Zeurende nep-antiracisten weer bezig: onschuldig butlerbord bij Hilversums koffietentje is RACISME

Hilversum is weer eens opgeschrikt door een megarel. Althans, dat proberen lokale anti-racisten er van te maken. Bij kofftientje De Koffiebranderij staat namelijk het bord van een butler. Niks mee aan de hand, zou je zeggen. Maar volgens plaatselijke SJW-racismeroepster Rebekka Timmer staat dit gelijk aan glashard racisme en moet de zaak op social media worden kapotgemaakt.

We zijn gewend dat Amsterdam het epicentrum van de SJW-aardbeving is, waar iedere straatsteen genderneutraal moet worden gemaakt en iedere “koloniale” straatnaam van vijftien disclaimers voorzien. Maar ook in Hilversum kunnen ze er wat van. Of althans, de plaatselijke SP-fractie onder leiding van het stokende raadslid Rebekka Timmer gaat al brandschattend door de stad – en iedereen die niet meewerkt met de diversiteitsterreur, die wordt digitaal kapotgemaakt. En dan hebben we het heus niet alleen over Thierry Baudet de zogenaamde Hitlermussolini. Maar ook gewoon over doodgewone koffietentjes in de stad.

Want als je een butlerbord buiten hebt staan, en je weigert die weg te halen als één sneuneus begint te gillen… dan ben je een racistische ballentent die belaagd moet worden:

“Een zwart butlerbeeld voor de deur van lunchroom De Koffiebranderij heeft voor een stortvloed aan kritiek gezorgd aan het adres van de Hilversumse eetgelegenheid. Onterecht, vinden de eigenaren, die online een hoop negatieve recensies ontvangen wegens het beeld.

“Dat is gewoon een normale butlerpop, die wij hier op straat hebben staan voor onze zaak, vanwege het nostalgisch aspect”, verdedigt eigenaresse Relinde Dijkgraaf zich. “Helemaal niet vanwege racistische overwegingen.”

Daar kon SP-raadslid Rebekka Timmer, die de lunchroom vorige week bezocht, zich niet in vinden. “Zij noemde het allemaal racistisch en dat zoiets anno 2018 niet meer mocht en kon in Nederland.” Ook de sintversieringen in de zaak schoten bij het raadslid in het verkeerde keelgat, waarna de eigenaren de sfeer onprettig vonden worden en haar verzochten de zaak te verlaten.”

Via haar nep-account ging Timmer vervolgens op Facebook de virtuele terrorist uithangen:

rebekka timmer fb

Waarna een hele stortvloed aan vriendjes en vriendinnetjes van de racismegiller hetzelfde deden en De Koffiebranderij helemaal het graf in reviewden. Maar gelukkig voor Dijkgraaf heeft het tentje ook een hoop fans, en lieten ze een bijdehand marxistje niet zomaar alles in het honderd sturen. Inmiddels scoort de tent weer een frisse 4.9 uit 5 op Facebook. Next!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

83 reacties

 1. IJsbrand Koudvuur

  Ja, ja…

  Het is me allemaal wat.
  Heeft dit ‘zwarte’ bord ook nog een fez op!

  Iedereen wordt gek!

 2. Shadow1100

  Ja ja, nu moeten de zwarte Pieten, de zwarte butlers, de kannibaal in de Efteling verwijderd worden. Pas maar op straks wil ze ook nog alle zwarte mensen uit het straatbeeld verwijderen! Of……?

  1. Peter Loosduinen

   Het is snel afgelopen met de zielenpieten van KOZP als men doorheeft dat ze naar kip smaken !

 3. C.A.Barstow

  Weer zo’n racisme roeptoeter?

 4. Arie B

  ‘Ik kom er niet meer..’ Alleen daarom zou ik ook zo’n bord willen..

 5. Spaanse kok

  Zojuist van mijn kleindochter gehoord dat bij haar op school alle schoolborden blauw worden geschilderd.
  Hopelijk voelen de smurfen zich niet gediscrimineerd.

 6. Gerlos

  Het begint uit de hand te lopen met die ZWARTE anti activisten niets mag meet tegenwoordig van die niksnutten, alles met een kleur te ij racisme, ja aan mijn hoela gekkies, hoe lang hebben we nog black vrijdag zal ook wel niet mogen .

 7. Duke

  Dat krijg je ervan als je gaat toegeven aan de racismeschreeuwers.
  Het houdt niet op, niet vanzelf. Als ik eigenaar was, zou ik er morgen een tweede bij zetten. Zeiken ze dan nog steeds zou ik een koloniale themaweek houden.

  1. Aytas

   Die koloniale themaweek lijkt me een goed idee, ik heb wel een paar foto’s van de kinderen waarvan de handen en voeten waren afgehakt in Congo, de massagraven van de maumau en een verhaal van een Keniaanse vrouw die verslag doet van de verkrachtingen door haar ‘eigenaar’.

   Met zo’n bord is natuurlijk niets mis.

   1. Siemien

    Het lijkt mij een beter idee dat Aytas’s onzin lekker in Afrika z’n kots uitkotst, Nederlanders kunnen er niets aan doen dat dat soort dingen gebeuren in Afrika.

    1. Aytas

     Hahaha wat lul je weer dom. Er wordt om een koloniaal thema week gevraagd, dit is onderdeel van dat verleden, nergens schrijf ik dat er mensen hier schuldig aan zijn. Het is wel een onderdeel van de koloniale geschiedenis en het lijkt me geen enkel probleem om daarover te praten of wel? Die smeerlapperij werd daar uitgehaald en daar kregen ze hulp bij van Afrikanen. Net zoals kapitaalvlucht mede mogelijk gemaakt wordt door een paar Afrikanen wat het ook niet minder schandalig en waar maakt. Waarom is het toch zo moeilijk om er gewoon een gesprek over te hebben, ik vind een bepaalde trots over de gouden eeuw helemaal niet raar maar waarom mag er niet over de minder mooie kanten gesproken worden? Net als met sylvana is met lui als jou een normaal inhoudelijk gesprek niet mogelijk. Jullie schieten allebei direct in de slachtoffer rol en dat is jammer. Ik heb pas op powned nog een discussie gehad waarin ik stelde dat het begin van mensenrechten gemaakt is in de gouden eeuw, iemand was het oneens om het gebruikelijke argumenten een enkeling was het eens omdat er met hem een inhoudelijk gesprek valt te voeren die ook naar de lelijke dingen van die tijd valt te praten. Al dat slachtoffer gedrag leidt tot niets.

     1. Floris

      Er is in het westen een grote consensus over de koloniale tijd. En die luidt dat wantoestanden ruiterlijk worden toegegeven. Er is geen enkele sprake van ontkenningsgedrag.

      Dus wat wil je nog meer?

      Ga eens kijken in de islamitische wereld waar de wantoestanden, onder andere onder het kalifaat van de Ottomanen en de Arabische slavenhandelaren, nog vele malen erger waren. Maar daar hebben de westenhaters het liever niet over.

     2. Siemien

      Kolonialentijd? 1596 is 400 jaar geleden, andere tijd, andere gedachten, andere tijdsgeest, andere cultuurwaarden, andere normen, andere waarden.
      Wie ben jij nou helemaal om Nederlanders voor die tijd ter verantwoording te roepen?

     3. Adriaan

      @Aytas, er over praten moeten we zeker doen. Het was een afschuwelijke tijd. Maar de geschiedenis kunnen we niet herschrijven. Excuses aanbieden wat er in het verleden is gebeurd, is volgens mij geen optie. We kunnen wel zeggen dat het onmenselijk was en dat slavenhandel nooit meer mag terugkomen. En daarna moet het maar eens ophouden met het telkens weer op de agenda zetten. nederlanders hoor je bijvoorbeeld nooit over de 80-jarige oorlog en zijn verschrikkingen. WOI en WOII. Het is voorbij en hopen maar dat het nooit nog een keer gebeurt.

    2. TheresaGeissler

     Tja … ik moest er ook even over nadenken. Kennelijk wil Aytas ermee suggereren, dat al die gruwelijkheden, maar dan ook allemaal, uitsluitend werden gepleegd door de blanke, ‘kolonialistische’ populatie en niet één ervan door een ‘zwarte’, of ‘gekleurde’.
     En dát lijkt me dan weer een beetje sterk.

   2. Arie B

    Met je laatste zin ben ik het roerend eens.

    1. Siemien

     Mooi 😉

    2. Aytas

     Arie
     Ik meen het ook. Zo’n bord is geen enkel probleem, koffie komt uit die regio.

    3. Aytas

     De rest zijn feiten daar kun je het wel mee oneens zijn maar het veranderd niets aan feiten.

     1. Siemien

      Troefkaartjes “dom, slachtofferrol, slachtoffergedrag” is weer gevallen, ik mis de racisme, fascisten en discriminatiekaart nog..

     2. Duke

      Een feit is objectief waarneembaar. Jouw ‘feiten’ zijn alleen subjectief. Dat komt overeen met een mening.

   3. Duke

    In Afrikaanse stammenoorlogen is dit de normaalste zaak van de wereld. Wat dit met kolonialisme te maken heeft is onduidelijk.

 8. Floris

  Hmm. Dit is duidelijk een negerbediende uit de koloniale tijd. Ik kan de afkeurende reacties begrijpen.

  Zo’n pop moet je niet voor je deur zetten.

  1. Peter Loosduinen

   Wat is er mis met werkende negers ?
   De afgebeelde neger is beschaafd , charmant , beleefd en verdient poen voor zijn gezin.
   Door de omgang met beschaafde blanken leert hij goed Nederlands spreken wat goed is bij de opvoeding van zijn kinderen.
   Deze kunnen dan weer stijgen op de maatschappelijke ladder.

 9. Scaldis

  Prima koffie wordt daar geschonken, niks mis mee.

 10. Siemien

  Dus alles wat zwart is afgebeeld is racistisch? nee wacht worden de Nederlanders als racist bestempeld!!!

 11. henk vintage

  Hij zit toch niet in de bediening, hij staat heerlijk buiten te relaxen.

  1. Peter Loosduinen

   Ja ,man . Je weet toch.

 12. toetssteen

  Zoek eens naar Firuz en he, die is leuk!

 13. Ernst Quispel

  Bijzonder handig is zo’n bord natuurlijk niet. Het lijkt vragen om moeilijkheden of het willen trekken van aandacht.

  1. IJsbrand Koudvuur

   @Ernst

   “…Bijzonder handig is zo’n bord natuurlijk niet. Het lijkt vragen om moeilijkheden of het willen trekken van aandacht…”

   Of… ze vonden het een leuk bord, wat ook nog eens goed past bij de door hun verkochte producten.

   Maar ja, racistische onhandigheid en uitlokken klinkt natuurlijk beter…

  2. Duke

   Als de eigenaar dit kartonnen bord gebruikt voor zijn geweldloos protest, moet het kunnen toch? Geweldloos protest was immers heilig verklaard door alle KOZP groupies.

  3. Baaz

   “Bijzonder handig is zo’n bord natuurlijk niet.”

   Of zo’n bord bijzonder handig is bepaal jij niet, en al helemaal ‘natuurlijk’ niet.

   1. Ernst Quispel

    Dat is een uw mening Baaz. Gelukkig mag je die hier vrijuit uiten.

    1. Baaz

     Er bestaat natuurlijk een verschil tussen een bepaling en een mening, maar dat weten matige ulo-leerlingen niet.

  4. Siemien

   Hetgeen Ernst bedoelt is natuurlijk nooit aan de orde geweest, dat Ernst werkelijk zo’n verschrikkelijk hekel heeft aan Nederlanders is ons alleen duidelijk en dat Ernst dit aangrijpt om zijn vieze vuile smerige racistische gedachtegangen/sympathieën te plempen..

  5. marco1

   Aandacht is natuurlijk harstikke handig als je een zaakje hebt waar je ook mensen naar binnen wilt hebben.

 14. Peter Loosduinen

  Een vriendelijke beschaafde werkende NEGER.
  Kom daar maar eens om bij het groepje van KOZP.

  1. Ernst Quispel

   Kijk, Peter, het is dit soort lullig racisme waar Nederlanders met de kleurtje de buik vol van hebben.
   Het is ook dit soort lullig racisme waarom ik figuren zoals jij veracht en me solidair verklaar met de moreel hoogstaandere Nederlanders die dit niet meer accepteren.

   1. Baaz

    Racismefobie.

    1. Ernst Quispel

     Dat is een wonderlijke mening maar dat mag. We hebben hier vrijheid van meningsuiting.

   2. fockingworst

    @ernst MAG hier ZIJN MENING geven.
    @ernst MAG zich ook MOREEL VERHEVEN VOELEN.
    @ernst mag dit.

    1. Baaz

     Meneer Quispel mag eigenlijk best wel veel.

     1. Ernst Quispel

      Dank je wel, Baaz. Ik wist dat jij erover ging maar nu DDS je kennelijk in de functie van censor heeft aangesteld is het prettig dat je de vrijheid van meningsuiting hier te pas en te onpas benadrukt.

     2. Baaz

      Graag gedaan meneer Quispel, samen met (o.a.) meneer Worst, help ik jou en anderen daar graag aan herinneren. Meningen voor feiten verkopen is niet verboden maar mag natuurlijk wel benoemd worden.

     3. Ernst Quispel

      Ook dit is een mening, Baaz.

      Dat mag natuurlijk, we hebben hier vrijheid van meningsuiting .

     4. Baaz

      Zeker meneer Quispel, al verschillen de meningen daarover. Het is niet verboden dat je dat begrijpt en onderschrijft. Artikel 7 van onze Grondwet regelt dat recht, onthou dat artikel maar, het kan je nog van pas komen.

     5. Ernst Quispel

      Het is je goede recht in gebrekkig Nederlands naar de Grondwet te verwijzen, Baaz. We hebben hier toch vrijheid van meningsuiting? Dat geldt ook voor lager opgeleiden zoals jij.

     6. Baaz

      Dat weet jij natuurlijk niet, en gelukkig maar! Voor de rest zal ik jou er nog vaak aan herinneren hoor. Tandjes al in de Steradent?

     7. fockingworst

      @ernst heeft GEEN INHOUD MEER.
      @ERNST gaat dan over op DE VERPAKKING.
      @ernst ZIJN laatste TROLMIDDEL is dan KLEINEREN van zijn discussiepartner en ZICH MOREEL verheffen.

     8. Ernst Quispel

      Baaz is geen academicus maar heeft wel het volste recht hier zijn meninkjes op te boeren. We gaat hier toch niet discrimineren naar opleidingsniveau?

     9. Baaz

      Jij mag gewoon een beetje roeptoeteren over een andermans opleidingsniveau, jij kan dat als matig ulo-mannetje ook niet onderdrukken. Is ook helemaal niet erg meneer Quispel, dat mag jij gewoon doen, zelfs als het kant noch wal slaat. Het verrast totaal niet, van kilometers afstand ziet men jou en jouw mening aankomen. Tandjes al in de Steradent, oudje?

     10. fockingworst

      @ernst toe maar slaapjes doen.
      @ernst pakt zo zijn knuffeltje en pyjama.
      @ernst vergeet je klappertje niet in de steradent te zetten anders wil de zuster je ‘sochtends niet helpen met opstaan.

     11. Baaz

      @Worst: Steradent-oudjes zoals meneer Quispel compenseren hun gebrek aan potentie meestal met het denigreren van hun opponenten, althans dat proberen ze.

    2. Siemien

     Ernst plempt ook even een dingetje.

     We gaat hier toch niet discrimineren naar opleidingsniveau?”

     De onzin die Ernst plempt wordt met de reactie (minuut) debieler en kanslozer, dan heb ik het nog niet eens over empathisch onvermogen/inlevingsvermogen van een dronken aardbei…

     1. fockingworst

      @siemien dat is het leuke, de sukkel @ernst gaat steeds wilder om zich heen slaan en dat valt iedere nieuwkomer op die hij juist wil weren van dds.

     2. Siemien

      @FW uiteraard, Ernst wordt ontmaskert en vooral belachelijker gemaakt naarmate hij meer reageert…

     3. Baaz

      @Siemien: “We gaat hier toch niet discrimineren naar opleidingsniveau?”

      Scherp! 😉

      Degene met de grootste grammaticale bek bakt er zelfs helemaal niets van. Met zesjes de ULO doorlopen, hij is van vóór 1950. Een oud mannetje met het kunstgebit in de Steradent en het gebrek aan potentie’, compenseren met het kleineren van z’n opponenten.

     4. Siemien

      @Baaz het probleem is dat Ernst structureel onzin uitkraamt natuurlijk en als een zéér klein jongetje, dat geen snoepje krijgt in de supermarkt, zit te schreeuwen en elke keer een petsj krijgt.

     5. Baaz

      Ken je je Marco de Vries nog herinneren? Hij woonde in de Vlasstraat, aan het einde richting het voetbalveld. Hij reed op zo’n Yahama choppertje. Meneer Quispel doet mij een beetje aan Marco denken, ook dat gebitje, dat moest er later natuurlijk uit voor een kunstklapper.

     6. Siemien

      @Baaz 😉

   3. Duke

    Welk racisme?

    1. Baaz

     Vragen naar de bekende weg komt meneer Quispel meestal niet zo goed uit. Als je vraagt naar welk racisme dan moet meneer Quispel uitleggen wat hij bedoelt en dat wil hij helemaal niet. Hij wil gewoon lekker racisme kunnen roepen.

     1. Ernst Quispel

      Dat is een wonderlijke mening, meneer Baaz, maar dat is je goed recht hier.

     2. Baaz

      “Dat is een wonderlijke mening…”

      Dat mag jij vinden, menen, concluderen of plempen, je mag zelfs kiezen.

     3. fockingworst

      @ernst weet niet het verschil tussen een mening en een feitelijke constatering.
      @ernst maakt wel vaker een verwarde indruk.

 15. Peter Loosduinen

  Zuid-Soedanees kindbruidje geveild voor 500 koeien, auto’s, motoren en boot
  Vijfhonderd koeien, twee luxe auto’s, 10.000 dollar, twee motoren, een boot en enkele mobiele telefoons was de opbrengst van de veiling van een kindbruid in Zuid-Soedan.
  Algemeen Dagblad van 21 november 2018.
  Tja , en je dan druk maken over een bord met een vriendelijke verzorgde neger.
  Hoe gek wil je het hebben ?

 16. TD

  Ik begin te begrijpen waarom er weinig vuilnismannen,stratemakers,sleuvengravers steigerbouwers etc met een donkerdere teint te zien zijn.
  Dat is discriminatie,dat kunnen we niet maken daar komen problemen van!

 17. Troelstra

  De SP maakt dus ook al onderdeel uit van gedegenereerd links: regressief en repressief. Waar is de tijd gebleven dat de SP, zeker op lokaal niveau, actief betrokken bij de gewone mensen de woonwijken in ging km sociale misstanden aan de kaak te stellen en te bestrijden? De lasten, premies en huren stijgen ondertussen weer flink, (CAO-)lonen, minimum loon en uitkeringen worden nauwelijks geherindexeerd en voor de pensioenen dreigt andermaal afstempelen, ookal puilen de pensioenfondsen uit van de reserves. Laat de politiek zich daar eens druk over gaan maken in plaats van over de kleur van een reclame butler.

 18. Bes Tolen

  Er moest blijkbaar voor de eigenaren een butler buiten staan. Dat mocht officieel niet want er werd niet aan de gemeente voor betaald. De eigenaren hadden zo hun eigen oplossing om die betaling te ontgaan en dat ging er bij Timmer niet in. Wat ingewikkeld is die politiek toch.

 19. Mariposa78

  Dat uithangbord, beeld een Djongo uit wat een mannelijke bediende uit Indonesië voorstelt.
  Dat wat hij op zijn hoofd draagt is een Songkok
  Daar is niks racistisch aan gewoon doorlopen er is niks te zien.
  Zie je hier iets anders dan ben je een Manado Tarsier en zoek hulp.

  1. Baaz

   “Daar is niks racistisch aan…”

   Daar hebben de racismeroepers geen boodschap aan, zij moeten een paar keer per dag racisme roepen.

   1. Mariposa78

    “Daar is niks racistisch aan…”
    Daar is ook niks racistisch aan want het zijn immers Indonesiërs en dat zijn geen buitenlanders.
    Dat je soms bruiner/ zwarter bent dan de gemiddelde neger dat maakt ook niet uit want immers Indonesiër.
    Dat merkte je ook met solliciteren als er gevraagd word of 1 of beiden ouders of jij in het buitenland geboren is, ach dat is niet het buiteland,slechts Indië.
    Want dat is niet het buitenland dus geen voorkeurs behandeling op geloof of kleur waar de voorkeur naar uit gaat.
    Niet dat je dat wil maar er is wel degelijk verschil.
    HTS afgerond met 28 vakken maar nee uw diploma is minder waard dan de huidige hbo’s dat dit onzin is natuurlijk te begrijpen.
    Ja we praten soms iets anders (uitspraak maar wel correct Nederlands) we eten anders en hebben soms andere gewoontes (bijgeloof)
    We hebben geen bijzondere eisen en willen die ook niet aan andere mensen opdringen.
    Al is dat niet het geval wat de moderne immigranten aangaat.
    B.V. ik nodig je uit en verwelkom je ik doe mijn best om jou het naar je zin te maken.
    Maar daar gaat het al mis want ik ben niet welkom bij jouw thuis en jij doet niet je best om het mij naar de zin te maken omdat je verheven voelt en niet dankbaar bent voor datgene wat ik je aanbied zoals respect (wat je hoort te verdienen en niet zomaar krijgt)

 20. victus

  Zo worden ondernemers met het hard op de juiste plaats kapot gemaakt door gefrustreerde nietsnutten veilig vanuit hun ivoren torentje. De burgemeester staat gedwee mee te smuilen? Wat een ongelofelijke trieste afgang is dit eigenlijk.

 21. victus

  De schijnheilige manier waarop dit allemaal gebeurt. Voorbeeld; Je zwangere vriendin wordt afgetuigd en jij als ventje rent hard weg om 200 meter verder 112 te bellen.later claimen dat je ALLES heb gedaan om haar te verdedigen’ Zo komt dit over.

 22. Tguard

  Jaja en blackbfriday zit me ook niet lekker!

 23. Baaz

  Negers kunnen natuurlijk geen butler zijn.

  #blackfriday

 24. Edwinhardewerker

  Dis is te gek voor woorden. Dan moet ik ook voortaan vooral goed oppassen wanneer ik in een restaurant zeg “één maal zwarte koffie alstublieft.”

 25. Troelstra

  Vanaf deze winter is het verboden sneeuwpoppen te maken. Reden: migranten met een donkere huidskleur zouden zich buitengesloten kunnen voelen, omdat de mensen alleen maar witte sneeuwpoppen maken. Dit zou racisme zijn!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.