Voetbalfans willen Kick Out Zwarte Piet uit Eindhoven verdrijven: “Oprotten met die mongolen!”

evh-hools
Foto: De leden van EHV-Hools en hun affiche om Kick Out Zwarte Piet te laten "oprotten" op 17 november.

Het wordt nog gezellig op dat strafbankje van het Openbaar Ministerie. De ‘blokkeerfriezen’ lijken gezelschap te gaan krijgen van de ‘voetbalbrabanders’. Op 17 november wil Jerry Afriyies tuigclub Kick Out Zwarte Piet namelijk demonstreren in Eindhoven, maar de lokale voetbalhooliganvereniging – EHV-Hools – is het er niet mee eens. Op hun Facebookpagina roepen ze op om geschminkt als Zwarte Piet naar de Markt te komen, om Afriyie en zijn makkers even een poepje te laten ruiken. “Oprotten met die mongolen”, aldus het ongechargeerde taalgebruik.

De stad Den Haag zette gisteren een dikke streep door de geplande demonstratie van Kick Out Zwarte Piet op 17 november, maar vooralsnog mogen Jerry Afriyie en zijn pietenhatende vriendjes wél gewoon demonstreren in de grootste stad van Zuid-Nederland.

Dat gaat er niet zo goed in bij de lokale PSV-fanclub “EHV-Hools”, die zichzelf op Facebook ook uitgeven onder de handle ‘Eindhoven hooligans’. Zij willen koste wat het kost zorgen dat er bij de demonstratie ook een tegengeluid klinkt. “Om te laten zien dat wij onze kindertraditie wel heel graag willen voorzetten! Kom met zoveel mogelijk man!!” aldus de oproep:

45736460_1776118282499421_8309284270485012480_o

Om eerlijk te zijn: het taalgebruik is niet erg opbeurend en gephotoshopte plaatjes waarin figuren een “knock out”-plaatje voor de kop hebben gekregen is natuurlijk geen prettige vooruitblik op de demonstratie. Dat deze oproep afkomstig is van lieden die zichzelf uitgeven als hooligans, stemt evenmin optimistisch voor degenen die graag niet hebben dat de binnenstad van Eindhoven in een slagveld verandert.

De ogen zijn nu dus gericht op het stadsbestuur. Gaan zij deze ellende toestaan, of grijpen ze – zoals verstandige bestuurders – in en dragen ze de branietrappers van beide partijen op om thuis te blijven?

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

61 reacties

 1.   

  Voetbal hooligans zijn veel groter bedreiging dan kick out zwarte piet. Je wilt vrijheid van meningsuiting maar gunt de tegenstander het licht in zijn ogen niet. Wat een zielepieten

  1.   

   ‘Voetbalhooligans’

   1.   

    Ik begin het een beetje irritant te vinden
    dat steeds maar corrigeren van trol gister.

  2.   

   ‘zijn/vormen een veel grotere bedreiging’
   ‘licht in de ogen niet’

  3.   

   Nee hoor ze gunnen je alles maar niet als dat andersom niet is. Die antipieten moeten gewoon dankbaar elke maand hun uitkeringsgeld tellen en verde mondje dichthouden

   1.   

    Oh dus als ze werken mogen ze het wel?

    1.   

     Dan mogen ze dankbaar zijn voor een witte te mogen werken

  4.   

   Dit heeft misschien nog wel gevolgen voor andere voetbalhooligans, die zouden het initiatief zo maar kunnen overnemen.
   Afblijven van onze zwarte pieten.!!!,

  5.   

   Fatsoenlijke mensen vinden hooligans EN kick out zwarte piet maar niks!
   De meeste mensen vinden zwarte piet prima,en dat blijven ze vinden,klaar,punt!
   Dat ondanks de vele aandachts geile verbale en fysiek agressieve types met een vermeende ideologie.

 2.   

  Mooi he dat er eindelijk eens mensen opstaan die de bullshit van die klaagnegers niet meer pikken? Het zal eens tijd worden.

  1.   

   Hoe weet jij dat ze niet werken?

   1.   

    UWV of SVB.

    1.   

     Die verstrekken geen info aan derden i.v.m. privacy.

   2.   

    Nederlandse traditie een kinderfeest tegen werken !!!!! Dat is het enige werk wat ze doen Het is hoog tijd dat Nederland 1 word en die verstoorders van onze Nederlandse traditie het land uitwerken !!!!!!!!!!

  2.   

   Lekker de beuk erin….dit gezeik duurt al veel te lang.

   1.   

    Zo is dat !!

 3.   

  Mooi
  Eindhove knapt het wel weer op .Of op zn brabants . Ge het sinterkloas en doar blef de vanaf .Anders schuppe we oe verrot . Mag leie dat ze die kut antie piet zooi kapot schuppe .

  Even voor de duidelijkheid geweld kan nooit de oplossing zijn .Daar hebben we een wetgever voor die dan moet optreden .Maar ik kan me indenken dat de mensen die gewoon sinterklaas willen vieren het onderhand zat zijn deze anti piet demonstraties te hebben . Ons land onze cultuur en onze traditie . Staat je dat niet aan rot dan op !!!

 4.   

  Wat men er ook van vindt, wie de bal kaatst…

 5.   

  Als je wil demonstreren dan mag de andere tegen de demonstranten demonstreren , wanneer het gerecht dit verbiedt , dan zal je de andere ook moeten verbieden anders is het discrimineren .

  Let wel geweld is niet juist , maar waar ik niemand over hoor bij die anti – zwarte pieten club is , dat ze wel psychisch inwerken op de kinderen , want een hoop kinderen kunnen een trauma aan over houden gezien hun leeftijd en kom niet met domme antwoorden aan als ; ja maar de ouders liegen etc . nee het is een traditie van ons Nederlanders en kan je er niet mee omgaan dan ga je terug waar je vandaan komt .

 6.   

  Dit is gewoon re verwachten. Waar de socialere Nederlandrr nog met afschuw reageerd op drammigranten gaat de wat minder sociale uit eindelijk er een keer mee op de vuist.Ze roepen toch echt onheil over zichzelf uit want ik denk dat het grootste deel van de nederlanders denkt: als het je hier niet aanstaat dan rot je maar weer op. En aangezien de overheid geen rem op gedram gooit zal je uiteindelijk een keer geholpen worden.

 7.   

  Leuk Dat Je dan de term Mongolen gebruikt. Niet raar kijken dat je daarmee heel veel lieve mensen kwetst. Dat geeft maar weer eens het nivo van deze mensen weer. Ze verwijten andere mensen iets maar zijn zelf net zo erg.

  1.   

   we hebben een winnaar ,jij bent de politiekcorrecte lul van de dag!!!! gefeliciteerd.

 8.   

  ‘Dat deze oproep afkomstig is van lieden die zichzelf uitgeven als hooligans, stemt evenmin optimistisch voor degenen die graag niet hebben dat de binnenstad van Eindhoven in een slagveld verandert.’

  Rechts extremisten zijn natuurlijk weer de schuld van links. Rechts zit in een slachtoffer rol, zum kotsen.

  1.   

   Hoe dom kan je zijn als Buitenlander u kan zich ook eens verdiepen in Nederlandse Geschiedenis ipv maar het opnemen voor de kanslozen .

   U praat zoals het in uw hoofd zit en slaat telkens weer de plank mis eo verdraai de boel als zogenaamde afleiding , daar heeft u , Spaanse Kok , EQ en de bovenstaande gezelschap heel erg een handje van .

   1.   

    Onzin. Jullie zoeken excuses. Ik heb niets tegen zwarte Piet. Jij reageert als dom rechts.

    1.   

     En jij betweterig links

  2.   

   Kotzen.

 9.   

  Een goede zaak dat ook voetbalvandalen maatschappelijke verantwoordelijkheid willen nemen en eens verder in de lokale gemeenschap kijken kijken dan de geadoreerde voetbalclub.

  1.   

   “Een goede zaak dat ook voetbalvandalen maatschappelijke verantwoordelijkheid willen nemen”

   Hilarisch!

   :)

 10.   

  Ik mag hopen dat de burgemeester van Eindhoven dit bericht ook heeft gelezen en dan alsnog besluit demonstraties in welke vorm dan ook op die dag te verbieden. Den Haag heeft het voortouw genomen, nu de rest nog. Wordt het toch nog een gezellig Sinterklaasfeest.

 11.   

  Prachtig wat deze mensen willen gaan doen !!
  Zorg er maar voor dat die kut Amsterdammers terug gaan naar huis met vierkante zwarte koppen,en die zijn niet gesminkt.
  Wij autochtone Nederlanders,zo’n 90% steunen jullie,en nog even,dan zal de Nederlander in opstand komen om zijn Nederland weer terug te veroveren op de bezetters uit vreemde landen.
  Dat het met bloed gepaard zal gaan is niet zo vreemd,en de angst van de overheid zal nog groter zijn als bij de dood van Pim Fortuin.

  1.   

   een enge oude man aan het woord….

   1.   

    Kom dat maar eens tegen de oude man zeggen ?

  2.   

   Uiteraard heeft dit gebral niets met racisme te maken.

   1.   

    Juist! Er staat niets racistisch in.

 12.   

  lijkt me geen reclame voor zwarte piet-fans

 13.   

  He gezellig met een kop chocolademelk op de bank kijken naar die kleine onschuld die zijn pakjes uitpakt. Sint en Piet zijn dan langs geweest. Hij zat huilend op schoot bij die enge Sint. Maar daar kwam die reddende engel van een zwarte piet…hij deed een dansje en gaf die kleine een hand vol snoep. En het mooiste wat ie zij….wanneer komt zwarte piet weer.? Ik zij ehhhhh opa gaat eff nog een kopje chocolademelk inschenken.

 14.   

  Bij een competitiewedstrijd valt er weinig te matten. Dan nu maar, het excuus is aanwezig.

 15.   

  Nou moe, nu is Eugenie de la Fleur ook al verliefd op Jerrycan Airfryer. Beste Eugenie, die niknokker is ook al bezet en gaat als het goed is binnenkort terug naar Ghana. Ik weet voor de rest niet wat uw plannen zijn. Onderdeel van zijn genetisch gemutileerde harem spelen o.i.d. ?

 16.   

  Tja, dat krijg je ervan wanneer je overal maar begripvol en meegaand in bent.
  Omdat de politiek te laf is om voor onze tradities op te komen en de absolute minderheid maar tegemoet blijft komen.
  Uiteindelijk krijg je een opstand en geloof maar niet dat de Eindhovenaren het met boegeroep alleen afdoen.
  Demonstreren mag, maar niet ten koste van de kinderen en daar komen deze helden voor op.
  Ik denk dat het de Piet-kickers zwart voor de ogen gaat zien.
  Natuurlijk ben ik niet voor geweld, maar ze vragen er wel om dus medelijden zal ik echt niet hebben.
  Helaas krijgen ze dan weer een podium om zielig te komen doen bij Pauw en andere linkse mee-kickers..

 17.   

  Dat worden weer een paar taakstrafjes of een tikkeltje steviger. Dit tuig moet stevig worden gewaarschuwd.

  1.   

   Ik neem aan dat je het over de Piet-kickers hebt!?
   De tijd van makke lammetjes die, alles wat hier geïmporteerd en door de strot geduwd wordt, maar slikken komt langzaam tot een einde.
   Eindelijk komt er opstand. Nu nog hopen dat dit voorbeeld doet volgen.
   Zou bijvoorbeeld graag zien dat de harde kern in Tilburg hun woede eens richt op de zwembad-terroristen aldaar ipv tegen de politie of andere harde kernen.
   Zou helemaal mooi zijn als de verschillende kernen samen “interlands” gaan afwerken.
   Ik verwacht niet dat Ernst en andere eikeltjes pyjama gezinden zich hierachter gaan scharen, maar het zou wel wat teweeg brengen toch?

   1.   

    Fikse oorwassingen blijken beter te werken bij de structureel minder aanspreekbaren dan al dat daderknuffelen door overheid en justitie, zoveel is duidelijk.

  2.   

   @Ernst de anti-zwarte pieten dat is het tuig mongool dat je bent..

 18.   

  Alle winkels die aan deze onzin meedoen van anti zwarte pieten, waaronder ook de hema ,gewoon massaal niks meer kopen daar. Je kunt ze het beste treffen in hun eigen inkomsten

  1.   

   In mijn winkel, bewust gezocht naar inpakpapier, slingers en andere items waar Piet nog gewoon zwart is. Klanten waarderen dat ook oprecht hier.

 19.   

  Goed plan en laat die niksnutten maar zien dat ze moeten opritten,

 20.   

  Dat is het verschil; in plaats van lange moeilijke lappen tekst gewoon een korte mededeling. En de Brabanders kennende houden ze zich altijd aan hun beloftes. Die accepteren dat Randstad gezeik totaal niet. En terecht.

 21.   

  Heel simpel:

  Tuig zoekt tuig

 22.   

  De kruik gaat zolang te water, totdat ie barst…

  …en barsten zal die.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!