Video! DENK-fakir Farid Azarkan schuift Geert Wilders massamoord van Breivik in schoenen: “Komt prominent voor!”

vlcsnap-2018-11-08-15h15m28s722
Foto: Farid Azarkan in een commissievergadering van de Tweede Kamer. Bron: Screenshot DENK / Tweede Kamer.

In een commissievergadering van de Tweede Kamer heeft DENK-fractielid Farid Azarkan vanochtend Geert Wilders in verband gebracht met de moordpartij van de Noorse rechts-extremist Anders Breivik, die op het eilandje Utoya tientallen kinderen en jongvolwassenen doodschoot. Volgens Azarkan was Wilders de inspiratiebron van die brute moordpartij.

De aanvallen van DENK op de PVV, die stug wordt weggezet als een soort Nederlandstalige NSDAP, zijn vanochtend verdergegaan. In een debat over de terrorismedreiging vertelde DENK-parlementariër Farid Azarkan dat hij z’n complimenten geeft aan de AIVD en NCTV voor de bestrijding van islamitisch extremisme. Maar kritischer was hij op het feit dat de inlichtingendiensten niets lijken te doen met wat hij ziet als een grote rechts-extremistische dreiging.

In dat kader noemde Azarkan ook Geert Wilders die “maar liefst 33 wordt genoemd in het manifest van Anders Breivik,” de moordenaar die tientallen jeugdleden van de Noorse sociaal-democratische partij doodschoot. Daar liet Azarkan het verder bij, maar de suggestie was gewekt: Geert Wilders was verantwoordelijk voor terrorisme en er zelfs een belangrijke inspiratiebron van. Het echte gevaar zijn dus niet de Ali’s en Mohammeds uit de Schilderwijk, maar Geert uit Venlo! Snel, grijp in!

Een slip of the tongue? Uit winstbejag een beetje uit de bocht gevlogen bij de aanval op een collega-Kamerlid? Nee hoor. Azarkan lijkt er juist trots op te zijn en deelde vanmiddag het filmpje van de spreekbeurt triomfantelijk op zijn Facebook-pagina. Het zal weer eens niet zo zijn met die gasten, hè?

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

77 reacties

 1.   

  Typische actie van die Denk-engerd.

 2.   

  Het is feitelijk wel juist. Wilders wordt door Breivik in zijn manifest vaak heoemd als gewaardeerde medestander in zijn racistische strijd.
  De kop boven het artikel klopt overigens niet: de moordpartij wordt Wilders niet in de schoenen geschoven, er wordt slechts gewezen op de ideologische verwantschap.

  1.   

   Inderdaad, de Orde der Tempeliers!
   De Paus & Wilders in één hand!

   Daar gaan ze! Zoveel schoonheid heb ik nog nooit gezien!

   1.   

    B. Pascal schreef:

    “…Inderdaad, de Orde der Tempeliers!
    De Paus & Wilders in één hand!

    Daar gaan ze! Zoveel schoonheid heb ik nog nooit gezien!…”

    Je maakt een sarcastisch grapje neem ik aan?
    Dat hoop ik tenminste, al heb ik mn twijfels.
    Jij hebt het vaak over goD en Satan.. dus je geloofwaardigheid is wat ver te zoeken…

    1.   

     ‘mijn twijfels’

   2.   

    Ik wilde even als Ernst Quispel zijn!

  2.   

   Hoe zit het eigenlijk met de ideologische verwantschap van Denk, met die Pakistanen die de boel kort en klein slaan omdat hun Pakistaanse rechtbank tot de conclusie is gekomen, dat die Christelijke vrouw de islam niet heeft beledigd? Zij…. en haar advocaat moeten het land uitvluchten voor lijfsbehoud.

   Pakken we de rest van de islamitisch geïnspireerde moordpartijen van de afgelopen 2 jaar erbij, dan is die Breivik een kruimeldiefje

  3.   

   Leugenaar qutspel vindt het ook weer nodig om een duit in het zakje te doen mini lovertje

   1.   

    @Robroy,

    Ernst verteld toch echt de waarheid hier!
    Natuurlijk niet leuk om te lezen natuurlijk…

    1.   

     ‘vertelt’

    2.   

     @Ijskrant stoutho*r iemand die 77 mensen heeft gedood en zich uitspreekt dat Wilders zijn voorbeeld is, is feitelijk niet juist en tevens een leugen want Wilders is voor vreedzaam protest, Wilders wijst agressie ten zeerste af, het ergste aan deze discussie is dat JULLIE Wilders vergelijken met brievik, het zegt enorm veel over JULLIE zieke gedachtegangen..

  4.   

   En vallen over die slordigheid van ‘heoemd’ is wel erg kinderachtig, dat zou EQ zelf ook nooit doen.

   Ik dus ook niet.

  5.   

   Papagaai

  6.   

   @Ernst je bent natuurlijk een misbaksel, omdat iemand anders Wilder’s naam misbruikt gaat Denk en jij dit associëren met moord.
   Niet alleen jij bent een galbak maar Denk natuurlijk ook.
   De islam die jij zo’n ontzettend warm hart toedraagt is pas een ideologie die satanische vormen aanneemt.

  7.   

   @trolletje eq – je weet nog steeds niet wat racisme is, knulletje? Moslims zijn aanhangers van een bepaalde bij-elkaar-verzonnen hoop onzin en putten daar inspiratie uit, dat heeft niks met ras te maken, Sylvana Simons; da’s een racist, die heeft een hekel aan blanken.

   1.   

    Wat doet die Silvana Simons hier als ze een hekel heeft aan blanken?
    Dat ze oprot naar waar ze vandaan komt.

 3.   

  “Maar kritischer was hij op het feit dat de inlichtingendiensten niets lijken te doen met wat hij ziet als een grote rechts-extremistische dreiging.”

  Ik denk niet dat de inlichtingendiensten bij rechtse*tremisme achteroverleunen. Zij zullen ongetwijfeld de nodige informatie vergaren en doorspelen als zij daar aanleiding toe zien.

  1.   

   De constante problematiek komt ook altijd uit de rechts-extremistische hoek. Wijken verloederen, zwembaden ontoegankelijk, handgranaten vliegen je om de oren, hulpverleners met vesten, beveiliging bij Sinterklaas intochten (dit is maar van de laatste week). Dus hup, oogklepjes weer op.

   1.   

    Als de inlichtingendiensten een opleving van e*treemrechts constateren doe ik geen oogkleppen op. Laatst zijn er nog enkele e*treemrechtse lieden opgepakt die een aanslag beraamden op de linkse president van Frankrijk.

    1.   

     Noorwegen, Frankrijk. Ten eerste niet in Nederland, en ten tweede een gevolg van decennia lang wegkijken. Geval van oorzaak en gevolg. De bron ligt bij de Islam.

     1.   

      De inlichtingendiensten constateerden toch een lichte opleving van e*treemrechts in Nederland? Welnu, de focus heeft zich weliswaar van de Joden naar de moslims verplaatst, maar het antisemitisch-moslimhatend e*treemrechts is alive and kicking.

      Daarvoor moeten we niet wegkijken.

      Overigens ontken ik het moslime*tremisme niet en de dreiging die daarvan uit gaat, laat dat duidelijk zijn.

     2.   

      Klopt, maar niet alle extreem rechts is Per definitie antisemitisch. En extreem rechts is pas weer in opkomst door de massale (moslim)immigratie. Hiervoor was het marginaal.

     3.   

      Dat e*treemrechts vreemdelingen ging haten lag in de lijn der verwachtingen, Job. Eerst waren het de Joden en vervolgens de migranten. Moslimhaat onder e*treemrechts is niet de schuld van de moslims, niet die van de overheid en niet die van de islam. Het probleem ligt bij e*treemrechts zélf. Net als antisemitisme onder e*treemrechts ook niet de schuld van de Joden is.

      Laat ik hier nadrukkelijk ook stellen dat e*treemrechts niet hetzelfde is als populistisch of islamkritisch rechts.

     4.   

      “een LICHTE opleving”
      ————————-
      Verder is de term extreemrechts verwarrend. Wat extreemrechts genoemd wordt, nazisme en neo-nazisme, heeft meer raakvlakken met links dan met rechts.

      De hele discussie hierover wordt al decennia vervuild door linkse activisten met een diploma in een pretvak.

      Van Breivik kan je zeggen dat hij rechts was. Hij stemde in met de denkbeelden van islamcritici zoals Wilders en zag helder in dat de linksen in het volledig van het padje geraakte Scandinavië aan de oorsprong staan van de teloorgang van hun landen (met name Zweden) en de onvoorstelbaar grote problematiek waar we nu in heel West-Europa mee geconfronteerd worden.

      Dat is niet extreemrechts, dat is realisme en patriottisme. Hij maakte zich (terecht) zorgen over de toekomst van de Europese cultuur.

      Pas nadat hij z’n toevlucht nam tot geweld werd hij een extremist. Dat is een grens waar je nooit overheen mag gaan.

      Mohammed B en Volkert deden dat ook en kunnen eveneens worden aangemerkt als extremist, evenals de vele moslims die uit naam van de islam hun aanslagen plegen.

     5.   

      Anders Breivik bracht de Hitlergroet in de rechtzaal, hetgeen erop duidt dat hij tenminste op een later moment is geradicaliseerd naar e*treemrechts. (Neonazistische bewegingen worden door de AIVD gezien als e*treemrechts). Mohammed B. werd al voor zijn daad in verband gebracht met de radicale terroristen van de Hofstadgroep.

      Dat het hier een lichte opleving betreft betekent niet dat we er onze ogen voor moeten sluiten. De ogen sluiten voor e*treemrechts is net zo levensgevaarlijk als die sluiten voor moslime*tremisme.

     6.   

      “Neonazistische bewegingen worden door de AIVD gezien als e*treemrechts”
      ———————————————————————
      Ook de AIVD staat onder invloed van de orwelliaanse begripsverwarring die bewust door de linkse activisten met hun pretvak-diploma’s is gezaaid.

      Zoals ALLE staatsorganen. Dat kan ook moeilijk anders na 50 jaar activisme, de lange mars door de instituties en links ideologisch eenrichtingsverkeer in onderwijs en media.

      De scheefgroei is zo groot dat velen het niet meer zien.

      Ook jij behoort tot hen.

      Dat is op zich geen schande. Mensen zijn nu eenmaal kuddedieren (en apen).

     7.   

      @Meriadoc,

      De mensen die indertijd Joden wilden vervolgen zijn dezelfde mensen die nu moslims willen vervolgen. Jodenhaat en moslimhaat komt uit precies dezelfde troebele bron.
      De haat en de mensen met dit soort woede en rancune zijn dezelfde, alleen de doelgroep verschilt.

     8.   

      @ Ernst

      Joden met moslims vergelijken is geen humor. Aangezien jij humor heel hard nodig hebt om te kunnen lachen, zal je niet beter worden (genezen). Niet verstandig dus.

     9.   

      Ernst heeft het nog steeds niet begrepen, al denkt Ernst natuurlijk van wel, Ernst is natuurlijk blind en vooral doof.
      Ik zal het even simpel uitleggen ook omdat Ernst het maar niet kan of wil begrijpen.
      Niemand wil moslims vervolgen, wat wel uit ons land moet is de islam, de islam is namelijk absoluut geen verrijking voor of in ons land.
      Nou begrijp ik natuurlijk dat Ernst als zéér warme pleitbezorger van islam hier ernstig veel moeite mee heeft.
      Ook omdat het samen gaat met antisemitisme en dat is voor Ernst zéér heilig..

     10.   

      @ Siemien

      Politiek correct hoor. 2 vliegen in een klap. Sluit ik mij volledig bij aan. Geen Islam, geen moslim.

     11.   

      Voorlopig geloof ik l£ever de AIVD dan de theorie over die lange mars door de instituties, Floris. Deze is glashelder over e*treemrechtse neonazistische organisaties met een “xenofoob en nationalistisch gedachtengoed”.

      Of Breivik voor zijn daad overigens al was geradicaliseerd weet ik niet. In elk geval wel erna.

     12.   

      Ja, Ernst, in de achtertuin van het kwaad staat een donkere boom met bittere “vruchten” als jodenhaat, moslimhaat, christenhaat, homohaat, en ga zo maar door. Moslimhaat en Jodenhaat komen van één en dezelfde boom, waarvan e*treemrechts gretig oogst. Uiteindelijk gaat e*treemrechts met een mandvol van die vruchten naar huis.

     13.   

      @Meinoud Fantasietje jij eet van de boom van goed en kwaad, men dient rekening te houden dat waar licht is geen duisternis kan zijn..
      De islam is (pleonasme) satanisch = demonisch = duisternis en zal moeten wijken in Jezus’ naam

     14.   

      Jezus vraagt ons ook de ander lief te hebben, zoals Hij ons heeft liefgehad, Siemien. Moslimhaat – waar ik over sprak – is dientengevolge niet christelijk.

     15.   

      @Siemien: Koddig en grappig, doorzichtig en gezellig… Het opzettelijke wegkijken en maar niet door schijnen te hebben dat er onderscheid bestaat tussen islam en moslim. Lastig als je opzettelijk scheel en blind bent… Jezus sprak Zijn afschuw uit over de leer maar had de leerling lief. Vraag dat maar aan de Farizeeën.

      Haat de islam en heb de moslim lief, sprak Jezus.

     16.   

      @Meinoud fantasietje de islam is hét gevaar, het is satanisch= demonisch = duisternis, er geen haat tegen moslims, hoe komen jullie daar toch steeds bij, God zegt; Gij zult geen andere afgod(en) aanbidden.

     17.   

      Welkom “terug”, Baaz.

      Wie geen onderscheid tussen moslims, islam en migranten kan maken is e*treemrechts. Ze haten alle moslims: gewoon, omdat ze er anders uitzien, net als zij de Joden haten. Zoals Ernst al aanstipte: het komt uit één en dezelfde bron.

      Een fatsoenlijk menshoudt zich verre van dat tuig. Een christelijk mens trouwens nog meer.

     18.   

      @Meinoud Fantasietje JULLIE gooien alles op 1 hoop, kijken bewust weg, zijn bewust onwetend.
      Jullie betichten iedereen die islam kritisch is van haat tegen moslims, Jullie zijn hier de zieke duistere geesten.

     19.   

      ‘liever’
      ‘mens houdt’

     20.   

      Je kletst maar weer een eind weg, Siemien. Niemand op dit blog doet islamkritiek af als moslimhaat, maar moslimhaat onder e*treemrechts is iets anders dsn islamkritiek.

      Ik begrijp niet waarom je anderen woorden in de mond legt.

    2.   

     GUUS GOA NOAR HUUS jou tijd is voorbij hier .

    3.   

     Job

     Dus het komt door vreemdelingen dat extreem rechts in opkomst is?lijkt mij niets meer als een excuus. Ze zien gewoon kans om onder hun steen vandaan te kruipen.

     1.   

      @ Aytas

      Ja en nee, ook de normale man/vrouw krijgt affiniteit met extreem rechts. Helaas doordat ze niet gehoord worden, of voor rascist (wat eigenlijk niet kan) worden weggezet. Elke vorm van kritiek op de Islam wordt als discriminerend beschouwd. Dit is hetgeen wat Brandebok niet begrijpt, of wil begrijpen aan mijn verhaal.

     2.   

      ‘niets meer dan een excuus’

 4.   

  Denk, bedenk dat, Denk het einde is van alle gedachte!
  Denk bedenkt het einde van de democratie.

  Wat een uitgehold zooitje!

 5.   

  Salafisten horen gewoonweg niet thuis in Nederland.

 6.   

  Spreekbeurten zijn populair, dat blijkt. Baudet over defensie tegen de staatssecretaris, en nu Denk met Farid over Geert Wilders. Farid is wel een redenaar, dat moet je hem nageven.

 7.   

  Klinkklare onzin van azarkan turk, iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen daden. Wilders hoeft toch geen rekenschap af te leggen, voor de daden van zon gestoorde imbeciel breivek.

  1.   

   Churchill is in het pamflet van 1500 pagina’s dik vele malen meer geciteerd dan die schamele 3 keer van Wilders. Is het nu de schuld van mensen die ook wel eens sigaren roken omdat Churchill ook wel eens sigaren rookte?

 8.   

  Als je niets bijzonders te zeggen hebt dan kom je toch met dit soort onzin.
  Laat deze man in de woestijn gaan wonen daar waar zijn voorouders ook vandaan komen.

 9.   

  De groot moefti van Jeruzalem, die de adviseur was van Adolf Hitler was hij extreem rechts of extreem links?

 10.   

  Weer een van de Marokkanen die statistisch tot de 35 % criminele personen kan horen.
  En dan een ander beschuldigen.
  Ruim eerst je eigen rotzooi op.

 11.   

  Waar haalt deze kut Marokkaan het lef vandaan om met deze uitspraak iemand zo te beledigen en wel een collega in de kamer.
  Geert dit wordt waarschijnlijk een kort geding vanwege laster en/of smaad.

 12.   

  Typisch weer Denk: altijd maar verdeeldheid zaaien. Ingrediënten van de partij: leugens, bedrog, en naar Wilders wijzen. Vaak herhalen, gevolg, mensen op het verkeerde been zetten. Deze partij heeft zelfs niets voor de moslims gedaan.

 13.   

  Deze partij heeft echt 0,00 procent toegevoegde waarde voor Nederland.

  1.   

   Nou Ernst en co vinden dit soort partijtjes wel van toegevoegde waarde hoor, als islamimbecielen willen zij niets liever dan nog meer van dot soort partijtjes in Nederland

 14.   

  Degene die opruier Farik Azarkan nog serieus neemt, moet maar heel gauw een bezoekje aan de psychiater brengen.

  1.   

   @Ruth Ernst, Kong, Maranus fatasietje, Aytas noem ze maar op..

   1.   

    Idd Siemien.

 15.   

  God god wat is deze man toch ziek, de agressie straalt van z’n gezicht af.
  Echt 1 bonk haat en agressie zit in dit naargeestig mannetje.
  Waarom Wilders benoemen en niet die shit terroristen die honderden onschuldige mensen hebben vermoord?
  Wilders heeft nog nooit iemand vermoord.
  Dat de kamer voorzitter deze ellendeling geen halt toe roept als hij deze totale onzin zit te verkondigen dat begrijp ik niet.

  1.   

   Helemaal met je eens Nienke. Xxx

 16.   

  Wat is Azarkan blij dat 1 idioot genaamd Breivik de naam Wilders ooit eens genoemd heeft. Diezelfde Idioot moorde gewoon Noorse kinderen uit en niet specifiek moslims. De logica, het causale verband, ontbreekt mij volledig. Maar Azarkan benoemt dit als een groot rechts gevaar. Wat een enorme zak. De man is niet dom maar, misschien wel door zijn jarenlange werk voor zijn antidiscriminatiebureau, de weg volledig kwijt. De moslims die naar Nederland zijn gekomen zijn hier niet gekomen omdat ze onze molens en tulpen zo mooi vonden. Het was puur uit financiële redenen. Dat kun je ze niet kwalijk nemen maar dankzij de nachtsdrang van de Pcda zitten we nu wel opgescheept met die DENK moslimfacisten. Generaliseren doe ik zeker niet want dan zou ik de vele goede moslims die ik ken tekort doen. Feit blijft wel dat elke generatie leidt tot meer problemen en nog meer procentuele overbezetting in de gevangenissen, een nog grotere druk op onze uitkeringen en zorg. Dat maakt het onbetaalbaar op Den duur. Maar misschien is dat wel wat de VVD wil zodat ze straks een reden hebben om de boel nog meer uit te kleden. Wij zijn allang niet meer zo rijk als in de jaren 50 toen er het aardgas in Slochteren ontdekten. En nu niet aankomen met lijstjes waarin we zo hoog staan, de situatie in het gulden tijdperk was vele malen beter voor de gemiddelde Nederlander.

  1.   

   Je bent natuurlijk volkomen idioot, verlinkst, bezopen, achterlijk en van de pleurispot gerukt als je het in je hersens haalt om Wilders te vergelijken of te linken aan Breivik.

   Het is natuurlijk wel te verklaren, ultralinks zoekt constant naar doodzieke manieren om Wilders verder te demoniseren, hij wordt niet voor niets 24/7 beveiligd door minimaal 4 bewapende DDB’rs.

   Filmtip: 22 july

 17.   

  Ik kom nog uit het NL waar als er een moord gebeurde het het verhaal van de dag was . waar een overval iets was wat af en toe keer gebeurde .Waar oom agent je vermanend aansprak als je paar km te hard reed .Waar je nooit iets hoorde over moslim extremisme .waar geen voedselbanken waren en waar iedereen naar de tandarts kon gratis .Waar iedereen de keuze had of te huren of te kopen . Waar als je geen werk had of te ziek was om te werken je gewaarborgd was van een goed vangnet . We waren met 14 miljoen NL er waren weinig of geen files .En we hadden ong honderdduizend allochtonen in Nl wonen .

  Nu hebben we 3,8 miljoen Allochtonen waarvan niet westers(bron wikipedia) . En zie wat er van terecht gekomen is hier .We kijken niet op van overvallen moorden verkrachtingen . De overheid moet iedereen over een kam scheren dus het vermanende is er bij oom agent niet meer bij .Een huis huren is voor de meeste jaren wachten of worden er door de overheid uit gepest door huurverhogingen . De sociale welvaartsstaat wordt afgebroken . En nog steeds zijn er bergen Nl en politici bij die net als de Iraakse minister Mohammed Said al Sahaf roepen er is niets aan de hand .Terwijl de tanks op de achtergrond binnen rollen .

  1.   

   Stukkie is weggevallen niet westers enz
   Allochtoon 3.971.859
   Waarvan niet westers 2.242.843
   dit is 2018
   1980
   allochtonen geheel .
   601502
   Getal werd niet opgesplitst niet westerse allochtonen en westerse werden op een hoop gegooid schijnbaar .

   1.   

    In 1980 waren er ook minder wereldbewoners, @wheelboy. 3 generaties verder en driekwart Nederland loopt er met een gezond kleurtje rond. Het blanke ras heeft haar tijd gehad. Je ziet dan geen verschil meer. Misschien dat enkele gemeenschappen op de Veluwe zich nog kunnen handhaven, maar dat heeft dan ook weer consequenties.

    1.   

     @Heinz en hoeveel heb jij er in huis met een “gezond” kleurtje?

    2.   

     ‘Het blanke ras heeft haar tijd gehad.’

    3.   

     Heel gezond Heinz. Al bij de psychiater geweest? Lijkt me voor jou ook gezond.

  2.   

   U heeft voor de volle 100% het gelijk aan Uw zijde !!

 18.   

  Schop die Graaf Dracula het land uit, A.U.B…

 19.   

  Moslims,steek Uw hand in Uw eigen boezem !!
  Door jullie ideologie de Islam worden jullie gemaakt tot soldaten van Erdogan.
  Islam is geen geloof,het is een ideologie !!

 20.   

  DENK .
  Is stront en verderf bedorven en verrot

 21.   

  Veel nsbers hier.

 22.   

  Geef zo’n spraakwaterval uitgebreid podia opdat er steeds meer mensen wakker worden met betrekking tot ingesleten omkering, beroepsallochtoon jargon, (zelf)islamisering en beperking van de vrijheid van meningsuiting voor wie zèlf nadenkt.

 23.   

  Die denk partij moet zo snel mogelijk de kop ingedrukt worden. Ze zijn levens gevaarlijk.
  Die gaan echt over lijken. Dit willen we niet in Nederland.

 24.   

  De stinkende turk
  Ze zijn zo dom als ze er uit zien de varken heeft nog meer waarden dan turken

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!