Dit was het 2018 van DDS-reaguurders: Geert Wilders, Femke Halsema’s boerka’s en antisemitisch geweld

wilders-antisemieten-halsema
Foto: Geert Wilders, de antisemitische restaurantterrorist en Femke Halsema. (bron: NOS, onbekend, EO).

Niet iedereen staat er altijd bij stil, maar de bestgelezen stukken zijn niet altijd de meestbesproken onderwerpen. Dat wil zeggen dat wanneer je top 5-lijstjes van 2018 gaat maken, je op totaal andere samenstellingen stuit afgaande op je selectiecriteria. Dáár kan je lezen welke onderwerpen er in 2018 het vaakst gelezen werden op DDS. En hier? Hier lees je de onderwerpen waar men het meest een mening over had.

5. “Halsema krijgt tik op de vingers van kabinet vanwege weigering handhaving boerka-verbod!

Femke Halsema voor een achtergrond van moslima's. Bron: Screenshot EO.
Femke Halsema voor een achtergrond van moslima’s. Bron: Screenshot EO.

Ja mensen: 2018 was het jaar dat Amsterdam voor het eerst een burgemeester van GroenLinks-huize kreeg. Het was oudgediende Femke Halsema die de ambtsketting omgehangen kreeg, en meteen stevig van wal ging als burgermoeder van de meest progressieve stad van Nederland. Zo vond ze (net als de meerderheid van hedendaags hypocriet links) dat vrijheid en blijheid een groot goed zijn, maar de vrouwenonderdrukkende boerka’s kennelijk ook. En dus is een verbod op die ondingen onzin, zo betoogde Halsema. Staatsrechtelijk is die opvatting onjuist: het boerkaverbod geldt voor iedereen, dus ook voor Amsterdammers.

Halsema werd gecorrigeerd door het kabinet, en dat werd met instemming ontvangen door de meeste reaguurders. “Halsema zou, wegens werkweigering, ontslagen moeten worden, zoals dit bij iedereen gebeurt die werk weigert,” aldus Siemien. “Wetten zijn er niet om overtreden te worden maar om gehandhaafd te worden,” stelt C.A. Barstow.

4. “Berlijnse Joden aan alle kanten onder vuur van gewelddadige antisemieten: neo-nazi’s, islamisten en extreem-links

Het Holocaust monument in Berlijn. Bron: Mark Fosh / Wikimedia Commons.
Het Holocaust monument in Berlijn. Bron: Mark Fosh / Wikimedia Commons.

Het is geen fijne tijd voor Joden in Berlijn. Ondanks de vele herinneringen aan de Jodenvervolging in de voormalige hoofdstad van het Derde Rijk – die allemaal schreeuwen: “nooit meer!” – is het volk van het Boek omringd door antisemieten in allerlei gedaanten. De linkse extremisten á la het Britse Labour, de islamitische jodenhaters á la ISIS en natuurlijk neo-nazistisch extreem-rechts dat wel verslagen, maar niet verdwenen is.

Ritter beziet de onderlinge samenhang tussen de verschillende groeperingen: “Extreem links; extreem rechts en veel moslims vinden elkaar in hun Jodenhaat Dat is wat hun verbind. Je ziet dan ook dat b.v. de KKK in de VS steunt geeft aan de Labour leider Jeremy Corbyn vanwege zijn antisemitisme.

3. “Mohammed cartoon-organisator Geert Wilders is een gevaarlijke clown

Wilders bij een Mohammed-cartoonwedstrijd in Texax in 2015. Bron: PVV / YouTube.
Wilders bij een Mohammed-cartoonwedstrijd in Texax in 2015. Bron: PVV / YouTube.

2018 was een jaar van vele successen, maar niet alles wat op de planning stond is uitgevoerd. Zo zag PVV-leider Geert Wilders zich genoodzaakt om zijn Mohammedcartoonwedstrijd af te lassen. Desondanks oordeelde DDS-eigenaar Michael van der Galiën vernietigend op dit gedoemde initiatief: “Wilders hoopt natuurlijk dat boze radicale moslims vervolgens los gaan, de Tweede Kamer bedreigen, en mogelijk ambassades en consulaten van Nederland in het Midden-Oosten in brand steken. Want ja, daar vaart zijn PVV wel bij. Hij kan dan immers roepen dat ‘de Islam’ overduidelijk een gevaarlijke, extremistische religie is en klaar. Hops, weer een zeteltje of vijf erbij in de peilingen.”

Niet alle reaguurders waren het eens met die cynische kijk op de PVV. Mau777: ” Ben jij OOK een van die mensen die NOG STEEDS hoopt dat de islamitische cult ooit zal “evolueren” naar “humanistisch”….??? Get real…..

Beukman kon de tekst wel waarderen: “Zou het trouwens helpen, […] die cartoons? Ergens tegen? Of is het meer voor de PVV-Bühne bedoeld, zeg maar om in eigen huis makkelijk te scoren?

2. “Typisch Amsterdam… Burgemeester Halsema: ‘Boerkaverbod niet handhaven’

Een boerkadraagster. Bron: Antoine Taveneaux / Wikimedia Commons.
Een boerkadraagster. Bron: Antoine Taveneaux / Wikimedia Commons.

Ja, daar is Femke Halsema weer. En haar boerka’s die vooral moeten kunnen. Onze lezers raakten er evident niet over uitgepraat, vandaar dat er maar liefst twee artikelen in deze top 5 over dit onderwerp opduiken. Reaguurders vonden de maatregel “typisch Amsterdam”. Zoals Arie B: “Ja, past precies bij die alternatieve gasten daar. Volledig alle realiteitszin verloren die linkse bende. Zo’n beetje elke beroepsdemonstrant komt er vandaan. Als ze er ook blijven en vooral het gespuis daar houden kijk ik er wel van een afstandje naar..

TD ziet de veiligheid in de hoofdstad in gevaar komen: “Heel Amsterdam hangt inmiddels vol met camera’s, en dat is niet voor de lol! Preventie en identificering zijn tegenwoordig van cruciaal belang! Maar elke burka dragende crimineel kan in straks Amsterdam ongestoord zijn “beroep” uitoefenen,pakkans is veel kleiner geworden omdat de burka dan een algemeen toegelaten vermomming is.

1. “Geert Wilders maakt links Nederland gek: draagt Russisch-Nederlandse vriendschapsspeld

Geert Wilders draagt trots een Russisch-Nederlandse vriendschapsspeld. Bron: Geert Wilders op Twitter.
Geert Wilders draagt trots een Russisch-Nederlandse vriendschapsspeld. Bron: Geert Wilders op Twitter.

Jawel, evenals Femke Halsema mag ook PVV-voorman Wilders maar liefst twee keer zijn naam noteren in deze top vijf van populairste reaguurderartikelen van 2018. Met een voorval dat menigeen wellicht allang weer vergeten is: in februari droeg het Kamerlid voor één dag een vriendschapsspeldje met daarin vervlochten Nederlandse en Russische vlaggen. Pikant, vanwege de Russische inmenging in Amerikaanse verkiezingen, het neerschieten van de MH17 en het illegaal inpikken van Oekraïens grondgebied.

Toch viel de actie van de PVV’er wel in de smaak van vele anderen. ‘Uiterst Links’ schrijft: “Laat ik voorop stellen dat ik absoluut geen fan ben van Wilders maar wat hij hier doet vind ik echter moedig en verdient respect. De verhoudingen met Moskou zijn gevaarlijk slecht en ieder handrijking om de betrekkingen weer aan te halen zie ik als positief.

Andere reaguurders keurden de actie echter ten zeerste af. Zoals Guus Geluk: “Wilders gaat vriendschappelijk om met de elites die de BUK-raket leverden aan seperatisten en zich mengden in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016. Dit Westenverraderlijke gedrag gaat van kwaad tot erger. Wilders lijkt inderdaad een beetje aan het trollen.


En dat was het dan, voor 2018. Beste reaguurders: wij danken jullie voor jullie inzet, jullie passie en de vele wijze (en soms iets minder wijze…) commentaren die jullie op onze site geplaatst hebben. We zien jullie hopelijk allemaal weer in 2019. Tschüss!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

37 reacties

 1.   

  Ik wens de redactie en de meeste reaguurders een goed 2019, al verwacht ik dat het ook volgend jaar verder bergafwaarts zal gaan, met dank aan Den Haag en Brussel.

  1.   

   @Floris: +1 en daar laat ik het bij.

   1.   

    + 1

 2.   

  Iedereen een voorspoedig 2019 gewenst!

 3.   

  Een fijne jaarwisseling, Tim, een een goed 2019, en tot in 2019!

 4.   

  @Tim en de rest van de redactie.
  Vast een heel goed 2019 gewenst.

  1.   

   +1

 5.   

  Vergeet vooral het script niet en het oproepen tot negeren niet op een reactie forum. How low can you go.

  “Forget about old acquaintance
  Instead we honor flagrance
  This night is so clichéd

  We mix day-old traditions
  With random premonitions
  A futile charade

  Forget about justice
  Forget about wars
  Forget about future
  The government ignores

  Fuck your resolution
  Fuck your annual
  Fuck your optimism
  It just sounds so banal
  It just sounds so banal

  We’re gonna make a New Year’s Revolution
  A New Year’s Revolution
  A New Year’s Revolution
  A New Year’s Revolution

  Next year is gonna be bad
  The next one even worse
  That’s not called pessimism
  It’s just the truth that hurts

  Let’s all sing together
  Songs about change
  Songs about people
  Notes about rage

  Can we motivate?
  Can we incite?
  Can we make a difference with lyrics oh so trite?
  With lyrics oh so trite?

  We’re gonna make a New Year’s Revolution
  A New Year’s Revolution
  A New Year’s Revolution
  A New Year’s Revolution”

  1.   

   Aytas, ook voor jou de beste wensen.

   Ik gebruik zelf geen script, maar ik kan goed begrijpen waarom anderen het wel doen. En nee, dat heeft niets te maken met het niet willen lezen van afwijkende meningen, maar alles met het helemaal klaar zijn met de voortdurende beledigingen, megalomanie en pedanterie van trol Duijndam.

   Als dat niet snapt dan moet je wat aan je EQ gaan doen.

   1.   

    Dit is geen trollen Floris. Ik ben iemand die niet meer doet dan mijn mening en een deel van haar karakter laten zien. Hoe denk jij dat het is om veel van de meningen hier te lezen vanuit mijn schoenen? Het argument dan moet je hier niet komen is niet geldig, het is een open domein. Het script is een schande.

    Ik hoop op discussie op inhoudelijke basis. Voor de duidelijkheid ik weet niet of je mijn 1e reacties hier hebt gelezen, die waren beschaafd. De reacties die ik van capo wie dat is is duidelijk, siemien herkenbare schrijftaal, top herkenbare schrijfstijl voornamelijk kreeg waren van de beesten af. Er werd mij geweld en ellende toegewenst, niemand die opriep tot fatsoen behalve Ernst en eu kok. Dat heeft voor mij de toon toch wel gezet.

    Oprecht wens ik jou gezondheid en welzijn in 2019. Ik hoop dat de afbraak van Nederland wordt gestopt en dat de linker en rechter vleugel een stuk kleiner worden.

    1.   

     Beste Satya, ik lees al ongeveer 2 jaar uw reacties, hier op DDS, en op joop. Je lijkt me een erg gevoelige en vrouw. Een hoop reacties zijn erg op de persoon gericht, dat is soms jammer, maar je beledigd voelen is ook een keuze. Ik lees met plezier jouw reacties, maar bekijk niet alles ‘vanuit jouw schoenen’. Je lijkt me een interssante intelligente vrouw, maar sta eens wat meer open voor de ander en andere gezichtspunten. Vooral het Afrika verhaal. Doet Europa geen zaken meer met Afrika, dan komt China het compleet leegroven. Kom wat vaker uit je bubbel, beantwoord wat meer beargumenteerd, wat minder oneliners, citaten van anderen en mensen die we toch niet kennen. Ik heb zin in 2019, ik hoop jij ook.

     1.   

      Ik beargumenteer juist wel. Ik ga geen namen weglaten omdat jij ze niet kent. Ik ken de extreem rechtse literatuur omdat ik hun boeken lees om te weten waar ze het over hebben, wil jij die moeite niet doen prima.

      Google dan gertler, zelfs de VS roept aan tot actie omdat hij Congo leegrooft samen met kabila. China produceert voor Europa, cijfers kun je gemakkelijk in Google vinden.

      Ik ben benieuwd, je zegt inhoudelijk te willen discussieren. Dat doe ik graag, kom maar met argumenten.

      Ik voel me niet zo gauw beledigd, verwacht alleen niet dat ik niet terug reageer.

      Het beste voor 2019 koen.
      Ik reageer overigens overal korter dan een jaar.

     2.   

      Beste Satya,
      Dit is precies wat ik bedoel. Je kunt niet verwachten dat iedereen overal van op de hoogte is. Mijn interesses liggen over het algemeen bij natuurkunde en het heelal. Puur verwijzen naar een naam zegt niets. Leg de theorie erachter uit en je eigen visie daar op, dat is wat ik wil zeggen. Niet iedereen kan van alles op de hoogte zijn, praktisch onmogelijk. Dus graag verduidelijking. Zie het als positieve kritiek. Ja dat bestaat. In extreem rechtse literatuur ben ik niet geïnteresseerd, misschien kun jij daarover een en ander verduidelijken. Google dan Gertler? Nee! Jij komt met Gertler op de proppen, dan ook graag verduidelijking van jou standpunt over Gertler, niet alleen scanderen met een naam. Leg maar uit en kom maar op. Als je mij een zinnig antwoord terug geeft ga ik mij verdiepen in Gertler en ga ik graag de discussie met u aan. Mvg

     3.   

      Aytas laat met name zijn zieke geest hier altijd de vrije loop, als een buikloop.

      Het is ons alle duidelijk waar Aytas voor staat, Aytas heeft een pesthekel aan mijn Nederland, Aytas is een vies smuigertje die zichzelf hoogverheven en superieur vindt ten opzichte van het Nederlandse volk.

      Aytas is een zéér warme pleitbezorger van de islam, Aytas aanbidt het en vindt het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is.
      Aytas is het zuurdesem, Aytas schoffeert Nederland tot op het bot door te lasteren en leugens te verkondigen.
      Aytas laat hier precies zien wie Aytas werkelijk is, Aytas is een zielig figuur, verschrikkelijk onzeker en haat werkelijk alles dat met Nederland te maken heeft, Aytas valt ook onder het kopje: antisemitisch, racistisch, landverrader en islamverheerlijker.
      Buiten dat, is Aytas ook een zuigertje die structureel irriteert en in alles tegendraads reageert.
      Aytas is adergebroed en het wordt tijd dat Aytasje opflikkert…dat vind ik..

    2.   

     Ik noemde JOU dan ook geen trol, maar specifiek Duijndam. Er zijn er nog meer maar dat terzijde.

     Jouw stijl vond ik van begin af aan agressief, provocerend en hautain. Dat wekt irritatie op en dat verklaart de negatieve reacties die je kreeg. Ook van mij. Inmiddels bespeur ik wel enige verbetering.

     Ik wil nog wel met je in discussie maar ik moet zeggen dat het moeizaam is. Je ontwijkt lastige vragen, onderbouwt en quantificeert niet of nauwelijks (je verwacht dat anderen maar gaan googlen naar je beweringen) en je toont weinig respect voor je gesprekspartners. Dan moet je niet raar staan kijken als je met gelijke munt wordt terugbetaald.

     Aan oproepen tot fatsoen van Duijndam en Kok, de twee grootste zuigers van DDS, heb ik lak. Dat is fake, want geen van beiden is fatsoenlijk. Als jij dat niet ziet dan heb je echt een bord voor je hoofd.

     1.   

      Floris blijft geobsedeerd door mij en de reden zal iedereen inmiddels wel bekend zijn: hij is zwak in de inhoudelijke discussie en moet steeds weer ervaren dat dit in de discussie met mij zichtbaar wordt.
      Zijn oplossing voor dit probleem is mij een trol te noemen. Dat is voor hem de enige oplossing: door zijn opponent te diskwalificeren hoopt hij zijn onvermogen in het debat aan het oog worden onttrokken.

      Beetje zielig is het wel.

     2.   

      Nee Duijndrammertje, jij bent een zieke gast die hier structureel zijn trollenkots kotst hier.
      Jij bent hier het smuigertje die irriteert niet Floris, nee dat ben jij saampjes met nog een paar van die kansloze islamimbecielen.
      Jullie zijn altijd diegene die zuigen om maar reacties uit te lokken dit doen trollen nu éénmaal..

 6.   

  Als ik moet kiezen tussen jaarwisseling of wisseljaren dan kies ik toch voor een jaarwisseling. Aan iedereen een fijne jaarwisseling en voor 2019 veel geluk en gezondheid. :)

 7.   

  Graag wens ik de redactie van DDS en alle reaguurders een gezegend 2019 toe, ook de reaguurders die zijn geëmigreerd en proberen in te burgeren in hun nieuwe thuisland en via DDS nog contact kunnen houden met hun land van herkomst.

  Ik zie uit naar een goed jaar waarin Nederland weer zal behoren tot het meest vrije, welvarende, veilige en democratische landen van de wereld.

  Er is voor Nederlanders reden voor trots en dankbaarheid. Die blijde gevoelens wens ik ook een ieder toe.

  1.   

   23 % van de gepensioneerden lijdt armoede. Onderwijl gaan er miljarden aan uitkeringen naar niet-Westerse allochtonen, verdwijnen er miljarden aan gratis geld aan Afrika, vloeien er miljarden af naar Brussel.

   1.   

    U heeft gelijk, voor veel mensen was heb geen leuke kerst en ook geen
    mooi jaar om naar terug te zien. En dat is al vele jaren zo. Het geld wordt
    niet gebruikt voor eigen bevolking. Want met de euro was het inleveren.
    Dat de euro het dubbele van de gulden waard zou zijn was een leugen.
    De ene na de andere leugen volgde. En of het volgend jaar beter zal gaan?

 8.   

  Uiteraard een iedere medereageerder ook een fijne jaarwisseling en een goed 2019 toegewenst.

 9.   

  Voor iedereen op DDS, een gezond en voorspoedig nieuwjaar gewenst, minder gescheld, meer inhoudelijke reacties, veel nieuwtjes gewenst aan de redactie, open staan voor andere meningen, wat die ook zijn. Heb vandaag een account aangemaakt, maar volg DDS al 2 jaar, veel gezeik en gescheld op elkaar, maar volgens mij vinden jullie elkaar allemaal best leuk, links rechts blank donker groen realist, anders waren jullie al lang afgehaakt. Fijne en veilige jaarwisseling toegewenst, groetjes Koen.

  1.   

   Hetzelfde koen. Groetjes satya.

 10.   

  Ook van mijn kant wens ik iedereen, redactie en reageerders, een mooi, spannend, inspirerend, vernieuwend, positief en zeker een gezond 2019 toe. Een fijne jaarwisseling allemaal.

 11.   

  Ik hoop dat 2019 het jaar wordt waarin de polarisatie minder wordt, waarin het gemeenschappelijk belang op 1 komt. Het beste voor 2019.

  1.   

   Minder polarisatie is alleen te verwezenlijken als het tij van de omvolking wordt gekeerd.

 12.   

  Een ieder een gelukkig maar vooral een gezond 2019 toegewenst., en vanaf de tweede week van januari zullen de diverse commentaren wel weer losbarsten.

 13.   

  Een goed en gezond 2019 en mogen alle trollen branden in de hel.

  1.   

   Haha, is daar nog plaats dan?

   1.   

    Vast meer plaats dan in Nederland
    Ook allemaal een goede jaarwisseling gewenst en het in 2019 nu eens
    Echt beter mag gaan.

  2.   

   Voor trollen heb ik ook geen goed woord over.

 14.   

  Wat ik met name belangrijk vind is dat mijn naam word genoemd.. :P

  “Halsema zou, wegens werkweigering, ontslagen moeten worden, zoals dit bij iedereen gebeurt die werk weigert,” aldus Siemien.”

  1.   

   +1

   ;)

   1.   

    ;)

 15.   

  Instead, we honor courage
  This night is so fresh

  We combine old traditions
  With specific foreboding
  A meaningful display

  remember justice
  fight your right wars
  see the immigrant-free future
  The government helps

  honor your resolution
  honor your annual
  honor your optimism
  It sounds so realistic
  It sounds so realistic

  We are going to make a New Year’s revolution
  A New Year’s Revolution
  A New Year’s Revolution
  A New Year’s Revolution

  Next year is going to be good
  The next even better
  That is called courage
  It is simply the truth that makes you happy

  Let’s all sing together
  Songs about change
  Songs about right-wing people
  Notes about joy

  Can we motivate?
  Can we turn on?
  Can we make a difference with the lyrics oh so well-worn?
  With texts oh so cut off?

  We are going to make a New Year’s revolution
  A New Year’s Revolution
  A New Year’s Revolution
  A New Year’s Revolution “

 16.   

  Voor U allen, een Voorspoedig en Gezond Nieuwjaar… !!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!