Duitsland overweegt EU-burgers te rekruteren voor leger!

De stafchef van de Duitse Bundeswehr is hard opzoek naar oplossingen voor het personeelstekort in het Duitse leger. Er is kennelijk een gebrek aan specialistische kennis die elders in de EU wel te vinden zou zijn. Via het AD.

Eberhard Zorn, een Duitse generaal, zei tegen diverse regionale kranten dat de Bundeswehr ‘in alle richtingen kijkt’ naar nieuw personeel, inclusief EU-lidstaten. In de huidige situatie is het zo dat een soldaat in dienst van de Bundeswehr de Duitse nationaliteit moet hebben. Kennelijk willen ze daar dus nu van af.

Hans-Peter Bartels, commissaris van het Parlement voor de strijdkrachten, ziet geen problemen met het idee, want ‘veel soldaten hebben al een dubbele nationaliteit of een allochtone achtergrond.’ Puik idee man, Duitssprekende allochtonen aantrekken om je leger mee aan te sterken, zal vast geen loyaliteitsconflict ontstaan of zo!

Voorafgaand aan het opperen van het idee heeft Duitsland de andere lidstaten natuurlijk al gepolst. Tsjechië, Zweden, België en Denemarken zijn ‘niet tegen’, Frankrijk weet het nog niet zeker en Bulgarije, Roemenië, Slovenië en Griekenland vrezen concurrentie met hun eigen leger vanwege de hogere lonen in Duitsland. Nederland heeft geen wet die het strafbaar stelt om voor een andere mogendheid in dienst te treden. De kans op een oorlog met het land moet dan wel nihil zijn.

In 2025 zal Duitsland zo’n 21.000 nieuwe soldaten nodig hebben, dus er zit aardig wat druk achter om hier duidelijkheid over te krijgen. Het Duitse leger bestaat nu uit zo’n 182.000 manschappen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. TD

  “Duitssprekende allochtonen aantrekken om je leger mee aan te sterken”
  Alles kan,je kan ook van een kerktoren springen!
  Dan moeten ze wel bepaalde beveiligings mechanismen inbouwen anders hebben de Duitsers na een eventuele militaire staatsgreep ineens een Turks of islamitisch leger in Germany.

  1. tomygun

   Paard van Troje .

   1. TD

    misschien het Kameel van Troye

 2. Raveltje

  Dat grote Europese leger. Een gekkenwereld

 3. Ries

  In hun streven naar het grote Duitse rijk, maken onze oosterburen wel vorderingen. Eerst DDR-kind Merkel met haar ego die overal waar al of niet om Europa gevraagd wordt, zich ongevraagd meldt, zodat langzaam maar zeker als een vooortdurend vallende druppel, de geesten worden voorbereid op het nieuwe Duitse rijk. Als het land er nu ook nog in slaagt een internationaal leger op de been te roepen en kort daarna verklaart dat het Europese leger al wordt opgeleid in onze voormale legerplaats Seedorf, dan is de staatsgreep bijna geslaagd. Timmerfrans staat dan te klappen aan de zijlijn en Rutte glimlacht minzaam in de camera en doet of het allemaal niets te betekenen heeft. Intelligentie kunnen we de Duitsers niet ontzeggen, wel het gemis daaraan in het Haagse.

 4. Ries

  Ik verwacht overigens vanavond weinig reactie uit de trollenbak. Nadat ze eerst enkele uurtjes met hun rekenmachientje hebben gestoeid om op te tellen wat ze vandaag aan trollerij bij elkaar hebben gelogen, zitten ze thans in de koffieshop om anderen te vertellen hoe geweldig ze zijn. Dus, wachten tot morgenochtend.

  1. Svetlana

   Wat een sukkel 🙂

   1. Sibvach

    Heeft Kuzu nog een bruine lans kunnen halen bij je, of heeft ie je teleurgesteld?

 5. Ries

  Enkele trollen blowen thuis. Welllicht te weinig aan trollerij verdiend vandaag.

 6. Ries

  Alle trollen onder zeil. Oude militaire tactiek. Aanvallen als ze liggen te knorren. Ook bij trollen werkt dat. Geen wonder. Ze kunnen het niet weten. Allemaal dienstweigeraars.

  1. Lugar

   @Ries: Ik heb er geen last meer van, lang leve het script!

   1. Sibvach

    Lugar, ik mis je wel. Je lijkt buitenspel te staan.

    Zo voelt het.

    1. Duijndam

     Sibvach, doe me een plezier, probeer de trol Lugar niet achter zijn script vandaan te praten.
     Zijn aanwezigheid is nu goed te harden.

    2. Lugar

     @Sibvach: Ik begrijp dat het zo voelt, helaas! Maar je kunt op DDS alleen maar leuk debatteren zonder het links gespuis. Iedere reactie aan het adres van die gasten is er één teveel en zorgt alleen maar voor meer prut en modder.

     Ik sta inderdaad buitenspel, want ik speel het spel van de trollen niet! 😉

 7. Duijndam

  Het is niet mogelijk om met een lappendeken van kleine landen een geloofwaardige Europese Defensie te realiseren. Daarnaast moet worden geconstateerd dat de V.S. sedert Trump geen betrouwbare bondgenoot meer zijn.

  Het is niet meer de vraag of er een Europees leger moet komen maar alleen op welke termijn.

  1. Rosasolis

   @Duijndam. “Waar er een wil is, is er een weg”. Europese militaren kunnen wel een
   EU Defensie opbouwen. Hopelijk is dit binnenkort te realiseren.

  2. Siemien

   Het is niet of maar het is de vraag wanneer het door onze strot word gedrukt zonder inspraak..

   Het is niet de vraag of jij een zuigertje bent, het is het zeker weten dat er gasten zoal jij hier rondharken om te zuigen en te irriteren..

 8. Bes Tolen

  Ze zijn daar in Duitsland namelijk bang voor de Russen. Dat heeft Merkel dan toch maar tot stand gebracht. Dat veel vijanden van andere allure al Duitsland binnen zijn, is blijkbaar geen probleem en dat de wereld geen enkel ontzag heeft voor de politieke gang van zaken in Duitsland even min. Duitsland is zelf best in staat zich kapot te maken. Daartoe hoeven er geen Russen binnen te marcheren. De domheid van de Duitse politiek is gebaseerd op bakerpraatjes van het slechtste niveau. Die praatjes ondersteunen uit gebruikelijke starheid het slechtste wat het westen voortbrengt. Duitsland is uiteraard een politiek gevaar voor de haar omringende staten. Staten, die de Duitse politiek accepteren, zien de consequenties van het Duitse optreden niet.
  Overigens zou de Oekraïne een veel groter probleem voor Duitsland moeten zijn dan Rusland. In de Oekraïne hebben niet-Europeanen grote invloed en de bevolking daar waarvan er nu een groot deel naar het buitenland is vertrokken, zou wel eens vervangen kunnen worden door miljoenen lieden vanuit andere werelddelen. Vanzelfsprekende het meest uit dichter bijgelegen zuidelijker gebieden. Turkije zal wel willen. Voor China zou de Oekraïne ook een fantastisch bruggenhoofd zijn. Met name om het oosten van Rusland en vrijwel heel Siberië in handen te krijgen. We weten inmiddels toch ook hoe de massale vlucht van Syriërs door de Verenigde Staten op gang is gebracht? ’t Is maar wie het voor het zeggen krijgt. Het gaat de laatste jaren alleen maar slechter met Europa.

 9. Florissa

  Vreemdelingenlegioen ,overal waar een opstand komt tegen het huidige bestel in Brussel met geweld de kop in drukken. De grote natte droom van Merkel ,Juncker ,Verhofstadt en Timmerfrans .

 10. Duke

  De ‘wir schaffen daSS-brigade’ heeft al ervaring met busjes rijden, groepsactiviteiten op een afstand korter dan een armlengte en is fan van oude Duitse proza van een meneer met een klein snorretje. Dat moet een succeSS worden.

 11. Rosasolis

  Hopelijk komt de EU snel tot het besluit om een EU militaire te vormen. Onder leiding van officieren uit verschillende landen. Er moet een grote leger gevormd worden die vertegenwoordigd wordt door alle EU lid staten.

  1. marco1

   De duitsers hebben al eerder een Europees leger gehad. Daar is veel over geschreven en zelfs fims over gemaakt. De verhalen kwamen op mij niet over dat dit een heel prettige tijd was in de geschiedenis

  2. Siemien

   Dat leger is al domkop..dat noemt men de navo, we hebben niet meer nodig.
   Al die linksaffers hebben een grote bek over religieuze oorlogsvoeringen maar zijn wel voorstander van een Europees leger.
   Je moet dat wat de westerse “beschaving” beschadigd uit die westerse beschaving trappen en snel..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.