Video! Thierry Baudet trekt schrikbarende conclusie: VVD-staatssecretaris Harbers snapt *niets* van Marrakeshverdrag

Alhoewel VVD en CDA inmiddels vraagtekens aan het zetten zijn bij het geplaagde Verdrag van Marrakesh, is de verantwoordelijke staatssecretaris Harbers nog altijd niet voldoende ingelicht over het document dat hij volgende maand zou moeten gaan tekenen in Marokko. FVD-fractievoorzitter Thierry Baudet geloofde zijn ogen niet, en maakte er verbijsterd een filmpje over.

Honderd Kamervragen stelde Thierry Baudet de voor migratie verantwoordelijke staatssecretaris Mark Harbers. Honderd! En drie weken later heeft de VVD-partijtijger er nog altijd geen één beantwoord. Toch opmerkelijk, zou je zeggen, want aangezien dit veelbesproken verdrag in de portefeuille van Harbers zit, zou je verwachten dat de bewindsman inmiddels alle punten en komma’s van dit VN-document zo’n beetje kan dromen.

Maar niets is minder waar: drie weken lang de tijd gehad zich in te lezen, en nog altijd was dat niet genoeg tijd om Harbers voldoende te equipperen met expertise om Baudets Kamervragen van een bevrediging antwoord te voorzien.

Baudet weet niet wat hij meemaakte toen hij vandaag vernam dat de beantwoording nog een flinke tijd op zich zal laten wachten. In een filmpje voor zijn partij laat de FVD’er dan ook harde woorden vallen:

“Hoe kan de regering dit verdrag willen gaan ondertekenen, over een paar weken al, en nu nog zeggen dat ze niet genoeg informatie hebben? Het laat zien dat de regering van Rutte echt geen flauw idee heeft waar ze mee bezig is.”

Nu jullie weer, VVD-Mark de premier en VVD-Mark de staatssecretaris. Gaat er nog wat gebeuren, of hoe zit dat?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Duke

  Als je te weinig informatie hebt om die vragen te beantwoorden, dan heb je ook te weinig informatie om dit verdrag te kunnen ondertekenen. Zo simpel is het.

 2. Sibvach

  Ik ben zo blij met die Baudet.

 3. ildib

  De regering Rutte weet donders goed waar zij mee bezig zijn, en dit is de bevolking overleveren aan immigratie ongedierte uit Afrika en het Midden Oosten, teneinde hun EU carrière veilig te stellen.

  Dit gajes dient opgeknoopt te worden aan de hoogste boom, en dan ben ik nog mild.

  En Quispel, bespaar me je morele gezeik svp…

  1. Sibvach

   Ja, hoe los je zoiets op. Links zou een taartje stront+ gooien, bommetje plaatsen of pistooltje leegschieten in iemand ze hoofd. Dat moet je niet willen.

   Maar het hielp wel…

   1. Aytas

    Dom mens dat je bent. Preventief tbs zou op z’n plek zijn.

  2. HierBenIk

   Bam, die zit! Harde woorden, maar waarheid als een koe!

  3. Janna47

   @ ildib

   Helemaal mee eens +++++++++++++++++++
   Het is werkelijk ongelofelijk wat een gajes zooi daar in Den Haag zit….werken allemaal volgens een plannetje van….onder meer Soros…..en dat drankorgel met consorten

   1. Blue monday

    Nog zo’n nazi die de smerige uitspraken van Idlib volledig onderstreept

    1. fockingworst

     @blue monday mag ZIJN MENING hier neerzetten dat mag

  4. Blue monday

   “Ongedierte” en niemand die daar een probleem mee heeft hier.

   En gek dat ze worden als je ze nazi of extreem rechts noemt…

   1. Siemien

    @BM Nog zo’n nazi die de smerige uitspraken van zichzelf volledig onderstreept?!

 4. sjun

  Het doet zich aanzien dat men ofwel uitzonderlijk incompetent is of men zich om een of andere reden verschrikkelijk van de domme houdt om de bevolking toch maar vooral ongeïnformeerd te laten. Beide mogelijkheden lijken me een gezonde reden om tot vervanging van volksvertegenwoordigers over te gaan voordat zij de bevolking laten vervangen.

  1. Aytas

   Of je leest gewoon het rabat proces. Dat de bevolking het niet begrijpt is aan hun zelf te wijten. Het is te hopen dat het marrakech verdrag niet getekend wordt.

   1. Janna47

    Aytas

    Ik denk dat jij het niet wilt begrijpen of er te dom voor bent….het laatste zal het geval zijn lijkt me…. ga je ergens anders te buiten, maar hier niet…verdwijn met je domme gezwets

    1. Aytas

     Zwaktebod.

     1. Siemien

      Is dit je doel? denigrerend mensen in een hoekje zetten, denkend dat vooral jij hier de slimste bent.
      Met je pukkelreet je astrologie studie en je fiat panda…

     2. Baaz

      Tineke!

 5. Spaanse kok

  Gelukkig, Baudet snapt het tenminste, althans, dat denk hij.
  Was vanochtend Teunis zo objectief om de materie overgecompliceerd en onduidelijk te noemen, weet Tim het tegenovergestelde van zijn messias te melden .

 6. Aytas

  ‘“Hoe kan de regering dit verdrag willen gaan ondertekenen, over een paar weken al, en nu nog zeggen dat ze niet genoeg informatie hebben? Het laat zien dat de regering van Rutte echt geen flauw idee heeft waar ze mee bezig is.”’

  Die informatie is er wel, die domkop begrijpt het zelf alleen niet.

  Harbers wil geen antwoorden geven omdat hij dan ook het rabat proces aan die achterlijke moet gaan uitleggen.

  Het marrakech akkoord is een opmaat voor een schandalig akkoord. Vluchtelingen blijf naar Europa komen, laat ze eerst stoppen de dictators te helpen.

 7. Svetlana

  Wij moeten veel meer moslims naar Neederland halen. De islam is een verrijking voor ons en dankzij de islam kan ik elke dag heerlijk smullen van de turkse bakkers.

  1. Aytas

   Cynisme.

 8. Robert Leiden

  Copy/paste uit een fact checking artikel in het NRC:

  “…Waar is het op gebaseerd?
  Navraag bij Baudet leert dat hij zich bij deze uitspraak baseert op uitgangspunt 9, punt 25 van het document. Daarin staat dat landen zich ervoor inzetten dat migranten die het slachtoffer worden van mensensmokkel daarvoor niet strafrechtelijk vervolgd kunnen worden.
  En, klopt het?

  Twee punten zijn van belang vooraf. Allereerst: het ‘global compact’ is een verzameling niet-bindende afspraken. VN-lidstaten die het ondertekenen, zeggen zich daarmee in te spannen voor de afspraken, maar ze kunnen er juridisch niet op worden afgerekend. Bovendien blijft nationale wetgeving leidend en garandeert het document nadrukkelijk de soevereiniteit van de ondertekenaars.
  Daarnaast:
  Illegaliteit in Nederland is niet strafbaar. Alleen degene tegen wie een inreisverbod is afgegeven kan bij verblijf op het Nederlandse grondgebied daarvoor strafrechtelijk worden vervolgd.
  Daarmee „klopt Baudets tweede zin sowieso al niet”, zegt Tineke Strik, universitair hoofddocent migratierecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en tevens fractievoorzitter van GroenLinks in de Eerste Kamer.

  „Maar ook zijn eerste zin is onjuist. Want om migratie te ‘faciliteren’ zou het document plichten en rechten moeten bevatten. En dat doet het niet…”

  Veel geblaat en weinig wol weer van onze lavendel snuffelaar.

  1. Blue monday

   De heer Leiden snapt het beter dan Baudet…

   Citaat DDS vandaag;
   https://www.dagelijksestandaard.nl/2018/11/knullig-nrc-doet-factcheck-van-voorspellingen-baudet-over-het-vn-migratiepact/

   Het verdrag is dusdanig onbegrijpelijk dat zelfs een jurist als Baudet er schijnbaar niet helemaal uitkomt.

   1. Aytas

    In het rabat proces worden zaken als het dwingen tot terugnemen van uitgeprocedeerden zelfs gesproken, men wil daarin regelen dat er economische sancties kunnen worden opgelegd. De taal is heel wollig. Zo zijn er meer zaken die ze via het rabat proces en alle daaruit komende akkoorden dwingend willen regelen.

    Baudet geeft weer aan dat het een populist zonder werkelijke inhoud is. Ik hoop dat de populisten dit verdrag volledig de grond in boren, de grenzen moeten wagenwijd open zolang er niet gestopt wordt door westerse regeringen over het stoppen met samenwerken met dictators.

    1. Baaz

     “populistenfobie”

 9. Blue monday

  He DDS toch, je kan niet steeds met een ander verhaal komen…beetje de lijn vasthouden.

  Vanmorgen lazen we nog dat Baudet, jurist nog wel, er zelf ook niets van snapte en nu mogen we opmaken dat diezelfde Baudet de staatssecretaris van hetzelfde beticht?

  Twee prutsers die het niet snappen dus.

  1. Blue monday

   Volgens DDS vandaag:
   Thierry Baudet van de partij Forum voor Democratie is in ieder geval een tegenstander omdat volgens hem dit verdrag leidt tot het faciliteren van meer migratie naar Europa.

   Het verdrag is dusdanig onbegrijpelijk dat zelfs een jurist als Baudet er schijnbaar niet helemaal uitkomt.

   De man is een bluffer dus.

 10. P.Sisterons

  We worden er ingeluisd:
  In 2010 werd aan de Duitse Kanselier Angela Dorothea “Merkel” (Kasner/Kazmierczak) de European Award by the European Society Coudenhove-Kalergi verleend. Daarbij is zij een counselor van deze foundation, net als voormalig Duits Kanselier Helmut Kohl (Cohn), Jean-Claude Juncker (EU-commissie president), en Herman van Rompuy (president van de Europese raad) waren.

  1. C.A.Barstow

   Waar het ook over gaat, wij worden er altijd ingeluisd door politiek Den Haag.

 11. Gerlos

  Dus kabinet wees verstandig en TEKEN NIET, dit verdrag is rijp voor de prullenbak.

  1. Original NL

   Q….Dus kabinet wees verstandig ……
   Das niet zo eenvoudig als het verstand nauwelijks aanwezig is.
   Een volk komt er altijd te laat achter dat het wordt geregeerd door dwazen…..de prijs die ze hiervoor moeten betalen is meestal zeer hoog!

 12. struisvogelpolitiek

  Beproefde tactiek. Zolang mogelijk tijd rekken en dan met een nietszeggend inlegvelletje komen heeft ook gewerkt bij het Oekraïnereferendum, Vraag maar aan Rutte.

  1. FLP

   Heeft iemand van jullie de moeite genomen om het verdrag te lezen?Of roepen jullie maar wat en lopen we met zijn allen achter onze mening aan. Baudet kan wat roepen en Tineke schik kan wat roepen. Maar hebben jullie zelf het verdrag gelezen en je mening gevormd…..ik ben bang dat er veel van jullie vast zitten in hun slinks en slechtsheid en niet meer objectief kunnen nadenken.

   1. Blue monday

    Vraag het liever aan Baudet, hij geeft aan dat hij het niet snapt en valt nu de staatsecretaris aan dat ie het ook niet snapt…

    Snap hij het nog?

    1. van Urk

     Snapt u het uberhaupt wel…De heer Syp Wynia heeft vandaag een goed artikel aan gewijd in het Elsevier onder de titel ”Oproep aan Den Haag; Mijd Makkaresh ”.

   2. ishotya

    sommigen nemen die moeite inderdaad. maar de meesten overduidelijk niet. makkelijk te herkennen want altijd vervallend in vaag geleuter ,ad hominems en godwins. zelfs de aangehaalde artikelen kent men slechts van de titel. mensen als Baudet, en hij zeker niet alleen, begrijpen precies waar de schoen wringt en dat heeft mede te maken met de zeer wazige juridische aspecten van dit verdrag ,dat overigens jaren geleden al mondeling is overeengekomen. tel daar n zaak als Urgenda bij op en je bent totale controle kwijt in je eigen rechtsstaat. Maar dat is uiteindelijk ook de bedoeling. Triest genoeg dat zoveel mensen dat niet willen zien en gezellig de zittende machten blijven narennen en roepen.Want gaat ons best goed toch ? lekker houden zo.. in de jaren 30/ 40 ook zoiets gezien. Straks als t te laat is weer roepen dat ze t niet wisten.

 13. C.A.Barstow

  Dat Harbers van toeten noch blazen weet verbaast mij niets.
  Plaats nemen in het kabinet betekend voor hen een vele malen grotere kans op een vet betaalde baan bij het gedrocht in Brussel, ik hoef maar te wijzen naar dat volgevreten vette linkse varken Timmerfrans, om het over Rutte maar niet te hebben, die weet niet hoe snel hij ons land aan Brussel moet uitleveren/verkwanselen om zijn vette baan veilig te stellen hoe vaak hij ook roept dat hij niet naar Brussel gaat.
  We weten allemaal dat aan het waarheidsgehalte van Rutte’s uitspraken op zijn minst ernstig valt te twijfelen.

 14. Original NL

  Zag net op nieuwsuur de vvd’er dijkhof zeggen….ja..misschien moeten we er eens beter naar gaan kijken .
  Rutte zei 2 wkn geleden nog dat hij rustig zou ondertekenen…..maar ze weten niet eens waar ze hun handtekening onder zetten…tis toch te triest voor woorden!

 15. Pescador

  En dus allemaal maar weer op de vvd stemmen, wat een verstand

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.