Compleet van de pot gerukt! Kabinet wil verbod op verkoop benzine- en dieselauto's in 2030

Geen categoriedec 21 2018, 15:55
Diverse bronnen van De Telegraaf meldden dat het kabinet van plan is om de verkoop op benzine- en dieselauto's vanaf 2030 in de ban te doen! Ook wordt 'rekeningrijden' onderzocht.
Het kabinet gaat met Brussel onderhandelen om een verkoopverbod voor de brandstofauto's in te kunnen voeren. Ze willen daar zo ver in gaan dat men ook niet meer vanuit het buitenland auto's kan importeren via verhuurbedrijven, veilingen of vanaf de fabrikant zelf.
Alsof dit al niet debiel genoeg is schijnt ook de kilometerheffing in het Klimaatakkoord (dat vanmiddag verschijnt) op te zijn genomen. Als dit zo is, dan kunt u rekenen op zo'n 1 euro extra belasting per liter aan de pomp, als we het SCP mogen geloven. Deze maatregel komt natuurlijk niet pas na 2030, nee, die voeren ze rond 2024 al in, kun je toch zes jaar flink lopen cashen.
U gaat dus sowieso kei- en keihard genaaid worden. Dit kabinet meent het verlies van de inkomsten door accijns op brandstof te kunnen opvangen met kilometerheffing, maar wanneer je geen geld hebt voor een elektrische auto en je vastzit aan je Golfje, wordt je dubbel zo hard genaaid! En wat denkt u wat er gebeurt als iedere Nederlander die het wél kan betalen, overstapt op elektrisch rijden? Dan verbruikt iedereen meer stroom en gaan díe kosten verder omhoog! Ben je dus nog geen stap verder maar heb je in ieder geval iets schonere lucht om in te ademen bij je eerste paniekaanval.
Maar ach, wat weet ik er van, zal vast allemaal wel meevallen en ik moet gewoon positief blijven want ja, het gaat toch om het milieu hè, niets doen is geen optie! Geldklopperij van jewelste dit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten