Trump houdt zich staande in midterms: ‘Blue Wave’ blijkt slechts kalme getijdenwisseling

De Republikeinen hebben zich knap staande gehouden in de midtermverkiezingen. Ze zijn de controle over het Huis van Afgevaardigden kwijtgeraakt, maar ze hebben hun macht in de Senaat zelfs uitgebreid. Zittende Democratische senatoren werden verslagen, maar tegelijkertijd wisten Democraten ook belangrijke huiszetels te ‘flippen’.

Gisteravond was een beetje de verkiezingsnacht waarop noch Democraten, noch Republikeinen echt gehoopt hadden. Republikeinen gingen de avond in met controle over de beide onderdelen van het Amerikaanse congres, en kwamen er vanochtend uit met slechts nog één orgaan in hun macht. De Democraten hadden hun aanstaande winst echter zo opgehypet met allerlei suggesties dat een “blue wave” aan land zou komen, dat het feit dat ze de nauwe controle over het Huis van Afgevaardigden kregen eigenlijk nog als een teleurstelling voelde. Hetzelfde geldt voor het feit dat alhoewel de Senaat niet werd gezien als een realistisch doel, men belangrijke zetels verloor – onder anderen in Missouri en Indiana.

Al met al komen beide partijen er dus uit met kleerscheuren, alhoewel de Democraten vermoedelijk net iets blijer kunnen zijn met hun resultaten dan de Republikeinen. Voor het eerst sinds de verkiezing van Trump is één van de drie onderdelen van de nationale politiek niet meer in handen van de Republikeinen, en dat betekent dat Donald Trump het lastiger gaat krijgen om zijn beleid door het Amerikaanse ‘parlement’ te stuwen. Democraten krijgen nu de kans om Trump bescheiden naar links bij te sturen.

De grootste opluchting van de avond komt vermoedelijk uit Texas. De voormalig dieprode staat bleek namelijk kennelijk vruchtbaar terrein voor de Democraten om te groeien: traditioneel een zeer Republikeinse staat, maar de demografie van de staat is aan het veranderen. Daardoor kon de Democratische uitdager van Ted Cruz, Beto O’Rourke, gevaarlijk dichtbij komen. Toch brachten kiezers op het platteland Cruz uiteindelijk de verwachte overwinning.

Aan zet zijn nu de Democraten: zij zijn de grootste partij geworden in het Huis, en mogen nu de nieuwe voorzitter kiezen. Deze persoon wordt dan direct één van de spilfiguren in Washington D.C. Naar alle verwachtingen wordt dit Nancy Pelosi. Jawel, de schoonmoeder van niemand minder dan onze eigen “neutrale” Amerika-kenner Michiel Vos. Leuk voor hem, toch?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Ernst Quispel

  Trump houdt zich helemaal niet staande. De Democraten wonnen het Huis en zullen alle wetgeving van Trump platleggen. Bovendien zullen ze een reeks van onderzoeken starten naar de criminele financiële handel en wandel van deze president. In combinatie met de dezer weken te verwachten presentatie van het onderzoek van Mueller zal dat Trump zeer in de problemen brengen.

  Trump gaat een zeer zware tijd tegemoet en dat is een goede zaak.

  1. ildib

   We weten allemaal wat jouw voorspellingen betreffende Trump inhouden hilarische Quispel, we schuddebuiken nog van de laatsten…..

   1. Ernst Quispel

    Zijn de druiven zuur, ildib?

    1. ildib

     Nee hoor, ik ben dik tevreden en jij doet slechts alsof dat linkse gespuis een overwinning zou hebben behaald, dus voor zure druiven zou ik eens in de spiegel kijken als ik jou was, wat voorspelde je ook al weer in 2016?….lol…..

     1. Ernst Quispel

      “Nee hoor, ik ben dik tevreden”

      🙂

     2. Blue monday

      Bilnaad beseft blijkbaar niet dat het al bijna 2019 is….

     3. gister

      ildib

  2. Siemien

   @Ernst “De Democraten wonnen het Huis en zullen alle wetgeving van Trump platleggen”

   Dat is natuurlijk heel dom aangezien het juist goed gaat met de economie, werkloosheid, eigen grenzen nog maar niet spreken van de gesprekken die met Noord-Korea worden gevoerd, waar Amerikaanse presidenten de afgelopen 40/50 jaar het niet gelukt is om dit voor elkaar te krijgen.
   Het feit dat jij Trump niet mag is ook de reden dat jij zulke domme reacties geeft natuurlijk.
   Ik denk zelfs, (ik weet zeker) dat jij in staat bent om nog veel dommere reacties te plaatsen dan deze, echt waar..

   1. Aytas

    De meeste mensen beginnen in te zien hoe het komt dat de economie draait. Ze zien de prijs die het ze gaat kosten, die achterlijke redneck probeert China na te doen wat je niet gaat lukken met zulke lonen en een door Obama al draaiende economie.

    Alleen de aller domsten hebben het nog niet door.

    1. fockingworst

     @ayatas…snoep niet teveel van de jenever in de ochtend jongen.

    2. robroy

     LEUGENAAR WEER IN DE BOCHT ga je vrouw zoeken armoedzaaier o nee die neger is toch veel beter hahahaha

  3. gekkeguus

   @Ernst Trump houd zich prima staande het grappige is dat u denkt dat dit enorm veel invloed gaat hebben. Wie een beetje in de statistiek is ziet dat het land zoals gewoonlijk altijd even een kleine draai maakt. Maar gehoopt werd op een complete blauwe wave.

   Verder ik zat even de stemmen bij elkaar op te tellen. Het is het het niet om kiesmannen gaat anders had Trump wederom gewonnen 😉 Bereid je maar vast voor!

   Wat ik me wel afvraag wat doe je hier eigenlijk? Ben je hier nou enkel om anders denkende uit te lokken want dan ben je nogal in en in triest, gelukkig heb ik je ook op twitter dus komt wel goed 😉

 2. Meriadoc Brandebok

  Als de verkiezingen van het Huis van Afgevaardigden een graadmeter isvan de approval van de regering-Trump is de vraag hoe groot deze approval in werkelijkheid is. Een klap voor de Republikeinen, een comeback van de Democraten.

  1. gister

   is van

  2. Blue monday

   Feit!

 3. Blue monday

  Als we de uitslag als een feit beschouwen dan is dit een leugenachtige chocoladekop.

  Trump heeft de controle over het huis van afgevaardigden verloren en kunnen we constateren dat de democraten een grote overwinning hebben behaald.

  In de senaat waren slechts 1/3 van de zetels te verkiezen, toevallig bijna allemaal zetels die al in handen waren van de democraten.
  De voorspellingen zijn dus ook uitgekomen dat je die nooit allemaal kunt behouden.

  Daarnaast zijn voor de gouverneursverkiezingen de Republikeinen bijna afgeslacht…de democraten hebben ook daar veel enorm huisgehouden.

  We kunnen vaststellen dat het beleid van Trump is weggestemd.

  1. gister

   ‘veel enorm’

   1. Blue monday

    U bent niet van gister

    1. Ernst Quispel

     Capo heeft een nieuwe hobby gevonden. Laat maar gaan.

     1. gister

      gister

     2. gekkeguus

      Beter een hobby dan geen leven of niet Ernst! Ik wil wel eens weten hoeveel uur je met deze website(s) bezig bent. Mensen met dergelijke drang noemen we ook wel zwakbegaafd en sociaal zwak.

  2. henkC

   Stel dat ik met je mee ga hierin.
   Dan nog heeft hij van de 3 organen er 2.
   2 van 3 is niet slecht.
   In elk geval stuk beter dan hetgeen er in NL gebeurt.
   Daar regeren partijen die tijdens de laatste verkiezingen gedecimeerd zijn.

   Straffeloos..

   1. Meriadoc Brandebok

    Welke partijen die regeren zijn er bij de laatste verkiezingen gedecimeerd?

    1. henkC

     Ik praat over Rutte 1,2 en 3.

     Laat mij de vraag eens terugleggen..
     Welke partij die in de Rutte kabinetten heeft gezeten is NIET gedecimeerd?

     1. Meriadoc Brandebok

      Je zegt nadrukkelijk dat daar de partijen regeren die bij de vorige verkiezingen gedecimeerd zijn.

      De vraag is dus welke partijen er in Nederland regeren die bij de vorige verkiezingen zijn gedecimeerd. CDA en D66 hebben namelijk beiden gewonnen, de VVD behaalde het grootste aantal zetels en de ChristenUnie heeft weliswaar geen zetels gewonnen, maar wel extra stemmen gekregen.

      In Nederland regeren partijen die bij de vorige verkiezingen hebben gewonnen.

 4. henkC

  Geweldig dat deze man zich staande houdt ondanks dat nagenoeg alle media tegen hem zijn.

 5. Jozias Visser

  Rusland mag Allah dankbaar zijn voor Poetin. Amerika mag Allah dankbaar zijn voor Trump. Europa mag Allah vervloeken vanwege het ex-DDR’r Merkel en haar EU-ramp.

  Wie met Merkel was, is tegen Trump. 90% van de bevolking is dom. Dat geldt ook voor Amerika. Wie al ziende blind wil blijven, verlangt niet naar zijn eigen ondergang, maar heeft wel alle empathie verloren voor het nageslacht. Al ziende heb ik daarom een zonnebril nodig vanwege het felle Trump-licht.

  1. Spaanse kok

   quote: 90% van de bevolking is dom.
   .
   Conclusie 10% is slim.
   Hoeveel % stemt in Nederland op de PVV?

   1. Ernst Quispel

    Precies die 10%.

    🙂

    1. sonar

     De linkse malloten reageren op onderbuik gevoelens of zij iemand mogen of niet,maar kunnen het niet verkroppen als die persoon het land zo een enorme boost heeft gegeven.
     Men had veel liever weer iemand die weer een aantal oorlogen waren begonnen,dat zit nu eenmaal in de genen van de linkerzijde.
     Links is neurotisch in alle opzichten en mist eenmaal die ene hersencel.

    2. henkC

     Eigenlijk benijd ik jou.

     Het valt me gewoon op dat er geen nieuw topic geplaatst kan worden zonder dat jij daar binnen 5-10 minuten op reageert.

     Kun je mij het adres van je werkgever niet opsturen?
     Het lijkt me heerlijk een baan te hebben die je in de gelegenheid stelt om DDS van minuut tot minuut te volgen en er je plasje over te plegen.

     1. Ernst Quispel

      De werkgever van henkC vindt het kennelijk geen probleem.

      🙂

     2. gekkeguus

      Henk ik denk dat dit mensen zijn die van hun hobby bloedzuigen hun beroep gemaakt hebben. Hoe laag het beroep ook is heb wel respect voor elkaar. Al mogen deze twee knuppeltjes met het inzicht van een doperwt best een grote gele vriend van de NS koppen ik denk niet dat de familie ze mist.. mompelt iets met zwart schaap van de familie.

      P.s Henk een van deze knuppeltjes is Gustaaf welke kinderen indoctrineert op Wikikids… heb je direct een beeld wat voor een Hans Brech types het zijn.

     3. henkC

      Kwispel,

      Zoals van je gewent.
      Geen antwoord.. behalve terugleggen van de vraag.

      Maar vooruit zal probreren iets voor je op te helderen.
      Na herhaalde malen uitgezonden te zijn door wereldverbeteraars zoals jij. Naar brandhaarden in de wereld waar wij niet welkom waren.
      Dit terwijl jij thuis achter de gebreide broek zat te klagen over te weinig kunst en cultuur subsidie. Terwijl jij de eeuwig verongelijkte zat te spelen was ik bezig de “vrede” te bewaren. Op plaatsen waarvan ik hoop dat jij daar nooit zult hieven te komen.

      Figuren net zoals jij zouden op dat soorten plaatsen waarschijnlijk een overlevingskans van 0 hebben.
      Ik ben dus gepensioneerd. Maar zelfs dan ben ik nog niet in staat om zo bovenop dit spelletje te zitten.

      Hiermee dan ook de uitdaging aan jou om jou geschiedenis en werkgever te plaatsen.
      Maar ben bang dat er geen antwoord komt of een of andere giechelende bakvissen reactie.

   2. henkC

    Wat is het toch? Die zelfvernietigingsdrang die sommige mensen hebben.

    Waarom terug naar de regeringen die aan de bakermat van de crisis hebben gestaan. Partijen die maar al te graag het geld weggaven waarvoor anderen moesten werken.

    De glorietijd van kunst en cultuur over de rug van de belastingbetaler.

    Het is hoog tijd voor een kentering in de politiek. PVV ? Hoeft voor mij niet maar ik heb nog minder sympathie voor figuren die “democratie” schreeuwen

    1. henkC

     Sorry afgebroken…
     Mensen die “democratie” schreeuwen en en passant zonder enig probleem weigeren om ruim 20% van de bevolking aan de kant te zetten. Maar als er een paar schreeuwers discriminatie roepen, meteen op de barricade staan en ach en wee klagen.

    2. wheelboy

     HenkC
     Waarom geen PVV ? Ik ben een PVV stemmer .En weet niet als de PVV in de regering komt wat ze allemaal aan negatiefs zullen doen . Die wijsheid heb ik niet .Maar ik volg vaak kamer debatten .En daarin zie ik veel meer wat de PVV is als wat de TV en media vaak laten zien . Altijd zie je Wilders als het over moslims gaat .Maar vraag eens aan de gemiddelde NL wat ze verder er van weten . Niets omdat de media zowel de PVV als FvD verketterd . Hier wordt vaak geroepen dat de PVV met de VVD mee stemt . Ik kan je zeggen dat wat ik er van zie ze vaker eens zijn met de SP (behalve asiel beleid) Als bv met de VVD . En dat de PVV ook een paar zeer goede sprekers heeft die niet alleen het over de boeg van moslims gooien . Maar bij allerlei debatten aanwezig zijn en allerlei onderwerpen aansnijden . En wat vaak gedacht wordt dat Wilders en Links totaal niets met elkaar op hebben klopt ook niet . Ik zie vaak zat in debatten dat ze onderling met elkaar eea aan het bekonkelen zijn .Je hoort alleen niet wat ze dan zeggen .Maar als ik iemand niet moet Praat ik er niet mee .

     1. henkC

      Ik ben het eigenlijk best met een hoop zaken van de PVV eens.

      Dus vanuit dat standpunt :” ja”.
      Het enige probleem van de PVV vind ik Dhr Wilders.
      Niet dat hij ongelijk heeft maar zinnen zoals “kopvoddentax” etc daar heb ik problemen mee.

      Had hij kopvoddentax (etc) vervangen door “Verbieden van gezichtsbedekkende kleding in ….”
      Dan was de discussie mogelijk geweest. Helaas zet hij zich mi met dit soort uitspraken buitenspel.

      Als voorbeeld.. Ik kom bij jou en begin te klagen over dat “K@tjong” van je. Dan gooi je de deur dicht. Kom ik met “ Een probleem met zoon” dan ben je waarschijnlijk bereid om te luisteren.

      Dus eigenlijk meer “geen Wilders” dan “geen PVV”.

     2. wheelboy

      Henkc
      Dat zijn woorden van jaren geleden . En kijk eens verder . Die kopvodden tax bv . Hoe denk jij dat de gemiddelde werkgever denkt over een vrouw met een doek of burka aan die komt solliciteren . En idd zijn dingen bij waarvan ik zeg dat gaat wel erg ver .Maar begrijp geen een partij heeft 100% wat jij en ik willen . Toen Wilders gedoogsteun gaf was ook ik tegen dat hij de aow grens opgaf . Maar ben het wel met je eens dat bv die kopvodden tax een ding is wat nergens op sloeg .Maw als een vrouw van de kapper afkomt en een doek over haar haar heeft ook tax? hahah . Dat snap ik ook .Maar denk eens verder hoeveel reclame heeft hij daardoor gekregen!!!

   3. wheelboy

    Kok .
    Ik ben ook een PVV aanhanger .Maar vraag me wel eens af idd hoe dom menig NL is .Zeker als het over Trump gaat .Die man liegt alles bij mekaar . Dan weet de gemiddelde NL niet eens waar de man voor staat .Ze kijken alleen na het asiel beleid dat Trump wil uitvoeren . Dat hij bv geen voorstander is van een collectief ziektekosten verzekering afschaffing sociale uitkeringen .En als je chronisch ziek bent onder de republicans je vette pech hebt omdat je nergens je kan verzekeren dat vergeten ze , Trump is een Rutte op steroïde . Komt bij dat de Democrats vergleken met de Nl politiek nog rechtser zijn als de VVD .

 6. Eugenie de la Fleur

  Prima resultaat. Trump zal het zwaar te verduren krijgen

  1. gekkeguus

   Wie? Trump? dreigt gewoon met een handelsoorlog en de democawatjes draaien wel bij. Iets met echte ondernemer 😉

 7. poldi

  Zeer aandoenlijk al die anti-Trump reacties maar

  de uiteindelijke zetelverdeling is nog niet bekend en voorlopig ziet het ernaar uit dat zelfs in het Huis van Afgevaardigden de ‘overwinning’ kleiner zal zijn dan gedacht/gehoopt.

  De blauwe golf blijkt uiteindelijk een rimpel op het water met een duidelijke Republikeinse overwinning in de Senaat.

  Voor een President die zo controversieel is en zulke slechte approval ratings heeft en zo grof praat en zo “dom” is….is dit geen slecht resultaat.

  Het blijkt verder dat in alle staten waar Obama campagne gevoerd heeft de Democraten hebben verloren en alle afgevaardigden die tegen de Kavenaugh rechter te keer gingen op weg naar huis zijn.

  Het feit dat de staten Florida en Texas de republikeinse gouverneurs zich hebben gehandhaafd, de economische groei, de verlaging van de werkeloosheid en de harde immigratie maatregelen zullen Trump bij de volgende elections in 2020 geen windeieren leggen.

  1. wheelboy

   Poldi
   Als die Amerikanen eens nadachten dan wisten ze dat de fundamenten van hun welvaart nu door Obama zijn gelegd .Die erfde de crisis van 2008 van zijn republikeinse vriend Bush . Dan die rednecks zullen altijd Republican stemmen . Die zijn net zo achterlijk als de bijbelbelt hier . Zwarte kousenbende hiet stemt ook gewoon SGP of Cu

  2. Troelstra

   Hoewel dit slecht nieuws voor de Republikeinen is, is dit relatief gezien niet eens zo slecht. In de eerste “midterm” verkiezingen met Barack Obama als president in 2010 werd het Huis van Afgevaardigden verloren met 242 zetels voor de Republikeinen tegen 193 zetels voor de Democraten.

   In de Senaat vergroten de Republikeinen hun meerderheid en ook dát is beter dan zoals het in de “midterm” verkiezingen in 2010 voor de Democraten verliep.

   Donald Trump doet het nu in 2018 dus veel beter dan Barack Obama het deed in 2010.

   1. gekkeguus

    Daarom tel de stemmen nu maar eens gewoon bij elkaar op dan is het verschil nog kleiner. Ik sla vast popcorn in voor 2020 Trump blijft zitten waar hij zit.

  1. henkC

   Ik wacht nog op je bericht omtrent je werkgever.
   Of blijft het bij je giechelende bakvissen commentaar?

 8. poldi

  Jammer dat de Republikeinen de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden kwijt is, maar daartegenover staat de winst in de Senaat.
  Op zich is het al geweldig dat een zittende president sowieso toch min of meer gewonnen heeft. Als je het vergelijkt met de afgelopen tientallen jaren, dan is het een feit dat er bij de midterms zwaar verloren wordt door de partij die de president heeft geleverd.
  Al met al geen slechte prestatie, zeker gezien het feit dat er al jarenlang door de media wordt afgegeven op Donald Trump.
  En niet alleen de media, ook alle sterren in Hollywood doen hun uiterste best om Trump zwart te maken, op een enkele uitzondering na.
  Gelukkig heeft een groot deel van de Amerikaanse bevolking hun verstand nog niet verloren.

  1. Rosasolis

   @poldi. De grootte winner gisteren waren de Democraten die nu kunnen door gaan met nieuwe wetten en plannen maken. De grote verliezer is Trump die niet meer zomaar zijn eisen doorzetten zonder het goedkeuren van meerderheid van het Huis, die nu grotendeels uit Democraten bestaat. Zonder het goed-keuren van nieuwe wetten door dit nieuwe meerderheidsregering, gaat geen wet verder naar de (aanzienlijk kleiner) Senaat.
   Fijn is het dat gisteren de grote winnaars waren, de vele vrouwen die nu het nieuwe regering zullen vertegenwoordigen.

 9. Ritter

  Trump heeft het goed gedaan. Hij kan tevreden zijn.

  In 2010 verloor Obama het Huis en de Senaat bij de tussentijdse verkiezingen.

  Nu heeft Trump alleen het Huis verloren en met minder dan verwacht. De Senaat blijft behouden voor Trump en word zelfs versterkt met Republikeinen.

  Daarbij zijn belangrijke staten als Florida en Texas in handen van de Republikeinen gebleven.

  En dit alles ondanks massale tegenwerking van de media en Hollywood die de afgelopen twee jaar niets anders hebben gedaan dan Trump demoniseren.

  De winst van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden is zeer bescheiden, zegt buitenlandcommentator Bernard Hammelburg. De ‘Blauwe Golf’, een grote overwinning voor de Democraten waar velen op hoopten, is er niet gekomen. ‘Wel is er sprake van een Rode Golf’, ziet Hammelburg.

  De Democratische Partij kan door de kleine meerderheid in het Huis van Afgevaardigden geen ‘enorme slagen’ maken, zegt Hammelburg.

 10. Rosasolis

  Dit is grotendeels niet juist. De grootste deel van van het parlement in Amerika is het Huis van Afgevaardigden, (te vergelijken met onze 2de kamer), die de meeste zetels hebben. De Senaat heeft aanzienlijk minder. Gisteren was de Democraat Party zonder twijfel de grote winner door heel Amerika. Dit is de partij die nieuwe wetten zullen maken, en kunnen die van Trump afweren. Hij zal nu aan een uitgebreide onderzoek moeten gaan wegens jarenlang weigeren zijn belasting informatie door te geven. De Senate, die aanzienlijk kleiner is, kan van nu af, alleen de wetten en plannen van het Huis, accepteren of weigeren. Maar zij mogen zelf geen wetten maken. Zo gaat het ook in ons land met de eerste kamer. Dus voor de komende 4 jaren, zal het nieuwe beleid van Amerika grotendeels door de Democrate Party uitgevoerd worden, en Trump zal steeds minder te vertellen hebben. Fijn is het dat nu de meeste Senatoren en medewerkers in het Huis vrouwen zijn! Alles wat de kleinere Senaat verder kan doen
  is wetten en plannen goedkeuren en accepteren, maar geen wetten maken. Amerika heeft moeten lijden onder het beleid van Trump: veel trouwe collega’s werden ontslagen, onderen hebben geleiden onder zijn onstabiele karakter. Vele vrouwen werden beledigd en vernederd. Vele zieken missen goede zorg. Dit pres. heeft verzorgd voor grote verdeeldheid in zijn land. Hopelijk komt er gauw verandering.

  1. gister

   Niet leesbaar.

 11. Troelstra

  Mensen filmen hoe Democraten alsnog verkiezingsuitslag Florida proberen te stelen

  Verkiezingsopzichter al eerder veroordeeld wegens heimelijk openen en vernietigen stembiljetten – Democratische advocaten: Stemmen illegalen niet meetellen is ‘racistisch’

  De Democraten kunnen niet verkroppen dat het ze niet gelukt is om een meerderheid in de Senaat te krijgen, en zelfs enkele zetels aan de Republikeinen verloren. In Florida zouden ze nu de verkiezingsuitslag proberen te stelen door deze met stembiljetfraude alsnog in het voordeel van hun kandidaat Bill Nelson te beslechten. Mensen filmden met hun smartphones hoe verkiezingsofficials ruim na het sluiten van de stembussen in Broward en Palm Beach in het geheim dozenvol met stembiljetten in een vrachtwagen laadden. Toen ze een van hen in de gaten kregen werd hij met geweld door een agent verwijderd.

  ‘Plotseling gevonden’ dozen met tienduizenden stemmen
  Een rechter heeft verkiezingsopzichter in Broward County Brenda Snipes bevolen dat de tienduizenden stembiljetten die plotseling zouden zijn gevonden nadat bleek dat de Democratische senator Bill Nelson van de Republikeinse gouverneur Rick Scott had verloren, onmiddellijk moesten worden geïnspecteerd. Daar kreeg ze tot 1900 uur ’s avonds de tijd voor.

  Toen deze deadline werd gemist, filmde de Republikeinse afgevaardigde Matt Gaetz hoe diverse mannen bij Snipes’ kantoor bezig waren om tal van dozen in en uit een vrachtwagen te laden. Hij plaatste de video op zijn Twitter en schreef: ‘Deze heb ik opgenomen toen de politie mij verwijderde van de plek waar in het geheim vrachtwagens in- en uit werden geladen bij het kantoor van de verkiezingsopzichter. Dit alles terwijl ze de grondwettelijke rechten en een gerechtelijk bevel negeren!’

  Op de avond van de verkiezingen op 6 november filmden een ander met zijn smartphones iets vergelijkbaars. Dozen met stembiljetten werden met privé auto’s aangevoerd en in een gehuurde vrachtwagen geladen. ‘Dit schendt alle preventieregels voor papieren stembiljetten. Werden er biljetten vernietigd en vervangen door een serie nep biljetten? Dat moet nu onderzocht worden!’

  Omdat het verschil tussen beide kandidaten maar zo’n 50.000 stemmen is zouden de tienduizenden ‘plotseling gevonden’ nieuwe biljetten in Broward County, en de 15.000 in Palm Beach, voldoende kunnen zijn om de Democratische senator Bill Nelson alsnog te laten ‘winnen’.

  Verkiezingsopzichter eerder veroordeeld wegens stembusfraude
  Verkiezingsopzichter Brenda Snipes is bepaald niet van onbesproken gedrag. In mei 2018 oordeelde een rechter dat ze tijdens de Congresverkiezingen in 2016 de federale en staatswetten had overtreden door verkiezingsbiljetten te vernietigen. In augustus beval de rechter haar nog om te stoppen met het heimelijk openen van per post uitgebrachte stemmen.

  In 2016 publiceerde Snipes’ kantoor ‘per ongeluk’ een half uur vóór het sluiten van de stembussen al de uitslag. De vrouw is fan van de extreemlinkse Democraat Bernie Sanders, die zelf werd berispt omdat hij haar openlijk had gesteund.

  Democraten: Stemmen illegalen niet meetellen is ‘racistisch’
  De Democraten proberen ook via een andere weg om achteraf alsnog de meerderheid in Florida te krijgen. Zo hebben ze een legertje advocaten ingehuurd om ongeldige stemmen van ‘non citizens’ –waaronder illegale migranten- alsnog mee te laten tellen omdat ze anders het slachtoffer zouden zijn van ‘racisme’. (3)

  Eerder deze week publiceerden de onderzoeksjournalisten van ‘Project Veritas’ verborgen camera opnames waaruit bleek hoe officials in stembureaus het illegale stemmen door ‘non citizens’ zelfs aanmoedigden, wetende dat het leeuwendeel van illegale migranten op de Democraten zouden stemmen.

  De door Democraten gecontroleerde media noemen dit alles een ‘complottheorie’. Als de rollen omgekeerd waren dan hadden de nieuwssites, kranten en journaals natuurlijk bol gestaan van zogenaamde ‘Republikeinse verkiezingsfraude’.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.