Filmpje! Nigel Farage gaat los op invloedrijke George Soros in Brussel: ‘subversie!’

Nigel Farage in het Europese Parlement. Bron: Screenshot European Parliament / BBC
Foto: Nigel Farage in het Europese Parlement. Bron: Screenshot European Parliament / BBC.

George Soros, de meestercommunicator, ligt weer onder vuur. Dit keer in het Europese Parlement en wel in een speech door Nigel Farage. In een al wat ouder filmpje is Farage helemaal los en bekritiseerd hij de politieke acties van Soros. Volgens hem zijn niet alleen de Russen schuldig aan het beïnvloeden van verkiezingen, maar bestaan naast statelijke actoren ook zogenaamde civil society-actoren met bijzonder veel invloed. Een daarvan is volgens hem Soros, die via zijn stichting Open Society Foundation onevenredig veel invloed heeft op het maatschappelijke debat. 

Farage spreekt over ‘subversie’. De Brit wantrouwt de filantroop in het bijzonder. Maar omdat Soros’ organisatie ideologisch gezien vriendschappelijk staat tegenover de Europese Unie zal de kritiek in Brussel waarschijnlijk op dovemansoren kunnen rekenen. Verder gaat Farage in op het identiteitsvraagstuk dat in Europa speelt. Zo vindt hij het vreemd dat patriotten die hun natiestaat willen behouden worden weggezet als ‘populisten’ terwijl patriotten op het Europese bestuursniveau wél geaccepteerd zijn. Zo is in Brussel de Europese identiteit leidend, maar wordt er gekscherend gedaan over nationale identiteiten.

Nigel Farage stapte onlangs nog uit UKIP omdat hij zich niet langer kon identificeren met de club. Maar in het Europees parlement is zijn stem nog niet verdwenen. Daar gaat hij door het conservatieve geluid te laten horen en neemt Soros onder vuur. Hij neemt het op voor Viktor Orbán en vraagt het Europees Parlement om financiele openheid te geven over de organisaties die hen financieren. Dit om transparant te maken welke politieke belangen er precies spelen. Dat is natuurlijk geen vreemd verzoek. Hetzelfde doet Jesse Klaver (GroenLinks) in de Tweede Kamer. Klaver hekelde lang de ogenschijnlijke invloed van Unilever op Mark Rutte en wil dat er openheid wordt gegeven over de contacten tussen het bedrijfsleven en bewindslieden.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

65 reacties

 1.   

  ‘Zo vindt hij het vreemd dat patriotten die hun natiestaat willen behouden worden weggezet als ‘populisten’ terwijl patriotten op het Europese bestuursniveau wél geaccepteerd zijn. Zo is in Brussel de Europese identiteit leidend, maar wordt er gekscherend gedaan over nationale identiteiten.’

  Natuurlijk iedereen die het historisch beschouwd weet waar de natiestaat toe leidt. Conservatieven en nationalisten zijn verantwoordelijk voor de wereldoorlogen. Het zijn krachten die ontwikkeling tegen gaan en voor onderdrukking.

  ‘ Hij neemt het op voor Viktor Orbán’

  Die uitbuiting van zijn eigen bevolking mogelijk maakt. Nog zijn er mensen die vertrouwen in zulke idioten hebben.

  ‘wil dat er openheid wordt gegeven over de contacten tussen het bedrijfsleven en bewindslieden.’

  Net alsof dat iets zal veranderen aan het faciliteren van het bedrijfsleven. Dat zit veel te diep in de economie verweven.

 2.   

  Soros heeft vanaf 1989 zeer veel goeds gedaan voor Oost-Europa. Hij steunde schrijvers en uitgeverijen; hij betaalde cursussen Engels; stopte geld in scholen en onderwijs; financierde gehandicaptenzorg; blijf-van-mijn-lijfhuizen; organisaties voor persvrijheid; deed aan AIDS-bestrijding; betaalde de beurzen van studenten die dit zelf niet konden betalen. Kortom, hij hielp Oosteuropese landen om de gesloten contraproductieve antidemocratische cultuur van het communisme te ontgroeien. Wie vanaf begin jaren 90 geld nodig had voor een studiebeurs of voor het opzetten van een bedrijfje of een sociaal project en bot ving bij de Hongaarse of Roemeense overheid, sprak, en dit was een gevleugelde uitdrukking: “Ik ga het proberen bij Soros.”

  Een van de mensen die kon gaan studeren met Soros zijn geld, was Viktor Orbán. Dat geldt ook voor een paar anderen binnen Orbáns kliek. Het is dus een gevalletje stank voor dank.

  Waarom houdt Farage zijn muil over de overduidelijk antisemitische lastercampagne die er gaande is tegen Soros (diens vader verhongaarsde zijn achternaam onder druk van het welig terende antisemisme van Schwartz naar Soros) in Hongarije? Waarom zwijgt Farage over het feit dat Orbán de rechtsstaat en de pluriforme maatschappij aan het slopen is?

  Soros moet niets hebben van al te etnisch homogeen denken. Daar heeft hij verdomd goede redenen voor. Uiteraard staat het hem vrij om organisaties te steunen die zijn idealen belichamen. Hij is bepaald niet de enige. Kijk bijvoorbeeld naar de stinkend rijke Koch broertjes. En kijk naar de schenkingen die anti-abortusbewegingen en pro-vuurwapenclubs ontvangen.

  Maar daar hoor je de rasopportunist en geboren lafbek Farage niet over.
  Ik snap niet dat de man het verdomt om zijn land te helpen met het implementeren van de Brexit. Het land heeft hem nodig, maar hij zit kennelijk liever in Straatsburg op kosten van de belastingbetaler! Zou Nigel soms ergens bang voor zijn?

  1.   

   Geheel eens met je bijdrage, Beukman.

   Wat mij genoegen doet is dat Soros in 2018 rustig door kon gaan met zijn nuttige werk en figuren als Farage en Orban onder vuur kwamen te liggen.

   Farage is geen schim meer van de leugenachtige populist die het Britse volk kon voorliegen over de Brexit en Orban is een dictator die onder vuur ligt van Europa en zijn eigen volk.

   Populistisch rechts zal ook in 2019 doorgaan met veel herrie maken maar op de keper beschouwd neemt hun invloed af, met name omdat het ‘gewone volk’ inziet dat ze knollen voor citroenen verkopen.

   1.   

    Ik help het je hopen, @Duijndam. Soros zijn universiteit is onlangs om politieke reden weggejaagd uit Boedapest, en de EU stond erbij en keek ernaar.
    En Orbán zit er nog gewoon, ondanks alle aanwijzingen voor fraude, corruptie en nepotisme. Of populistisch rechts echt in invloed afneemt? Dat moet nog gaan blijken.

    1.   

     Ik realiseerde mij zonet dat de reacties op Pechtold dag in dag uit met veel venijn werden gepost terwijl Orbán werd bejubeld. Maar dat zal wel een andere reden hebben en ziet men het gegoochel met EU subsidies schaterlachend door de vingers.

     1.   

      Ik zie dit verschijnsel als een gevalletje zelfhaat.

     2.   

      Het is inderdaad lastig invoelbaar wat veel reaguurders hier beweegt om de totalitaire kleptocraat Orban te vereren.

  2.   

   Farage, kampioen weglopen als het er op aankomt.
   Welke politici doen dat nog meer?

   1.   

    De korte beentjes van B. Johnson blijken ook behoorlijk hard te kunnen rennen.

    1.   

     Ik ga er van uit dat de rol van deze leugenachtige populist ook is uitgespeeld.

     1.   

      Blablablabla Blaaskaken!

  3.   

   Waarom men in Oost-Europa realistischer is dan in West-Europa en zich minder de dictaten van de EU in Brussel laat welgevallen en nog wel een gezonde waarde hechten aan hun soevereiniteit, vrijheid en identiteit. Wat je aan verschil ziet tussen de Oost-Duitsers en de West-Duitsers zie je versterkt in de verschillen in denken tussen de Oost- en de West-Europeanen.

   Wat is een gutmensch?

   Om deze vraag te beantwoorden het volgende:

   Het openlijke verzet tegen immigratie is in Oost-Duitsland veel groter dan in West-Duitsland.
   Hoe kan dat?

   1 De Oost-Duitsers herinneren zich de DDR-dictatuur nog goed.
   Ze weten nog wat een Lügenpresse is: constante misleiding en desinformatie. Ze herinneren zich de holle praatjes van de politici nog en zagen ook hun land afglijden. Nu ze verenigd zijn met West-Duitsland zien ze dat het politieke systeem gelijk is. Ook in het Westen is de pers een Lügenpresse. Ze zijn van de regen in de drup gekomen. Deze situatie kweekt geen Gutmenschen, wel strijdbare burgers die niet over zich heen laten lopen.

   2 De Oost-Duitsers zijn tot 1990 niet blootgesteld geweest aan de politiek correcte hersenspoeling, bij ons begon het eind jaren zestig. Ze zijn dus zo’n 25 jaar korter gehersenspoeld.

   De Oost-Duitsers reageren daardoor nog als echte mensen, hun instincten werken nog, ze zien gevaar, hun gevoel voor goed en fout functioneert nog. Gezonde afweerreacties t.a.v. het onnatuurlijke en het vreemde werken nog zoals bij een gezond mens. Ze zijn nog niet verpapt en reageren als normale mensen.

   Dit alles is bij een groot deel van de westerse mens, de Gutmensch, uitgedoofd, door jarenlange politiek correcte hersenspoeling. De Gutmensch is geestelijk beschadigd, belangrijke menselijke modaliteiten werken niet meer. En deel van het resultaat van een langdurig evolutionair proces is buiten werking gesteld. Los van de nog wel functionerende medemens zijn ze eigenlijk niet levensvatbaar meer, ze zouden binnen de kortste keren letterlijk en figuurlijk onder de voet gelopen worden. De Gutmensch is kansloos tegen fanatieke islamitische halsafsnijders, die lachen om begrippen als verbinden, respect, samenleven, multikulti, etc.

   Iets dergelijks is er aan de hand bij Wasserbomben en plofkippen.

   Wasserbomben smaken niet meer en er zit minder in: vitaminen en mineralen. Het is een trieste variant van de echte tomaat.

   Plofkippen zijn geen echte kippen meer: ze kunnen niet meer vliegen en ook niet vechten (haan) of vluchten, ze kunnen nauwelijks op hun poten staan.

   Dus wat is een Gutmensch? De menselijke variant van de Wasserbombe en de plofkip.

 3.   

  6/0

  1.   

   Onze scriptgirl Lugar staat inmiddels met 6-0 achter.

   1.   

    Lugar suggereert niets onwelgevallig gelezen te hebben.
    Toch reageert hij/zij/het indirect op reacties.
    Zou Lugar & Co een kleine onbeduidende jokkebrok zijn?

    1.   

     Lugar is de vleesgeworden bubble. Ik mag onze jokkebrok wel.

 4.   

  Nigel redt het wel, niets mis mee!

  1.   

   Beste Lugar, vermakelijk om te zien dat bepaalde randfiguren, kritiek op Soros uitleggen als antisemitisme. Dat terwijl ze zelf begrip hebben voor geweld tegen Joden. Soros zijn bemoeienissen hebben daarentegen niets met zijn Joodse roots te maken. Sterker nog hij zet zich in voor bevolkingsgroepen en organisaties die een sterk anti joods sentiment uitspreken en beleiden. Soros is op z’n minst een vreemde snuiter te noemen die wel degelijk sterke invloed op de wereldpolitiek heeft.

   1.   

    Ik heb mij nooit zo verdiept in Soros. Ik ben wel altijd kritisch wanneer dat soort mensen met geld gaan spelen, ik volg het geld om te zien wat zijn bedoelingen zijn.

    1.   

     Kan de haat van de trollenbrigade voor Nigel wel begrijpen…Farage argumenten om de eu te verlaten zijn voor het grootste deel van de britten de reden van brexit geweest .
     Dat is voor onze globalisten moeilijk te accepteren.

     1.   

      @Original: Globalisten en gelijkheidsgelovigen. En van de trollen ben ik verlost. :)

     2.   

      Quote :Kan de haat van de trollenbrigade voor Nigel wel begrijpen
      .
      De haat voor iemand.
      Dat begrijp ik weer niet

     3.   

      Farage had altijd een grote mond over het verraad van de Britten.
      Inmiddels wordt hij zelf als verrader uitgejouwd door zijn voormalige partij UKIP.
      En aangezien de argumenten die Farage destijds gaf om de Britten een Brexit in te rommelen op zijn zachtst gezegd dubieus waren, zal de haat jegens hem de komende tijd nog wel verder groeien.

    2.   

     Ik zou Soros dan maar eens goed volgen, een Google zoekocht met Soros en Britse Pond levert een schat aan informatie op. Een puike man.

     1.   

      “Een puike man.”

      Waarom?

   2.   

    Wie heeft er begrip voor geweld tegen joden? Het gaat om het niet begrip hebben voor geweld door de joodse staat.

    1.   

     Dus Israël mag zichzelf niet verdedigen en moet zichzelf af laten slachten? Zouden die linkse en Islamitische Jodenhaters wel willen hè? Want wat hen frustreert is het bestaan van Israël en de milennia oude Joodse bewoning aldaar.

   3.   

    Kijk eens naar de waarschuwende billboards met de kop van Soros die de overheid overal in Boedapest heeft opgehangen, @Scarletti, en vergelijk ze met de antisemitische propaganda uit het verleden. Let ook op de reacties die ze ter plekke oproepen: “Stinkende jood”, hebben mensen erop gekalkt.

    De ambassadeur van Israel in Hongarije heeft stevige kritiek geuit op deze lastercampagne vanwege het antisemitische karakter ervan. Die man zal dan zeker óók uit zijn nek lullen?

 5.   

  Ik hoop dat al die lege stoelen een briefje van aanwezigheid hebben getekend.
  Mooi punt over nationalisme.

  1.   

   Los van de maandelijkse verhuizing van Brussel naar Straatsburg.

   #200.000.000

   1.   

    Opmerkelijk dat de PVV tegen een motie stemde die een eind wilde maken aan deze geldverspilling.

    1.   

     Waarom zou je ingrijpen, als je ziet dat je tegenstanders fouten aan het maken zijn?

 6.   

  Het hele clubje hersenloze figuren zijn het wel weer eens met elkaar over soros .
  Zulke figuren zijn het afbraaksel van de samenleving.

  1.   

   @Sonar: Inderdaad, van de 22 reacties zijn er maar 9 zichtbaar, dan weet ik genoeg. ;)

   1.   

    Onze scriptfetisjist koketteert met zijn eigen tekortkomingen.

    1.   

     Lugar lult uit zijn nek, reken maar dat hij alle reacties volgt! Hij kan het alleen nu niet meer toegeven. Maar zijn toetsenbord vingers jeuken en soms houd hij er niet meer en moet hij toch reageren. ;-) wel via zijn slaafjes natuurlijk.

     1.   

      Het (overigens lekke) scripttooltje dat hij gebruikt is met 1 klikje tijdelijk uit te schakelen, waarna alle reacties weer zichtbaar worden.
      Uiteraard is de man veel te ijdel om die verleiding te kunnen weerstaan, en daarom schrijf ik: “Gelukkig nieuwjaar, vriend Lugar!”

    2.   

     Nu weet ik wel wat van scripts, meneer Lugar gelooft in zijn eigen verzinsels.
     Tja, dat soort trekt dus naar FvD.

     1.   

      Ik weet er helemaal niets van. Het komt bij mij over als veel rompslomp om achteraf iets te checken. Iets als een puzzle proberen op te lossen om achterin het boekje de oplossing te vinden. Lijkt mij ook erg ingewikkeld. Dan maar liever woord en wederwoord zoals een forum is bedoeld, denk ik.

     2.   

      @Hermann
      Zo is het!
      We hoeven het niet met elkaar eens te zijn, liever niet zelfs, want daarvoor komen we hier.
      Met het befaamde scriptje heeft Lugar zijn eigen bubble van gelijkgestemden geschapen, hier op DDS, alle anderen worden door het script onzichtbaar gemaakt. Hoe typisch dat hij het logo van FvD als avatar gebruikt.

     3.   

      Geloof het of niet, maar bij Lugar ben ik best wel verheugd dat hij zich in zijn eigen bubbel heeft verborgen. Bij ieder ander dan Lugar zou ik het jammer vinden, maar bij Lugar vind ik het oké.

     4.   

      @Meriadok
      Onze Lugar verschaft ons binnen zijn bubbel meer plezier dan erbuiten, dat staat inmiddels vast.

     5.   

      Beukman, Lugar heeft de afgelopen tijd al veel trolstrategieën gebruikt om hier de zaak te verzieken. De huidige strategie is het minst hinderlijk, dus probeer hem a.u.b. niet achter dat script weg te praten.

      Zijn huidige methode gaat volgens het principe ‘ik heb mijn ogen dicht, dus niemand kan me zien’ en gek genoeg werkt dat gedeeltelijk ook zo.

     6.   

      Eens, Beukman.

 7.   

  Soros is voor mij een held! Nigel Farage heeft meer mensen met zijn Brexit de verkeerde kant opgestuurd dan Soros vingers aan zijn hand heeft. Over invloed gesproken. Orbán krijgt applaus en incasseert de EU subsidie die zijn familie tot voordeel strekt. Vele forumleden nemen Pechtold de maat met zijn appartement maar spreken zich niet uit over het handelen van Orbán dienaangaande.

  1.   

   “Soros is voor mij een held!”

   Waarom?

   1.   

    Soros wordt om onduidelijke redenen miskend. Vermoedelijk wekt zijn succes met zijn beleggingen en speculaties veel jalouzie op. Dat staat los van de goede doelen die hij steunt. En juist dat vind ik klasse. Op 28 december stond er een essay over hem in de Volkskrant. Op uw waarom krijgt u een compleet antwoord in dit artikel. U moet het wel durven te lezen…

    1.   

     Nee hoor, dit is een antwoord via een omweg. Geen antwoord geven is ook een antwoord geven.

     1.   

      Hier moest ik over nadenken. Ik begrijp er nog steeds geen snars van, beste @Lugar. Er valt nog veel te ontdekken in uw toch wel vaak zinnige bijdragen.
      Maar dit is voor mij niet te ontleden. Verder een goede en veilige jaarwisseling voor u en de uwen.

    2.   

     Lugar leest geen kranten, hij haalt zijn nieuws voornamelijk van dubieuze websites. En DDS natuurlijk…

 8.   

  Soros onder vuur?

  Een waakvlammetje lijkt me al teveel eer….

  Meneer Farage is volstrekt irrelevant, zelfs naar mij luisteren nog meer mensen.

  1.   

   “Meneer Farage is volstrekt irrelevant…”

   Waar blijkt dat uit? Zou het kunnen zijn dat Farage een substantiële bijdrage heeft geleverd aan de succesvolle Brexit-discussie?

   1.   

    He Lugar, je script lekt.
    Roep snel een digitale loodgieter.

   2.   

    Nee, dat zou niet kunnen, vriend @Lugar. Farage heeft de Britten in het pak genaaid met zijn Take Back Control retoriek en met zijn belofte dat spoedig de flappen op hen neer zouden dalen en met zijn voorspelling dat de EU zou sidderen bij het vooruitzicht van een Brexit.
    Vooralsnog bevindt de chaos en de ontreddering aan gene zijde van het Kanaal. Waar overheen Farage als een haas overheen is gesprongen, weg van zijn vaderland, toen de Brexit eenmaal een feit was.

    1.   

     Farage verdient zijn geld nu bij de EU.

     1.   

      En denkt over terugkeer in de Engelse politiek.
      Vanwege het einde van zijn loopbaan bij de EU.
      Een soort baantjes-hopper.

   3.   

    RTL Z, een paar uur geleden:

    Een van de bedrijven die een Brits overheidscontract heeft gekregen voor een veerdienst bij een no deal brexit heeft geen schepen. Het bedrijf heeft ook nog niet eerder een veerdienst gerund.

    Een van de bedrijven die een Brits overheidscontract heeft gekregen voor een veerdienst bij een no deal brexit heeft geen schepen. Het bedrijf heeft ook nog niet eerder een veerdienst gerund.

    Volgens de Britse krant The Guardian is het bedrijf, Seaborne Freight, ook niet van plan om dat te doen tot heel kort voor de uittredingsdatum, 29 maart. Het Verenigd Koninkrijk heeft in totaal voor 108 miljoen pond (120 miljoen euro) contracten gesloten met drie veerbootbedrijven.

    Het wordt een succes, @Lugar. Dat staat als een huis !

    1.   

     Plakken is ook een kunst!

     1.   

      Excuse me :-)
      Prettige jaarwisseling Stanley2000

 9.   

  Soros wordt hier weer aardig heilig verklaard, jammer voor hem dat een atheist geen hemel heeft om naar toe te gaan…
  Als je zo positief bent over een figuur die medegewerkt heeft om zijn eigen Joodse volksgenoten te bestelen en dan het ook nog over antisemitisme heeft?? zou maar is aan mijn vingers gaan ruiken of het toetsenbord niet schoongemaakt moet worden.

 10.   

  En weer heeft Nigel Farage gelijk.

 11.   

  Geweldig! Alle onrendabelen en kanslozen, hier op een rijtje! Ze hebben werkelijk geen leven.

 12.   

  het zal wel aan de goede voornemens, die zelfs de droeftoeters op dit forum, zich voornemen omstreeks deze dagen dat zelfs ene beukman, de vleesgeworden anti joodse blogger van dds, zich geroepen voelt om Soros ‘in bescherming’ te nemen. dat hij daarin wordt bijgestaan door grefo duijndam verbaast mij niet. tenslotte moet ook dit individu zich verantwoorden bij de dominee die hij elke zondag in het gelaat staart. eerste rij weet je wel…

 13.   

  Nigel Farage is een ploitieke ENGELSE rat die samen met Boris Johnson de Engelsen hebben voorgelogen over de Brexit. Walgelijk mannetje zonder fatsoensnormen.

 14.   

  Farage een leugenachtige populist ?, typisch weer een opmerking van doorgewinterde Eurofielen (lees Nep Nederlanders) populist is ook het favoriete woord van Eurofielen. Als er ergens leugenachtige populisten zijn dan is dat wel in die verderfelijke kapitale Brusselse poppenkast. Eurofielen vinden het blijkbaar normaal wat daar allemaal wordt bekokstoofd. Geen transparantie over onkosten vergoeding, extreme bemoeienissen met de interne politiek van de EU lid landen en wat al niet meer. Om over die bezopen besluiten nog maar te zwijgen. Ik herhaal maar de woorden van wijlen John F Kennedy op het laatste woord na : “Ich bin ein Niederlander”
  De reacties die laten zich raden : alles wat op ‘ist’ eindigd
  Nog 1 ding geachte Forumers : een gelukkig en gezond 2019 toegewenst vanuut het Noorden

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!