet. Zelfs illegalen kunnen straks aan het verdrag rechten ontlenen.

Namens GroenLinks was Bram van Ojik ook bereid commentaar te leveren. Hij noemt de beschrijving van Baudet een “totale vertekening” en vertelt dat Marrakesh wat hem betreft vooral gaat over grensbewaking en de aanpak van mensensmokkel, en zelfs over het terugsturen van uitgeprocedeerde asielzoekers. “Een heel overwichtig pakket,” besluit de Klaveriaan.

Sietse Fritsma van de PVV houdt het erop dat Marrakesh aantoont dat het kabinet een voorstander is van meer islamisering: “Te belachelijk voor woorden.” Zowel FVD als PVV bereiden moties voor om het kabinet verder in het nauw te duwen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. Svetlana

  Ik wil ook niet dat heel Afrika hierheen komt, alleen de moslims. Dankzij de islam hebben wij van die heerlijke turkse bakkers en misschien krijgen we binnenkort ook vakantiedagen als Ramadan en Suikerfeest erbij. Heerlijk die islam. Een verrijking voor het westen

  1. van Urk

   We hebben moslims genoeg in ons kleine landje dat 54 keer in Saudi-Arabie past. Meer hoeft er niet bij omdat we genoeg bakkers en vrije dagen hebben.

  2. sjun

   Turkse bakkers uit Afrika, u verspreidt een opmerkelijk werldbeeld in uw omkerende poging persoonlijke aandacht te scoren. Bent u erg eenzaam?

 2. Lugar

  Zegt het voort, we worden besodemieterd en een levensgevaarlijk verdrag in gemoffeld.

  1. hans-e-pans

   Naar verluid is dit voor de VN een soort pilotverdrag om te ondervinden hoe de rest van de wereld erop zal reageren. Hierna zullen er van de VN nog vele steeds dwingender verdragen volgen, die geen verdragen meer genoemd zullen kunnen worden maar van een soort tiranieke aard zullen zijn.

   1. Lugar

    Dat zou mij absoluut niet verbazen Hans!!

 3. fockingworst

  De afrikanen staan al te springen voor en over de hekken van cueta en melilla.
  Allemaal met een mobieltje in de hand de boodschap word braaf doorgestuurd naar alle familieleden.
  En dat zijn er nog wel de komende tijd honderden miljoenen.
  Dit is heel slecht nieuws voor ons europeanen.

 4. Lugar

  Het pact verwoordt onder meer:

  – De pers moet en mag alleen maar positief berichten over migratie
  – Xenofobie moet worden tegengegaan (wie bepaald dat?)

  1. Original NL

   We are sooo f*cked!!!

   1. Lugar

    Ja daar is geen woord Spaans bij.

 5. Lugar

  Dit is een symptoom van een wereldbeschouwing van een globalistische elite die volkomen losgezongen is van de realiteit, aldus Baudet.

 6. Lugar

  Baudet vraagt zich aan het slot van het filmpje af of er nog VVD’s en CDA’s zijn met een geweten!

 7. van Urk

  Grensbewaking en tegengaan van mensensmokkel. Waarom is daar uberhaupt een niet bindend verdrag voor nodig als het eigenlijk ook zonder verdrag kan. De Hongaren bewezen dat al dat dit kan. Het is juist een vertekenende beeld dat wij met dit verdrag worden wijsgemaakt dat onze overheid er nu wel alles aan gaan doen om migratie te laten gaan stoppen. Laten we uit ervaring ons a.u.b. niet nogmaals voor de gek gaan houden hoe narcistisch politici kunnen zijn.

  1. Troelstra

   Citaat:
   “De Hongaren bewezen dat al dat dit kan.”

   Geen verdrag ondertekend, maar een grenshek geplaatst. En sindsdien geen enkele last meer van illegale immigratie.

 8. poldi

  Natuurlijk is zo’n inlegvel niet genoeg.
  Niemand is nog vergeten wat er een paar jaar geleden met dat inlegvel bij het Oekraïne verdrag is gebeurd.
  Dit is inderdaad, zoals Geert zegt, een zelfmoordpact.
  De zelfmoord van de autochtone bevolking van Nederland wel te verstaan. Die leugenaars van de regering hebben allang achter de schermen geregeld, dat, wanneer de grond ze te heet onder de voeten wordt, zij het vliegtuig naar veilige oorden zullen pakken. En ons uiteraard in de ellende storten.
  Ik vind het geweldig dat de petitie van FvD in luttele dagen al bijna 66.000 handtekeningen heeft gehaald. Gaat sneller dan de andere petitie, maar dat maakt niet uit. Hoe meer hoe beter. Het is ongelooflijk griezelig, dat je, levende in een zogenaamde democratie, het gevoel krijgt dat jouw stem totaal niet meer gehoord wordt. Het wordt tijd voor een flinke vuist tegen zowel de regering als het grootste deel van de Tweede Kamer.

  Regering: TEKEN DAT PACT NIET, met of zonder inlegvel. Dat inlegvel is gelijk een velletje gebruikt toiletpapier.
  Kun je zo doorspoelen!

  1. van Urk

   Inlegvelletjes te gaan gebruiken om te proberen de haken en ogen van dit verdrag te omzeilen is best wel zielig. Het niet ondertekenen van dit verdrag is simpeler.

   1. Troelstra

    Het niet ondertekenen van dit verdrag is niet alleen simpeler, maar ook de enige echte waarborg tegen de ellende van dit verdrag. Zo’n inlegvelletje is als een wc-papiertje welke met een simpele handbeweging wordt weggespoeld.

    1. C.A.Barstow

     Dat inleg velletje is er natuurlijk alleen maar voor om het gepeupel stil te houden, maar aangezien er in ons land ook nog een groep gepeupel bestaat die wel nadenkt, kunnen die zeggen dat we WEER op een wel heel smerige manier bedonderd en voorgelogen worden.
     Die landverraders in Brussel en Den Haag zijn als de dood dat het hele plan vroegtijdig in elkaar stort, vandaar dat gelieg en gedraai van s’lands bestuurders bij het debatteren in de tweede kamer.

 9. Floris

  “De pers moet en mag alleen maar positief berichten over migratie”
  ——————————————————————————-
  Dag Persvrijheid.

  Alleen al deze ene bepaling, laat dat eens bezinken, laat zien hoe totalitair de mindset van alle voorstanders van dit krankzinnige pact is.

  Hoe KRIJG je het in je botte harses om je te bemoeien met wat de pers moet schrijven. De democratie is doodziek en een verkapte dictatuur staat voor de deur.

  1. Troelstra

   Een handtekening zetten onder het muilkorven van de persvrijheid en dan nog andere landen de maat menen te mogen nemen over zoiets als een waardenunie?

  2. Troelstra

   Lees dit eens, punt 10 van Wat staat er nou precies in het Verdrag van Marrakech?(bron: Geotrendlines)

   Wie hier z’n handtekening onder zet mag wat mij betreft afgevoerd worden naar een Neurenberg2.0. Dit is je reinste vernietiging van het eigen continent.

   10. Promoten van migratie door positieve beeldvorming

   Om de integratie van migranten te bevorderen moeten landen de publieke opinie ten aanzien van migratie verbeteren en polarisering met betrekking tot dit onderwerp bestrijden. Dat houdt in dat de landen programma’s en activiteiten moeten starten om de acceptatie van migranten in de samenleving te bevorderen. Ook moeten multiculturele activiteiten die wederzijds begrip faciliteren en die open staan voor de cultuur van migranten ondersteund worden.

   In scholen moet informatie en achtergrond over migratie worden opgenomen in het lesprogramma, vooral in scholen met een hoge concentratie allochtonen. Scholen moeten respect voor diversiteit promoten en alle vormen van discriminatie, racisme, xenofobie en intolerantie proberen tegen te gaan. De landen die de verklaring ondertekenen moeten ook wetten implementeren om haat zaaiende berichten over migranten te kunnen bestraffen. Ook moeten politieagenten en andere ambtenaren in openbare functies getraind worden om haat en misdaden tegen migranten te identificeren en te bestrijden.

   Ook staat er in de verklaring dat landen onafhankelijke, objectieve en kwalitatieve berichtgeving in de media moeten bevorderen, onder andere door mensen die in de media werken te informeren over kwesties en woordgebruik die gerelateerd zijn aan migratie. De verklaring spreekt over een ethische code voor berichtgeving. Ook moeten landen die de verklaring ondertekenen voorkomen dat media die op systematische wijze intolerantie, xenofobie, racisme en andere vormen van discriminatie tegen migranten promoten met publieke middelen gefinancierd worden.

   Landen die de verklaring ondertekenen moeten campagnes opstarten om het publiek te informeren over de positieve bijdrage van veilige, gestructureerde en reguliere migratie, met als doel racisme, xenofobie en stigmatisering ten aanzien van migranten te beëindigen.

   1. Lugar

    Heftig Troelstra!

    1. FLP

     Zoals wij nu op DDS met elkaar praten..mag dan ook niet meer!!!

     1. Lugar

      Dat zou kunnen FLP, dat is namelijk niet positief, het zou kunnen dat DDS daar problemen mee zou kunnen krijgen.

 10. Siemien

  Het is natuurlijk van de zotte wat er nu gebeurd, gewoon door d strot gedrukt en iedereen moet zich maar onderwerpen aan dit gedrocht.
  Deze mensen waken helemaal niet over de burger integendeel..

  1. Svetlana

   🙂

   1. van Urk

    Svetlana. Lach er maar om. En dan maar gek vinden dat je straks je overheerlijke broden van je Turkse bakker niet meer kunt betalen en nergens meer veilig over straat kunt gaan lopen.

    1. robroy

     svetlana is ernst en ernst W!MPIE krijgt nog wel wat hem toekomt .

  2. Lugar

   @Siemien: En, bevalt het script?

   1. Mariposa78

    Verbazend rustig en sereen.

    1. Lugar

     Bij jou ook Mariposa? 😉

     1. Mariposa78

      White Hatter.

 11. Troelstra

  De regering doet aan “Wir schaffen das”? Dan is hiermee de afschaffing van ons land bezegeld.

 12. Ad Infinitum

  Moties muteren in emoties, daar koop je niets voor. Het is een soort Bergrede van Baudet. Uitrollen van rode lopers, hij is wel goed in beeldspraak. Een theaterman op de verkeerde plaats.

  1. Lugar

   Jij steunt het Marrakeshverdrag?

   1. van Urk

    Ad Infinitum blijft vertrouwen houden in zogenaamde goede bestuurders die alleen zichzelf verrijken en absoluut niet weten wat er eigenlijk daadwerkelijk in het land afspeelt. Op het moment dat er wat gebeurt -wat ieder jan met de pet al zag aankomen- dan zijn ze opeens hypocritisch verontwaardigd en geschokt. Gebrek aan blauw, ziekenhuizen die op de tocht staan, gedonder in het onderwijs, 1 op de drie kansenparels zijn crimineel, militairen met zomerkleding op pad in Noorwegen etc. etc. En Adje zag dat het goed was.

    1. Lugar

     Ad Infinitum geeft alleen geen antwoord, niet geheel verrassend.

     1. Ad Infinitum

      Hierbij @Lugar: Ik steun alleen het Edict van Nantes, voor de rest steun ik niets om de reden dat het in de praktijk niet zal werken.

     2. Lugar

      Als je denkt dat islam een geloof is dan snap ik dat.

    2. Lugar

     Telegraaf do 29 nov 2018

     “De Duitse Bondsdag heeft ingestemd met het VN-migratiepact en ziet er niks in dat het bestaande recht in Duitsland ondermijnt of verandert. Vooral de rechts-populistische Alternative für Deutschland (AfD) keerde zich fel tegen het voorstel omdat het land daarmee de greep over zijn eigen migratiebeleid zou verliezen.”

 13. C.A.Barstow

  We hebben hoop ik wel in de gaten dat de landverraders in Brussel de vorming van een Europese superstaat in een hogere versnelling hebben gezet?
  Dit vervloekte pact is natuurlijk door de VN in samenspraak met de EU opgesteld.
  Waarom?
  Wat is er nu makkelijker voor de VN om bij een Superstaat om geld te moeten bedelen of dat ze bij allerlei landen apart op de knieën moeten.
  De vorming van een EU leger? uit het zelfde laken een pak en zal niet lang op zich laten wachten, die volksverlakkers in Den Haag hebben ons leger natuurlijk niet voor niets naar de filistijnen laten lopen, al dat materieel en manschappen daar heb je straks het meeste niet meer van nodig dus is al voortijdig wegbezuinigd, het is allemaal onderdeel van een enorm vooropgezet plan waaraan ze vanaf de vorming van de EEG al aan het sleutelen zijn, de vorming van een Europese superstaat.
  Tegengeluid of niet, wij worden er door een stel land en volksverraders in Den Haag met leugen en bedrog in gerommeld.

  Lang leve de Democratie, dood aan de Superstaat!

  1. Lugar

   En FVD + 70 zetels!

  2. Marija

   Zie verdrag van Straatsburg 1975..

   eumask.wordpress.com

 14. Troelstra

  Landen die het Marrakeshverdrag NIET zullen tekenen:

  Australië
  Bulgarije
  Brazilië
  Estland
  Hongarije
  Israel
  Italië
  Japan
  Kroatië
  Oostenrijk
  Polen
  Slowakije
  Slovenië
  Tsjechië
  VS
  Zwitserland

  1. toetssteen

   @Troelstra
   Gelukkig dat er nog zo veel verstandige landen zijn. Dat het er meer, meer, meer mogen worden.

   1. Onno

    Het wachten is op de eerste vluchtelingen uit de VS, die Trump zat zijn.

   2. Aytas

    Jij bent dus voor open grenzen? Een mens naar mijn hart.

    Of begrijp je niet waar het marrakech verdrag onderdeel van is en roeptoeter je baudet na.

  2. Floris

   En met goede reden.

   We zien hier een schifting: regeringen die er voor hun volk zijn en regeringen die er voor zichzelf zitten.

 15. Onno

  Noem eens een verdrag bijv. een niet aanvalsverdrag, wat wel heeft gewerkt. En zoveel meer.
  Het verdrag voor de rechten van de mens?

 16. Aytas

  De man is compleet van het padje. Het rabat proces met zijn vele verdragen voorziet in het sluiten van grenzen in Afrika door Europa middels sancties. Dieptriest dat dit soort domkoppen in het parlement zitten en allerlei onzin uitkramen voor de goedgelovige.

  1. Lugar

   “De man is compleet van het padje.”

   Dat mag jij vinden, de vrijheid van mening is geregeld in de Grondwet.

 17. Gerlos

  NIET TEKENEN DIT VERDRAG.

 18. Lugar

  Nederland wil niet dat we nog meer immigratie krijgen, nog minder controle over onze grenzen krijgen en nog zo’n internationaal pact met een “inlegvelletje” tekenen. Punt. Steun de petitie om te laten zien dat je er klaar mee bent. Fvd.nl/marrakesh

 19. Lugar

  Fritsma(PVV); ‘Er zijn dit jaar zo’n 235.000 migranten in dit land toegelaten!’ | Begroting Justitie en Veiligheid | 20-11-2018 | Politiek

 20. Lugar

  De juridische gevolgen van het Marrakesh Immigratiepact: hoe ‘niet bindend’ uiteindelijk toch ‘bindend’ zal blijken te zijn.

  fvd.nl/actueel/de-juridische-gevolgen-van-het-marrakesh-immigratiepact

 21. Lugar

  Binnen een uur 10.000 nieuwe handtekeningen!

  Al meer dan 85.000 mensen hebben nu de #Stopmarrakesh petitie ondertekend. As we speak bevinden zich nu 630 mensen op de #FVD petitie site. Teken ook de petitie om het #marrakesh pact te stoppen.

 22. Lugar

  Citaat CBS:

  “De afgelopen jaren bestond de instroom in de bijstand vooral uit statushouders. Zo kwamen er in de eerste helft van 2017 13.000 Syriërs bij in de bijstand (…) Zes op de tien bijstandsgerechtigden hebben een niet-Westerse achtergrond.”

  1. Arie B

   En daar werken wij ons kapot voor. Om 4 a 5 van die gasten per maand van een geldzakje te voorzien. Ik krijg er steeds meer en meer aversie tegen!

 23. Troelstra

  Hier iets van een artikel uit de Volkskrant gescheurd. Men had die twee miljard extra Afrikanen vergeten? Vergeten of bewust achtergehouden? Laat je niet van de wijs brengen. Ik ben al zo ver te gekomen te stellen dat men ook ‘met meel in de mond praat’ wanneer men ons probeert wijs te maken dat het allemaal wel mee zal vallen en voorzie vrij nuchter dat de doos van Pandora door onze falende partijen nog verder zal worden opengetrokken. En de waarheid nog verder versluierd.

  >>

  Hoe heeft de VN 2 miljard Afrikanen kunnen ‘missen’?

  Door: Rob Vreeken

  De voorspellingen van de bevolkingsgroei in Afrika zaten er de afgelopen jaren volledig naast. Niet 2,2 miljard inwoners zal het continent in het jaar 2100 tellen, maar 4,2 miljard. Hoe dat kan? En welke gevolgen heeft dit?

  Waarom groeit de bevolking van Afrika sneller dan verwacht? Waarom hebben de inspanningen van organisaties als het VN-bevolkingsfonds (UNFPA) in Afrika minder resultaat dan in Azië en Latijns Amerika?

  Het is een vraag die een beetje in de lucht blijft hangen tijdens het interview met UNFPA-directeur Natalia Kanem. Jawel, ze geeft toe dat de voorspellingen van de VN-demografen ‘niet accuraat’ waren. Zo voorzag men in 2004 dat Afrika in het jaar 2100 2,2 miljard inwoners zou hebben. Dat is inmiddels bijgesteld tot 4,2 miljard. ‘We dachten dat het dalen van de vruchtbaarheid veel sneller zou gaan.’

  Maar Afrika heeft niet het pad gevolgd dat eerder werd uitgestippeld door Azië en Latijns Amerika, waar de bevolkingsgroei aanzienlijk is ingeperkt. Hoe komt dat? Heeft de aanpak van UNFPA gefaald in Afrika?

  Nee, zegt Kanem, het model heeft niet gefaald. Het geboortecijfer in Afrika is wel degelijk aan het dalen, zij het langzaam. En investeren in vrouwen en meisjes blijft de enig mogelijke optie.

  Een hint
  Toch moet er iets aan de hand zijn. We komen er alleen niet uit tijdens het gesprek. Kanem wijst op de bevolkingsopbouw van Afrika (piramidevorm: veel jongeren) en op het feit dat veel meisjes jong trouwen en geen toegang hebben tot contraceptie. Maar dat was allemaal bekend toen de te optimistische prognoses werden opgesteld. Een verklaring voor de tegenvallers kan het niet zijn.

  Een hint lijkt Kanem te geven wanneer ze zegt dat ‘Afrikaanse regeringen het idee van het demografisch dividend hebben omarmd, maar pas onlangs’.

  Al op de grote VN-bevolkingsconferentie van 1994 in Caïro werden de uitgangspunten vastgelegd van het beleid dat UNFPA nog altijd voert. Maar pas in 2017 schaarde de Afrikaanse Unie zich achter het programma Harnessing the Demographic Dividend through Investments in Youth.

  Het demografisch dividend kan worden geïncasseerd tijdens het ‘demografisch venster’, de periode waarin een groot aantal jongeren (in verhouding tot het aantal ouderen) kan zorgen voor snelle economische groei, vóór de vergrijzing zulks moeilijk maakt. Dat werkt echter alleen als die jongeren niet werkloos blijven, én als het cohort nieuwgeborenen na hen niet al te groot is.

  Natalia Kanem is directeur van het VN-bevolkingsfonds UNFPA.
  Is het vooral de schuld van onwillige Afrikaanse regeringen? Zagen zij te laat het licht? Na enig doorvragen – ook naderhand per email – schrikt het UNFPA-hoofd voor die conclusie terug.

  Ten onrechte, meent Gilles Pison, expert demografie in Afrika aan de Parijse Sorbonne Universiteit. ‘Geboortebeperking geniet weinig steun onder de Afrikaanse elite’, zegt hij. ‘In veel landen zijn de autoriteiten, tot op het hoogste regeringsniveau, niet overtuigd van de voordelen van geboortebeperking. Sommige leiders denken zelfs dat het goed is de bevolking te laten groeien. Dan zullen je inspanningen niet maximaal zijn.’

  Maar voor de buitenwereld, zegt Pison, houden ze de schijn op en zeggen ze officieel wat organisaties als UNFPA graag willen horen. Die op hun beurt spreken met meel in de mond. ‘VN-organisaties werken nauw samen met regeringen, en dan is het erg moeilijk die regeringen openlijk te kritiseren.’

  In Azië en Latijns-Amerika daarentegen, zegt Pison, waren de elites veertig jaar geleden al overtuigd. ‘Politici, kunstenaars, de media, religieuzen, opinieleiders – iedereen schaarde zich erachter.’

 24. dijkbende

  We hebben geen migratiepact nodig maar een remigratiepact, wetshandhaving en grensbewaking.

  1. Lugar

   +1

 25. Heras

  Svetlana (als je een vrouw bent) wil vrij om het suikerfeest en de ramadan te vieren.
  VRAAG; nog meer islam heeft verregaande consequenties…ben je dan ook bereid om een boerka te dragen? verplicht de moskee te bezoeken, geen vrijheid van om jouw mening te geven, altijd onderweg begeleid te worden door een man, besnijdenis toe te staan, jouw kinderen de ideologie op te dringen, nooit meer stemmen omdat er toch maar 1 partij is. Geen schone kunsten meer te zien en 5 keer per dag opgeroepen te worden voor gebed en knielen op een kleedje? Want de meeste immigranten zijn moslim. En de islam wint hier terrein; dus kijk even verder dan je neus lang is

 26. Heras

  Daarom is dat Marrakeshverdrag zo bedreigend. Niemand weet wat voor impact het heeft op de Nederlandse samenleving

 27. Marija

  “Kom maar hierheen”
  En geloof maar dat het gaat gebeuren, de paar landen die zo dom zijn het pact te tekenen, worden straks overlopen door barbaren uit Afrika.

 28. Dendermonde

  Baudet en verwante populisten pruttelen nog wat na over het pact maar gelukkig heeft ons Parlement helder en in grote meerderheid besloten niet aan de zijlijn te gaan staan bij het reguleren van de immigratie.

  Wat is het toch een zegen dat Baudet en Wilders slechts voor spek en bonen meedoen in de besluitvorming over essentiële zaken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.