Video: Flets! Walgelijke antisemiet bespuugt pro-Israëldemonstrant op De Dam

Je kan in Amsterdam maar beter niet de Israëlische vlag tonen als je bang bent voor het speeksel van voorbijgangers. Alleen de aanblik van de vlag van de Joodse staat alleen al is genoeg om eens verenderend ondergespuugd te worden door wat tuigheerschap.

Vaste bezoekers van de Dam in Amsterdam herkennen hem waarschijnlijk wel: Michael Jacobs, die met een Israëlische vlag om z’n schouders weerwoord tracht te bieden aan al het antisemitische Jodenhatende gespuis dat onder het mom van ‘vrij Palestina’ het eigen antisemitisme van een aardige uitlaatklep heeft voorzien. Dat levert Jacobs dikwijls problemen op, maar aan stoppen met z’n acties denkt hij niet.

Afgelopen zondag was het opnieuw raak. Jacobs schrijft ons in een e-mail wat er gebeurde:

“Zondagmiddag op de Dam. De Israël-hater Van Norren in zijn scootmobiel houdt met eerst twee en later drie andere personen zijn gebruikelijke ‘eenmans-demonstratie’ bij het Nationaal Monument op de Dam.

Tegenover hem, aan de overkant van de straat, sta ik met een Israëlische vlag om de schouders en een spandoek. Dan gebeurt dit”

Et voila! Een dikke, vieze, fluim komt de kant van Jacobs opgeslingerd. De beelden spreken verder voor zichzelf, neem ik aan. Het ergste is vermoedelijk nog wel dat dit figuur dit respectloze gedrag gewoon zonder blikken of blozen in het bijzijn van z’n eigen familie en kind durft te vertonen. Zijn er dan werkelijk waar helemaal geen beschavingsnormen meer in Amsterdam?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Ernst Quispel

  Iemand die voorstander is van een vrij Palestina hoeft geen antisemiet te zijn. Kritiek op de politiek van de staat Israel impliceert in geen enkel opzicht antisemitisme.

  1. Onzin456

   Is iemand bespugen kritiek?

  2. Top

   Bespuw mij eens kwispel en ik roei je hele familie uit. Oh wacht even, je hebt geen familie! Ik kan helaas alleen jouw maar aborteren. Jammer.

   1. Top

    Grappig, nu lees je hier niks meer van die klootzak. Wat en verschrikkelijk stuk nageboorte is dat zeg.

  3. lIN-T

   Je spoort niet, was gewoon een primitieve jodenhater.
   Met je free palestina, flikker toch een eind op man.

  4. worstcase

   Dat is de grootste ingeprente leugen. Een vrij Palestina betekent niks anders dan het vernietigen van de joodse entiteit. Iran, Hamas, PA, Hezbollah willen geen vrede. Ze willen niks anders dan Israël kapot maken. De talrijke anti zionisten zijn gewoon niks anders dan antisemieten van de ergste soort. Een diepe, agressieve haat tegen alles wat Israël en joods is. We zien dat bij het grootste deel van de moslims en uiteraard bij het linkse geteisem. Partijen als Denk, Groen Links, SP en Bij1 zijn de aanstichters. Ze proberen de grens van het ontoelaatbare, strafbare niet te overschrijden. Maar wie zich verdiept in hun ware intenties kan niet anders dan concluderen.

  5. Ritter

   Ernst Quispel

   Er heeft nooit een “vrij Palestina” als staat bestaan.
   ————–

   Meeste ‘Palestijnen’ zijn nakomelingen van Arabische moslimmigranten uit 1845-1947

   Tegensteld aan de politieke correctheid, hebben de Palestijnse Arabieren sinds onheuglijke tijden nooit in het gebied ten westen van de Jordaanrivier geleefd; geen enkele Palestijnse staat heeft ooit bestaan, geen Palestijns Volk werd ooit beroofd van zijn land en er bestaat geen grond voor het Palestijnse ‘recht op terugkeer’.

   De meeste Palestijnse Arabieren zijn nakomelingen van de 1845-1947 moslimmigranten uit de Soedan, Egypte, Libanon, Syrië, evenals uit Irak, Saoedi-Arabië, Bahrein, Jemen, Libië, Marokko, Bosnië, de Kaukasus, Turkmenistan, Koerdistan, Indië, Afghanistan en Balochistan (tegenwoordig een provincie in Pakistan).

  6. FJ

   Nou Kwispel, wat heb je weer te verbergen.
   Dit is zo fout. Pure discriminatie, antisemitisme en jij stapt hier zo over heen.
   AUB geen commentaar meer op dit forum, want jouw inhoud is drie x niks.

  7. van Urk

   Is dat die zelfde Kwispel die het steeds maar over demonstratierechten heeft…Valt me weer tegen dat ie een spugende antisemiet in bescherming neemt vanwege een utopie.

  8. C.A.Barstow

   Je kletst zoals gewoonlijk maar wat in het rond, een vrij palestina betekent per definitie de vernietiging van de staat Israël dat is waar die woestijn ratten op uit zijn.

  9. marco1

   Waarvan akte. Maar ik neem aan dat u het wel ongepast en smerig vind om iemand t e bespugen?@ Meneer Ernst

  10. Siemien

   Nee Ernst het is de normaalste zaak van de wereld dat je bespuugt wordt omdat je een vlag om je schouders draagt.
   Kritiek op de islam word gezien (met een niet bestaand woord) als islamofobie!
   En het is ongemanierd om iemand te bespugen dit klopt met ONZE normen en waarden.

 2. Peter Loosduinen

  Stel je eens voor dat een gewone liefhebber van Zwarte Piet zou spugen naar een mongool van KOZP ………………….
  Rutte zou het meteen over extreem-rechts gaan hebben.
  Ik hoop dat de politie met de beschikbare beelden deze vieze snotaap oppakt en dat hij een bon aan zijn reet krijgt wegens aanval op de democratie.

 3. Baaz

  Amsterdam! Femke Halsema is daar burgemeester, Femke die op woensdag 27 oktober 2010 heeft er met een motie voor gezorgd dat de anti-Israël elementen in Amsterdam alle ruimte hebben gekregen, dat geldt ook voor de islam. Synagogen en scholen worden zwaar bewaakt! Femke, bedankt!

 4. Ritter

  De Jodenhaat zal alleen maar toenemen omdat de (vaak illegale) migratie vanuit de islamitische landen richting Noord/West Europa blijft bestaan.

  En deze migranten nemen hun Jodenhaat mee vanuit de landen van oorsprong.

  Daarbij zie je tegenwoordig steeds meer een verbond tussen links en islamisten. Voorbeeld daarvan is b.v Labour in Engeland waar zelfs de partijleider een sympathisant van Hamas is.

  1. Baaz

   Neem daarbij dat Amsterdam een burgemeester heeft die niet wil ingrijpen op islamitische uitingen, die bij wet verboden zijn, en de optelsom is compleet.

 5. Ritter

  Populaire misvattingen en het tegengif ertegen

  1. Leugen: Israël werd opgericht op grond die eigendom was van de Palestijnse Arabieren.

  Waarheid: Voordat Israël werd gecreëerd heeft haar grondgebied nooit behoord aan de Palestijnse Arabieren en werd al sinds de Middeleeuwen geregeerd door geen enkele Arabier. Het was eeuwenlang een Turkse provincie tot het werd veroverd door Groot-Brittannië aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. De Volkenbond [de voorloper van de huidige Verenigde Naties] gunde aan het einde van de oorlog het bestuur over “Palestina” aan Groot-Brittannië in ruil voor haar inzet om het gebied te veranderen in een Joods thuisland . De gronden waarop de Joodse immigranten zich vestigden voordat de staat Israël werd opgericht, werden door de Joden aangekocht ver boven de toenmalige marktprijzen en in de meeste gevallen woonden er helemaal geen Arabieren. Vrijwel geen Arabieren werden eruit verdreven.

  2. Leugen: De Joden kwamen naar Palestina als buitenlanders en vreemdelingen terwijl de Palestijnen de werkelijke inheemse bewoners waren van het grondgebied.

  Waarheid: ‘Palestina’, het Land van Israël is of ‘Eretz Yisroel’, wordt sinds Bijbelse tijden ononderbroken bewoond door Joden. De meeste families van ‘Palestijnen’ migreerden naar ‘Palestina’ in de tweede helft van de 19de eeuw tijdens dezelfde periode van Zionistische golven van migratie. De grootste etnische bevolkingsgroep in die tijd waren de Turken. In 1948 waren de ‘Palestijnse Arabieren’ families van migranten die afkomstig waren uit Libanon en Syrië. Ironisch genoeg werden zij in de eerste plaats gemotiveerd om ‘Palestijnen’ te worden dankzij de Zionistische beweging die kapitaal en werk brachten naar ‘Palestina’ en de leefomstandigheden op het verschraalde en verdorde land aanzienlijk verbeterde. Grote aantallen zogenaamde ‘Palestijnse’ Arabische dorpen en gemeenten hebben van oorsprong Hebreeuwse namen die in het Arabisch werden gemodifieerd. Het wordt moeilijk om in de grond van ‘Palestina’ te graven zonder Joodse artifacten boven te halen die soms duizenden jaren oud zijn. Intussen werd tweederde van het territorium van het Britse Mandaat Palestina in de 1920er jaren afgesneden van het in 1917 aan de Joden beloofde thuisland, om Jordanië op te richten, een Arabische Palestijnse staat die veel groter was dan Israël. Het resterende territorium, West-Palestina, werd aldus het Joodse thuisland. Dat was de oorspronkelijke ‘tweestatenoplossing’ van toen, dezelfde ‘uitvinding’ die thans wordt gepromoot door het opnieuw willen opdelen in 2 staten van het Westerse resterende deel van Palestina.

  1. FLP

   Hear hear!!

   1. Baaz

    Ja de waarheid verenigd niet met islam. Ook lastig voor Halsema.

  2. van Urk

   De meeste Palestijnse Arabieren zijn van oorsprong allemaal Hashemieten die gevlucht zijn tijdens de oprichting van Saudi-Arabie tussen 1902-1932 dat met geweld gepaard ging.

 6. Fonzie

  Moet gewoon kunnen aldus Femke Halsema

  1. Baaz

   Ze zal in elk geval niet overgaan tot aanhouden, lijkt mij.

 7. Svetlana

  Dit lijkt me gewoon vrijheid van meningsuiting. Laten we niet van een mug een olifant maken

  1. fockingworst

   @svetlana kan SOMS goed nederlands en SOMS niet
   @iedereen HOE ZOU DAT TOCH KOMEN?

  2. Top

   Ach, daar is ‘ons zielepootje’ weer. Ook zo een persoon, die door niemand gemist wordt.

  3. marco1

   Nou idd svetlana ik snap de commotie ook niet zo. Soms schieten woorden je nu eenmaal te kort en dan spuug je iemand in de bek. Een vrij normale gang van zaken om zo te communiceren.

  4. FJ

   Wat een moslim doet men af als mug en olifant, terwijl dit valt in de categorie treiteren, en discrimineren. De politie van Amsterdam zou er goed aan doen deze vent op te sporen en hem voor het gerecht brengen. Een taakstraf van 240 uur zorgt er dan wel voor dat anderen zich ook gaan bedenken. Een gevalletje alla KOZP tegenstanders

  5. FJ

   Svetlana, ik hoop dat jij binnenkort ook eens zo aangesproken wordt door een blanke Nederlander met een fluim of een kwak, want feitelijk heb je hier ook niets te zoeken.
   Jij vindt dat normaal, dus wordt het tijd dat je er een in ontvangst mag nemen.

 8. Floris

  Wie zijn hier nu de haters?

 9. Gerlos

  Lang leve onze MULTI CULTI samenleving wat de linkse geleerde een verrijking noemen voor ONS LAND. Helaas ons land gaat naar de verdoemenis door dit tuig.

 10. Heras

  Die pro-israel demonstrant vind ik heel erg MOEDIG. Ons land is mede opgebouwd door Joden. En ik vind het daarom heel erg triest dat er zoveel Joden vertrekken naar Israel.
  En wat krijgen wij daarvoor in de plaats; ongeschoolde mensen die de islam willen verspreiden van ons belastinggeld. Goed gedaan hoor overheid met jouw Multicultionzin.

 11. Paul

  In Singapore is spugen verboden.
  Zou hier ook moeten.
  Zeker sinds hier personen van diverse fluimage rondlopen.

 12. Rosasolis

  Door het hele geschiedenis van onze planeet zijn er landen die komen en machtig worden, terwijl andere landen, civilisaties, en culturen verdwijnen. Israel is ook een voorbeeld hiervan. In het oudheid bestond een land dat Caanen heette. Dit staat in de Bijbel, in het Oude Testament. Om in het kort te zijn: Abraham krijg een boodschap om het land van de Caanen te veroveren en een nieuwe gemeenschap te stichten. Dit werd het begin van Israel, terwijl de Caanen volk werd van huis thuisland verdreven. Omdat Sarah de vrouw van Abraham onvruchtbaar was, heeft hij een slavin zwanger gemaakt, die een gezond jongen kreeg. Maar dan werd de oude Sarah toch zwanger. Toen zij haar jongen kreeg moest de slavin en zoon verdwijnen. Moeder en zoon werden door Abraham naar het woestijn gestuurd. Wonderlijk hebben zij het tocht gered, zodat dit ware gebeurtenis verteld kon worden.
  Dit was de eerste scheur tussen de primitieve bevolkings groepen van het Midden-oost.
  van eeuwen geleden. Lang voor Koning Saul, Koning David, Koning Salomon en de Romeinen overheersing,en de komst van Jeshua, (Jezus). De Bijbel ligt niet, maar verteld heel veel over de mensheid in oude tijden. Maar grotendeels alleen over het volk van Abraham. Totdat jaren geleden Jeshua veroordeelde de handel die plaats vont binnen de tempel van Jerusalem. En omdat hij dit corrupte handel veroordeelde, moest Rabbie Jeshua het met zijn leven opgeven. En aan een vreselijke dood veroordeeld worden. Omdat hij werd verraden door vertegenwoordigers van zijn eigen volk! Mooie is het te weten dat toen Jeshua naar Jerusalam kwam, hij werd gesteund door vele gevolgen , zowel joden als niet joden. Mensen die heel veel leerde van dit
  bijzonder Rabbie.

  1. marco1

   Er zullen waarschijnlijk meerdere versies van de Bijbel zijn.

   1. Lugar

    En daar worden wel spaties gebruikt.

  2. Siemien

   Je hebt, werkelijk waar, echt geen enkel idee waar jij het over hebt.
   Geef jij God ook de schuld als er een kindje word geboren?

 13. Ries

  De beschaving lijdt het meest door links en Islam.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.