Duurzaamheidsmaffia Utrecht gebruikte zwaarvervuilende dieselaggregaten om groene films te draaien

Weinig dingen op deze planeet zijn zo ongelofelijk vervuilend als een stel dieslaggegraten. En toch koos een zwaargesubsidieerd duurzaamheidsfestival in Utrecht ervoor om juist díé vorm van stroom te gebruiken om films te draaien over waarom we minder vervuilende manieren moeten gebruiken om onze planeet te redden… dus!

Degenen die om het hardst roepen dat duurzaamheid heel erg belangrijk is… zijn vaak de grootste vervuilers die onze planeet kent. Neem bijvoorbeeld Jesse Klaver, die zelf in een slechtgeïsoleerd huis woont waar hij ’s winter nog even goed de open haard kan aansteken. Maar de GroenLinks-voorman is zeker niet de enige hypocriete klimaatprofeet. Kijk eens naar het Utrechtse subsidiegala Climate Planet, dat als een soort ‘attractie’ in hartje Utrecht mensen naar een pop-upmuseum met levensgrote wereldbol probeerde te lokken. Ideetje van de door GroenLinks gedomineerde gemeenteraad, die er graag ook bakken belastinggeld aan besteedden.

Niet alleen mislukte dat idee gigantisch (er kwamen tienduizenden minder bezoekers dan gepland, de kosten vallen nu dus €200.000 hoger uit en het is voornamelijk de overheid die er voor opdraait), maar ook was ook dit duurzame promotieproject zelf allesbehalve duurzaam. Want hoe werden de aanwezige bezoekers van groene filmpropaganda voorzien? Nou, door een stel ronkende dieselaggegraten die al lekker CO2-uitstotend zorgde de geïmproviseerde bioscoop van alle gemakken voorzien was. Het AD:

“De organisatie werd tijdens het evenement ook geplaagd door problemen met een batterij die ‘s nachts werd geladen, maar onvoldoende stroom bleek op te wekken om films te vertonen over de opwarming van de aarde. Om dit toch door te laten gaan, werd een dieselaggregaat aangerukt. Dit kwam de klimaatclub op veel kritiek te staan, omdat de bol zich middenin de milieuzone bevond.”

Ja, dan ben je dus hypocriet met de H van hou toch eens op met je hysterische groene gezwam.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Eugenie de la Fleur

  Wat een onzin!

 2. Aytas

  ,’dan ben je dus hypocriet met de H van hou toch eens op met je hysterische groene gezwam.’

  Ook dit is hysterisch. Ik vind het onzin dat de energie transitie wordt gedaan op de manier die het kabinet nu voor ogen heeft maar dat is geen argument om door te gaan op de manier waarop we dat nu doen. Wie geregeld fietst zal in gebieden waar veel vervuiling is het verschil merken ten opzichte van een natuurgebied. Dat moet genoeg zeggen.

 3. Meester Kong

  Tim begint te zeuren als Meneer Aart.

 4. Sibvach

  Hypocriet is HET woord idd.

  Maar ja, dat zijn ze in alles, dus of dit echt nieuws is…

 5. Scarletti

  Het hele evenement draaide om hoe bedrijven kunnen verdienen aan de groene samenleving. Geloof me ik weet het uit eerste hand, als 1 van de genodigden. Het had niets met liefdadigheid of moreel besef te maken. Het was notabene door een Frans conglomeraat georganiseerd

 6. Duijndam

  Ik snap de woede van Tim, die smerige diesels moeten worden verboden!

  Tim doet soms wel een beetje narrig over de klimaatplannen maar hij draagt als het om klimaatdoelen aankomt zijn hart op de goede plaats!

  Chapeau hoor!

  1. Original NL

   Kijk meneer Tim….dat bedoelen we nu met zuigen en trollen!!!

   1. edoc431

    mensen die in hetzelfde team zitten Original die worden hier niet verwijderd o%kans jammer maar duijndam en aanhang zullen hier blijven goede raad zoek een goed site op deze is dood

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.