Wát?! Vrouw die Oxfam-seksfeesten onder tapijt veegde mag nu terugkeren als GroenLinks-senator: “Zeer gemotiveerd!”

De GroenLinks-lijst voor de Eerste Kamerverkiezingen staat bombol dubieuze figuren, zo blijkt vandaag wel weer. Niet alleen mag Fortuyn-hater Paul Rosenmöller de kar trekken, ook staat op plek 2 prominent een vrouw die niet al te lang geleden nog moest opstappen bij Oxfam Novib omdat ze de seksfeesten van de organisatie, soms met minderjarige meisjes, onder het tapijt had geveegd. Kennelijk is dat echter geen bezwaar voor de senaat.

GroenLinks heeft vandaag het hele blik “dubieuze partijfiguren” opengetrokken in de zoektocht naar nieuwe leden voor de Eerste Kamerfractie, zo lijkt maar weer. Alleen Mohammed Rabbae ontbreekt eigenlijk nog. Maar verder zet de voormalige communistische partij een uitstekende stap naar het vullen van de Senaat met figuren met een twijfelachtige staat van dienst. We hebben het al gehad over de Pim Fortuyn-demoniseerder Paul Rosenmöller, en nu richten we ons op de nummer 2: Farah Karimi. Volgens het profiel dat de partij op internet kwakte is ze “zeer gemotiveerd” om straks namens de milieufetisjisten in de Eerste Kamer te zitten:

“Farah Karimi is zeer gemotiveerd voor het senatorschap, nadat ze eerder acht jaar voor GroenLinks in de Tweede Kamer zat. Sindsdien werkte ze tien jaar als directeur van Oxfam Novib. Haar schat aan ervaring – nationaal, internationaal, bestuurlijk, politiek – heeft haar doorwrocht inzicht gegeven in het economisch systeem en hoe dit uitwerkt voor ongelijkheid en migratie – wereldwijd en ook in eigen land. Ze is gedreven door haar idealen en ze weet hoe ze die in een politieke arena kan verwezenlijken.”

Oxfam Novib… waar kennen we die club ook alweer van? Oh ja! Van al die seksrellen, waarbij bleek dat ‘hulpverlening’ in landen als Haïti werd opgevat als uitnodiging om meisjes te misbruiken voor seksfeesten en andere weinig conscientieuze zaken. Oxfam Novib wist overal van, maar hield de deksel op de doofpot. En wie stond er aan het hoofd van die organisatie? Precies: Farah Karimi de aanstaande GroenLinks-senator. Zij moest haar functie neerleggen, voornamelijk wegens ernstige nalatigheid inzake deze kwestie.

En wat doet GroenLinks? Sinterklaasje, kom maar binnen met je knecht! Ze hadden immers die andere Oxfam-seksverzwijger Tom van der Lee al in de Tweede Kamerfractie, dus doofpotdiva Farah Karimi kan er ook nog wel bij in de Eerste Kamer. Wat een feest!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. ildib

  Groen Links grossiert al jaren lang in smeerlappen….

  1. Top

   Het wachten is op de kankerpatient Singh Varma. Hahaha, wat laten jullie in NL toch allemaal gebeuren? Wat ben ik blij, dat ik weg ben daar.

   1. Ernst Quispel

    Daar zijn wij ook verheugd over, Top.

    1. Baaz

     “wij”

     Beperk jezelf vooral tot jezelf!

    2. Top

     Ach EQ is van Koninklijke bloede. Hij schrijft in Pluralis majestatis. Wees barmhartig voor mij en mijn kinderen (die jij, gelukkig niet heb). De mazzel sire!

     1. Arie B

      Je hebt ook ziekten met gespleten persoonlijkheid. Dan spreek men soms ook in meervoud.

 2. Ernst Quispel

  Suggestief plaatje.

  1. Baaz

   Een logische reactie, de inhoud van het artikel is daarmee omzeild.

 3. Fortiori

  Tim heeft een plakboek voor speciale plaatjes.

  1. Baaz

   Net als met het lezen van een stripboek, wel de plaatjes maar niet de tekst.

 4. O.P.

  Standaard voor links… Het continue wegkijken en ontkennen van de tekortkomingen onder eigen linkse volk.
  Zodra er ook maar iets wat vanuit het midden of rechts komt… Volop het gas gaan om het een negatieve draai te kunnen geven!

 5. Troelstra

  Zeg ik iets teveel als ik stel dat Groen Links de vergaarbak van maatschappelijk vuilnis is?

  1. Baaz

   Ik vind dat je niet teveel zegt!

 6. Ritter

  Het is GroenLinks………………..geliefd bij veel media en dus zullen deze media haar verwelkomen en lovende artikelen over haar schrijven.

  Als het daar en tegen iemand van de PVV zou zijn geweest had die zijn politieke carrière vaarwel kunnen zeggen.

  1. Baaz

   Bingo!

 7. Troelstra

  En Groen Links blijft maar vuilnis vergaren.

  Politica GroenLinks beschuldigt basisschool onterecht van mishandeling kind

  GroenLinks-politica Sandra Grep van de stadsdeelcommissie Zuidoost heeft basisschool Wereldwijs ongegrond en onjuist beschuldigd van mishandeling van een 4,5-jarige jongen. Ook liet ze zich uit over de docenten en het onderwijs in Zuidoost, dat te weinig multicultureel zou zijn en ‘niet om zou kunnen gaan met diversiteit’.

  Grep deed haar uitspraken afgelopen zondag in het programma Radio Mart van SALTO. Inmiddels heeft de politica haar woorden weer teruggenomen. Grep beschuldigde de school van kindermishandeling en barbaarse praktijken. Ze baseerde haar verhaal op een gesprek met de moeder van een leerling van de school.

  De leerling zou gedragsproblemen vertonen en om die reden ‘iedere dag uit de kring worden gesleurd’ en apart worden gezet. Ook beschuldigde ze de school van het vastbinden van de jongen aan zijn stoel. ‘Als een kind gedragsproblemen heeft, biedt je passend onderwijs. Dan ga je een kind niet vastbinden, dan ga je hem niet uit de klas sleuren. Ik ga er alles aan doen om deze school te straffen’, aldus Grep.

  Een leugen
  In haar verhaal vertelt Grep dat ze op dat moment nog geen contact heeft gehad met de school in kwestie. Dat bevestigt de directeur van basisschool Wereldwijs, Paula Hoonhout, voor wie de beschuldigingen als een complete verrassing kwamen.

  ‘Wij zijn heel erg geschrokken van het verhaal dat de ronde doet. Ik vind het heel jammer dat Sandra niet van tevoren bij ons is geweest om te vragen of het klopt’, zegt ze de dag erna zelf in de uitzending op SALTO. ‘Het was niet mis. En allemaal gebaseerd op een leugen, want dat weten we nu wel.’

  De directeur vertelt dat het gaat om een zorgleerling die veel persoonlijke begeleiding nodig had op school. Die kreeg hij ook, in de vorm van een-op-een begeleiding van een onderwijsassistent. Omdat het kind ook andere kinderen zou slaan en pootje zou haken, was het kind inderdaad moeizaam hanteerbaar in de groep.

  ‘Toen kwam het grootste misverstand: het kind zou zijn vastgebonden. Dat vind ik zo verschrikkelijk. Dat is helemaal niet waar’, vertelt Hoonhout in het programma. ‘De jongen wordt ook niet stelselmatig uit de groep gesleurd. Het is echt niet waar.’

  Excuses
  De GroenLinks-politica heeft dus niet aan wederhoor gedaan voordat ze haar uitspraken deed. Dat maakt veel los en niet alleen bij de school zelf. Ook het stadsdeel betreurt de uitspraken van de politica. ‘Het Dagelijks Bestuur vindt het heel spijtig wat er is gebeurd. Daarom hebben wij ook een gesprek gevoerd met mevrouw Grep. De uitkomst van dat gesprek is de verklaring die mevrouw Grep gisteren heeft gedaan’, zegt een woordvoerder van het stadsdeel.

  Die verklaring is een excuus van de politica, dat naar de school is gegaan en op Facebook is geplaatst: ‘Het voorval waar ik over vertelde heeft niet op Wereldwijs plaatsgevonden. Het spijt me dat ik dit heb gezegd en ik bied de school mijn excuses aan’, schrijft Grep.

  De directeur van Wereldwijs bevestigt nogmaals aan AT5 dat Grep geen contact met de school heeft gehad voor haar uitspraken op de radio. Ook is er geen contact geweest met de school voordat Grep haar excuses maakte. Pas daarna ging Grep in op de uitnodiging van de school om met elkaar te praten over de situatie.

  Wethouder: ‘politici moeten goed nadenken of wat ze zeggen klopt’
  Ook onderwijswethouder Marjolein Moorman is op de hoogte van het voorval en heeft contact gehad met het schoolbestuur. ‘Politici moeten altijd goed nadenken of wat ze zeggen klopt en of het bijdraagt aan een oplossing. De onrust die nu is ontstaan is erg vervelend voor de school, de leraren, de ouders en de kinderen. Dit soort uitspraken zijn echt heel erg kwetsend voor de leraren die zich elke dag hard inzetten voor hun leerlingen.’

  De wethouder vindt het goed dat de betrokken politica haar fout heeft toegegeven en haar excuses heeft aangeboden. ‘Ik hoop dat de rust op en rond de school snel weer terugkeert. Daar hebben de kinderen op de school uiteindelijk het meeste aan.’

  Stadsdeelcommissie
  De stadsdeelcommissie waar Grep onderdeel van uitmaakt, heeft afstand genomen van de uitspraken. Dat vertelt de voorzitter van de commissie, Roy Hofwijks, aan AT5: ‘Wij hebben het er in de commissie nooit over gehad. We weten niet waar de uitspraken vandaan komen en we wachten nu het onderzoek af.’

  Of de uitspraken van Grep gevolgen gaan hebben voor haar rol binnen GroenLinks wil fractievoorzitter Femke Roosma niet zeggen. ‘Ik wil verwijzen naar de verklaring die mevrouw Grep zelf heeft gedaan. Daar staan wij achter. Verder wil ik niet ingaan op of ik zelf contact heb gehad met de betrokken partijen en over het voorval gevolgen heeft voor Grep.’

 8. Eugenie de la Fleur

  Weer zo’n non issue

  1. Troelstra

   Had jij dit dan liever in de doofpot gestopt zien worden?

 9. Roughwood

  En de baantjescaroussel draait op volle snelheid door…

  1. Troelstra

   Het lijken wel Melkertbanen voor maatschappelijke perverten.

 10. Ries

  Geslaagd voor de proeve ‘onder het tapijt vegen’. En daarmee zit je bij links en groen altijd gebakken!

 11. Ernst Quispel

  Voor de goede orde: Karimi moest niet opstappen bij Novib, dat deed ze volledig uit eigener beweging tot spijt van de organisatie, en ze kan ook niet worden beschuldigd voor het onder het tapijt vegen van de misstanden. Daarover speelde ze volledig open kaart.

  Het artikel mist feitelijke grond.

  1. Aytas

   Zoals zo vaak. Meesters in framen.

   1. Baaz

    Als je het omdraait, dat is een linkse uitvinding, dan krijg je ‘framemeesters’

  2. Adriaan

   Ja, dat kan ik me voorstellen dat ze zo’n seksbeest moesten laten gaan. Zij was de gangmaker op het juiste feest.

  3. harmen timmerman

   Jij mist niet alleen de feitelijke grond: jij mist alle hersencellen!

 12. Ries

  Dan is ze een van de weinigen die bij links en groen niet bedreven is in ‘onder het tapijt vegen’.

 13. Troelstra

  Misstanden bij humanitaire organisaties zouden niet moeten verrassen

  De ‘progressief-is-goed-reflex’ die er bij jonge generaties is ingeslepen moet eruit

  20-02-2018, 11:57 Tags: AZG, deugen, Oxfam, SJW’ers

  Hoe het failliet van de zo geroemde westerse moraal niks meer dan een bijwijlen goed geproduceerde reclamespot is, blijkt uit de strapatsen van de zich nu al jaren als halve heiligen naar buiten toe presenterende goedmensen van Oxfam en Artsen Zonder Grenzen. Beide organisaties scheren al decennia lang hoge toppen in kringen waar weldenkendheid bon ton is. Even zolang worden ze Jan en alleman voorgehouden als het summum van wat een moderne maatschappij kan bereiken: onvoorwaardelijk altruïsme, pure menslievendheid, zuivere liefde. Jezus zelf had het niet beter gekund.

  Nu blijkt dat in ieder geval een aantal van deze wannabe-Jezussen al evenzeer van gratuite seks houden als de Judassen die ze menen te moeten bestrijden. Er valt dan ook een trommelvlies-pijnigende stilte te ontwaren in de legioenen van de supersociaaldemocraten. Het ondenkbare schijnt immers realiteit geworden, de menswording van de Gutmensch een feit.

  Een tocht door de hel
  Bittere tranen zullen ze schreien, diegenen die onder het goedkeurend oog van meester Bart ellenlange brieven schreven aan AZG of Oxfam. Nachtenlang zullen ze woelen in hun bed, badend in het zweet en rillend van de koorts, die hen sinds de ter aarde nederdaling van de Grenzeloze Arts en de Haïti-wederopbouwende Oxfammedewerker in zijn greep heeft.

  Nachtmerries over het wezen van de mens maken hun nachtrust tot een tocht door de hel. De engelachtige gezichten van Jitse de grenzeloze arts en Joost de Oxfam-inclusiemedewerker veranderen in duiveltronies die, terwijl hun saterachtige lichamen zich tegoed doen aan verpauperde Haïtiaanse weduwen, luid lachend het evangelie van Judas verkondigen.

  Een nieuw geloof
  Oxfam en AZG zijn begrippen die tot het collectieve geheugen van de moderne westerling behoren. Samen met Greenpeace en tal van andere organisaties, verpersoonlijken ze het doorgeschoten humanitaire denken dat sedert een vijftigtal jaren de westerse cultuur kenmerkt. Mensen hadden opnieuw een geloof nodig, nadat het christendom was verdwenen en nazisme en communisme (hoewel communisme steeds op vrij veel bijval heeft kunnen blijven rekenen) failliet waren verklaard.

  De rol van voortrekkers werd geleidelijk aan weggelegd voor een nieuw soort missionarissen, volhardende geloofsactivisten van een andere orde. Humanitaire acties, zoals die waar Oxfam en AZG hun schouders onder zetten, werden de nieuwe routes naar Santiago de Compostella en Lourdes. Moderne westerse mensen konden hun verlossing bekomen door (liefst) publiekelijk en met veel poeha hun menslievendheid en ultra-humanistische inborst tentoon te spreiden. Ter kerke gaan was passé, naar de Oxfam wereldwinkel gaan het nieuwe “waaw”.

  Een stevige portie eenzaamheid
  Algauw begonnen mensen, die zich zeer graag aanvleien tegen populaire voortrekkers, massaal getuigenis af te leggen van hun humanistische levensvisie. Acties ten voordele van Oxfam of AZG werden door overheden en media maar wat graag gesteund en scholen die een beetje een modern aandoend imago wilden hebben, hielden als het moest meermaals per jaar inzamelacties of zetten “projecten rond Oxfam, AZG, of enige andere organisatie” op hun leerplannen.

  Generaties jongeren groeiden op met een binair mensbeeld. Al wie zich in het kamp van de “goede organisaties” bevond, kreeg aandacht en applaus. De meer sceptische medemens, die tot voorzichtigheid en nuancering noopte, werd weggehoond en diende zich te contenteren met een stevige portie eenzaamheid. Immers, iedereen wíst toch dat Oxfam en co. enkel uit goede lieden bestonden? En dat critici bijgevolg slechte lieden waren?

  Door de hedendaagse cultuur gekneed
  In La Psychologie des foules (‘De psychologie van de massa’s’) uit 1895, zet de Franse psycholoog en socioloog Gustave le Bon zijn mensbeeld uiteen. Grof geschetst komt dat hierop neer: mensen zijn, ook in cultureel hoogstaande samenlevingen, geneigd om in de massa hun kritische vermogens te verliezen. Ze deinen door de band maar wat mee op dat wat de leiders voorschrijven.

  Geëxtrapoleerd naar onze tijd betekent dit dat mensen (of anders gezegd: veel mensen), zich laten meedrijven met de kudde. Die kudde volgt gedwee datgene wat door overheden, media en onderwijs als salonfähig wordt beschouwd. ’s Mensens geest is dusdanig gekneed door wat men ‘de hedendaagse cultuur’ noemt, dat ze om het zo te zeggen niet anders meer kán denken.

  Egocentrisch humanitair denken
  Zeer simplistische ideeën rond de concepten vrijheid, zelfbeschikking (een ‘sleeve’ laten tatoeëren en in Ibiza voor prostituée gaan spelen tijdens de grote vakantie), of humanisme, in combinatie met een vaag idee van wat democratie en politiek inhouden (want onder meer steeds eenzijdig belicht en uitgelegd door overheden, media en onderwijs), zorgen ervoor dat het populus in de waan verkeert de regie te voeren over het eigen leven.

  Dat vrijheid, zelfbeschikking en humanisme begrippen zijn met een bewogen geschiedenis en over veel fundamenteler dingen gaan dan hedonisme, interesseert de doorsneemens geen zier. Hij leeft nu eenmaal in een tijd waarin al die verworvenheden ‘er zijn’. Zijn ganse denken en doen ademt vrijheid, zelfbeschikking en “humanitair denken”, hoe egocentrisch ingevuld dan ook.

  Social Justice Warriors
  Kakelende kippetjes die zichzelf social justice warriors noemen, beroepen zich op humanisme, zonder goed te weten wat dat allemaal inhoudt. Met hun rood geverfde haar, neuspiercing, Oxfam-lidmaatschap, AZG-connecties en tribal tattoo, menen ze te staan voor een ideaal dat in oorsprong door de Griekse filosofen werd nagestreefd. In werkelijkheid staan ze voor de potsierlijke staat waarin de mens kan terechtkomen. Ze zijn in zekere zin het slachtoffer van hun cultuur – een cultuur die met tal van grote waarden en dure woorden koketteert waarvan slechts weinigen de betekenissen kennen.

  De krachten die hen voortstuwen gaan evenwel hun petje te boven. Uit gemakzucht, en vanuit de menselijke drang tot conformisme, wentelen de kippetjes en alle andere mensen die deugdzaam en populair willen zijn, zich in de geplogenheden van de dag. Het is handig om een beetje progressief, feministisch, klimaatalarmistisch en antiracistisch te zijn? Wel, laat ons dan gewoon een beetje progressief, feministisch, klimaatalarmistisch en antiracistisch zijn. Het maakt het leven gemakkelijker, omdat het past in de culturele setting van onze tijd.

  Heilige sujetten bekritiseren
  Leegte dient opgevuld. De kaalslag die het doorgedreven secularisme in de westerse wereld heeft veroorzaakt, leverde een vruchtbare vlakte voor Nieuwe Profeten. Zichzelf een humanistische mantel om de schouders draperen achtten morele parvenu’s voldoende om een status van ‘untouchables’ te verwerven. Hun doen en laten mocht en kon niet in vraag gesteld worden. Welke onverlaat, welke cynicus zou het aandurven deze heilige sujetten te bekritiseren, laat staan hen te beschouwen als mensen?

  Aldus kon gedurende jaren een fata morgana als ‘waarheid’ verkocht worden. Dat deze zinsbegoochelingen net als menselijke organisaties macht en rijkdom proberen verwerven, werd simpelweg niet gedácht. Het was alsof humanitaire organisaties ergens in een apart hemelgewelf hun bestaan kenden, daar waar eeuwigdurende morele wetten vigeren die de mensheid zullen bevrijden.

  Het progressieve narratief moest en zou sinds de jaren ’60, ’70 van vorige eeuw in elke breincel van elke westerling geïnjecteerd worden. Elke westerling moest en zou over alle levens- en maatschappijkwesties hetzelfde denken. Voor een groot deel is deze opzet geslaagd. Politieke partijen, bijvoorbeeld, zijn zowat elkaars klonen geworden. Maar ook in de media en de onderwijswereld zien we eenzelfde tendens.

  Zwevend in hun zelf verzonnen universum
  Conservatieven zaten met de handen in het haar en wisten niet hoe te reageren. De progressieve tsunami was zodanig imposant en alomvattend, dat velen zich terugtrokken in hun bunkers.

  Nu lijkt de tijd echter rijp om de bunkers te verlaten. Het heeft er alle schijn van dat de progressieve eigenwaan zelfdestructieve proporties heeft aangenomen. Niet eens meer beseffende dat er misschien nog kritische mensen zouden kunnen bestaan, schieten vertegenwoordigers van de progressieve legioenen door in hun eigendunk. Zwevend in hun zelf verzonnen universum beschouwen ze verkrachten wellicht als een gunst, of interpreteren ze het betalen van minderjarige Haïtiaanse deernes voor hun vleselijke diensten als een weldaad. Of hadden de heerschappen uit de progressieve kazernes #metoo enkel voorbehouden voor deugenieten ter rechterzijde van het politieke spectrum?

  Goednieuwsshow-barden
  Macht corrumpeert. Humanitaire organisaties hebben in de loop der jaren veel macht verworven, wat maakt dat wat nu uitkomt niet als een verrassing moet worden beschouwd. De talloze jongeren die – levend in de utopie die hen van kleinsaf wordt ingelepeld door overheden, media en onderwijs – brieven schreven of schrijven naar die bijna bovenmenselijk goede lieden van humanitaire organisaties-met-een-goddelijke-status, zullen vooral de kunst van het cynisme aanleren.

  Op zich hoeft dat niet eens zo erg te zijn. Via cynisme kunnen ze misschien een shortcut nemen richting realisme. Ze kunnen leren om praatjesmakers en goednieuwsshow-barden niet op hun woord te geloven, om verhaaltjes te toetsen op hun waarheidsgehalte. Indien het een beetje wil meezitten, zullen ze dan meteen ook die perfide islamiseringstendens doorzien voor wat ze is: het treurige orgelpunt van een door progressieven gedirigeerde symfonie.

  Twijfel het begin van wijsheid
  De ‘progressief-is-goed-reflex’, die er bij de jongste generaties als het ware ingeslepen is, moet eruit. Progressieven zijn blind voor de werkelijkheid. Hun borrelpraatjes houden geen pas, hun mensbeeld is een sprookje. Verdwaasd door irreële wensdromen over hoe de wereld in elkaar zou moeten zitten, trekken ze iedereen mee in hun abyssale diepte van nietszeggendheid.

  De progressieve invulling van historisch geladen begrippen als vrijheid en zelfbeschikking is als de Whig Interpretation of History: positivistisch, zelfvoldaan en met een blik die niet verder reikt dan de neus van Eli Thompson. Omdat helaas die progressieve invulling van zowat alles het geschopt heeft tot ‘de moderne cultuur’, zien velen door de bomen het bos niet meer. Geheel onbewust worden verklaringen voor verschijnselen zoals terrorisme, vereenzaming, mentale ziekten, enzovoort, uit de grote doos met progressieve narratieven opgedist. Toenemend moslimfundamentalisme heet dan een gevolg te zijn van racisme en uitsluiting, vereenzaming een gevolg van de verrechtsing, mentale ziekten het resultaat van een niet-inclusieve samenleving, enzovoort.

  Zei niet Descartes: ‘Twijfel is het begin van wijsheid’?

  1. Ernst Quispel

   Knippen en plakken kan iedereen, Troelstra. Kun je je inhoudelijke punt ook op eugen kracht formuleren?

   1. Groeneveld

    Je had zelf ook inhoudelijk kunnen reageren Quispel.

    1. Ernst Quispel

     Het is onduidelijk welk inhoudelijk punt men hier probeerde te maken.

     1. fockingworst

      @ernst staat op dds bekend om het NIET BEGRIJPEND KUNNEN LEZEN.
      @ernst HEEFT dan ook logischerwijs MOEITE om juist te KUNNEN REAGUREN.

     2. Baaz

      “Het is onduidelijk…”

      Logisch want je leest het niet en als je het wel leest dan reageer jij op de voor jou bekende manier.

     3. Roughwood

      Goh, wat toevallig! Datzelfde heb ik ook al maandenlang bij uw oeverloze gewauwel alhier. En naar ik vermoed velen met mij…

   2. Baaz

    “eugen kracht”

    ‘eigen kracht’

    (sukkel)

   3. Top

    Eugen? Blablabla! Blaaskaak!

   4. Ernst Quispel

    eugen = eigen

    Voor de sukkels die dat nog niet begrepen.

    1. Baaz

     Wie vraagt ontvangt.

     (sukkel)

   5. Adriaan

    Waar staat het geschreven dat je op eugen kracht moet formuleren? Het lezen uit ‘andermans werk’ kan zeer verhelderend werken en daar is niks mis mee. Overigens een zeer raak artikel.

   6. robroy

    Dat zou hij op eugen ??? kracht kunnen ja hahahah

 14. Beukman

  omdat ze de seksfeesten van de organisatie, soms met minderjarige meisjes, onder het tapijt had geveegd.

  Welnee, het waren geen “feesten” van Oxfam Nederland maar van andere organisaties, met name Oxfam Engeland, waar een aantal personeelsleden aan meedeed.
  Karimi heeft dit in 2012 overigens wel degelijk gerapporteerd, alleen viel er juridisch niets tegen te doen.

  Er valt Karimi dan ook weinig te verwijten; wat uiteraard niet automatisch betekent dat ze dan ook geschikt is als senator in de EK. Jammer voor Tim, jammer voor de lezers hier, het is weer eens een storm in een glas water!

  Ik krijg van Tims stukje trouwens onwillekeurig associaties met de missie in Kunduz, waarvoor GL bij monde van Jolande Sap alleen toestemming wilde geven als iedereen plechtig beloofde dat Nederlandse militairen daar nooit een schot zouden hoeven lossen, maar dat deze zich in plaats daarvan vooral zouden inzetten voor “lees- en schrijfvaardigheid, mensenrechten en de positie van vrouwen”.

  1. Seneca

   @beuk
   lang niet gelezen. eerlijk gezegd wel lekker rustig zonder je verhaaltjes die je driftig uit de duim staat te zeggen. neen het waren geen feesten van Oxfam NL maar van Oxfam GB. die GB dat stinkt. hebben ook gekozen voor Brexit. moeten we niet willen met z’n allen, toch? jij weet het zo goed hoe e.e.a. is verlopen, je was er zeker ook bij? tuurlijk was je daar want een van je bronnen van inkomsten is ‘werken’ bij Oxfam, Novib en misschien heb je nog wel andere baantjes. wat betreft die associaties die je krijgt van Tims stukjes, ik zal maar niet zeggen welke associaties ik krijg als ik je naam? zie. ga zo door met het ‘beschermen’ van het linkse tuig. van een notoire anti joods figuur, ben ik niet anders gewend.

   1. Beukman

    Vriend @Seneca, ik skip even de offtopic zaken die je meldt en de persoonlijke aanvallen.

    1. Ernst Quispel

     Dan blijft er inderdaad weinig over om nog op te kunnen reageren.

     1. robroy

      dds FROBEL FROMMELT OOK MAAR WEER EENS WAT RAAK ZIE IK DOMME JONGEN TOCH

  2. Ernst Quispel

   Ja, de beschuldiging dat ze deze misstanden onder het tapijt zou hebben geveegd mist elke grond.

   1. Beukman

    Echt balen voor de DDS community. Gelukkig hebben ze de omslag van Sylvana op de VARA-gids nog. En binnenkort verschijnen er ongetwijfeld stukkies over de film die er over haar gemaakt is.

 15. sonar

  Ze hebben dan wel iemand die feestjes kan organiseren,collectes houden en uitgeven aan smeerlapperij.Gore Leden partij.

  1. Troelstra

   Voor gesubsidieerde kinderseksconsumptie ben je bij Groen Links dus aan het juiste adres.

   1. C.A.Barstow

    Dat blijkt wel ja.

 16. ruudjeenjose

  De groen links smeerlappen komen weer in aanmerking voor een goed betaald baantje.Leve de smeerlappen van Groen slinks.

 17. C.A.Barstow

  Het zegt genoeg dat die linksers de oude garde bij elkaar moet trommelen om de bankjes vol te krijgen.
  Het gaat de goede kant op met dat linkse geteisem.

 18. plakband

  Farah Karimi kandidaat GL in 1e kamer. Haar schat aan ervaring – nationaal, internationaal, bestuurlijk, politiek – heeft haar doorwrocht inzicht gegeven in het economisch systeem en hoe dit uitwerkt voor ongelijkheid en migratie – wereldwijd en ook in eigen land.
  Ik lees hieruit dat ze een consumentenkweker is d.m.v. nivellering en ten koste van hardwerkende belastingbetalers.

  Ze is gedreven door haar idealen en ze weet hoe ze die in een politieke arena kan verwezenlijken. Uit het bericht blijkt niet wat haar idealen zijn. Het verbinden van twee onderwerpen die niets met elkaar te maken hebben zien we vaker bij Groen Links (bv Paul Rosemüller over Anne Frank, nazi’s en Pim Fortuyn) Ik denk dat vooral haar eigen carriére een belangrijke drijfveer is.

  1. plakband

   Oei, vergissing. Niet Paul Rosemüller maar Thom de Graaf.

 19. robroy

  WAT TIM ENGELBART SCHRIJFT LAP IK VANAF NU AAN MIJN LAARS LOL

 20. Christina

  Er zit alleen maar bagger bij dat groen links, viezerdjes en rotzooi!!
  En het is dus niet helemaal raar dat overwegend goor links volk en kl#te studentjes op dat zooitje stemt, want iemand die een klein beetje nadenkt stemt niet op zulk bagger!!

 21. Gerlos

  Dat worden blote kond en meer vergaderingen in de senaat, ik verheug mij erop.

 22. Two Ravens Black Kettle

  Daarom zwijgen ze al decennia lang over de massaverkrachtingen die plaats vinden in Europa (en de NGO verkrachtingen in het buitenland)

  Dat is de Politiek en HUN Media.
  Groen Links zijn daarin net zo goor als de rest van het Kartel.

  Je zult een viezerik als Jesser K. dan ook nooit horen over deze zaken.
  Sterker nog; zijn hals draailt sneller dan een door Rutte gefinancierde Yezedi-keling
  (of zoals deze financier van Isis en Al Nusra in samenspraak van de MSM zal zeggen; we gaven alleeen toyotaaaaa’s en geen atoombommen)

  Lees het boek van Linda Polman
  Over de rol van NGOs in de afterparty na de Rwanda massacres
  Niemand doet het
  En dus kunnen de zwijnen blijven winnen maar ach
  Jasse en de plaatselijke NPO-commandant noemt ons (let’s pick) racist, xenofoob, tokkie, fascist, bruinhemd ad infinitum en alles blijft wat het was en kunnen door NL betaalde NGO’s-apparatsjiks (en islamitische bendes in Europa en Al-Nusra en Isis) blijven verkrachten.
  Dat noemen ze volgens mij; pfffff. Ja wat noemt de gemiddelde zichzelf journalist of academicus dat eigenlijk ?
  Volgens mij betrokkenheid.
  Innit ?

 23. Swami Nofapananda

  Ik dacht dat dit een nieuwssite was en geen pr0nsite…

 24. Westerling

  Of je nou een aanhanger bent van de grootste massamoordenaar in de moderne geschiedenis of lid van een links-islamitisch terreurclubje, je bent welkom bij groenlinks.

 25. Rud56

  Tja, gelukkig is DDS er om ons hierop te wijzen want de mainstreammedia zwijgt in alle talen. Geeft aan alleen maar hoe verrot ons journaille is!

 26. Troelstra

  Zweden: Sociaaldemocratische politica neukt met minderjarige “vluchteling”

  Geplaatst op 4 januari 2019

  In Zweden werd een politica veroordeeld wegens seks met een 16-jarige “vluchteling”. Haar “begrip” voor jonge mannelijke asielzoekers had blijkbaar uitsluitend seksuele beweegredenen, zoals dat zo vaak bij vrouwelijke vluchtelingenhelpers en de migratie ondersteunende politica´s voorkomt.

  Een 45-jarige gemeentepolitica van de Zweedse sociaaldemocraten werd wegens seksuele uitbuiting van een persoon veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf, bericht de Zweedse krant “Friatider.se.” De vrouw had herhaaldelijk seks gehad met een 16-jarige Afghaan, aan wie zij “werkte” en die als “onbegeleide jongere” naar Zweden was gekomen.

  Volgens het vonnis had de 45-jarige in oktober en november 2017 bij minstens tien verschillende gelegenheden seks met de 16-jarige Afghaan. De politica werkte als jeugd-hulpverleenster in een tehuis. Eerst had de jongen de vrouw geholpen een massagetafel naar huis te brengen. Ze begon hem te masseren en nam het initiatief om seks met hem te hebben, hoewel hij bang was en dit niet echt wilde. Toen hij thuiskwam, voelde hij zich niet goed en moest overgeven, verklaarde de Afghaan tegenover de politie. Ze had ook een dure telefoon, alcohol en sigaretten voor hem gekocht en gezegd dat ze een “paspoort” voor hem zou regelen.

  De vrouw werd nu veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf wegens seksuele uitbuiting van een afhankelijk persoon. Bovendien moet ze een schadevergoeding van omgerekend € 7.700,- aan de Afghaan betalen, staat er in “Friatider.se.”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.