België wordt migrantenwalhalla: asielquota afgeschaft, “don’t come to Belgium”-campagne offline gehaald

Onze zuiderburen maken goede vaart met het uitvoeren van het Marrakeshpact. Nadat ze de immigratiekritische N-VA al uit de regering geschopt hebben, worden nu ook de kritische kanten van het vreemdelingenbeleid weggeschaafd: geen asielquota van maximaal 50 migranten per dag meer, en de stekker is uit de online ontradingscampagne, die migranten vertelt niet naar België te komen, getrokken.

Afgelopen maandag tekenden honderden landen het Marrakeshpact, waaronder België. Het land moest wel eerst een immigratiekritische partij – de N-VA – uit de federale regering zetten om dat mogelijk te maken. Ondanks dat de N-VA de grootste partij van België is, was dat kennelijk geen argument om de partij in bestuurskringen te houden. Marrakesh zou en moet getekend worden, en daarbij konden ze een stel politici die grensbewaking wilden niet bij gebruiken.

Enkele dagen later maakt de nu N-VA-loze regering grote vaart met het uitvoeren van het Marrakeshpact, dat massamigratie moet faciliteren. De scherpe randjes worden van het immigratiebleid afgevijld. De voormalige staatssecretaris Theo Francken ziet met lede ogen aan hoe zijn beleid in sneltreinvaart wordt gesloopt:

“Quota max 50 asielzoekers afgeschaft, maar nu is ook onze ontradingscampagne offline gehaald. Was een groot succes met een immens bereik via fb voor heel weinig geld. Onze boodschap aan illegalen was heel duidelijk: Don’t come to Belgium! Niet wijs. #Marrakeshcoalitie”

Francken heeft kennelijk gelijk: de Belgische regering vindt het kennelijk belangrijker om te deugen, dan om de massa-immigratie een halt toe te roepen. Dat is niet alleen “niet wijs”, maar ook gewoon doodzonde. Maar, en zo zullen premier Michel en zijn nieuwe regeringsploeg redeneren, op z’n minst kirt Angela Merkel nu van plezier en dat is ook heus wat waard!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Spaanse kok

  Quote: Het land moest wel eerst een immigratiekritische partij – de N-VA – uit de federale regering zetten om dat mogelijk te maken.
  .
  Ik dacht dat ze zelf waren …
  Oh, wacht even, een artikel van Tim, de hoofdredacteur.
  Dat verklaart een hoop, die heeft een citroenen en limoenen dieet.

 2. Aytas

  ‘Francken heeft kennelijk gelijk: de Belgische regering vindt het kennelijk belangrijker om te deugen, dan om de massa-immigratie een halt toe te roepen.’

  Francken gelijk? Laat dat achterbaks ratje is uitleggen waar zijn plotselinge verandering in gedachten over het verdrag vandaan komt.

  Ik geloof niet dat de eu voor massamoord is, als je de reacties op DDS leest weet je dat die gepleegd zal worden op migranten. Stemmingmakerij van dom rechts weer dit.

  1. Lol Kwipsel

   Sprak dom richtingloos.

 3. Ome Wim

  Hopelijk gaat het Marrakeshpact na de aanslag in Straatsburg voorgoed de prullenbak in nadat onze “dappere” Europarlementariërs hun vuile onderbroek gewassen hebben.

 4. poldi

  Dat dit verdrag journalisten wil heropvoeden past natuurlijk perfect in het straatje van de Nederlandse elite en al helemaal in dat van de EU. Ik denk dat het ze in Brussel al nat in de broek wordt van opwinding bij de gedachte hieraan.

  De democratie wordt beetje bij beetje afgeschaft en nog steeds schrijft de media, zelfs de media die dit onderschrijven dat we ons daartegen geweldloos moeten verzetten. En dat is natuurlijk kansloos. We muilkorven ons zelf door met beide handen op de rug te strijden.

  Anti-democratische krachten zijn alleen met geweld uit te schakelen.

 5. poldi

  Nederlandse kinderen bezoeken een moskee en liggen voor over gebogen voor Allah. Dit gaat uit van scholen maar ik zie geen moslim kinderen een kerk bezoeken en een kruisje slaan. Steeds meer begrip hebben dat moslim vrouwen geen hand schudden met mannen, gesluierd over straat lopen en ze zijn ook voor besnijdenis van hun dochters. Wij moeten begrip tonen voor hun cultuur en religie. Anders ben je een racist enz.

  En dankzij de voortwoekerende islamisering zal er geweld komen als ze de macht hebben maar slowly slowly catch a monkey werkt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.