D66 in diepe rouwstemming omdat Soros-universiteit uit Hongarije vertrekt: ‘Een zwarte dag!’

robjetten
Foto: Een teneergeslagen D66-voorman Rob Jetten. Bron: D66 / YouTube.

Bij D66 hangen vandaag de vlaggen halfstok, omdat de Centraal Europese Universiteit van George Soros de deuren sluit in Boedapest. De partij noemt vandaag “een zwarte dag” en beschuldigt de Hongaarse regering van pestpraktijken.

Vandaag werd bekend dat de Centraal Europese Universiteit vanaf aanstaande september noodgedwongen verhuist van Boedapest naar Wenen. De rector-magnificus vindt het ongehoord dat een op papier Amerikaanse universiteit uit een NAVO-lidstaat wordt weggetreiterd, en rept van het schenden van de academische vrijheid.

D66 rouwt heel solidair mee met de Hongaarse onderwijsinstelling die binnenkort de deuren sluit. Op het Twitter-account van de Europese Parlementsfractie schrijven de Robjettianen dat vandaag een “zwarte dag” is voor universiteitsvrijheid in Europa, omdat de CEU Hongarij is “uitgepest” door Orbán himself.

Dat laatste is niet onwaar: premier Orbán is in zijn land een heksenjacht begonnen tegen alles waar zijn landgenoot George Soros met z’n vingers en z’n geld aan heeft gezeten. De politieke oppositie in het land ligt op z’n gat, dus Orbán ziet z’n voornaamste tegenstander in de Joodse miljardair-filantroop, die bekendstaat om het financieren van organisaties die in de ogen van Orbán de rechtsorde verbeteren – waaronder kennelijk ook de verdreven Universiteit. D66 betreurt dat alles zeer, evenals oud-studenten van de universiteit:

“For the past 8 years, my home country has been gradually vanishing. My Hungary is being purposefully dismantled. A country is not equal to the sum of the terrain and the buildings within an imaginary boundary but of institutions, professional, cultural and civil communities. A country is its people; each and every one of us.

Viktor Orbán and his Fidesz party are gradually dismantling everything that is important to me; everything that I identified my country with – newspapers, theatres, schools, universities, clubs, associations, foundations, statues, and with them, the communities that created them and were created and sustained by them. They deny, smear, and falsify everything that is important for me from the history of my country. Orbán and his cronies exclude half the country from the nation.”

Een zwarte dag indeed, dus.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

88 reacties

 1.   

  Alles waar Soros de hand in heeft stinkt als een beerput.

  Reken maar dat die universiteit een verkapt indoctrinatiecentrum is.

  1.   

   Dat klopt, Floris !
   Men doet het voorkomen dat een belangrijke universiteit is vertrokken.
   In wekelijkheid betreft het een duivels instelling met vage studies !

   1.   

    De Hongaarse regering toont hiermee aan dat ze de lessen die ze in een nog niet zover verleden hebben geleerd niet vergeten zijn.

    Maar ook dat ze een vooruitziende blik hebben en hiermee alleen maar ellende willen voorkomen.

    “Opgedane ervaringen uit het verleden zijn geen garantie voor een rustige toekomst.” Iets waar ze hier in het arrogante West-Europa niets van willen weten.

 2.   

  Er is toch maar één vermaak en dat is t.a.v. D66 leedvermaak.

 3.   

  D’66 kan wat mij betreft opgeheven worden, fuseren met GroenLinks keur ik ook goed.

  1.   

   Daar zullen zij zich druk om maken. Net zo’n narcist als je schaapherder.

 4.   

  Iedereen die altijd om Soros schreeuwt lijkt te vergeten dat ook aan de rechterkant van het politieke spectrum er steenrijke stinkerds zijn die miljarden investeren om de bevolking en politici hun politieke ideeën op te dringen. Geld in de politiek is een gigantisch probleem maar dan moet je niet hypocriet zijn door alleen de andere kant te beschuldigen!

 5.   

  Hongarije is een bruine staat geworden onder leiding van een vieze kleptocraat. Dat Joden dit land moeten ontvluchten hoeft geen verbazing te wekken, wel dat we dit land nog accepteren in de waardengemeenschap van de EU.

  1.   

   Joden hebben totaal geen reden Hongarije te ontvluchten, sterker nog, zij doen er goed aan om juist Hongarije op te zoeken om zich te vestigen daar dit land zoveel mogelijk dat islam ongedierte buiten de deur tracht te houden.

   1.   

    Google eens op: ‘Jodenhaat sluipt Hongarije in’, ildib, en je gaat schrikken.

    1.   

     Overal waar moslims zijn heerst jodenhaat Kwispel en in Hongarije nog wel het minst!
     Mag je drie keer raden hoe dat komt…..

    2.   

     Ernst,
     Ook op Google:”Premier Orbán voert een zero­tolerancebeleid ten aanzien van antisemitisme. Om een paar voorbeelden te noemen: zijn regering zorgde ervoor dat het ontkennen van de Holocaust strafbaar werd, stelde Holocaust­educatie verplicht, richtte een programma op om Joodse synagogen en begraafplaatsen ook buiten Hongarije te renoveren en financierde de recent verschenen film Homecoming (1945), waar mevrouw Alföldy naar verwijst in haar artikel. Al deze inspanningen worden geprezen door de internationale Joodse gemeenschap.”

   2.   

    Wilt u mensen van vlees en bloed alstublieft geen ongedierte noemen!

    1.   

     Ik beschouw moslims als ongedierte Jansen.

     1.   

      Dan kan u beter gelijk in een psychische zorginstelling opgenomen worden.

     2.   

      Jansen, ildib stelde hier al eens voor alle Nederlandse moslims zonder pardon op te pakken en op te bergen in concentratiekampen.
      We hebben hier niet met een normaal mens te maken.

     3.   

      Nee, normale mensen zeggen zoiets niet. Die gedragen zich doorgaans normaal.

     4.   

      De koran (en dat schijnt voor moslims het letterlijke woord van god zelf te zijn) beschouwt niet-moslims als nog minder dan ongedierte.

     5.   

      Ja Floris inderdaad, vandaar ook mijn beschouwing van dat spul!

     6.   

      De nazi’s beschouwden Joden ook als ratten, en dat gaf hun de zieke legitimatie om ze uit te mogen roeien.

      Mensen met enig historisch bewustzijn mijden dit soort taal.

     7.   

      De joden waren volkomen onschuldig destijds Quispel, en moslims vragen erom door hun wangedrag wereldwijd, je vergelijking raakt derhalve kant noch wal.

     8.   

      Ildib meent dat de islams wel verdienen om zonder enige vorm van proces opgesloten te worden in concentratiekampen.
      De nazi-logica ten voeten uit.

      Vergis je niet, mensen zoals ildib wonen onder ons.

     9.   

      Niemand trapt in die leugens van jou vieze rat!

     10.   

      Ontkent ildib dat hij op dit blog een en andermaal bepleitte alle Nederlandse moslims te interneren?

      Hij begint kennelijk terug te krabbelen en op zichzelf is dat goed nieuws: hij voelt nattigheid en terecht, het is een krankzinnige en criminele bewering.

     11.   

      “Hij begint kennelijk terug te krabbelen”

      Nee hoor, dat maak jij ervan vieze rioolrat!

     12.   

      Je krabbelt wel degelijk terug, ildib want je durft je eerdere voorstellen niet te herhalen.

      Een goede zaak. Je snapt ook dat het over de schreef was.

     13.   

      Als Springmaarachterop had je het destijds over een “huisje en meertje”, hintend op een Wannseeconferentie om het moslimvraagstuk op te lossen. Ernst heeft gelijk, je spoort niet, ildib.

     14.   

      En wat is daar mis mee Guus Gelul om de overlast die moslims geven te bespreken ergens aan een meer teneinde een oplossing te vinden voor dat probleem, zijn nu ineens alle huizen aan meer taboe?

      Flikker toch op idioot met je islamfilie.

     15.   

      @ildib
      Nou….?? Niet allemaal hoor, maar wel veel…het woord ongedierte is dan nog te netjes….
      kijk naar al die verkrachtingen alleen al, dan weet je genoeg….primaten zijn het…

   3.   

    Zo,@ Ildib, heeft u dat zelf verzonnen of van ‘horen zeggen’ ?

  2.   

   Quispel, wat ben je toch een smerige leugenaar. “Orbán voert een zero­tolerancebeleid ten aanzien van antisemitisme. Zijn regering zorgde ervoor dat het ontkennen van de Holocaust strafbaar werd, stelde Holocaust-­educatie verplicht, en richtte een programma op om synagogen en Joodse begraafplaatsen te renoveren. Het Joodse district in Boedapest kent een heropleving van de Joodse cultuur en verwelkomt een golf van nieuwe en gerenoveerde kosjere restaurants en eetgelegenheden. Ook heeft de Joodse gemeenschap tientallen synagogen, een volledig Joods onderwijssysteem van kleuterschool tot universiteit en een jaarlijks Joods cultureel festival, Judafest, dat een van de populairste evenementen in Boedapest is. In tegenstelling tot andere West-Europese landen vertrekken nauwelijks Joden uit Hongarije.”

   Bron: Jonet.nl. Onafhankelijk Joods nieuws en achtergronden

   1.   

    Google eens op: ‘Jodenhaat sluipt Hongarije in’, Groeneveld, en je gaat schrikken.

    1.   

     Ga eens in op wat ik citeer Quispel: een verslag van juni 2018 door een Joodse columniste die uitgebreid en deskundig rapporteert over de vele contacten die ze in Hongarije heeft.

     Vieze rat die je bent.

     1.   

      “Vieze rat die je bent.’

      Groeneveld beseft, net als Floris, niet dat als je in een inhoudelijke discussie hysterisch begint te kijven je de discussie bij voorbaat hebt verloren.

      Op dit niveau wens ik niet van gedachten te wisselen, beste Groeneveld.

     2.   

      Je kunt niet meer van gedachten wisselen Quispel, omdat je vast zit, klem, uitgeluld bent en geen weerwoord meer hebt.

      Ik kom aan met een onverdacht stuk tekst van een Joodse reporter op een onafhankelijke Joodse website die precies het tegenovergestelde beweert van wat jij vanuit je linkse indoctrinatie oppert.

      Jij gaat daar totaal niet op in en duikt weg. Dan ben je een vieze rat die de debatregels niet kent.

     3.   

      Ik verlaag me niet tot jouw niveau, Groeneveld, maar ik kan je verzekeren dat ik je nooit voor vieze rat zal uitkafferen.

     4.   

      Quispel, in een andere draad noem je Theresa Geissler een ‘boertje’. Dat is pas van een geweldig niveau! Een dame die een uitstekende reactie plaatst uitschelden voor ‘boertje’.

      Vieze hypocriet.

   2.   

    En dan nu de reacties van de Hongaarse Joden…

    1.   

     Laat maar komen, Adje!

   3.   

    @ Groeneveld: Jonet citeert hier de Hongaarse ambassadeur. Het hele artikel is in de Volkskrant geplaatst onder de titel “In Hongarije leven Joden wél in vrede en veiligheid”.

    Waar de Hongaars-Nederlandse journalist Erzsó Alföldy zich op deze plek bezorgd toonde over antisemitisme in Hongarije, ziet ambassadeur András Kocsis de Joodse cultuur juist heropleven.

    Smerige lasteraars van het type Quispel doen er alles aan om Hongarije zwart te maken.

    1.   

     “Jonet citeert hier de Hongaarse ambassadeur.”

     Q.e.d.

   4.   

    @Groeneveld
    Correct. Echter de huichelaars die hier vanuit de linkse krochten naar binnen zijn gekropen, zullen dit nooit accepteren.
    Sinds Krapuul en Frontaal Naakt op slot zijn gegaan is er voor hen nog de zwaar gecensureerde site Jeaup (maar daar wordt het zo eenzaam) en wijkt men uit naar het vrije woord.
    Tja als voormalig moderator van een site die door dezelfde lamballen om zeep is geholpen, vrees ik voor DDS.

  3.   

   Je kunt het bruin noemen, dat scheelt Orban niks. Hongarije heeft 150 jaar gezucht onder Islamitisch bewind met een half afgeslacht volk. Hij en zijn volk hebben het standpunt dat islam niet te verenigen is met de normen en waarden van zijn land. Buitenlanden met een rijke instroom van immigranten hebben zijn zienswijze -terecht- niet doen veranderen. Hij is realistisch.

   1.   

    bron wiki:
    De Slag bij Mohács (1526) luidde een 150 jaar durende Turkse bezettingstijd in, waarbij het land uit drie delen kwam te bestaan. Een Turks middendeel (inclusief de hoofdstad Boeda), een koninkrijk onder Habsburgs bestuur in het noorden en westen met Pozsony (Pressburg / Bratislava) als hoofdstad, en Transsylvanië, een vazalstaat van de Turken, in het zuiden. Toch werd dit het centrum van de Hongaarse cultuur in deze moeilijke periode.
    .
    Oh, toen, in 1526.

    1.   

     De islam is in basis niet veranderd en de genocide wordt -begrijpelijk- niet licht vergeten door de Hongaren. Ongeveer dezelfde tijd als de zilvervloot of mogen we daar ook niet meer over zingen/lezen?

  4.   

   ”wel dat we dit land nog accepteren in de waardengemeenschap van de EU.”

   Dat zegt alles over de EU.

 6.   

  Na de Provinciale Staten verkiezingen op 20 maart a.s. is er pas echt reden voor rouw.

  1.   

   Vrees je verlies voor de PVV, beste kerel?

   1.   

    Dat kan niet anders.

 7.   

  “SOROLEAKS: HOE EEN AMERIKAANSE MILJARDAIR DE PROGRESSIEVE AGENDA DOORDRUKT IN EUROPA

  Posted on 17 augustus 2016 by Bert Deckers

  Afgelopen weekeinde hebben hackers heel wat documenten vrijgegeven met betrekking tot de bezigheden van de Amerikaanse miljardair George Soros. Uit deze documenten leren we hoe deze man met zijn centen de progressieve strijd wereldwijd financiert. De vluchtelingencrisis, de verkiezing van Obama tot president en zelfs de val van enkele buitenlandse leiders … al deze zaken kregen van Soros een serieuze duw in de rug.”

  Heel verstandig van Orban om die draak van een Soros dwars te zitten.

  1.   

   Soros, ik kom die naam wel eens vaker tegen… Iets met een EU-agenda.

   1.   

    Ik kan u zeggen beste @Lugar, iedere aandelen beurs kent hem. Iedere effecten makelaar, valutamakelaar, thuisbankier/speculant. Ook Trump zal nog wel eens aan hem denken.
    Kortom waar de rijkdom zit, heeft de blauwdruk van Soros gewerkt. Van werken wordt u niet rijk, voor u laten werken door personeel kost u hoofdpijn naast loon. Soros had daar een receptje voor. Misschien Putin met zijn oliebaronnen ook wel. Alleen die laat raketten bouwen en geen universiteiten. Weinig goede doelen die hij steunt.

  2.   

   Floris weet zijn vrienden goed te kiezen: ” Bert Deckers werd geboren uit een ‘zwart nest’ (grootvader was Eerste Schepen voor het VNV in een Limburgse gemeente), 18 jaar lang heeft hij bij het Antwerpse VNJ gezeten en op zijn 13 jaar aangesloten bij het NJSV, waarvan hij 3 jaar praeses was van de Antwerpse afdeling. Via omwegen zoals Voorpost en TAK is hij bij de Vlaams Blok Jongeren beland. Enkele jaren was hij voorzitter van VBJ-Antwerpen en organiseerde in die hoedanigheid de Dag van de Rechts-Europese Jeugd in Antwerpen met de steun van VBJ-nationaal.

   Hij bezocht in het buitenland tijdens zijn jonge(re) jaren verschillende Europese politieke kameraden waaronder de Finse Isänmaallinen kansanliike (IKL), de Zweedse Nationaldemokraterna (ND), de Italiaanse MSI en de Padaanse Lega Nord. Meermaals ging hij op stap met het Franse Front National (1 mei-optochten, Bleu-Blanc-Rouge), Die Republikaner in Duitsland en bezocht ook reeds het Italiaanse Casa Pound in Rome en in L’Aquila (dit in eerste instantie om de werkwijze van deze snelgroeiende organisatie van dichtbij te kunnen bestuderen). Tussendoor beleefde hij zeer veel kameraadschappelijke momenten met de NSV! en het KVHV in Gent. ”

   Floris zoekt op het internet uitsluitend naar meningen die hem bevallen en is niet zo sterk in het beoordelen van de kwaliteit van de bron.

 8.   

  De Hongaarse burger kan trots zijn op Orban dat hij het Soros-vergif uit zijn land verwijdert. Ik hoop dat Orban goede beveiliging heeft, want Soros en zijn bende draaien hun hand niet om voor geweld.

 9.   

  De Hongaarse media en rrgering demoniseren irmand even lang totdat deze gedwongen is ten langen leste het land te ontvluchten. Zo rolt de Hongaarse dictatuur. Ranzige praktijken van de bovenste plank.

  1.   

   Ja hoor Guus, die schandelijke billboard hè, met die schandalig tekst: “Laat Soros niet als laatste lachen!”

   1.   

    Overheidspropaganda om het volk tegen een man op te jutten is smerig.

    1.   

     Niet als het een man betreft die miljarden uitgeeft om z’n vieze linkse gif te verspreiden.

     1.   

      Niet als het niet in Floris zijn straatje past.

     2.   

      Ik ben onder de indruk van dit inhoudelijk sterke antwoord.

     3.   

      Dank u.

    2.   

     Niet alleen tegen de man,maar tegen zijn hele organisatie en hun ondermijnende praktijken.

     1.   

      En als het een rechtse invloedrijke filantroop was waren zijn praktijken zeker niet ondermijnend?

 10.   

  Een onwaardige actie van een rancueuze president Orbán. Een onwaardige actie van een EU lid.

  1.   

   Want?

   1.   

    Een serieuze onderwijs instelling de deur wijzen is natuurlijk niet slim. Pol Pot deed dit in Cambodja, alle intelligentia wegbonjouren, terug naar een boerennatie. Misschien wil de man dat ook wel, een boerennatiestaat ? Cambodja aan het infuus van de wereldbank en Hongarije aan de EU subsidiekraan. Belieft u nog meer?

    1.   

     In nazi-Duitsland werden intellectuelen ook gedwongen te vertrekken.

     Het is het kenmerk van fascisme.

     1.   

      Ernst, wat een domme opmerking. Als je niets anders meer weet gooi er dan maar termen als nazisme/fascisme er tegen aan of haal de tweede wereldoorlog erbij. Een taalneuqertje gaat er lekker in.
      Altijd prijs!

     2.   

      Bedoelt U iemand als Mengele?

     3.   

      Stanly, je bijdrage bevat geen inhoudelijk argument.

      Probeer het eens opnieuw.

     4.   

      Nee dan die inhoudelijke opmerkingen van een zekere Ernst, die blinken uit in domheid en als hij het niet meer weet komt hij met het bekende riedeltje fascisme/nazisme. Dat is pas inhoud, dommertje.

    2.   

     Adje, maak je geen zorgen, er zijn nog goede Universiteiten genoeg in Hongarije. Ze zullen de Soros-uni niet missen. Is trouwens ook al uit Praag verwijderd door PM Vaclav Klaus.

     1.   

      Adje meent dat de indoctrinatiefabriek van Soros een “serieuze onderwijsinstelling” is.

      Je blijft lachen met al de Jopers die hier van het vrije woord mogen genieten.

     2.   

      “Jopers”

      Inderdaad, ik heb al eens gezegd dat het mij verbaast dat de joop-site hier wel door de DDS-censuurscanner komt terwijl allerlei andere sites wel worden geblokkeerd.

 11.   

  Een schitterende man, die Soros. Van hem heb ik een kinderlijk eenvoudig spelletje geleerd. Engelse Ponden short gaan op de valutabeurs… Die Brexit maakt heel wat los wat dat betreft. Voor de rest is het natuurlijk een gigantische ramp.

  1.   

   De man heeft vele mensenlevens gered.

   Ik meld het maar even.

   1.   

    De man heeft vele mensenlevens gered ???
    Nu zorgt hij voor vernietiging van onze beschaving !
    Maak een einde aan de massa-immigratie van ons continent
    Breng de dobbernegers terug naar Afrika !

  2.   

   @Crassus. Weet je wat een vreselijk ramp wel is: vele jaren geleden een universiteit oprichten met de beste docenten, en studenten vanuit verschillende landen om hun studies door te zetten in een prachtige moderne universiteit in Boedapest…waarvan de corrupte domme dictator president Orban nu zegt dat die nu…voor geen enkele reden moet gaan sluiten. Over Sores zou je een keer moeten ophouden. Het is veel erger met
   met Trump. De kleine dorp in Schotland, waarvan Trump veel te veel bossen vernielden om een gigantische golf course voor rijken te bouwen, en de contract met de gemeente van Balmedie, Schotland volledig had vernederd, en gewoon doorging met de verbouwingen op illegale geroofde gronden in Schotland.

 12.   

  Soros is een lelijk links monster dat wereldwijd uitgebannen moet worden.

  1.   

   Mister Barstow, you are right !!

 13.   

  Quote :
  “dus Orbán ziet z’n voornaamste tegenstander in de Joodse miljardair-filantroop, die bekendstaat om het financieren van organisaties die in de ogen van Orbán de rechtsorde verbeteren”.

  Klein (al dan niet intentioneel…) foutje, dat moest eigenlijk zijn :
  “dus Orbán ziet z’n voornaamste tegenstander in de Joodse miljardair-filantroop, die bekendstaat om het financieren van organisaties die in de ogen van Orbán de rechtsorde ondermijnen” ….

  Wat ook effectief KLOPT – Soros zijn Open Society Foundation sponsort tal van radicale bewegingen & organisaties die overal in de Westerse wereld de sociale/economische stabiliteit ondergraven – want daar wordt de man zelf namelijk steeds maar rijker van.
  Van philanthropie is daarbij geen sprake – voor Soros is dit een ZEER lucratieve “investering” …
  Zijn afkomst doet wat mij betreft absoluut niet terzake, zijn dubieus gespeculeer tegen Westerse belangen, bevolkingen & culturen in EN zijn directe politieke interventies, gebaseerd op “sponsoring” van politici hier in Europa en elders, des te meer.

  1.   

   @Mau777, u vindt sponsoring door Obán van eigen famlie en adepten met EU geld geen enkel probleem. Aanbestedingen die worden gegund aan familie en vrienden. Dit maar even wegkijken.

 14.   

  Henk Jansen meent dat het grote geld rechts zit. Vroeger! Want juist veel van het dubieuze ”deep state” waar onnoemelijk veel geld zit, is nu links of werkt er mee samen. Dat geldt dus voor de VS en de westelijke helft van Europa. Dan heb je ook nog vele oud communisten, die schatrijk zijn geworden. Ik heb het dan over Oost Europa. Het zij nu meest lieden, die mee steunen op het Westen. De tijden zijn veranderd. De wereld is er niet bepaald in alle opzichten beter op geworden wel bedreigender.

  1.   

   Ik heb ook zeker wel kritiek op zogeheten ‘linkse’ donors want ze noemen zichzelf alleen maar links terwijl ze wel belastingverlaging voor de rijken, privatisering en deregulering eisen.

 15.   

  De paspop is in diepe rouw.

 16.   

  Geen verlies dat die “universiteit ” weg is.
  Er werden daar geen talen of medicijnen gedoceerd maar flauwekulstudies over bijvoorbeeld genderneutraliteit.
  De studenten kunnen wellicht in Boedapest een cursus banketbakken gaan volgen.

 17.   

  Stel: in Nederland slinkt de aanhang van de VVD na vier jaar bestuur dan toch. Minister-president Rutte en de VVD-top zijn er niet blij mee. De VVD-minister van Binnenlandse Zaken krijgt van Rutte opdracht het kiesstelsel zodanig te wijzigen: op de plaatsen waar de VVD traditioneel veel wint tellen alle stemmen dubbel. Bij de verkiezingen vangt de VVD met deze fraude 78 zetels.
  Ondertussen heeft Mark Rutte het idee opgevat vlak voor zijn ouderlijk huis een groot voetbalstadion te bouwen. Ook laat hij een treintje aanleggen van zijn woonplaats naar het Binnenhof. Dit alles gebeurt van EU-subsidies.
  De ene na de andere VVD-er komt in opspraak vanwege integriteitsschendingen. Daarbovenop is Ruttes tweede man Dijkhoff in een omvsngrijk schandaal verwikkeld. VVD-burgemeesters worden door de partijtop op alle mogelijke manieren gekieteld.

  De media is ook maar lastig. Rutte besluit Nieuwsuur en de NOS op te kopen. Dsg in en dag uit pompen zij VVD-propaganda de wereld in. De laatste kritische site, DDS, wordt overgenomen door de VVD-jongerenorganisatie en deze stuurt Tim Engelbart met pensioen.

  Tegelijkertijd is een rechtspopulistische invloedrijke filantroop bezig met het steunen van de PVV en Forum voor Democratie. De filantroop promoot anti-migratiestandpunten. Rutte besluit hem uit het land weg te treiteren door een massale demoniseringscampagne. De VVD laat billboards langs de weg plaatsen met de kop van de filantroop en een een of andere maffe leus om de bevolking tegen deze man op te zetten. Ook hangt men platen op met de koppen van Geert, Thierry en deze filantroop.

  De Europese Commissie ziet het aan, maar doet niets. Ruttes partij mag in Merkels fractie blijven plaatsnemen.

  Mark Rutte wrijft zich in de handen. Niets staat zijn agenda van corrupte autocratie en het dictatoriaal demoniseren en belasteren van tegenstanders meer in de weg.

  Totdat een europarlementariër genaamd Nigel Farage niet langer meer toekijkt. Hij schrijft een lijvig rapport over de wanpraktijken van de VVD. Hij dwingt de EU Nederland op het strafbankje te zetten. Rutte start een lastercampagne in de media tegen Farage. Gelukkig heeft hij veel liberale aanhang in het buitenland die Farage kapotschrijven en Ruttes misdadige praktijken met de mantel der liefde bedekken.

  Dit is precies hetgeen er in Hongarije gebeurt. En hoeveel rechtspopulistische deugmensen zijn er die de corrupte despoot Orban helemaal te gek vinden, terwijl de mensen die zijn corrupte praktijken aan de kaak stellen systematisch door hen worden gedemoniseerd. Maar waarom verbaas ik me hierover: was datzelfde populistisch rechts niet even in staat om de schurk Robinson in de armen te sluiten?

 18.   

  Dit is inderdaad een zeer droevige tijd voor Hongarije, en voor vele oost-Europese hoogleraren en studenten. Orban gaat de belangrijke Centraal Europese Universiteit
  sluiten voor geen enkele reden. Het hele waanzinnig verhaal is nu bekent over heel Europa, Noord-Amerika, en enkele andere landen zoals India. Trouw heeft afgelopen weekeind alles over de CEU gepubliceerd, met een grote foto van een prachtig moderne
  universiteit gebouw in Boedapest, met vele studie zalen, en een grote bibliotheek. Ieder stad zou trots zijn op dit internationaal Universiteit, die sinds het oprichting vele Cum Laude leerlingen produceerden, afkomstig uit vele landen. De meeste oud leerlingen hebben nu verantwoordelijke banen…zowel mannen als vrouwen. En nu moet dit prachtige universiteit Hongarije verlaten, nogmaals voor geen enkele reden.
  Geen financiele problemen, goede trouwe docenten, tevreden studenten, en geen schandalen.
  De enige reden is dat dictator Orban zijn landgenoot en oprichter G. Soros niet mag.
  Waarschijnlijk is hij jaloers op de oude, intelligente man. Het merkwaardigste in deze
  verhaal is het volgende:
  Jaren geleden toen Orban een jonge arme man was, kreeg hij een volledig
  studiebeurs van G. Soros, voor zijn hele opleiding in Oxford University!
  Dit man (Orban) is een landverrader, en hij zal binnenkort als een blok baton vallen.
  Nu zijn er duizenden Hongaren, (en ook velen van andere landen) in Boedapest bezig met een nachtwacht rond de CEU, met Een grote symbool: een hele grote lantaarn rond de universiteit. Enkele jaren geleden had Orban een “nieuwe wet” uitgevoerd. Dat een Hongaarse universiteit ook een universiteit afdeling in een andere land moet hebben, als de (Hongaarse) oprichter daar woont. Ok, geen probleem, er werd enkele
  jaren geleden een CEU university in New York opgericht. Een aantal studenten uit het afdeling in New York demonstreren nu in Boedapest. Binnenkort gaat de CEU naar Wenen verhuizen, waar zij van harte welkom zijn. Bovendien is er nu al een wacht lijst van studenten. Wij hebben D66 niet nodig om ons te wijzen op de wandaden van dictator Orban en zijn corrupte regering. Voor degenen die het uitgebreide informatief
  artikel van Trouw, van afgelopen zaterdag willen lezen, het staat op internet.
  Orban. Voor alle studenten en leerlingen wil ik dit oude gedicht doorgeven die ik van
  een lieve hoge-school onderwijzeres kreeg, jaren geleden:
  Labour for learning until you grow old,
  For learning is better than silver and gold.
  Silver and gold will tarnish and decay,
  But a good education will never go away.
  In andere woorden, studenten moeten kunnen doorgaan met hun studies. Vooral in Oost-Europese landen hebben zij nog steeds veel steun nodig.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!