Achterbakse Asscher gaat eerst vol voor draconische Klimaatwet, maar klaagt nu over hoge kosten

“Het kabinet dwingt mensen bijna om een geel hesje aan te trekken,” aldus de compleet ironieloze Lodewijk Asscher vandaag in De Telegraaf.

Het is toch ook van de zotten hè? Bang om GroenLinks een volledig vrij speelveld te bieden op dit thema heeft PvdA vanaf het begin af aan alles gedaan om minsten zoveel klimaatkul over de burgers uit te storten als de personeelsleden van Klavers partij dat doen. Een erfenisje van de klimaatactivist Diederik Samsom, die voor Lodewijk Asscher de PvdA leidde, zullen we maar zeggen.

Maar onder Asscher is het nu ineens krokodillentranen huilen, en allemaal kommer en kwel. Want je kan wel heel Nederland van het gas halen en alle accijnzen verhogen, maar dat betekent niet dat alles nu ineens op rolletjes loopt. Integendeel: je jaagt burgers – waaronder je eigen kiezers – enorm op kosten en het klimaat schiet er geen donder mee op.

Vandaag besloot de PvdA-voorman dan om ook maar eens uit een ander vaatje te tappen: ineens heel stoer doen over klimaatmaatregelen en de reusachtige kosten, en dreigende taal naar het kabinet uiten. In De Telegraaf:

„Wij gaan niet zomaar blind achter de klimaattafels staan”, zegt Asscher. „Voor ons is het een harde voorwaarde dat lasten eerlijk worden verdeeld. Om ambitieuze klimaatdoelen te halen moet iedereen kunnen meedoen, niet alleen de happy few.” Vooral de opeenstapeling van belastingen op de energienota in combinatie met het afpakken van een korting is de PvdA-leider een doorn in het oog: „Het is moeilijk groen doen als je rood staat.”

Asscher: „Dit is wat mensen nu voelen. Het kabinet dwingt mensen bijna om een geel hesje aan te trekken, terwijl het geld gewoon op de plank ligt.”

Zo makkelijk glibbert Asscher natuurlijk niet weg. PVV-leider Wilders was er als de kippen bij om zijn PvdA-collega tot de orde te roepen: “Wat een enorme huichelaar die Lodewijk Asscher van de PvdA, eerst de klimaatwet vrolijk meetekenen en nu goedkoop piepen. Bah bah.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Duijndam

  Volgens mij zegt Asscher alleen maar dat lasten van de klimaatmaatregelen eerlijk moeten worden verdeeld. Wat daar achterbaks aan is wordt niet duidelijk want een sociaal-democraat kan lastig wat anders beweren.

  1. Troelstra

   Wie de waarheid durft te spreken durft gewoon te stellen dat dit gedrocht van € 1.000 miljard als een propje papier dient te worden afgeschoten.

 2. Spaanse kok

  Achterbakse Asscher?
  .
  Ik ben zo blij dat DDS zich nooit schuldig maakt aan demoniseren

 3. Gekko

  Engelbart heeft helemaal gelijk. Achterbakser en hypocrieter dan Lodewijk Asscher maak je in de politiek niet mee. Het is onbegrijpelijk dat de leden van de PvdA voor dit gluiperdje hebben gekozen in plaats van Diederik Samsom. Ik ben geen fan van Samsom, maar vergeleken met Asscher is hij tenminste recht-door-zee en een man van zijn woord.

  1. Duijndam

   Kan Gekko ook uitleggen wat er precies zo achterbaks is aan deze uitspraak van Asscher?

   1. Groeneveld

    Duijndam heeft het artikel niet gelezen. Daarin staat duidelijk omschjreven wat er achterbaks en hypocriet is aan Asscher’s opstelling en uitspraken.

    De eindquote van Wilders vat het goed samen: “Wat een enorme huichelaar die Lodewijk Asscher van de PvdA, eerst de klimaatwet vrolijk meetekenen en nu goedkoop piepen.”

    1. tomygun

     Groeneveld ,Ernst kut heeft altijd een vraag nooit een uitleg
     waar je iets mee kan .

    2. Blue monday

     Dat lijkt me geen uitleg….het klimaat is belangrijk, maar ook hoe die lasten verdeeld moeten worden.

     Voor de PvdA was nivelleren toch een feestje? Dus de torenhoge lasten moeten eerlijker verdeeld worden….niet alleen voor de Tesla-rijder en de bakfietsmoeders van overwegend VVD-huize (blijkt uit onderzoek 😉

 4. Tante Sidonia

  Verkiezingen voor de deur, dus……….. Asscher ten voeten uit!
  Asscher de grootste wauwelaar ter wereld en de grootste niets voor elkaar kunnen krijgen. (ter wereld!)
  Deze wauwelaar moet samen met vRossum veel op de TV komen. Dan weten we zeker dat 1 linkse Moslim-knuffel, na 20 maart 2019, partij opgedoekt is!

 5. Tante Sidonia

  ……….1 linkse Moslim-knuffel, na 20 maart 2019, partij opgedoekt is!……….
  Moet zijn:
  1 linkse Moslim-knuffel partij, na 20 maart 2019, opgedoekt is!

 6. Blue monday

  En daarom heb ik als zwevende kiezer zo’n probleem met Wilders.
  Veel roepen, nog meer wijzen maar als het er op aan komt altijd met de VVD meestemmen.
  Beken kleur Wilders, als je zo begaan bent met Jan met de pet, zou je hier
  Krediet kunnen op ouwen om je idealen te verwezenlijken.
  Maar wees eerlijk, voor Wilders is nivelleren geen feestje.

  De PvdA heeft ENORM veel fouten gemaakt en haar kiezers weggejaagd, maar
  Ze zijn altijd helder geweest dat de lasten (veel te hoog weliswaar) wel degelijk eerlijker verdeeld moeten worden.

  Dus geen dividendkado ten koste van de burger naar de graaiers en geen groene hobbies op kosten van Jan met de pet in je riante villa met gesubsidieerde warmetepomp en gratis zonnepanelen.

  1. Troelstra

   Voor met de VVD meestemmen had je onder Rutte II bij Asscher & Co. moeten zijn. Staat het woonakkoord je nog bij? Wat bleken al de woorden van PvdA-senator Duyvendtein waard te zijn inzake hoe sociaal onrechtvaardig dit zou uitpakken voor huurders met een schamel inkomen? Praatjes voor de vaak. Hij had met zijn eigen stem in de Senaat het verschil tussen aannemen of verwerpen kunnen maken. En hoe stemde hij uiteindelijk? Hij stemde met de VVD mee. Leer mij de PvdA kennen…

   Dus op 20 maart geen VVD, geen CDA, geen D’66, geen CU en ook geen GL en geen PvdA! Want het gaat om Nederland.

  2. Gekko

   Dit is echt aantoonbare onzin, dat de PVV altijd met de VVD zou meestemmen. Wilders heeft al diverse moties van wantrouwen tegen Rutte 3 ingediend (en daarvoor tegen Rutte 2). Typische een linkse fakebijdrage van Blauwe Maandag.

   1. Lugar

    “Dit is echt aantoonbare onzin…”

    Maar dat geldt voor meer dan 60% van de reacties van dit soort forummers. En als je vragen stelt dan zijn ze niet thuis. Lekker laten kletsen joh…

 7. Hank

  Wat een enorme huichelaar die Lodewijk Asscher van de PvdA, eerst de klimaatwet vrolijk meetekenen en nu goedkoop piepen.” Asscher is al bezig met zijn zielige verkiezings campagne…

  1. Troelstra

   En voor dat mee ondertekenen door de PvdA moeten we gaan betalen. En van Asscher’s gepiep achteraf worden we geen cent wijzer.

 8. Pescador

  Ze roepen maar wat en weten absoluut niet waar ze het over hebben. Om te beginnen is dat hele gezwets over het klimaat een grote leugen wij kunnen het klimaat nagenoeg niet beinvloeden dat is maar heel weinig . En dat er een werkende vulkaan onder de ijskap zit die het ijs laat smelten daar hoor je die eikels niet over

 9. PMG

  Asscher is een schele huichelaar, een nul, en die hele partij van hem is opperdepop!

 10. Florissa

  Allemaal preken ze voor d’r eigen parochie ,Samsom , ,Groen links ,Nijpels VVD ,als je kijkt naar de achtergronden,voor welke firma’s ,en milieugroepen ze zich zo warm maken,wordt veel duidelijk,en kom je erachter dat alles komedie is ,en het gaat om u geld .Asscher is een druiloor,die nu er helemaal niks meer heel blijft van de PVDA plots de bijdehand uithangen,we kunnen hem missen als kiespijn .We hoeven alleen maar te kijken wat een partij heeft gedaan in het verleden als je gaat kiezen ,niet op wat ze de mensen gaan voorspiegelen .

  1. Troelstra

   Klimaathysterie is een verdienmodel. Het is gewoon klimaatzwendel. De burgers geld uit de mouwen kloppen. Je mag het ook gewoon kopgelden opstrijken noemen.

   1. Rien Noppen

    Nee hoor, Troelstra. De aarde warmt in verontrustend tempo op en de wetenschappelijke consensus is dat de sterk verhoogde CO2-uitstoot door de mens daar de oorzaak van is.
    Verantwoordelijke politic proberen die ramp te keren en dat kost geld en mogelijk welvaart. Er is echter niet aan te ontkomen.
    Een minderheid van dubieuze wetenschappers en leugenachtige populistische politici probeert je aan te praten dat daar allemaal niks van waar is. Het is beter deze bedriegers niet te geloven.

    1. flessenpost

     Nou dan moeten we het aantal mensen maar eens gaan verminderen, als die er debet aan zijn, ik weet wel een goed begin, dat zijn er zo’n anderhalf miljard, zijn toch al niet populair gezien hun gedrag wereldwijd……

     1. Rien Noppen

      Ja, met minder mensen zal die uitstoot minder worden. Zolang dat niet het geval is zijn klimaatmaatregelen onvermijdelijk.

     2. flessenpost

      Nou Rien Noppes, kom eens op met voorstellen om de mensheid in aantal te laten slinken, je bent toch zo’n klimaat goeroe? Ik heb al een voorzet gegeven, ook in Afrika valt winst te behalen, ook daar wordt bij de wilde konijnen af gefokt, verminderen met dat volk, voor het klimaat zullen we maar zeggen, toch…..?

     3. Rien Noppen

      Genocide is een oplossing voor barbaren, flessenpost, ik bepleit het terugdringen van de CO2-uitstoot.

    2. Arie B

     Doe mij 1 zinnig rapport met een noemenswaardig rendement van deze enorme bestedingen..
     Als ik aan jouw deur kom en ik bied je panelen waarmee je 1% kostenreductie bewerkstelligt maar er wel 100k voor neer moet tellen denk ik dat je niet toehapt (hoewel..)

    3. Siemien

     “De aarde warmt in verontrustend tempo op en de wetenschappelijke consensus is dat de sterk verhoogde CO2-uitstoot door de mens daar de oorzaak van is.”

     Je lult onzin natuurlijk, uiteraard gaat Rien helemaal mee in de klimaathysterie maar het is voor diegene die de illuminatie aanhangt muziek in de oren natuurlijk..

 11. Duckday

  Stem ook deze partij weg met de staten verkiezing Waait met alle winden mee
  Wees vrij en blij stem dan gewoon PVV of FvD Maar stem GEEN pvda cu d66 cda vvd weg er mee zorg dat ze de meerderheid verliezen in de eerste kamer

 12. Troelstra

  Ik heb nog nooit op de PvdA gestemd en dat is een goede daad voor Nederland.

  1. Lugar

   @Troelstra: Hoeveel zetels verloren ze ook alweer in 2017?

   #29

 13. Tante Sidonia

  Verkiezingen voor de deur, dus……….. Asscher ten voeten uit!
  Asscher de grootste wauwelaar ter wereld en de grootste niets voor elkaar kunnen krijgen. (ter wereld!)
  Deze wauwelaar moet samen met vRossum veel op de TV komen. Dan weten we zeker dat 1 linkse Moslim-knuffel partij, na 20 maart 2019, opgedoekt is

  1. Lugar

   PvdA=GroenLinks Ultra Light

  2. Lugar

   Ook wel goed doe Lubach de groenestroombesodemieterij ontmaskerd.

   https://www.youtube.com/watch?v=xW-VLPyxqAM

 14. Lugar

  Lubach concludeert: 2,2% is groene stroom.

  Bron: Zondag met Lubach 9 feb. 2018

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.