Zet je schrap! Extremist Jerry Afriyie en Kick Out Zwarte Piet demonstreren op 18 plekken (!) tijdens intocht Sint

In maar liefst achttien gemeenten zal het deze maand losgaan tijdens de intocht van Sinterklaas, zo kondigt Kick Out Zwarte Piet van veroordeelde crimineel Jerry Afriyie aan. Men wil ook dit jaar weer flink tekeer gaan tegen onze traditionele kindervriend.

Al moe van de Pietendiscussie? Nou, pech gehad. Want de watertandende tegenstanders van Zwarte Piet niet. Zij zullen niet rusten voordat deze Nederlandse traditie niet een beetje, niet halfslachtig maar volledig met de grond is gelijkmaakt. Aan de kop van deze beweging gaat Kick Out Zwarte Piet van de voor een ernstig geweldsdelict veroordeelde Jerry Afriyie.

Ook dit jaar zit Afriyie niet stil: tijdens maar liefst achttien Sinterklaas-intochten in ons land staat de vermoeiende activist met z’n clubje boze traditiehaters klaar om af te rekenen met Zwarte Piet. Zelfs linkse bolwerken als Groningen en Nijmegen hoeven niet op piëteit (see what I did there?) te rekenen van Jerry Afriyie. Keiharde actie kunnen ze krijgen!

“Actiegroep Kick Out Zwarte Piet gaat onder andere in Groningen, Rotterdam, Nijmegen en Apeldoorn demonstreren tijdens intochten van Sinterklaas. Dit zegt de groep op Facebook. De nationale intocht laat de groep volledig links liggen. Op zaterdag 17 november zal Sinterklaas op talloze plekken aankomen. Hoe de keuze voor de verschillende steden is gemaakt is niet duidelijk. “

Laten we hopen dat niet alleen Kick Out Zwarte Piet, maar ook de politie wakker genoeg is om op maar liefst 18 achttien plaatsen aanwezig te zijn. Het is natuurlijk prima om in Nederland te demonstreren, zelfs als het doel van je betoging is om een stukje Nederlandse cultuur weg te snijden. Maar gedraag je in vredesnaam wél als je in de buurt bent bij onze kinderen. Een lading agenten aanwezig om te zorgen dat de halve knokloeg van Jerry Afriyie geen rare fratsen uithaalt, lijkt me dan ook zeker niet te veel gevraagd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Ernst Quispel

  Tegen vreedzaam demonstreren bestaat geen bezwaar.

  1. PMG

   Jawel, demonstreren en kinderfeest hoort niet bij elkaar

   1. Ernst Quispel

    Als het maar uit de buurt van de kinderen is, en ik begrijp dat de burgemeesters daarop toezien.

    1. Ride eat sleap repeate

     Ben benieuwd of ze ook naar Helmond durven te komen en dan ook (of eigenlijk niet) dat ze kunnen zwemmen. Wordt hier dus echt niet geaccepteerd. Blijf van ons kinderfeestje af en laat zeker de kinderen met rust.
     Zal geen politie bij nodig zijn 🙂

  2. Koos sssss

   Een linkse activist, die besluit om vreedzaam te demonstreren. Dat is net zoiets als een alcoholist, die besluit om die dag maar 1 biertje te drinken.

   1. Aytas

    Spreekt het rechtse slachtoffer. Onzin nergens op gebaseerd.

  3. Top

   Ach guttegut, de eenzame man schrijft. Het enigste, waar hij nog voor kan leven, de Dagelijkse Standaard. Best wel triest.

  4. fockingworst

   In Mozambique sminken de bosjes mannen zich wit om de kwade geesten te verdrijven.
   Racisme vind ik want hiermee word gesuggereerd dat wij blanken afschrikwekkend zijn.
   Ik ga daar wonen en krijg direct een ingericht huis volle proviandkast, gratis gezondheidszorg, indien niemand het me eens is juridische hulp de media en politiek in mozambique steunen mij onvoorwaardelijk. Cool daar ga ik wonen en paristeren en trollen.

   1. Aytas

    Jij krijgt alles gratis. Je denkt werkelijk dat je welvaart je economische waarde vertegenwoordigd? Sinterklaas is gewoon iemand uit je buurt die zich verkleed.

    1. fockingworst

     @aytas vorige week ook al met je over gehad en heb je spijt betuigd en beterschap beloofd, je zou niet meer drinken als je reaguurt en niet meer reaguren als je drinkt.
     Jammer joh weer herkenbaar verwarrend.
     Succes met afkicken.

   2. Hetzalwelweer

    Ze zijn daar bang voor albino’s, deze mensen worden zonder pardon een koppie kleiner gemaakt, want bezeten door de duivel.

  5. henkC

   Tegen het opzettelijk verpesten van een kinderfeest is ook geen wet.
   Dat is een kwestie van fatsoen.

   1. Ernst Quispel

    Eens, de mensen die over de hoofden van kleine kinderen krampachtig vast willen houden aan het racistische symbool van Zwarte Piet verpesten dit feest en ontnemen het een toekomst.

    1. Stendhal

     Onzin, witte mensen zwart schminken heeft niets met racisme te maken. Verdiep je nog maar eens een keer in de definitie.

  6. chrism

   QErnst is inderdaad geen bezwaar tegen enkel , moet het perse op een kinderfeestje dan ?
   Zo ja dan kan het zelfs als niet vreedzaam gezien worden , want het heeft impact op die kinderen en nee dat ligt niet aan de ouders dat ligt aan mensen die er op tegen zijn !

   U weet toch de werking van Democratie ; meeste stemmen is geldig ?
   Nou de meeste voorstemmers tegen een handjevol tegen stemmers , enkel is de wereld op zijn kop dat dat handje tegen alles voor elkaar krijgen m.a.w. , wat nou Democratie ??

 2. PMG

  Daar hebben ze geeneens de mensen voor en daarnaast verslaapt minimaal de helft zich of staat op de verkeerde plek.

 3. henk vintage

  Bestaat er al een K.O. antipiet?

 4. Heinz

  En de kinderen moeten het allemaal maar geloven de “echte” Sint die op 18 plekken tegelijkertijd binnen komt stijgeren op zijn schimmel. Terecht dat daartegen wordt geprotesteerd. Je gaat kinderen toch niet voorliegen.

  1. O.P.

   @Heinz
   Het feestje is voor kinderen vanaf 0 t/m ongeveer 7 jaar.
   Deze kinderen hebben het recht om nog te geloven in sprookjes. Deze kinderen zien niks fout in Z.P. en Sinterklaas.
   Ik zeg : Laat kinderfeestjes met rust.
   Demonstreren kan voor of na kinderfeest, zeker niet tijdens.
   Het zijn wederom de subsidie-slurpende minderheden die op geen enkel andere manier dan demonstreren hun dagtaak vullen.

   1. Ernst Quispel

    Eens, de kinderen mogen hun plezier hebben met roetveeg- en regenboogpieten, pepernoten en marsepein en de pro- en antiPieters kunnen tegen elkaar schreeuwen op het industrieterrein.

    1. gister

     anti-Pieters

    2. Ride eat sleap repeate

     Waarom geen zwarte Pieten? Je discrimineert!

     1. Siemien

      @RESR als je al Ernst’s reacties goed leest zal je bemerken dat al zijn reacties naargeestig en met een racistische schofferende ondertoon zijn.
      Het is natuurlijk net waarover het gaat, gaat het over Israël staat antisemiet Ernst vooraan om de Palestijnen een hart onder de riem te steken en de schuld te geven aan Israël, gaat het over Marokkaans of islamitisch tuig staat Ernst vooraan om vooral de Nederlanders de schuld te geven en alles te bagatelliseren..
      Gaat het dus over culturele tradities staat Ernst vooraan om zijn zieke naargeestige mening hier te plempen..ik ben voor vrijheid van mening, die van Ernst zijn naargeestig en altijd met een vies miezerig ondertoontje..

 5. Onslow

  De goede Sint is een zeer ondemocratische Klaas. Het ene kind krijgt veel, te veel, het andere niets of bijna niets. Ga dat maar uitleggen aan je kind op pakjesavond. Lachen en huilen. Het hoort erbij, de kindervriend heeft ook zo zijn beperkingen/mogelijkheden.

 6. Aytas

  ‘Zij zullen niet rusten voordat deze Nederlandse traditie niet een beetje, niet halfslachtig maar volledig met de grond is gelijkmaakt.’

  Volgens mij willen ze een verandering en geen einde van het feest, ik heb nergens iets in de trand van met de grond gelijk maken gelezen.

  1. Ernst Quispel

   Dat is juist, met wil alleen de racistische symboliek er af halen.

   1. gister

    ‘met wil alleen de racistische symboliek er af halen.’

    ‘men wil alleen de racistische symboliek eruit halen.’

   2. Adriaan

    Beste @Ernst, je zou me nog een link van rapport toesturen.

    1. Adriaan

     een rapport

   3. Siemien

    Er zit geen racistische symboliek in, jij maakt het racistisch want jij bent immers zelf een racist, deze traditie heeft niets met racisme te maken, jij maakt het racistisch, het is niet racistisch dat maak jij ervan en daarom vind jij het racistisch

 7. FLP

  Het is natuurlijk de taktiek om op zoveel mogelijk Sint intochten in te schijven dat ze komen. Op die manier verbloemen zij waar ze echt opduiken.
  En de politie staat natuurlijk op de aangemelde lokaties voor niks. Deze cultuur terroristen duiken natuurlijk ergens onverwacht op….

 8. Roughwood

  De aangekondigde demonstratie in Dokkum is een regelrechte provocatie. De Friezen kennende kunnen we wel weer een tegenreactie verwachten!

 9. Two Ravens Black Kettle

  Laten we hopen dat er een paar vaders opstaan die de kinderen verdedigen tegen deze Identity-Politics fascisten.

 10. victus

  Dus veel burgervaders en moeders stellen de belangen van een stel blowende viespeuken en nietsnutten, weliswaar met subsidie van de overheid (-), boven het plezier en veiligheid van hun eigen jongste burgers. Dat heet toch gewoon verraad?

  1. Vliegenvanger

   Helemaal met je eens Victus.

 11. Vliegenvanger

  Die gek moeten ze opsluiten tot na het nieuwjaar. Moedwillig een kinderfeest de nek omdraaien dan ben je goed gestoord.
  Alle sociale voorzieningen zijn wel goed voor je he! Maar een kinderfeest staat je niet aan, dus is het t beste terug te gaan waar je vandaan komt. Dan heb je er ook geen last van.

 12. Marija

  Rotterdam? Haha ik mag hopen dat die idioten onderuit geschoffeld worden door wat stoere Rotterdammers die het nu zachtjesaan spuugzat zijn.

 13. Bes Tolen

  De lieden uit Afrika zoals uit Ghana, die hier illegaal zijn binnen gekomen, moeten naar hun eigen land terug. Ook al zitten ze hier al vele jaren. Hun hulpverleners in het kwaad moeten zich bij de politie melden om gevangen te worden gezet voor een strafproces. Meer is niet nodig maar wel noodzakelijk.

 14. Lars030

  Die Ghanese uitvreter, provocateur en mafklapper ‘Jerry Afrika’ komt nooit alleen met zijn KOZP-tuig, maar krijgt telkens ‘hulp’ van de extreemlinkse werkschuwe kraak- en reltuig #huurlingen van Antifa.

  En zodra Jerry A. de Sinterklaas-intochten heeft gesloopt, zou ie verder gaan met z’n volgende project: Kerstmis. Boodschap van wél-denkend Nederland aan Jerry A. + aanhang: GO HOME, parasiet!

  BTW: Eenvoudige oplossing, burgemeesters: deze 18 demonstraties simpelweg verbieden op die dag en plekken. KOZP & AFA gaan maar op een van de 364 andere dagen van het jaar mekkeren, maar níet op 17 november bij het kinderfeest. Punt.

  #BackToAfrica

 15. Ernst Quispel

  Ik hoor zojuist dat de Nationale Politie Zwarte Piet in de ban heeft gedaan.
  Een belangrijke doorbraak.

  1. Stendhal

   Ik hoor zojuist dat de Nationale Politie enkele van haar homoseksuele personeelsleden heeft afgevaardigd om op open schepen door de Amsterdamse grachten te varen.
   Een belangrijke doorbraak.

 16. Lars030

  Ik hoor zojuist dat De Dagelijkse Standaard Ernst Quispel in de ban heeft gedaan.
  Een belangrijke doorbraak.

  1. Ernst Quispel

   Ach, wat naar!

 17. Heras

  Kunnen die Kick Out mensen niet gewoon een vak leren en gaan werken. Dan hebben ze ook geen tijd meer om elkaar ideeën aan te praten.

 18. Gerlos

  Deze niksnutten hebben niets anders te doen dus is hun uitlaatklep, ze gaan net zolang door totdat ze een claim gaan leggen vanwege de slavernij verleden dat is volgens mij en vele hun doel.

 19. Hetzalwelweer

  Ik voorzie veel file vorming op de dag des aankomst van onze goedheiligman…”fryslan boppe”.

 20. P.Sisterons

  Kick out zwarte piet is een extremistische beweging en zou gewoon verboden kunnen worden. Als de subsidie stopt, stopt ook dat rapaille.

  1. Ernst Quispel

   Over welke subsidie spreekt Sisterons?

   1. gister

    P.Sisterons

 21. Marija

  En dat kan alleen omdat die figuren in ons land de hand ophouden en kennelijk niet hoeven te werken op die dag.

 22. Duckday

  Omkleden hoeven ze niet Ze kunnen gelijk mee doen en minder kosten weer in de kosten

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.