VIDEO! Racistische piet Edwin Wagensveld roept tegen Piethaters dat ze ‘het vliegtuig naar huis moeten pakken’

De meeste pro-Piet actievoerders stonden van het weekend in hooligantenue tussen de KOZP-activisten, maar sommigen pakten het anders aan. Pegida-voorman Edwin Wagensveld verkleedde zich daadwerkelijk als Zwarte Piet om bij zijn tegenstanders als het inmiddels omstreden kinderfiguur eens goed het hart te luchten…

Het moge weinig verbazing wekken dat ook het islamistische NIDA Rotterdam weinig op heeft met het fenomeen Zwarte Piet. Dat hebben ze op hun Twitter-account gisteravond nog maar eens even onderstreept door de nationale boksbal van antiracistisch Nederland te kakken te zetten. Te zien was Edwin Wagensveld van Pegida – de man achter acties zoals de varkensbarbecues voor moskeeën – die weer eens dé manier had gevonden om maximaal te provoceren.

Wagensveld had zich uitgedost als Zwarte Piet, en had zich gemengd tussen de anti-Pietenmenigte. Geheel tegen het lieve karakter van Piet in begon hij vervolgens racistische zaken te schreeuwen. Zoals dat zwarte mensen die afwillen van Piet eigenlijk het vliegtuig moeten pakken, omdat ze hier “sowieso niet thuishoren.” Om even later weer met een glimlach pepernoten uit te delen aan vrolijke kinderen. Alsof hij daarvoor niet net iets grondig verkeerd heeft gedaan.

Dat kan natuurlijk, maar Wagensveld moet niet denken dat hij dat allemaal ook anoniem kan doen. “We see you,” schrijft NIDA in een hashtag. En voor het gevoel hun mening nog niet duidelijk genoeg naar voren was gekomen: “Zwarte Piet is racisme.” Dat is dan weer jammer, natuurlijk, maar die genante scheldpiet van Edwin Wagensveld is uiteraard wél racisme.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Eugenie de la Fleur

  maar die genante scheldpiet van Edwin Wagensveld is uiteraard wél racisme

  Erg mooi dat je minstens dit conclusie kunt trekken.

 2. fockingworst

  @eugenie mag hier zijn mening over geven en ook conclusies trekken.
  @eugenienl volgens u is er 1ras hoe kunt u dan spreken van rascisme?

  1. Ernst Quispel

   Mensenrassen bestaan niet, Focking. Dit is je al vaak uitgelegd maar het kwartje wil kennelijk niet vallen.

   1. fockingworst

    Quote ;Ernst Quispel 5 minuten ago Beantwoorden
    Mensenrassen bestaan niet, Focking. Dit is je al vaak uitgelegd maar het kwartje wil kennelijk niet vallen
    @ernst volgens de logica van @ernst is zwarte piet dan ook geen rascisme.
    @ernst raakt steeds verder met zijn gedachtengang in een spagaat.

    1. Ernst Quispel

     Eerst maar eens proberen het woord racisme correct te spellen, Focking.

     1. fockingworst

      @ernst INHOUDELIJKE ARGUMENTEN zijn op.
      @ernst gaat dan TAALNEUQEN.

     2. Julian

      Waar is jouw inhoud dan Fockingworst?

     3. Baaz

      “Waar is jouw inhoud dan Fockingworst?”

      Je bedoelt Ernst Quispel!

    2. Adriaan

     Racisme is het exceptionalistische idee dat rassen gerangschikt kunnen worden als superieur en inferieur ten opzichte van elkaar. Daaruit voortvloeiend kunnen voor het ene ras andere maatstaven worden aangelegd dan voor het andere (Bron: Wikipedia).

     1. Ernst Quispel

      Ja, dat idee veronderstelt verschillende mensenrassen maar die bestaan biologisch niet.

   2. Groeneveld

    Voor biologen bestaan mensenras niet, voor antropologen wel. Met het volgen van de antropologische weg is niets mis waarmee afgegaan wordt op de uiterlijke kenmerken. Want bruin en kroeshaar ziet er toch echt anders uit dan blank en sluik blond.

   3. Stanly2000

    Ernst,
    “Racisme is het exceptionalistische idee dat rassen gerangschikt kunnen worden als superieur en inferieur ten opzichte van elkaar. Daaruit voortvloeiend kunnen voor het ene ras andere maatstaven worden aangelegd dan voor het andere.”
    Hier wordt toch echt in het meervoud gesproken!

    1. Baaz

     @Stanly: Meneer Quispel heeft zich ingegraven, zijn gelijkheidsevangelie is zijn uitgangspunt. En natuurlijk de tegenovergestelde stelling.

  2. fockingworst

   Btw als uber extreem linkse partijbons van de pvda Maarten van Rossum zelfs zegt dat zwarte piet geen rascistisch karikatuur is, dan zijn toch alle argumenten op bij de @ernstjes en @eugenietjes?
   Hey @ernst wanneer haal je @spanse l. l weer van de plank?

   1. Ernst Quispel

    Je taalbeheersing doet lager dan vmbo-niveau vermoeden, Focking. Denk je echt dat iemand je hier serieus kan nemen?

    1. fockingworst

     @ernst mag ook zijn mening hebben over mijn taalgebruik.
     @ernst toe maar gooi het in de dds groep.

     1. sonar

      Fockingworst ,kwippelmans maakt nooit fouten,hij is het foutje van huis uit en dat blijft hem achtervolgen.

    2. Adriaan

     @Ernst, jouw hooghartige houding hier op dit forum begint ernstige vormen aan te nemen. Je maakt je hiermee volkomen belachelijk. Jij hebt een iets betere opleiding dan anderen en dat wil je heel graag uitstralen. Ik noem dit zielig gedrag. Je bent niets meer dan een ander. Ga hulp zoeken.

    3. Groeneveld

     Inderdaad heet Maarten van Rossum gezegd dat Zwarte Piet geen racistische karikatuur is en geen koloniale wortels heeft. Voor zo’n zwaar linkse knorrepot een opmerkelijke uitspraak waar Quispel het vast mee eens is.

     1. Ernst Quispel

      Ik ben het geheel eens met van Rossem op dit punt, Groeneveld.
      Wat is je punt?

     2. Groeneveld

      Daarmee is alle kretologie dat Zwarte Piet racistisch is, ontzenuwd. En alle commotie om ZP uit te bannen gereduceerd tot kwalijk, agressief activisme zonder bodem. Dus weg met kozp: ze zitten fout! En jij ook Quispel.

      Kon je dat zelf niet bedenken?

     3. fockingworst

      @groeneveld dat punt schoof ik @ernst ook voor zijn neus.
      @ernst had het te druk met ZIJN EGO.
      @groeneveld u heeft het toch nog uit em gekregen.
      Bravo dat lukt bijna niemand, meestal vertrekt hij met ZIJN STAART TUSSEN ZIJN BENEN.

     4. Ernst Quispel

      Ik heb het historische argument ook nooit gebruikt, Groeneveld. Mijn argument tegen Zwarte Piet is dat een groep Nederlanders het begrijpelijkerwijs als een racistisch symbool ervaart. Die krenking eist dat we daar als een beschaafd land rekening mee houden.

     5. Siemien

      Onzin Ernst zwarte is niet racistisch, “zij” maken het racistisch en door dit tuig tegemoet te komen zegt men eigenlijk “jullie hebben gelijk” maar dat is dus een leugen want zwartepiet is niet racistisch.
      Dus de rug moet gewoon recht blijven en dit racistisch tuig moet even duidelijk gemaakt worden dat zij degene zijn die zich aan moeten passen…

     6. Ernst Quispel

      Zwarte Piet is in historische zin mogelijk niet racistisch maar het is lastig te ontkennen dat het in de oorlog tussen voor- en tegenstanders van deze karikaturale figuur wel degelijk om racisme gaat.

     7. Groeneveld

      Quispel, je deugt niet. Jij steunt een onbeduidend actiegroepje dat met aantoonbaar verkeerde en onzinnige argumenten (‘Zwarte Piet is racistisch’) een Nederlandse culturele traditie om zeep wil helpen.

      Maar ja, als overtuigde cultuurmarxist bestrijd je natuurlijk racisme, seksisme, kolonialisme, imperialisme, homohaat, fascisme en vreemdelingenhaat. Zelfs als het er maar in de verste verte een heel klein beetje op lijkt.

      De linkse deugmens heeft aan een vonkje genoeg om direct voluit te vlammen om vermeend onrecht. Zonder ook maar een seconde na te denken.

     8. Siemien

      Ook dat is onzin, het is geen racisme, het word racistisch gemaakt door racisten, er is geen probleem, er word een probleem gecreëerd waardoor een traditie verloren dreigt te gaan en dat pikken de Nederlanders niet meer, buiten het feit dat Nederlanders als racistisch worden weggezet natuurlijk…

     9. fockingworst

      @ernst geeft hetzelf al toe de historische karikatuur zwarte piet is niet rascistisch.
      @ernst doet daarna een contradictus in terminus.
      Op de Antillen en in suriname ziet nNIEMAND rascisme in zwarte piet.
      Toch wel gek in nederland wel.
      Er zijn hier ook veel subsidieclubjes voor als nederland bekent kleur, waar HEEL VEEL GELD heengaat.
      Zou het een na laatste met het laatste te maken hebben?

     10. Adriaan

      @Ernst, je steunt KOZP, met hun kreten dat Zwart Piet een racistisch symbool is, dan ben je het daarmee eens, hoe je het ook wendt of keert.

     11. Groeneveld

      “Mijn argument tegen Zwarte Piet is dat een groep Nederlanders het begrijpelijkerwijs als een racistisch symbool ervaart.”

      Een indringende, duidelijke overheidscampagne kan dit binnen de kortste keren wegnemen.

      Los daarvan, niemand kan beschermd worden tegen gekwetstheid. Je beledigd voelen is goed voor de opbouw van een stevige frustratietolerantiedrempel. En dat hebben die racistische kozp’ers hard nodig.

     12. Ernst Quispel

      Nee, Adriaan, ik begrijp en erken dat veel Nederlanders zich door het symbool Zwarte Piet racistisch gekrenkt voelen. Uit het onderzoek van EenVandaag blijkt dat 60% van de Surinaamse en Antilliaanse Nederlanders negatieve ervaringen hebben rond het Sinterklaasfeest.
      Dat moeten we toch niet willen?

      We maken ons overigens ook internationaal volkomen belachelijk met deze bizarre folklore.

     13. Ernst Quispel

      Wat denk je dat het met kleine kinderen doet als ze worden uitgescholden voor Zwarte Piet, Groeneveld?

     14. AS210854

      EQ, als ik uitgescholden wordt voor vuurtoren dan bespreek ik dat met mijn ouders, dan ben ik weerbaar voor de volgende keer. Ouders kunnen ook in het geval van zwarte piet zelf heelveel doen.je kunt niet alles voorkomen maar met gesprekken kom je een heel eind. Dit geld ook voor, dikke, dunne, schele, enz. Mensen.

     15. Siemien

      Onzin Zwarte piet is niet racistisch.
      Verder is de 60% waar jij het over hebt 15% van de bevolking..
      Dus gewoon aanpassen..

     16. Baaz

      “(…) ik begrijp en erken dat veel Nederlanders zich door het symbool Zwarte Piet racistisch gekrenkt voelen.”

      Eigen verzinsels! Een ultra minderheid die na dit niet stopt maar een volgende reden vindt om zich gekrenkt te voelen. Geen millimeter toegeven aan deze dictatuur.

 3. Benny

  Het probleem is dat als je zegt dat je het vliegtuig naar huis moet pakken, dit verstaan word onder racisme…… Het is een mening meer niet. Waar in dit filmpje hoor ik hier iets racistisch? En reageer aub met een argument en niet met bla bla bla of een typefoutje (ernst bobbie) of de rest van de alliantie

  1. Peter Loosduinen

   Hoi Benny,
   Mee eens ! Wat is er racistisch aan om mensen te vragen om weg te gaan met een vliegtuig ??
   Eigenlijk heb je een hoge pet op van deze groep ellendelingen want je geeft ze de indruk dat je denkt dat ze over geld beschikken om een ticket te kopen wat bij deze uitkeringsontvangers natuurlijk niet het geval is !
   Hoezo racisme ??

 4. TheresaGeissler

  Om de uitspraak op zichzelf kan ik me niet eens al te druk maken. Wees eerlijk, de meesten van ons denken het, maar zodra het úitgesproken wordt is het meteen, oh en ah, foei en schande. Flauwekul allemaal.
  Een andere kwestie is, dat Wagensveld er ALTIJD naast zit, met alles, wat hij onderneemt. Daardoor is Pegida NL ook nooit behoorlijk van de grond gekomen. Hij wil de aandacht trekken met de verkeerde middelen. Hij had beter een voorbeeld kunnen nemen aan Lutz Bachmann van Pegida Dresden, tegen wie hij zich juist heeft afgezet. Maar die heeft wel mooi alles goed gedaan, wat h i j vanaf het begin fout deed.

 5. Peter Loosduinen

  Racisme is het exceptionalistische idee dat rassen gerangschikt kunnen worden als superieur en inferieur ten opzichte van elkaar. Daaruit voortvloeiend kunnen voor het ene ras andere maatstaven worden aangelegd dan voor het andere.

  Is daar sprake van als je vraagt aan een groepje om ons land te verlaten ?
  Er zitten merendeels BLANKEN bij de KOZP-groep !!!
  Ik dacht van niet.

 6. Peter Loosduinen

  GOED nieuws ????

  Maarten van Rossem: ‘Zwarte Piet is geen racisme’

  1. Ernst Quispel

   Maarten van Rossem bepleitte gisteravond de roetveegpiet.

   Daar zijn jullie het ook mee eens?

   1. Peter Loosduinen

    NEEN !!
    Dat is zijn mening.
    We moeten voorbeeld nemen aan het volgende:
    Voor een demonstratie van Kick Out Zwarte Piet op Curaçao was nauwelijks animo. De pieten waren dit jaar zwarter dan de afgelopen jaren.

   2. Baaz

    “Maarten van Rossem…”

    Ik zeg het niet gauw, maar Maarten van Rossem is over datum.

    1. Baaz

     Van Rossem lacht nooit, de zure grimas is zijn handelsmerk of het is een afwijking. Hij zal erdoor beïnvloed worden want zijn sombere woordenstromen zijn hetzelfde als zijn monotone uitstraling.

     En de prijsvraag: Vind een foto waar van Rossem op lacht.

  2. TheresaGeissler

   Die van Rossem kiest ook de gekste momenten uit om verstandig te worden!

   1. Ernst Quispel

    Theresa is ook voorstander voor algemene invoering van de roetveegpiet die van Rossem bepleitte?

    1. Groeneveld

     Nee Quispel, Van Rossum’s historische constateringen zijn genoeg. Dat is de essentie. En als historicus weet hij waarover hij het heeft.

     Wat hij als linkse malloot verder op het gebied van ‘bescherming van de zielige zwarte medemens’ voorstaat, is van geen enkele betekenis en waarde.

    2. fockingworst

     @ernst kan het ook weer niet laten.
     @ernst is een stout jongetje.
     @ernst legt stiekum woordjes van zichzelf in de mond van theresa.
     @ernst stoute jongen straks schrijft sinterklaas het in zijn boek en slaat ZWARTE PIET kleine @ernst in de zak naar spanje.

 7. Jantje

  Is die vent ingehuurd door KOZP? Wat een domoor zeg.

 8. FLP

  Bij de smurfen heb je ook moppersmurf!! Tja waarom dan ook geen scheldpiet…

 9. marco1

  Schelden is toch wat overdreven. Zou toch goede zaak zijn de drampietjes in het vliegtuig stapten en met dezelfde passie en gedrevenheid de misstanden daar aan de kaak srelden. Huphup zeurpieten naar huis daar is nog een hoop werk aan de winkel.

 10. Gerlos

  Foutje van ZWARTE PIET Wagensveld, mag je niet meer doen.

 11. Troelstra

  Redactie, er klopt iets niet met de koptekst. Edwin Wagensveld is namelijk geen racist, maar een realist.

 12. Farao

  Met zulke vrienden heeft Piet geen tegenstanders meer nodig. Ik heb elders op het net al een bericht gelezen van iemand die vanwege dit soort figuren van het pro naar het anti-pieten kamp was overgestapt.

 13. Rud56

  @Siemien, driemaal raak!! Helemaal top!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.