D66-‘journalist’ Jaap Jansen boos op Telegraaf: ‘De krant [gaat] opnieuw campagnevieren. Nu tegen al het klimaatbeleid!’

Ach gossie.

De linkse ‘journalist’ Jaap Jansen wordt met enige regelmaat gevraagd door de mainstream media om commentaar te geven op politieke ontwikkelingen. Hij is namelijk een echte, ouderwetse journalist: links tot op het bot, terwijl hij pretendeert neutraal te zijn. Mediabazen lusten daar wel pap van.

Hoe dan ook, vannacht tweette Jaapje heel boos dat De Telegraaf tegen het klimaatakkoord lijkt te zijn. In politiekcorrecte, linkse ‘journalistenkringen’ is dat natuurlijk not done.

Leuk he, die neutraliteit van types als Jaap? Vanaf de jaren 70 worden we al doodgegooid met dit soort linkse ‘journalistiek.’ Net doen alsof ze hartstikke netjes, neutraal en objectief zijn, terwijl ze feitelijk hardlinks zijn, en het niet kunnen nalaten om een ieder die er anders over denkt regelmatig een trap na te geven.

Gelukkig weet iedereen wat voor vlees we in de kuip hebben met Jaapie:

Zo is het. Zo’n gast kan wel net doen alsof hij iets van neutraal is, maar dat is natuurlijk je reinste flauwekul. De man is gewoon boos dat De Telegraaf zijn partij durft dwars te zitten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Eugenie de la Fleur

  Telegraaf is de rioolkrant van Nederland. Uit de koker van de VVD

  1. Tante Sidonia

   Eugenie de la Fleur

   Weer een zelfde /bekende/beschamende reactie van een “kabouter Yasser Klaver aanbidster!” De club waarin de “ge-emancipeerde dames collectief klaarkomen bij het horen en zien van Yasser.
   Wedden dat u de Telegraaf NIET leest!
   Dus,……… hoe komt u aan de term “rioolkrant?”
   Uit de kokers van de “riool-rakkers” AFA en Groen-Links?
   Schaam u, zeer zeer diep!

   1. poldi

    Mocht de Telegraaf met deze terechte waarschuwing de VVD en CDA bij de komende verkiezingen hard onderuit gaan, dan vind ik de term “rioolkrant” een geuzennaam.

  2. jorisxl

   De telegraaf is een eerlijke krant die het linkse riool rechtswonende boven water haalt.

 2. Meriadoc Brandebok

  De Telegraaf is ook een rechts medium. Evenals Elsevier. Ze steunt de VVD en in mindere mate Forum voor Democratie.

  1. Gekko

   Voor Guusje: “Zalig de onwetende van geest. Zijn portemonnee zal leeggeroofd worden”.

   1. Meriadoc Brandebok

    Waar heb ik ongelijk, Viertel? De Telegraaf is een VVD-krant, en nu begrijp ik wel dat populistisch rechts de VVD als links beschouwt, maar zelfs dan kan men niet om de Telegraaf-verslaggevers Wierd Duk en Leo de Winter heen.

    Graag een inhoudelijke reactie.

   2. Meriadoc Brandebok

    Geen reactie.

    Pijnlijk.

    1. Gekko

     Kijk Guus knul, ik hang hier niet de hele dag rond, ik heb ook nog andere leuke bezigheden. (Wel knap dat je er achter bent dat ik hier tot voor kort als Viertel reageerde. Niet dat ik geband ben, zoals Guus Geluk en Elu Thingol, o nee, ik had gewoon zin in een andere naam).

     Mijn 1e reactie was overigens veel inhoudelijker dan die van jou. Want de hersenloze klimaatplannen gaan de burgers onnoemlijk veel geld kosten, terwijl de echte vervuilers (multinational, grootindustrie, luchtvaart) opnieuw buiten schot blijven. Dus let ook maar op je eigen portemonnee; voor je ‘t weet heeft de overheid die leeggeroofd.

     1. Meriadoc Brandebok

      Viertel, je eerste reactie was in het geheel niet inhoudelijker dan die van mij. Trouwens, ik heb van jou zelden inhoudelijke reacties aan mijn adres kunnen ontdekken en doorgaans verspil ik mijn energie er niet aan. Waarom beweer je nu dat deze wel inhoudelijk was?

      In dit artikel wordt het klimaatgebeuren slechts als bijzaak genoemd. Michael schrijft: “Leuk he, die neutraliteit van types als Jaap? Vanaf de jaren 70 worden we al doodgegooid met dit soort linkse ‘journalistiek.’ Net doen alsof ze hartstikke netjes, neutraal en objectief zijn, terwijl ze feitelijk hardlinks zijn, en het niet kunnen nalaten om een ieder die er anders over denkt regelmatig een trap na te geven.

      Gelukkig weet iedereen wat voor vlees we in de kuip hebben met Jaapie:

      Zo is het. Zo’n gast kan wel net doen alsof hij iets van neutraal is, maar dat is natuurlijk je reinste flauwekul. De man is gewoon boos dat De Telegraaf zijn partij durft dwars te zitten.” Welnu, ik geef aan dat de Telegraaf een rechtse VVD-krant is met rechtse verslaggevers.

      Heb ik hierin ongelijk en kun je dat aantonen?

  2. Siemien

   @Occult fantasietje en bent een links zuigertje die clubjes als GL steunt..

   1. Meriadoc Brandebok

    Zo’n club heb ik nooit gesteund.

 3. Aytas

  ‘Hij is namelijk een echte, ouderwetse journalist: links tot op het bot, terwijl hij pretendeert neutraal te zijn. ‘

  Beter dan een opinie schrijver die zich journalist noemt en niet meer is als extreem rechtse propagandist.

 4. Lugar

  Klimaatbeleid? Nederland is ruim 400 maal kleiner dan Rusland, en die doet niet mee. Lachertje en weggegooid geld. Als de zeespiegel stijgt, met de nadruk op ‘als’, dan moet je de dijken verhogen en geen windturbines bouwen.

  1. Aytas

   Als hij het woordje als niet had gebruikt had hij een goede opmerking. Dat de zeespiegel stijgt valt niet meer te ontkennen net als bodemdaling.

   1. van Urk

    Welke vervuilende auto is de oorzaak dat de IJstijd ten einde kwam en de aarde opwarmde..

 5. Duijndam

  De krant van slapend Nederland was al eerder in staat het noodzakelijke rekeningrijden om zeep te helpen.

  De Telegraaf is de destructieve macht der kortzichtigen.

 6. Lugar

  Jaap Jansen: “De Telegraaf heeft er ooit voor gezorgd dat de VVD nooit meer ‘rekeningrijden’ durft voor te stellen, terwijl dat zeker nu een heel verstandige manier van beprijzen zou zijn.”

  Jaap doet of hij simpel is of hij is simpel, ik gok op het laatste.

  De literprijs brandstof bestaat voor >61% uit accijnzen, daarbovenop wordt 21%(!) btw geheven. Hoe meer je rijdt hoe meer je betaald. Me dunkt dat dit rekeningrijden is.

  1. van Urk

   Dat noemen ze kilometerheffing. Rekeningrijden is een stap verder.

   1. Lugar

    @Urk: Uiteraard is dat kilometerheffing, maar dat is natuurlijk gewoon rekeningrijden. Dat er over de accijnzen btw wordt geheven is al erg genoeg en dat daarbovenop ook nog rekeningrijden wordt overwogen zorgt bij mij niet voor verrassingen.

  2. wheelboy

   Lugar
   Dat is waarom ik al ong 6 jaar geen druppel benzine hier meer koop . Laatste prijs 2 weken geleden in Belgie 121.9 betaald voor liter Benzine . Toen betaalde je hier aan de pomp 151.9.En per 1 januari gaat hij hier weer omhoog met de inflatie percentage .Zoals elk jaar .En half NL heeft het wederom niet in de gaten of als je er over discuteert ja zal me zorg wezen .of kan er me niet druk over maken .Zolang we zon figuren hebben kan de regering gewoon doorgaan

 7. wheelboy

  Tja
  Parool volkskrant AD trouw NRC komen volgens mij van de zelfde persgroep af zijn vrij links . Telegraaf rechts . Jammere vind ik dat er niet een krant is die onpartijdig is . Nu zie je dat vaak net voor de verkiezingen bepaalde partijen zwart worden gemaakt en de ander de hemel in wordt geprezen in plaats van eens echt alle nadelen op te sommen . zo ook de staatspravda op de tv .Waar de zgn politiek verslaggever dhr Wester de spindokter van het CDA is .Hoe kan je dan onpartijdige journalistieke verslaggeving krijgen . Zeker als je bepaalde journalisten hun politieke achtergrond niet kent .

 8. Troelstra

  Mogen we van D’66 geen “Nee” meer zeggen tegen de zoveelste belastingverhogingen? Lekker democratisch daar bij de demonen.

  1. Lugar

   @Troelstra: Nog even… 20 maart komt eraan.

 9. Tante Sidonia

  Ach,…voor de duizendste keer:
  de “sprookjes bubbels” Den-Haag, Hilversum, Grachtengordel ( =linkse media) bepalen wat goed is voor het “klootjesvolk en gepeupel” t.w. klimaat/milieu hysterie, ononderbroken immigratie, enzovoort,…
  Deze sprookjes bubbles hebben 0,0000000% feeling met de maatschappij, behalve het knuffelen van Moslims ( wanneer komt een hoofddoekje op het 20.00 uur Journaal) en het zich verzamelen van informatie uit eigen kring: Volkskrant, Yasser Klaver en Gutmenschen literatuur.
  De linkse dictatuur blijven accepteren? Stem 20 maart 2019 op de “progressieven” : weet u zeker dat u kaalgeplukt gaat worden om de Gutmenschen idee-en te verwezenlijken!
  Dictatuur van de “sprookjesbubbels” zat (?), u weet wat u te wachten staat.

 10. Gerlos

  Jaap Jansen ik denk dat de de overgrote deel van de Nederlandse bevolking tegen dit gedrocht van een klimaatakkoord is.

 11. Tante Sidonia

  Weer een zelfde /bekende/beschamende/beschimpende reactie van een “kabouter Yasser Klaver aanbidder!”
  De club waarin de “ge-emancipeerde dames” onmiddellijk klaarkomen bij het horen en zien van Yasser.
  En de “heren” de grootste klootzakken met baardjes, ( Ooo,….wat zijn we ge-emancipeerd!) enorm slap lullen en,……
  eerst overleggen wanneer copulatie plaats mag vinden, liefst bij de uitzending DWDW wanneer het kwijl van MvN langs zijn wang loopt.
  Wedden dat u de Telegraaf NIET leest! Behalve de voorpagina.
  Uw nieuws vergaart u, waarschijnlijk, uit de kokers van de “riool-rakkers” AFA en Groen-Links?
  Schaam u, …zeer zeer diep!

 12. Siemien

  De telegraaf heeft gelijk, de klimaat hysterie is kassa voor het kabinet, en elke linkse mongool die graag zijn portomoney leg geharkt ziet worden begrijpt het waarschijnlijk niet..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.