Trumphatende EU-bobo Frans Timmermans juicht imaginaire blue wave toe: ‘Grofheid en racisme zijn verslagen!’

timmermans
Foto: Frans Timmermans op bezoek in New York. Bron: Timmermans / Twitter.

In de VS zijn ze nog niet eens klaar met het tellen van de stemmen, en in Europa staat men al klaar met volkomen eenzijdige felicitatieverhaaltjes richting de Democraten. Zo ook Frans Timmermans, die bombastisch opmerkt dat “racisme” verslagen is.

In de Verenigde Staten hebben de Republikeinen iets interessants gedaan: alhoewel ze het Huis van Afgevaardigden kwijtraakten aan de Democraten, hebben ze hun meerderheid in de Senaat uitgebreid. Een opmerkelijke prestatie, die de hele verkiezingen een nogal dubbelzinnig resultaat geven. Het was zeker niet de avond waarop de Democraten hoopten, al had het ook voor de Republikeinen beter gekund. Kortom: een mixed bag, maar die genuanceerde boodschap gaat bij Europese linkse leiders totaal verloren.

Eerder al bleek Robot Jetten (D66) voorgeprogrammeerd te zijn om de Democraten de hemel in te prijzen, ook al pasten de resultaten niet helemaal bij zijn grote woorden alsHoop wint van haat, democratie wint van onverschilligheid.” Maar Jetten was niet de enige die moeite had de realiteit in het juiste gecompliceerde plaatje te plaatsen. Ook Frans Timmermans, de kersverse linkse Spitzenkandidaat bij de Europese Parlementsverkiezingen komend voorjaar, ging ook all-in voor de Democraten. Ook al gingen de Amerikanen zeker niet all-in voor hen. In het Engels zei Timmermans:

“Ik ben geïnspireerd door stemmers in de VS die hoop boven angst verkozen, beschaving boven grofheid, inclusiviteit boven racisme en gelijkheid boven discriminatie. Zij stonden op voor hun waarden. Wij zullen dat ook doen.”

Right, Fransepans. Volgens mij heb jij een andere uitslag gezien dan de rest van de wereld…

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

50 reacties

 1.   

  Timmermans heeft gelijk als hij Trump ziet als een trieste manifestatie van leugenachtigheid, grofheid, racisme en incompetentie maar helaas is deze klootzak niet helemaal verslagen. Hij heeft nog teveel Amerikanen kunnen misleiden om op hem te stemmen en hij heeft de Senaat nog in handen.

  1.   

   Goed zo, Quispel geeft toe dat Trump in het geheel niet is verslagen, dat is winst!

  2.   

   Trump heeft gelijk als hij Timmermans ziet als een trieste manifestatie van leugenachtigheid, grofheid, racisme, wegkijkerij en incompetentie maar helaas is deze klootzak er nog steeds. Hij heeft nog teveel oerdomme Europeanen zoals Ernst Quispel die hij kan misleiden om op hem te stemmen en hij heeft natuurlijk heel Limburg om z’n vingers gewikkeld.

  3.   

   En Timmermans liegt niet? Is geen egocentrische farizeeër die ook niet schuwt zijn kinderen er bij te betrekken ( misbruiken dus) Misselijkmakende huichelaar. Die lekker in zijn eigen bubbel onzinnig zit te oreren. “Een grote manifestatie van leugenachtigheid” om uw woorden te gebruiken

   1.   

    Wat liegt hij dan? Dat mis ik

  4.   

   Om precies te zijn @Ernst, de helft van de Amerikanen. En zo gaat het al eeuwen in de geschiedenis. Dan wint de ene partij en na een paar jaar zijn de Amerikanen het zat en kiezen dan weer voor de andere partij. Het is om je nergens druk over te maken. Overigens begin je te vloeken, dat is wel opvallend voor jouw reputatie.

  5.   

   @Ernst. Je moet mer lezen over het verdeling van het Parlement in Amerika. Het Huis van Afgevaardigden is aanzienlijk groter dan die van het Senaat. Het Huis heeft nu een enorme succes gewonnen. Dit grote partij is nu verantwoordelijk voor het maken voor nieuwe wetten en plannen voor de toekomstig. Zij hoeven niet meer alles van Trump te accepteren. Zij kunnen veel van zijn waanzinnig eisen weigeren…Dus eindelijk krijgt dit onstabiele man nooit meer zomaar zijn zin…Die tijdperk is nu afgelopen. Als hij wil proberen een eis door te dwingen, gaat het vanaf nu eerst naar het Huis, en als zij nee stemmen, gaat het niet door…voor de komende 4 jaar! Fijn is het te weten dat de nieuwe Democraat regering door veel vrouwen zal vertegenwoordigd worden.

   1.   

    @ Rosasolis

    Ik zal u uit de droom helpen…het mooie verhaaltje wat u schrijft begrijp ik helemaal hoor….de wens is hiervan de vader van de gedachte, maar zo eenvoudig ligt het niet…..en overigens heeft Trump hele goede plannen, die ze(de zgn democraten) als ze het beste met het land voor hebben, graag zouden omarmen….maar natuurlijk, gaan ze er dwars voorliggen, omdat ze van Trump komen….wat een ‘democraten’
    beetje op z’n D’66 achtig….

    1.   

     @Janna47. Blijkbaar weet u weinig over hoe de verkiezing in Amerika werkt.
     U moet meer hierover gaan lezen. Trump heeft geen goede plannen, en kan met niemand samen werken. Gisteren heeft hij alweer een collega ontslagen:
     minister van Justitie Jeff Sessions. Verder heeft hij gisteren de Democrate Party
     “gewaarschuwd” tijdens een pers conferentie dat: “als zij hun nieuwe veroverde macht in het huis gebruiken voor nadere onderzoeken naar zijn financien en zijn mogelijke samenwerking bij de verkiezingen van 2016, ‘dan is het oorlog’ “.
     Dit corrupte narcist is nu een dictator, die zijn land en vele andere landen verder in de problemen zal drijven.

     1.   

      @rosalis het is tijd voor uw pilletje.
      Jeff sessions mag gewoon ontslagen worden, daar is niks mis mee.
      Hij word vervangen door Matthew Whitaker waarmee hij denkt beter te kunnen samenwerken.
      Onder obama en andere presidenten zijn er ook tijdens midterms ministers ontslagen en weer nieuwe aangenomen.
      Verder heeft trump gezegd als jullie mij gaan onderzoeken doe ik dat bij jullie(de democraten) ook.
      Neem je pilletje in en kalmeer een beetje, het is u die vreemde narcistisch dictoriaal hier probeert uw MENING op te dringen en geen feiten.

     2.   

      De komende 2 jaar zullen het uitwijzen.
      Evenals de verkiezingen die daar op volgen.

      Daar helpt mijn “Pro Trump” en jouw “anti Trump” geen ene zier bij.

      Hoe je het ook bekijkt. Hij is democratisch gekozen.
      Tenzij jij de democratie af wil schaffen denk ik dat er ook in Europa langzaam maar zeker een kentering in de politiek plaats vind. Langzaam maar zeker wordt Europa wat rechtser.

      Voor mij absoluut geen probleem omdat wij langzamerhand zo ver opgeschoven zijn naar links dat we zelfs partijen als een CDA en PvdA als rechts beschouwen.

  6.   

   U komt van Trump zeggen wat u wilt Quisling, hij komt tenminste wel zijn beloftes na. Iets dat we van die luchtfietsers in Den Haag en Brussel niet echt kunnen zeggen, of wel?

   1.   

    Hitler kwam zijn beloftes ook na. Het vervelende was dat hij, net als Trump, de verkeerde dingen beloofde.

    1.   

     Het vervelende is dat men jou vergeten zijn kwippie.

    2.   

     Ach Quisling toch, u diskwalificeert zich maar weer eens door deze geheel misplaatste Godwin met elementen van het hellend vlak en de stropop…

  7.   

   @Ernst onzin..

  8.   

   LEUGENAAR QUTSPEL IN DE BOCHT CHILDLOVER BIJ UITSTEK .

  9.   

   Hahaha, maak je de politiek niet te persoonlijk Ernst?

 2.   

  Jouw bericht is zo voorspelbaar.
  Je had hem niet hoeven posten.

 3.   

  Ieder persoon met verstand juicht dit toe. Trump en de GOP zijn een bedreiging voor de wereldvrede, de economie en het klimaat

  1.   

   Goh dan staat ons nog een hoop te wachten want hij zal alleen maar populairder gaan worden.

  2.   

   U vergeet intussen de grootste bedreiging voor de wereldvrede te noemen /vermelden!

  3.   

   De Amerikaanse economie draait onder Trump als een tierelier en zo,n correctie voel je ook in Europa.

  4.   

   @Eugenie. Dictator Trump was inderdaat een grote bedreiging.
   Maar dit onstabiele “Spoiled Brat” krijgt het nu heel erg moeilijk. Omdat de Democraten heel groot hebben gewonnen. Zij zijn vanaf nu tot voor 4 jaar verantwoordelijk alle wetten en plannen. Zij kunnen Trump in toom houden, niet alles van hem accepteren. En als zij weigeren een plan van Trump te accepteren… dan kan het niet verder gaan naar de Senaat, die aanzienlijk kleiner is, en als taak heeft: een wet vanuit de lager Huis, wel of niet accepteren. Kortom: Trump kan niet langer zijn macht over Amerika houden, omdat zijn Republican Party het niet meer te vertellen heeft als grootste vertegenwoordiger in het enorme Huis van Afgevaardigden.
   Dit pres. heeft gisteren zijn nederlaag gekregen. Hij moet nu met letterlijk alles wat hij van plan is, goed keuring kregen van de Democrate Party die nu de grote meerderheid
   hebben in het Huis, (de grote 2de kamer van Amerika die de meeste zetels hebben).
   Omdat de Republicans hebben grotendeels nu het Huis verloren, kan pres. Trump niets meer van zijn eisen opdringen. Die tijd is nu afgelopen. Want eerst is het nu aan het goedkeuren van het Huis…anders kan niets van Trump naar de Senaat doorgaan…
   Fijn is het dat de nieuwe Democratisch Party wordt nu vertegenwoordigd door veel vrouwen in de hoogste posities! Vrouwen, die net als ik geloven in onze moderne maatschappij met het zelfde rechten, plichten en kansen voor mannen en vrouwen.
   De enige weg naar te toekomst van onze westerse wereld.

   1.   

    Lieverd, droom maar rustig verder…………

  5.   

   Weet niet hoor maar volgens mij is Trump de eerste president die noord Korea de hand schud.en de economie stukken beter gaan dan voorheen meer banen dus minder werklozen.en wat betreft klimaat slaan ze hier in Europa wel een beetje door.

 4.   

  Ga zo door Frans, dan hoef op de Amerikanen niet meer te rekenen als in Europa de onvermijdelijke oorlog met de islam begint.

 5.   

  Hoe bestaat het dat deze vieze, volgevreten boskabouter de woorden “beschaafdheid en onfatsoenlijkheid” in z’n linkse muil durft te nemen, met alles wat die volgepropte juncker-holmaat roeptoeterd. Vuile, hypocriete mafkikker. Lijkt wel de wandelende rioolkrant NRC.

  1.   

   Grofheid is in ieder geval niet verslagen en domheid duidelijk ook niet. Slachtoffer gedrag spat ervan af. Sneu persoontje.

   1.   

    Slachtoffergedrag

  2.   

   Yeah!!!

 6.   

  Waarom lopen een heleboel mensen weg met Trump, zouden onze politici zich af moeten/kunnen vragen.
  De man belooft wat en probeert het ook waar te maken. Onze politici beloven ook van alles tot aan de verkiezingen en daarna gaat ze over tot de orde van de dag.

  Dat kiezers zulke klaplopers een keer zat zijn, wil er maar niet in.
  Niet voor niets zijn partijen als PvdA en CDA geminimaliseerd. Ze beloofden van alles en kwamen niets na en nu ziet de kiezer hen niet meer staan. Het wachten is op de VVD, die met pineukio Rutte de grootste leugenaar van het laatste decennia heeft binnengehaald. De dag dat dit afgestraft gaat worden komt steeds dichterbij.

 7.   

  Als je kijkt naar naar het verschil in de hoeveel vertegenwoordigers van het Huis van Afgevaardigden en het Senaat is er in Amerika een enorme verschil. De grootste groep wordt vertegenwoordigt in het Huis, en aanzienlijk minder in het Senaat. Het was een enorme winst voor de Democraten gisteren, die nu het heeft te zeggen over nieuwe wetten en plannen, en niet meer alles van Trump hoeven te accepteren. Er zal binnenkort heel veel gaan veranderen dit dit zeer verdeelde land. Fijn is het dat de Democraat kiezers gekozen hebben voor vele vrouwen in hun nieuwe regering. Het moet nu eindelijk afgelopen zijn met discriminatie en vernedering tegen vrouwen.

  1.   

   Ja dat moet idd maar eens afgelopen zijn dat vernederen en discrimeneren van vrouwen. Waar gebeurd dat eigenlijk nog altijd?

   1.   

    In de islamitische wereld.
    Daar hebben die vrouwen voor gekozen.
    Dat zeggen ze ja….
    Kan je nagaan wat voor straf ze anders
    krijgen…
    Denk de doodstraf.

 8.   

  Obama raakte in 2010 zowel het Huis kwijt als de Senaat.

  Alhoewel Trump het Huis kwijt is ( door een magere winst van de Democraten) heeft hij zijn invloed in de Senaat weten te vergroten.

  Een knappe prestatie van Trump.

  Ook hebben de Republikeinen de meeste Gouverneursposten behaalt; o.a. Florida.

  En dit ondanks twee jaar lang demoniseren door de media en Hollywood.

  BNR, waar veel Trump haters zitten, moesten het dan ook knarsetandend toegeven:

  “Geen ‘Blauwe Golf’, maar juist een ‘Rode Golf’ in de VS

  De winst van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden is zeer bescheiden, zegt buitenlandcommentator Bernard Hammelburg. De ‘Blauwe Golf’, een grote overwinning voor de Democraten waar velen op hoopten, is er niet gekomen. ‘Wel is er sprake van een Rode Golf’, ziet Hammelburg.”

  1.   

   @ Ritter

   Meneer Hammelburg ziet het helemaal goed naar mijn bescheiden mening.
   Als de huidige regeringen die zo afgeven op Trump, Orban, Kurz etc. zich eens zouden afvragen hoe dit nu allemaal komt, dan zouden ze goed bezig zijn….maar het komt niet in ze op….ze doen het zelf zo goed denken ze en de bovengenoemden zijn in hun ogen populisten…..wat een leeghoofdig gedoe…en lekker makkelijk….

 9.   

  Trump doet W E L wat hij beloofd heeft. Dat is beschaafd, democratisch en betrouwbaar.
  Nou Frans Timmermans nog……

 10.   

  In het Huis van Afgevaardigden in de eerste termijn van
  Clinton (1994) +54 zetels voor de republikeinen,
  Bush (2002) +8 zetels voor de republikeinen (was na 9/11),
  Obama (2010) +64 zetels voor de republikeinen,
  Trump (2018) tussenstand: +28 zetels democraten, met nog 14 zetels onbekend.
  Als je deze cijfers ziet, hebben de republikeinen minder zetels verloren onder Trump, dan de democraten onder Clinton en Obama. En de republikeinen winnen zetels in de Senaat.

  1.   

   Dit gaat alleen maar goed van pas komen voor The Donald in de presidential elections 2020. De DemocRATS gaan de komende 2 jaar alleen maar dwars liggen met flut onderzoeken en obstruction tegen Trump.

   The Donald maakt ondertussen mooi en dankbaar gebruik van de executive orders om de echte problemen aan te pakken en dingen voor elkaar te krijgen. Door de tegenwerking van de democRATS in de komende twee jaar, wint ie het House en de Senaat dik terug. Wacht maar af. Komt helemaal goed. #another4years. De tranen van de deugertjes zijn nog niet goed en wel opgedroogd, krijgen ze de volgende Replublic klap voor hun linkse harses. #KAG.

   1.   

    Obama kreeg niks voor elkaar omdat de republicans 8 jaar lang dwars hebben gelegen. Beetje raar om te zeggen Trump doet wat hij beloofd. Obama deed dat ook maar werd voortdurend dwars gezeten door het congres. Feiten weergeven is leuk maar houd wel rekening met het politieke klimaat

  2.   

   Duke; je bent de enige die met de cijfers “komt”. De rest opereert vanuit de Angstreflectie. En angst veroorzaakt weer haat/agressie. Zo werkt dat “bovenin”. Je altijd aan de cijfers houden. Plato zei het al: ” De meest gehate man is Hij die de Waarheid spreekt. Obama: erg leuk om een zwarte man in de etalage te hebben. Mag hij na afloop zijn zakken vullen……….De eerlijke Clintons hebben inmiddels meer dan 250.000.000 dollars “bijgeschreven”. Wat een walgelijke vertoning. Hoe kan iemand nog op de Demo’s stemmen. Snap er niets van. Maar mannetje met klein snorretje beschreef het al in zijn boek – meer dan 80 jaar geleden- Politici zijn vlinderpoppen; na vier jaar poppen, vliegen zij uit naar een goed betaald baantje. Of sprak de DE meest gehate man van de 20e eeuw dan toch de Waarheid?

 11.   

  Je land en volk aan Brussel verkwanselen, dan ben je lekker bezig hé Timmermans?

 12.   

  Feit is dat de democraten wederom veel meer stemmen hebben gekregen dan de republikeinen.

 13.   

  Dat zou mooi zijn als die landverrader voor onze waarden ging staan, hij kan nu alleen nog maar de kont van dronkendropje likken en hopen dat er geen strond aan zijn baard blijft hangen

 14.   

  Ik ben de leugens van Timmerdoos nog niet vergeten inzake de MH 17 toen hij stond janken wat een voor opgezet spel is geweest.Dit figuur behoort achter tralies de psychisch gestoorde.

  1.   

   @Sonar

   Helemaal eens….en behoorlijk psychisch gestoord, zoals ook die Juncker met zijn rugklachten…..wat een volk wat aan het roer zit….en daar zou je ook nog respect voor moeten hebben….naar een inrichting er mee…

 15.   

  Fransje de Timmerman moet maar afwachten wat Trump nog uit zijn hoge hoed tovert.

 16.   

  Helaas voor Frans blijken vooral zelfingenomenheid, narcisme en bevoogding bij de Midterms verslagen. Dat zou ook hem toch te denken moeten geven.

 17.   

  dat zo´n landverrader nog wat durft te zeggen, wat een ei

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!