Wilders opent de aanval op het kabinet: “Rutte laat de zorg failliet gaan!”

vakantiewilders
Foto: Geert Wilders op vakantie in Monte Carlo. Bron: Wilders / Twitter.

Inclusief mooie Twitterafbeelding.

Ach kijk wat leuk! Geert Wilders heeft één van zijn medewerkers weer eens de opdracht gegeven een mooie afbeelding te maken en kijk, het is gelukt!

“Nederland heeft genoeg van Rutte 3,” schrijft hij. “Onze zorg, onze inkomens, onze veiligheid, onze cultuur, onze grenzen, onze eigen mensen komen eerst bij de PVV.” Nu weet niemand waarom hij het over “onze inkomens” heeft — alsof zijn eigen inkomen niet bijzonder zeker en heerlijk hoog is als Kamerlid — maar goed, het klinkt allemaal wel goed.

Afijn, dat soort scherpe opmerkingen doen natuurlijk niet echt ter zake. Feit is dat hij dit keer zowaar iets van een punt heeft: de manier waarop het kabinet omgaat met de financiële problemen in de zorg is ronduit schandalig. Ziekenhuizen gaat failliet, terwijl kabinetsleden lekker uit eten gaan en plannen maken om nog maar wat meer geld uit te geven aan politiekcorrecte hobby’s.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

65 reacties

 1.   

  Het rechts-populisme op zijn platst.

  1.   

   Het scheelt er maar net iets aan of je had hier SIEG-H!!! geroepen,of niet Kwispel

  2.   

   Laat het rechts populisme zijn.

   Het faillissement van het ziekenhuis is echter de schuld van links.
   Het ziekenhuis had uitstekend gered kunnen worden met de jaarlijkse subsidie op kunst en cultuur die de betermensch voorstaat.

   Ik weet het domme reactie maar ongeveer van jouw niveau.

   1.   

    Helemaalet je eens Henk.

 2.   

  Ach Geert, zand strooien in de ogen van je kiezers door maar weer eens links te lullen….

 3.   

  Ha, laat die Wilders maar lopen, doet het goed in de peilingen.

  1.   

   En terecht.

 4.   

  Twitter werkt niet meer Geert.
  Organiseert een quiz .
  Organiseert een tekenwedstrijd of zoiets .

 5.   

  ‘de manier waarop het kabinet omgaat met de financiële problemen in de zorg is ronduit schandalig’

  Oh ja joh de zorg in Nederland is ook zo slecht. Stelletje maffe populisten, laat ze dan ook zeggen dat dit de erfenis van fortuyn is. Het is waar dat de zorg op veel punten faalt maar om nou te doen of er in Nederland slechte zorg is idioot.

  ‘Ziekenhuizen gaat failliet, terwijl kabinetsleden lekker uit eten gaan en plannen maken om nog maar wat meer geld uit te geven aan politiekcorrecte hobby’s.’

  Waardoor zijn deze ziekenhuizen failliet gegaan? Moet er nog meer vereffening zijn? Welke politiek correcte hobby’s? Socialisme is zo onderdrukkend en met het opkomend nationalisme bloed link.

  1.   

   Mond spoelen Aytas!
   De heer Fortuyn is in genendele verantwoordelijk voor wat u hem op een lage wijze tracht aan te smeren.

   1.   

    Deze vorm van marktwerking stond hij voor. Het is misschien niet leuk de waarheid te lezen.

  2.   

   Kromme geest heb je.

 6.   

  Ach, zolang links in de aversie modus schiet als het gaat over de echt vrije markt zal het de burger miljarden meer kosten.
  Voor mensen die mijn comment niet begrijpen: Nederland kent geen vrije markt. Vandaar dat al die afgedankte overheids malloten onder andere daar te vinden zijn.

  1.   

   Rechtse zwetsmeiers als Toetsie verheerlijken de vrije markt tot het moment dat ze instort: dan moet de staat de scherven optruimen.

   1.   

    @EQ
    Kom nu eens met argumenten inplaats van popu gekwebbel.

    1.   

     De zorg in Nederland is door de politiek in zijn organisatie en budgettering volgens neo-liberale beginselen aan de markt overgelaten, zoals we de publieke taak van het bankwezen aan de markt overlieten.

     Als het mis gaat roept iedereen moord en brand en wordt de minister ter verantwoording geroepen die geen enkele sturing had maar slechts, nu het kalf verdronken is, de mogelijkheid heeft tot bijlappen wat de markt naar de knoppen heeft geholpen. Dat bijlappen wordt betaald door de belastingbetaler.

     1.   

      Hier heeft hij gelijk Ernst. Nederland kent geen vrije marktwerking, net als ieder land op dit moment. Waar hij de fout in gaat is te stellen dat dit aan links zou liggen.

     2.   

      Het is een halve marktwerking: de zorg is georganiseerd op neo-liberale basis en de overheid heeft alleen op beperkte greep op de kwaliteit van zorg.
      De Overheid was niet in staat werkelijk te sturen op de ziekenhuizen die nu failliet zijn verklaard omdat ze in handen waren van particuliere marktpartijen die zaken deden met eveneens particuliere verzekeringsmaatschappijen die in een vrije markt opereren. Ook de geneesmiddelenindustrie gijzelt zorgpartijen en de overheid.

      De politiek heeft het stuur uit handen gegeven en mag nu scherven ruimen.

     3.   

      Ik citeerde vandaag al Tom Jan Meeus in het NRC van gisteren.
      Nog maar eens:


      Kort voor het debat over de ziekenhuizen kreeg ik mail van Hans Simons. Voor wie dit niet paraat heeft: Hans Simons (PvdA) was staatssecretaris van Volksgezondheid in Lubbers III (1989-1994). Ook was hij Rotterdams wethouder en jarenlang bestuurder in de zorg.

      Simons schreef dat hij in 2001, ruim vóór de introductie van de marktwerking in de zorg vanaf 2006, op verzoek van alle betrokkenen een studie deed naar het Slotervaart-ziekenhuis.

      Hij concludeerde dat continuering van de ziekenhuiszorg bedrijfseconomisch onverstandig was, en bedacht – toen al – een plan om de gevolgen van sluiting op te vangen.

      Maar betrokkenen, vooral de gemeente Amsterdam, wilden er niet aan. „Ik zei tegen de wethouder: dan accepteer je dat we maandelijks miljoenen in een zwart gat gooien.” Het maakte geen indruk.

      Ergo: de suggestie van sommige politici dat we geen ziekenhuizen met tekorten hadden voordat zorgverzekeraars in 2006 de regie kregen, is op niets gebaseerd. De overheid paste gewoon bij.

      Het probleem is groter. Zorgverzekeraars bepalen vanaf 2006 het lot van ziekenhuizen omdat de politiek via een stelselwijziging de markt aanwees als beste mechanisme om kosten te beheersen.

      Maar zie: toen dit leidde tot faillissementen was er deze week bij allerlei fracties ineens behoefte de politiek op de faillissementen aan te spreken.

      Je geeft een probleem als politiek uit handen, en nadat je het uit handen hebt gegeven, mag jij, als politiek, klagen dat het probleem niet volgens jouw voorkeur is opgelost.”

   2.   

    optruimen

  2.   

   En dat vind je bij rechts in Nederland wel? Pvv en vvd zijn hetzelfde economisch en het fvd stelt ook allerlei heffing veranderingen voor die vrije markt echt niet meehelpen. Jij bent trouwens geen libertarier, daarvoor wil je persoonlijke vrijheid veel te veel inbinden. Ik ben eerder libertarier dan jij, ook al vind ik mezelf anarchist omdat arbeiders iedere mogelijkheid moeten krijgen om zich door middel van collectieven te verenigen tegen werkgevers.

   1.   

    heffing veranderingen
    die vrije markt echt niet meehelpen

   2.   

    @aytas anarchisme is een utopische extreem linkse leer.
    U mag uzelf geluk prijzen dat u in een kapitalistische enigzins milde democratische omgeving vertoefd, waarin u geniet van veiligheid bescherming van enige soort, infrastructuur en voldoende voedsel.
    Het systeem is niet perfect, maar beter dan een wereld waarin het recht van de sterkste letterlijk geld, en totale wanorde heerst, gelukkig hebben we enige vorm van bestuur.
    Hoe en wie en waar we heen gestuurd worden kan je het wel of niet mee eens zijn maar je bent veilig kan je leefomgeving enigzins kiezen en hebt TEN ALL TIJDEN ETEN DRINKEN EN ONDERDAK NO MATTER WHAT.

 7.   

  Geert Wilders heeft gelijk. We worden bestuurd door incompetente cleptocraten zonder enig moreel kompas. Eigenlijk zouden ze gewoon in de gevangenis thuis moeten horen.

  1.   

   @Troelstra
   Yep.

 8.   

  Ik vind het altijd zeer ongeloofwaardig wanneer de PVV de SP links probeert in te halen terwijl ze voor 90% met de VVD moties instemmen en keiharde hetze tegen ‘links’ voeren

 9.   

  Geert heeft gelijk, en wat onze inkomens betreft, beginnen in de zort levert
  € 1800,00 bruto op een Afrikaan die ons komt plukken krijgt meteen
  € 1500,00 netto en gratis zorg en een gratis woning , dus een werkende houd niks over een financieel asielzoeker houd 1500 in de maand over.
  De zorg is naar de klooten , medicijnen kosten in Spanje maar een fractie van wat het in nederland kost , de politie komt geld en personeel tekort het leger oevend op de fiets met water pistooltjes mensen worden gedwongen ZZP er tegen een laag loontje en rutte maar geld geven aan bedrijven die miljarden verdienen aan ons . Voetselbanken kunnen het niet meer aan

  Weg met rutte

  1.   

   Let een beetje op je taal: dit gebrabbel is niet te lezen.

   1.   

    Dat bepaal jij natuurlijk helemaal niet, dus even terug in je mand Ernst

   2.   

    Betere taalbeheersing maakt je geen beter mens.
    Alhoewel ik begrijp dat er in jouw ogen niemand beter is dan ene kwispel.

    Wat vreselijk not done om iemand op taalfouten te pakken.
    Mogelijk staat deze man zich de penis uit de pantalon te lachen als jij een spijker in de muur slaat.

    Wel typerend elitair gedrag voor een betermensch.

 10.   

  Het klopt, maar het is een open deur van Wilders want zelfs een blinde ziet dat Nederland genoeg heeft van Rutte.

  1.   

   Neem dan onze minister-president Marx Rutte, de rat, de gladjanus, de smerige leugenaar die beloftes en uitspraken doet waar hij niet achter staat en waarvan de consequenties hem ook geen bananenfuck interesseren. Hij is de grootste onbetrouwbare hypocriete leugenaar en volksverlakker die Nederland ooit heeft gekend. Constant voort etterende problemen in de gezondheidszorg, meer dan een miljoen mensen die onder de armoedegrens leven, en ga zo maar door. Maar . . . hoe komt het dan dat hij toch weer herkozen is? Dat komt omdat de meeste mensen niet nadenken, niet kritisch zijn en dom blijven uit gemakzucht en desinteresse. Het is vaak een kunst om de juiste beslissing op het juiste moment te nemen. Maar je moet niet te beroerd zijn om daarover eerst goed na te denken.

   1.   

    Dan maar weer hopen dat veel ogen zijn geopend voor de volgende verkiezingen en vvd wordt neergesabeld, we zullen het zien t.z.t.

  2.   

   Dat blijkt niet uit de peilingen, Duke.

   1.   

    Welke peilingen Ernst?!!

    1.   

     Baaz, waarom kom je niet gewoon onder je eigen naam terug?

     1.   

      Heb jij de huisregels nog gelezen vandaag?

      4. We stoppen met detective spelen: ‘doxxing’, heksenjachten, NAW-gegevens publiceren, of het onthullen van zogenaamde andere identiteiten van mede-reaguurders wordt vanaf nu bestraft met een ban..

     2.   

      Duidelijk, Baaz.

     3.   

      Maar welke peilingen bedoelt Ernst eigenlijk?

     4.   

      Baaz memoreert;
      4. We stoppen met detective spelen: ‘doxxing’, heksenjachten, NAW-gegevens publiceren, of het onthullen van zogenaamde andere identiteiten van mede-reaguurders wordt vanaf nu bestraft met een ban..
      .
      Beste Baaz, er valt bij u niets te onthullen .
      Iedereen, van Holland tot Ernst, van Floris tot Guus, weet dat u onder meerdere accounts reageert.
      Uw schijnheiligheid is hier algemeen bekend.
      De vermoorde onschuld spelen gaat u niet lukken .

     5.   

      Ja, dat Baaz onder meerdere accounts reageert is algemeen bekend. Iedereen gedoogt het altijd maar een beetje. Het is opmerkelijk dat Baaz nog steeds in de veronderstelling is dat niemand hem doorheeft.

      Van een onthulling is geen sprake. Van een heksenjacht evenmin. Wel van het constateren van een algemeen bekend feit.

     6.   

      @Guus & Ernst.
      ,
      Laten we er maar over ophouden.
      Baaz is de kans op een ban niet waard.

     7.   

      Eens. Hij is het zuurdesem van elke discussie en de vrijheid van meningsuiting moet worden gehandhaafd.

     8.   

      Jullie hebben echt een Baaz fetisj, ik ben Baaz niet, laat dat duidelijk zijn wat JULLIE er ook van proberen te maken.

      Ik schat Baaz overigens vele malen slimmer en scherper dan jullie allemaal bij elkaar, sterker nog, op vragen geeft niemant van jullie antwoordt.(met de kanttekening dat Guus nog wel eens inhoudelijk wil reageren)

      :)

     9.   

      Jullie hebben echt een Baaz fetisj, ik ben Baaz niet, laat dat duidelijk zijn wat JULLIE er ook van proberen te maken.
      .
      Wilders heeft hier toch wel een punt.
      Het aantal mensen met een verwarde suikerspiegel neemt verontrustende vormen aan.
      Gelukkig neemt de hoeveelheid zuurdesem dragers ook toe.

     10.   

      Suikerspiegel zit nu te trollen als “gister”, Spaanse Kok.

  3.   

   @Duke. Ja, inderdaad Nederland heeft genoeg van de VVD, en al de blunders van hun ministers en medewerkers. Rutte is ook geen ster, maar ik kan me helemaal niet voorstellen dat Gorgeous Geert ooit zijn opvolger als premier zou worden…Wat de oprichter van een prive societeit, die geen leden toelaat…als leider van ons land?! De leider van een societeit die je nooit kan bereiken voor een telefoon gesprek, of dat je mail of postbrief nooit wordt beantwoordt? Ongeacht de zogeheten peilingen van M. de Hond, die helemaal fout waren voor de vorige verkiezing van maart dit jaar, verstandige intelligente mensen zullen nooit stemmen voor een stiekem societeit om over ons land te gaan regeren. Omdat Nederland te veel politieke partijen heeft, wordt het steeds moeilijker om er een uit te kiezen. Daarom is het belangrijk dat ieder partij tenminste Een keer per jaar een ledenvergadering houdt, en dat zij altijd bereikbaar zijn voor iedereen, telefonisch, of schriftelijk.

   1.   

    privé sociëteit

    1.   

     @gister. ja ik weet het. Maar met mijn oude laptop werkt het niet meer zo goed met al die puntjes en accent tekens. Zucht, zucht, binnenkort hoop ik een nieuwe te kunnen kopen. Maar ik ben niet de enige abonnee op deze site die een oude laptop heeft.

 11.   

  Als je als PVV het allemaal zo goed weet te vertellen, moet dat ook in het stemgedrag van de PVV in de 2e kamer terug te zien zijn:

  “…In werkelijkheid stemde de fractie in de Tweede Kamer
  – voor hogere eigen bijdragen
  – voor bezuiniging op het persoonsgebonden budget
  – voor bezuinigingen op de begeleiding van ouderen in de dagopvang met een IQ
  boven de 70

  De PVV zegt tegen de marktwerking in de zorg te zijn, maar stemde
  – voor particuliere investeringen in ziekenhuizen
  – voor winstuitkeringen in ziekenhuizen
  – voor betaalde voorrangszorg via SOS-artsen
  – tegen een meer inkomensafhankelijke premie
  – tegen maatregelen om wachtlijsten in de jeugdzorg te verminderen
  – tegen het in stand houden van het wettelijk recht op jeugdzorg
  – tegen een passende indicatiestelling voor AWBZ-verzekerden, waardoor
  meervoudig gehandicapten en mensen met een intensieve zorgvraag nu geen
  gebruik kunnen maken van een pgb

  Iets met boter en een hoofd…

  1.   

   @Robert Leiden, waar heb je de cursus “Nep Nieuws gevolgd ?
   Zo te lezen heb je de cursus met hoge cijfers afgesloten.

   1.   

    Geen nepnieuws, gewoon terug te vinden hoor.

    PVV stemt irritant vaak met de VVD mee.

    1.   

     @blauwe maandag..
     Het is gewoon terug te vinden.
     Laat maar zien dan toch?

     1.   

      Stimulering van de zelfzorg…:)
      Google zelf maar even op ‘stemgedrag PVV’.

      Samengevat:
      De PVV heeft de verzorgingsstaat in 2010 een bron van trots genoemd, maar de realiteit is dat de PVV sindsdien:
      – niets doet om grote bedrijven meer en eerlijker te belasten en hun macht in te perken,
      – er niet voor terugdeinst om mensen in de bijstand bij het minste of geringste te korten op hun uitkering en een verplichte tegenprestatie te laten leveren
      – ouderen te lokken met beloftes die binnen het etmaal na verkiezingen worden genuanceerd (mooi woord voor gebroken).

 12.   

  Hallo Michael Van Der Galien..
  Maak het bericht eens wat breder.
  Ga in op wat Wilders aan het eind van de rit overhoud!

 13.   

  Wat heb jij toch tegen Geert……
  Hij heeft gewoon gelijk! Of wil je soms ons land verliezen aan de Islam? Blijkbaar wel…

 14.   

  Ik snap DDS niet meer hoor…

  Een zelfverklaard klassiek liberaal / conservatief medium.

  Dan ben je toch voorstander van de privatisering van de zorg en de marktwerking?

  Dat klassiek liberaal / conservatief geen wondermiddel is, daar was ik persoonlijk allang achter, maar in de zorgsector is dat beleid rampzalig gebleken.

  Ik zou zeggen, beken nou maar eens kleur, dat jullie zo conservatief of klassiek liberaal nog niet zijn.

 15.   

  Tijd dat Rutte eens word afgerekend voor zijn wanbeleid. Nog nooit zijn er zoveel VVD ministers ontslagen.

  Nog nooit is zoveel gesloopt als Rutte I, II en III

  Nog nooit is het besteedbaar inkomen voor de normale Nederlander zo laag geweest.

  Armoede word op armoede gestapeld.

  De staatsschuld te verminderen is belangrijker dan het volk.
  Idiote milieu maatregelen moeten kosten wat kost doorgaan ook al is een meerderheid van het volk het hier niet mee eens, mede omdat het volk de rekening gepresenteerd krijgt.

  En de gezondheidszorg waar zovelen miljarden voor betaald word holt achteruit. Dieptepunt is toch wel ziekenhuizen die omvallen als dominostenen.

  Tijd dat dit kabinet gaat vallen.

 16.   

  Gelukkig hebben de nsbers hier weer het hoogste woord.

 17.   

  Leve de PVV
  Weg met de islam.

 18.   

  Wij hebben niet Wilders nodig te protesteren tegen het zwakke zorg beleid van de VVD.
  Dat heeft S. Buma ook gedaan op het recent CDA leden vergadering. Maar de vraag is voor alle coalitie regeringspartijen…moet de regering nu vallen wegens de vele blunders van de VVD? Het heeft zo veel maanden geduurd vorige jaar om dit regering te vormen. Moeten wij nu al een nieuwe verkiezing hebben? De CDA wil niet een breuk in de coalitie veroorzaken, die tot een vroegtijdig verkiezing zou leiden. Buma heeft gelijk op zijn kritiek op de VVD, maar D66 werkt beter met VVD, en dat is de grote probleem in deze huidige coalitie. Natuurlijk wil Wilders dat de regering valt en dat zijn PVV societeit het voor het zeggen krijgt over de hele regering. Maar dat zal nooit gebeuren.

  1.   

   om dit regering te vormen

 19.   

  Wederom heeft Hr Wilders gelijk Dit kabinet en gedoog partners zijn gewoon huigelaars
  Het maakt hun niks uit dat de gewone man van de zorg verstoting is als zij maar niks te kort komen Dank zei de MARKTWERING gaat alles hier kapot in dit mooie land Je kunt nu alweer zien en lezen ze zorgen goed voor elkander Wethouders raadsleden krijgen WEER een forse verhoging voor niks doen En de burger betaald het gelag De ene na het andere verhoogt men Dit land is gewoon stuurloos

 20.   

  Linkse politieke actie en propaganda helpen de gezondheidszorg, de zorg en het onderwijs niet vooruit maar veroorzaken wel bureaucratie, die handen vol geld kost. Voor ondoorzichtige toestanden. Dat linkse politieke handelen wordt vaak door een meerderheid in de Tweede Kamer gesteund. Als je over populisme in de foute zin moet spreken, is dat het.
  Welke organisaties werkelijk de dienst uit maken in de gezondheidszorg wordt door de politiek weinig of niet genoemd. In werkelijkheid weten ze het in de politiek wel maar het zijn veelal eigen politiek verwante organisaties.

 21.   

  Wilders heeft volkomen gelijk. Alles wordt hier kapotbezuinigd. Miljarden verdwijnen naar het buitenland. Heel triest voor mensen die een chronische ziekte hebben en afhankelijk zijn van zorg. Wat ik ook zo erg vind is de verdwijning van bejaardencentra. Oudjes die nog te gezond zijn voor een verzorgingshuis, maar niet meer in staat zijn om voor henzelf te zorgen. Zij kunnen nergens heen. Daarom hoop ik dat Wilders doorgaat met zij strijd.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!