DENK rooft weer politicus bij PvdA weg, wordt meteen lijsttrekker in Zuid-Holland bij PS2019

3302018-Metin-Provincie-Zuid-Holland-PV-lid-1
Foto: Met dit affiche stelt DENK de lijsttrekker Metin Çelik voor. Bron: DENK.

En opnieuw is DENK er in geslaagd om een politicus van Turkse komaf weg te kapen bij een andere partij – in dit geval de PvdA. Het gaat om oud-Kamerlid Metin Çelik, die in 2012 de Tweede Kamer verliet. De kerel wordt ook direct de lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen in Noord-Holland aankomende maart.

Het is een goedbewaard geheim dat DENK slechts twee PvdA-Kamerleden heeft weten los te peuteren van de moederpartij – Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk. Maar behalve de twee oprichters van DENK hebben ze nóg een parlementariër weten los te weken van de naïeve moederpartij die omwille van de diversiteit mensen van Turkse komaf had geworven alleen maar vanwege die achtergrond.

Nee, ook Metin Çelik is overgestapt naar DENK. Als die naam niet direct bekend voorkomt kan dat kloppen: het is alweer zes jaar geleden dat deze knuppel zijn parlementaire carrière vaarwel zei. Çelik was Kamerlid van 2010 tot 2012, maar de ijdeltuit stapte op omdat hij van de kandidatencommissie voor de verkiezingen van 2012 naar zijn smaak een te lage plaats kreeg toebedeeld. Daar had de neo-ottomanist natuurlijk geen zin in.

We zien Çelik dan in 2014 even opduiken om alvast succes voor DENK te voorspellen, en fast forward naar 2018 en de kerel blijkt ook zelf te zijn overgelopen. De oud-PvdA’er mag zich dan ook direct de nieuwe lijsttrekker van DENK Zuid-Holland weten:

“Metin Çelik: “Ik heb de afgelopen tijd gezien hoe DENK het geluid van een grote groep mensen in de samenleving laat horen. Een groep mensen die eerder niet of nauwelijks werden gehoord. Ik heb gezien met hoeveel enthousiasme en positieve energie DENK’ers dagelijks werken aan een eerlijke en rechtvaardige samenleving. Het is een fantastische ontwikkeling waar ik absoluut onderdeel van uit wil maken.”

DENK voorzitter Selçuk Öztürk: “Wij zijn zeer verheugd dat Metin Çelik de lijst voor DENK Zuid-Holland gaat aanvoeren. Wij hebben de overtuiging dat het een mooie campagne wordt richting de Provinciale Statenverkiezingen. Met al zijn politieke ervaring is Metin Çelik zeker een aanwinst voor onze groeiende organisatie.””

Nou, veel plezier hoor. Nog meer Turkse PvdA’ers die liever uit de kast komen als populistische, ruggengraatloze overlopers?

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

36 reacties

 1.   

  Deze wet moeten ze veranderen, je ziet steeds meer wolven in schaapskleren, en de islam neemt hier een loopje mee, en ze laten het gewoon gebeuren in Den-Haag, logisch ook want Den-Haag is niet voor de burgers nee Den-Haag is er voor Den-Haag (kuch) Brussel (kuch)

  1.   

   De wet veranderen?
   Meneer Siem hoopt dat onze democratie stiekem transformeert naar een dictatuur Vir die Blankes?

   Een kleine minderheid weren, dan ook maar de orthodoxe christenen, vrijzinnig christenen?
   o wacht…en milieugekkies, dierenliefhebbers, liberalen, sociaal democraten ook maar op de grote hoop?

   griezel!

   1.   

    @Maandag: Beetje selectief doen? Siemien noemt de islam en jij niet, hoe komt dat toch?

  2.   

   weg = wet

 2.   

  Ik kan er na al die jaren met mijn kop niet bij dat de PvdA een absurde hoeveelheid allochtonen op prominente plekken heeft gezet om op de korte termijn een paar luttele rotzetels extra in de wacht te slepen.

  We hebben gezien wat ze dit op de lange termijn heeft gebracht. Den Uyl, Drees zullen zich in hun graf omdraaien bij zoveel onbenulligheid.

  Het blijft wel triest dat de PvdA liever allochtone nationalisten selecteerde dan oprechte sociaal democraten.

  1.   

   Willem Drees zag het al eerder misgaan bij de PvdA en zegde op 24 mei 1971 zijn lidmaatschap op.

 3.   

  Islam, PvdA, DENK…

  Minder, minder, minder!

  1.   

   Zo ken ik er ook nog wel een paar in het kader van de communicerende vaten.

   Doe je even met me mee Lugar?

   Fascisme, Jared Taylor, Erkenbrand, Baudet

   minder, minder, minder

   1.   

    “Doe je even met me mee Lugar?”

    Nee hoor, zeker niet. Behalve op fascisme, dat moet verdwijnen.

 4.   

  DENK rooft weer politicus bij PvdA weg
  Nee, ook Metin Çelik is overgestapt naar DENK.

  deze knuppel zijn parlementaire carrière vaarwel zei.
  maar de ijdeltuit
  de neo-ottomanist
  .
  Lijkt wel of Tim zijn mening ipv nieuws brengt.
  Een hoofdredacteur of columnist?

  1.   

   @SK
   Tim kan beter bij Privé of Story gaan werken als koppenmaker.

 5.   

  Waarom gaat politiek dier Metin Çelik niet naar Turkije met de Sociaaldemocratische achtergrond die hij aanhangt,tenslotte was hij lid van de PVDA!
  In dat land kan hij met hart en ziel dat politieke idee uitdragen,hij is exact de juiste man die Turkije nodig heeft.
  Kan hij dictator Tayyip Erdoğan helpen het land te hervormen,als die dat goedvindt?

  1.   

   Het vreemde is dat de sociaal democraten (CHP) in Turkije juist de grootste tegenstander zijn van de AK-partij van Erdogan.

   Ik blijf het vreemd vinden dat de macht van de AK-partij en het Turks nationalisme blijkbaar belangrijker zijn voor deze heren dan hun geveinsde politieke voorkeur.

   Kortom, ze hebben m.i. de PvdA geïnfiltreerd, omdat dat de sterkste partij was, waar Turkse nationalisten het makkelijkst ingang en macht konden krijgen.

   Ik zal het de PvdA eeuwig verwijten dat ze hier ingetrapt zijn en de weg hebben vrijgemaakt voor een partij als DENK.

   1.   

    ” Tayyip Erdoğan helpen” was cynisch bedoeld

   2.   

    En ondertussen hun eens hondstrouwe orginele eigen achterban hebben verloochend. Zeg maar gerust hebben verraden. Want dezen ondervonden de gevolgen daarvan in deze samenleving in hun omgeving.

 6.   

  De Pvda is een gevaar voor dit land Hoe lang gaat het voordat we straks ook het oostblok in de politiek zit De kas plunderd men langzaam leeg

  1.   

   Oostblok? ik maar denken dat PVV en FvD hun politieke idealen delen met de Polen en Hongaren.

   Maar ik ben het helemaal met je eens dat het oostblok weinig gemeen heeft met onze
   westerse waarden en normen van vrijheid en democratie.

   1.   

    Dan bedoel je het Oude Oostblok zeker? In ieder geval denk ik dat Duckday het oude Oostblok, zoals de gewezen DDR, bedoelde. Hedentendage zijn juist de Oosteuropese landen, waaronder de V4 Visegrad landen bakens van verzet tegen de dictaten van de EUSSR-dictatuur, welke onze Europese waarden prijsgeeft aan al die shit hole waarmee Europa wordt overspoeld. De V4 landen staan nog voor ons Europees culturele erfgoed en voor hun vrijheid, soevereiniteit en identiteit, waarvoor hulde.

 7.   

  Wederom een leugenachtige kop.
  Hij is geen lid van de PVDA.

  1.   

   Ach Kong, het waarheidsgehalte van DDS is nog nooit hoog geweest.

   1.   

    @Spaanse kok: dat heeft met name oa door mensen als jij te maken. Vol van grootheidswaanzin en narcisme, denken de wijsheid in pacht te hebben en ondertussen een beetje dom (links) lullen. Moet je ook niet een geel hesje aan? Of blijf je liever achter de geraniums?

  2.   

   Aap Kong kijk eens in de spiegel dan zie jij echt die leugenachtige kop.

  3.   

   Niks leugenachtig. Celik was tot voor enkel weken geleden lid van de PvdA. En zat voor deze partij in de Staten van Z-H. Denk heeft de man gepaaid om lijsttrekker te worden bij de PS 2019. Daar had Celik wel oren naar, want bij de kandidaatstelling was hij door de PvdA op een lagere plaats gezet.

  4.   

   Nee sukkel, hij is geen lid van de PvdA MEER, omdat hij 3 weken geleden zijn lidmaatschap opzegde. Voor mij is het lood om oud ijzer, PvdA of Denk. Eerst zaten ze verstopt in de PVDA als stemmentrekker, nu kunnen we zien wat 20 jaar lidmaatschap van de ‘progressieve’ PvdA met hem gedaan heeft qua integratie, normen en waarden etc.etc.

 8.   

  De vijfde colonne van Erdogan verspreid zich langzaam door Nederland.

  1.   

   Islamisering wordt ook gezien als een proces.

 9.   

  @Simien, Welke wet bedoel je? Welke wet moet veranderd? De man is geen zittend kamerlid meer. Dus er is geen sprake van zetelroof, als je die mogelijkheid wilde af dichten. Of wil je een wet die mensen verbiedt om van partij te veranderen? Of een weg die mensen verbiedt over te stappen naar Denk?

 10.   

  De PvdA wilde zelf al die Islamitische immigranten zo graag naar Nederland halen, want Islamitische immigranten was meer stemmen. Eens kaapten ze de partij en nu ze voldoende kritische massa hebben en zich voldoende hebben kunnen organiseren beginnen ze voor zichzelf. Ondertussen heeft diezelfde PvdA hun eigen eens hondstrouwe kiezers genegeerd en geschoffeerd, zeg maar gerust gebrandofferd. En de vorming van DENK is gewoon de resultante van omvolking, een verdringing die zowel etnisch, cultureel als godsdienstig is. Het geeft gewoon weer dat wij hier een parallelle samenleving hebben van langs en bezijden elkaar levende (botsende) culturen. Daar valt weinig aan te verbinden. En de alles bemoeilijkende zoniet alles blokkerende actor in het spel is de Islam. Deze ideologie streeft geen integreren na, maar koloniseren, Islamiseren en parasiteren.

 11.   

  Weer zo’n linkse nazi erbij bedank PvdA ga zo door.

  1.   

   Pvda: het broedhok voor toekomstige Denk-sterren. Kijken of de idealen gelijk blijven dan tijdens zijn 20-jarige PvdA lidmaatschap.

 12.   

  In een ander artikel stond dat hij niet zo’n Erdogan -aanhanger is en meer gefocust is op de Nederlandse politiek. Ik hoop het.
  Misschien zal dat anderen Turken positief beïnvloeden en zullen ze meer op Nederland gericht zijn.

 13.   

  Elke revolutie vreet haar eigen kinderen op.

  Het enige wat enigszins verlichting schaft tijdens het bestuderen van de opkomst van Stalin is dat 99% van alle revolutionairen uiteindelijk ook sneven.
  Er zijn dan wel tientallen daadwerkelijk onschuldige miljoenen voorgegaan.

  De USSR was tot diep in de jaren tachtig en zelfs begin ’90 erg geliefd bij Links.
  Maar links danst dan ook graag op de knekelbergen der onschuldigen.
  Vandaar dat ze nu ook met kont en huig achter de islamisten staan.

 14.   

  Moslims in de politiek is gevaarlijk. Het zijn anti-democratische nazies met Mein Koran als leidraad. Altijd bezig met islamiseren, expansie, verdringen, en minachten en uiteindelijk doden van alles wat niet gelooft.

 15.   

  Binnenkort moeslim premier ..rechters burgemeesters etc etc de nederlandse vrouw snel aan de hoofddoeken en tafellakens

 16.   

  Den haag is de broedplaats voor duivels

 17.   

  Ah, er is weer een allochtoons koekoeksei uitgekomen.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!