Bed-bad-brood nu 24/7 open in Amsterdam

Geen categoriedec 23 2018, 13:00
De gemeente Amsterdam heeft besloten om Walborg en Schuitenhuisstraat, beide bed-bad-broodopvangcentra, 24 uur per dag open te laten. Wethouder Rutger Groot Wassink bevestigt dit in Het Parool.
Hiyada Nampiima, een Oegandese vrouw die al maanden (!!!) gebruik maakt van de opvang, meent nu ineens 'eindelijk te kunnen focussen op de toekomst', want een plens water in je gezicht, een hap brood achter de kiezen en zo'n gevangenisbedje geeft toch weer goede hoop, ondanks het gebrek aan legale verblijfsstatus waardoor je effectief nog steeds fucked bent.
Amsterdam City Rights, óók weer zo'n club, kan hun geluk niet op. Zo'n 500 'ongedocumenteerden' (Nee Parool, gewoon illegaal!) krijgen naast bed-bad-brood ook nog eens leefgeld en maatschappelijke en/of juridische begeleiding! Is dat even dolletjes! Een paar advocatenkantoortjes en wat maatschappelijke zorginstellingen die zich mooi even verrijken over de rug van kansloze asielzoekers en een turbodeugende gemeente die het allemaal financiert met parkeerboetes!
Reden voor een feestje dus, en dat gaat de club ook doen! Er komt een heerlijke lunch op eerste kerstdag, die stond al gepland omdat ze eigenlijk nergens heen konden, maar nu wordt het een dikke party want ze krijgen 24/7 opvang! Konden we zoiets maar voor onze zwervers doen, zou dat niet geweldig zijn?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten