Geert Wilders kraakt ‘narcistische’ brief van Rutte: ’16 keer ik! Nederland interesseert beroepsleugenaar Rutte niks’

wildersruttebrief
Foto: PVV-voorman Geert Wilders (bron: NOS) met zijn verbeterde versie van Ruttes brief.

PVV-voorman Geert Wilders heeft helemaal niets op met de brief die premier Rutte vanochtend aan alle Nederlanders stuurde, en waarin hij het land met een ‘vaasje’ vergeleek. De oppositieleider heeft geturfd hoe vaak het woordje ‘ik’ in het A4’tje voorkwam: maar liefst zestien keer. Deze brief was dus je reinste narcisme, oordeelt Wilders.

PVV-fractievoorzitter Wilders heeft geen goed woord over voor de brief die premier Rutte vanochtend symbolisch stuurde aan alle Nederlanders. Met een rode pen was de tegenstrever van de premier bij de afgelopen verkiezingen door het schrijfsel van zijn opponent gegaan: hij vond in 11 alinea’s maar liefst zestien keer het woordje ‘ik’. Gaat de brief dus wel daadwerkelijk over Nederland, en misschien niet een beetje meer over Mark Rutte zélf?

Wilders vindt van wel, en trekt in een nieuwe tweet ook nog maar even van leer tegen alle consequenties van het VVD-regeringsbeleid. “Bah!” luidt het eindoordeel:

“Nederland interesseert Rutte niks. Hij laat Nederlanders jarenlang in de kou staan. Open grenzen, Marrakesh, miljarden naar EU/Afrika en voor ons hogere energierekening, btw, ziektekostenpremie, huren. Bah! #StemPVV”

De premier en de oppositieleider staan vanavond lijnrecht tegenover elkaar bij EenVandaag, waar de politicus van het jaar gekozen gaan worden. Behalve Thierry Baudet, Klaas Dijkhoff en Jesse Klaver staan ook Rutte en Wilders op de nominatielijst. Wie van de vijf met de momenteel nog in het bezit van Baudet zijnde wisselbokaal naar huis mag, horen we vermoedelijk zo rond kwart voor zeven, op NPO1.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

94 reacties

 1.   

  Nederland is een broos breekbaar vaasje dat we met 17 miljoen gewone en bijzondere mensen bij elkaar houden…
  Mijn klomp breekt!

  Rutte heeft Nederland sinds zijn aantreden vol laten stromen met asielzoekers! De IND weet niet eens WIE ze hebben binnengehaald, want 2/3 (!) heeft zijn papieren weggegooid. Migranten die geen enkele commitment naar onze samenleving hebben BEHALVE… onze sociale voorzieningen!

  Gisteren zag ik toevallig een kerstfilmpje uit Damascus, een en al kerstverlichting en vrolijke mensen die voor de camera vertelden dat de oorlog voorbij is!!

  Wanneer gaan de eersten terug Rutte?

  1.   

   Plagiaten
   ———–
   1) Wat zoet en wat een eigendunk. Ons land, het vaasje, had veel mooier kunnen zijn, als wij niet zo’n lafhartige premier hadden gehad. Alles voor de EU en het grote geld, en niets voor Nederland, alleen lasten en armoede.
   Mark, jouw brief slaat kant noch wal, het werkt als een vuurrode lap op een stier.

   2) Mark Rutte, de Verrader van het Volk en Vernietiger van ons Nederland en de Parlementaire Democratie . . .
   is werkelijk alle schaamte voorbij door zo’n brief te durven publiceren . . .
   wat heb ik een minachting voor deze (man) gekregen !
   Ik hoop dan ook op gerechtigheid en dat er uiteindelijk een afrekening zal komen met deze foute premier.

   3) Mark Rutte, de Verrader des Vaderland.
   De afrekening kan wat mij betreft niet hard en snel genoeg komen.

   4) De minachting van 1.4 miljoen PVV stemmers en.
   Inmiddels 1 miljoen FVD stemmers is ronduit schandalig .
   De brief wekt bij mij grote weerstand op . Deze man is net als die Macron een zeer verwerpelijk figuur die totaal buiten de werkelijkheid staat . Ik mag hopen dat op 20 mrt de deksel hard land op zijn wel bekende pinokio neus .

   1.   

    “Ik mag hopen dat op 20 mrt de deksel hard land op zijn wel bekende pinokio neus.”

    Dat gaat zéker gebeuren! Bij de vorige verkiezingen (voor de Tweede Kamer) verloor de VVD 9(!) zetels, dat was al een aanwijzing.Die trend gaat zich zeker doorzetten.

    1.   

     Daar schiet je niets mee op. Landverrader Rutte heeft heel Nederland aan de wildemannen uitgeleverd en de verkiezingen vormen sowieso het einde van zijn carrière in Nederland.

     Rutte gaat dan bij zijn opdrachtgevers in Brussel, of bij een multinational zijn beloning opstrijken in de vorm van een zwaar overbetaalde baan.

     1.   

      “Rutte gaat dan bij zijn opdrachtgevers in Brussel…”

      Ik ben inderdaad bang dat hij zijn verwoestingen aan ons land daar gaat voorzetten.

      Citaat Pim Fortuyn: “Wat ik dus wil, en dat schijnt erg rechts te zijn volgens de linkse kerk, dat is wat hier in eeuwen is opgebouwd, niet even in een paar decennia door de goot wegspoelen. Ik wil dit land behouden!”

   2.   

    En wie heeft deze KLOOJO al meerdere malen gekozen??Juist…het grootste gedeelte van de kiezers die van het bankstel opstonden.Wedden dat het wèèr plaats vind?

  2.   

   poldi maak je niet een typo , asielzoekers .
   Volgens mij zijn het alleen maar gelukzoekers .
   Voor mij is er een duidelijk verschil tussen die twee .

 2.   

  Ja Geertje, je mag schreeuwen wat je wilt maar jouw politieke relevantie is natuurlijk al jaren voorbij.

  1.   

   Nog steeds geen werk gevonden? Of hebben ze geen behoefte, aan een wandelende zak anusurft?

  2.   

   Relevant genoeg voor jou om een dagtaak te hebben aan diezelfde PVV. Al zo’n twaalf jaar struin jij als een stuk zwerfvuil de forums en blogs af om te trollen. En dat zo’n 24/7. Met weinig succes overigens. Want de PVV is here to stay en de PvdA is gedecimeerd tot een sneu kabouterpartijtje van nog maar 9 zetels.

  3.   

   Geert heeft gelijk en jij niet..

 3.   

  De campagne is begonnen… tijd voor niets zeggende “visies”, het oeverloze heen en weer moddergooien en aanvallen op de man. Rutte en Wilders zijn alvast begonnen. Is een voorbode van weer maandenlang ergeren aan de bergen onzin zonder inhoudelijke discussie die voorbij gaan komen ben ik bang.

  1.   

   Inderdaad! Maar de eerste is als een natte scheet in een orkaan en de tweede zit al jaren in beperking. Mede dankzij, de vrienden en collega’s van die natte scheet.

  2.   

   @Michael, dus de beweringen van Geert Wilders in zijn tweet zijn allemaal onzin.
   In welke paralelle wereld leef jij eigenlijk ?

   1.   

    Nou ja, het zijn geen beweringen. Het zijn verkapte scheldwoorden. Pure aanval op de man (=drogreden)

    1.   

     Wat klopt hier niet dan?

     – Open grenzen,
     – Marrakesh,
     – Miljarden naar EU/Afrika
     – Hogere energierekening,
     – Hogere btw,
     – Hogere ziektekostenpremie,
     – Hogere huren.

     1.   

      Goh… en toen bleef het opeens angstvallig en oorverdovend stil…

     2.   

      Open grenzen om te beginnen. Dat impliceert immers dat iedereen hier zo in en uit kan lopen. Er is echter sprake van een migratiebeleid dat kansloze asielzoekers afwijst en naar het land van herkomst dirigeert.

     3.   

      @Danseres: Vragen stellen is vaak een lastige, de meeste linksaffers haken dan af. Niet allemaal maar de meeste wel.

     4.   

      Guus, bij hoeveel kansloze lukt het dirigeren naar het land van herkomst niet? Enig idee?

     5.   

      Paaldanseres
      Wanneer geef jij ooit antwoord.

     6.   

      Vier gesloten ziekenhuizen waarvan er nog tientallen op de tocht staan. Vergeet dat niet. En dat noemt men tegenwoordig onder Rutte nog een verzorgingsstaat. Walgelijk.

     7.   

      De cijfers zijn nu niet relevant, Stan. De kern is dat het kabinetsbeleid is migranten uit veilige landen terug te sturen dan wel migranten die elders asiel hebben aangevraagd uit te zetten. Daarmee gaat het hele “open grenzen” onderuit.

      Open grenzen suggereert immers dat iedereen hier mag blijven, ongeacht het land van herkomst. Dit is onder Rutte nooit het geval geweest.

     8.   

      Heb je nog heel veel vergeten te noemen.

  3.   

   “(…) het oeverloze heen en weer moddergooien en aanvallen op de man.”

   Rutte weet dat de tijd dringt. Bij de vorige verkiezingen heeft hij 9(!) zetels verloren, als dat weer gebeurt, en dat gaat gebeuren, is de VVD klaar met praten!

   1.   

    @ lugar, het kan niet snel genoeg gaan met die Trutte. Die Vuile Vieze Donders moeten hard af gestraft worden. Ze verraden Nederland en brengen ons land ten gronde.

    1.   

     @VV: Ik zie een doorgaande trend, ik heb er wel vertrouwen in dat Rutte verdwijnt, helaas gaat hij dan wel naar Brussel.

    2.   

     “(…) dan denkt u vast; daar heb je die Rutte weer.”

     Inderdaad, ik ga die brief niet lees.

 4.   

  Tja, Wilders.

  1.   

   Tja, Guus Geluk. Het holmaatje van de ouderling. Tieft toch eens op man!

  2.   

   Tja Guus was het maar zondag he hahahahaah die verloopt altijd zo mooi rustig voor jou.

 5.   

  Ja,dat kunnen we vergeten,er gaat helemaal niemand terug naar het thuisland om te blijven,misschien een paar weken voor vakantie en familie bezoek.
  Degenen die hier zijn gaan de arbeidsmarkt versterken ivm de vergrijzing,dit gaat natuurlijk niet van vandaag op morgen,de taal moet eerst beheerst worden en vervolgens een cursus met behoud van uitkering aangepast aan het leerniveau,met een beetje geduld zijn ze na een jaartje of 10 wel klaar om ingezet te worden,om zelfstandig in eigen levensonderhoud te voorzien,en in moeilijke gevallen kom je met positieve discriminatie een heel eind!
  Lukt het echt niet dan is er altijd nog het sociale vangnet.

 6.   

  De kerstboodschap van Beatrix kwam dit jaar al vroeg.

  Helaas zullen er altijd mensen zijn die op de charlatan Rutte blijven stemmen.

 7.   

  Rutte behoort tot de beste premiers die we ooit hebben gehad.
  We zijn deze briljante staatsman veel dank verschuldigd. Het is ongelooflijk hoe hij er in slaagde in dit politiek verdeelde land niet alleen de boel bij elkaar te houden maar ook nog een effectief beleid wist te ontwikkelen waardoor ons land sterker uit de crisis kwam.

  Dit is uiteraard niet alleen zijn persoonlijke verdienste maar zonder zijn staatsmanschap had ons land er minder goed voorgestaan.

  1.   

   geindoctrineerd

  2.   

   Inderdaad Duijndam en we gaan nu allemaal profiteren van wat deze wereldleider voor ons in petto heeft. Eind januari krijgen we een loonsverhoging (door z.g. belastingmaatregelen) daar zeg je u tegen. Het zou wel eens meer dan één Euro kunnen zijn, maar die wordt je meervoudig afgepakt door deze briljante staatsman. Het is ongelooflijk dat hij hele volksstammen kan voorliegen en bedriegen.

  3.   

   Duyndam:
   Willem Drees?

   1.   

    Drees had het veel makkelijker dan Rutte.

    1.   

     Duyndam:
     meningen verschillen.

  4.   

   Gatver. U kwijlt wat af over Rutte.

  5.   

   Hier sluit ik me volledig bij aan

   1.   

    Bij het kwijlen Guus?

  6.   

   Ik ga stuk hier! Is dit serieus??

 8.   

  Ik geloof niet dat Nederland wilders iets kan schelen, hij doet alles om te polariseren en zijn joodse financiers tevreden te houden.

  1.   

   @Satya
   Ow, dus het benoemen van feiten is polariseren en dat alles in opdracht van Joden….
   Koekoek!

   1.   

    Wilders benoemd geen feiten. Ik zou mij dan iets beter in zijn uitspraken verdiepen. Wilders wordt gefinancierd door joden. Volgens mij is dat algemene kennis. Ik zou zijn stemgedrag in de kamer eens bekijken.

    1.   

     @Aytas
     Tuurlijk dame, vandaar dat de PVV zoveel overeenkomsten heeft met de VVD qua stemgedrag.
     Uw stellingname inzake Joden vind ik minderwaardige en te laken.

  2.   

   Aytas, U moet wat meer met mensen op straat gaan praten over Rutte. Dan krijgt u een daadwerkelijk passend antwoord dat Wilders overal gelijk in heeft gekregen en Rutte in een totaal andere wereld leeft .

   1.   

    Met ons land, het vaasje bedoelt Rutte de economie en het bedrijfsleven. Dat de bloemen in het vaasje moeite hebben om te overleven is niet zo belangrijk. Als het vaasje maar ongeschonden, met zieltogende bloemen en al maar veilig in Brussel, door een lachende Rutte, overhandigd kan worden…Lees trouwens het boek van Ybeltje Berckmoes maar eens over haar jaren in de VVD fractie hoe de afdeling voorlichting bij de VVD zo,n beetje alles bepaalt.

   2.   

    Wilders stemt juist heel vaak met de vvd mee. Dat ziekenhuizen zijn geklapt alleen aan de vvd wijten is gemakkelijk.

    1.   

     Pinokkio alert

    2.   

     Aytas, Nou de VVD dat al een tijdje aan het roer staat, heeft dit heus zien aankomen.

   3.   

    BOINKK!!!

   4.   

    Zo is het maar net.

  3.   

   Grappig! een antisemiet, met een hoofddoekje. Hoe is het mogelijk!

   1.   

    Top is een trol.

    Niet op reageren.

    1.   

     Dat is niet aan u om te bepalen, dat soort misselijk gedrag gooit u er maar uit op Joop.nl

   2.   

    Hoe een anti-Semiet met een hoofddoekje mogelijk is?

    Artikel in DDS: Jodenhaat is inherent aan de Islam

    Artikel in Elsevier: Wegkijken heeft geen zin, anti-Semitisme hoort bij de Islam.

    We zijn dus weer volledig bijgepraat.

  4.   

   Soms duurt het even, maar dan komt de Islamitische aap toch uit de mouw gekropen. De zogenaamd gematigde Moslim Aytas ontwaart een Joods complot. Hij zou niet misstaan op Stormfront. Alleen met dit verschil dat op Stormfront ook nog wel eens iets waars staat indien de Jodenobsessie eens een keertje geen parten speelt, niet de lopende rode draad is. Aytas heeft hier op dit informatieve blog nog nooit iets zinnigs gezegd. Wat kan je overigens ook anders van een Moslim verwachten. Je kan een Middeleeuwer wel uit de Middeleeuwen halen, maar niet de Middeleeuwen uit een Middeleeuwer. Zo kan je ook een aap wel uit de jungle halen, maar niet de jungle uit een aap.

  5.   

   @aytas
   bent u zich ervan bewust dat u zich schuldig maakt aan onverbloemde jodenhaat? weet u wel dat dit – nog wel, niet lang meer – strafbaar is? of heeft u dit geleerd van uw rasgenoot ergens in donker Afrika?

 9.   

  Met deze brief probeerde Mark natuurlijk de wisselvaas/beker van Baudet over te nemen voor politicus van het jaar.

 10.   

  Een breekbaar vaasje met alleen een bos verrotte tulpen erin waar hijzelf als beroeps huichelaar en verrader schuldig aan is.

 11.   

  O zo waar:

  “Nederland interesseert Rutte niks. Hij laat Nederlanders jarenlang in de kou staan. Open grenzen, Marrakesh, miljarden naar EU/Afrika en voor ons hogere energierekening, btw, ziektekostenpremie, huren. Bah! #StemPVV”

  1.   

   De feiten zijn dat Rutte zich al jaren uit de naad werkt voor ons land en daar indrukwekkende resultaten mee behaalt.

   De rest is kwaadaardige speculatie en fantasie.

   1.   

    Over demonisering gesproken.

   2.   

    De plaat van de gehersenspoelde trol Duijndam is totaal grijsgedraaid. Omdat hij iedere vorm van creativiteit en authenticiteit ontbeert, zullen we zijn strontvervelende mantra’s in steeds dezelfde toonzetting nog vaak moeten horen.

   3.   

    Volgens leken staat Rutte in de top tien van beste premiers. Deskundigen dachten daar anders over..

   4.   

    Kutspel , uit de naad werken of in de naad werken doet een
    gay persoon met plezier of daar indrukwekkende resultaten
    mee behaald zijn is voor een normaal mens niet interesant .

  2.   

   @Troelstra: Inderdaad, de kiezers gaan afrekenen.

 12.   

  Wilders is nog mild!

  Onbegrijpelijk waar de VVD het lef vandaan haalt.

  Op dit moment ben ik overtuigd dat de VVD het grootste kwaad voor Nederland is en in het kielzog de partijen die de laatste 10 jaar in slaap gevallen zijn en het wel best vinden met Rutte.

  Polarisatie en populisme zijn blijkbaar vieze woorden, maar het totale gebrek eraan is verbijsterend.
  Geen wonder dat FvD en PVV electoraal succes boeken, niemand anders pakt Rutte aan.

  Het rottige voor mij is dat ik nooit op een rechtse partij zal stemmen en links oorverdovend stil is….maar wie weet ga zelfs ik een proteststem uitbrengen

  1.   

   “dat ik nooit op een rechtse partij zal stemmen”

   Waarom niet?

   1.   

    Voornamelijk dat ik uit een traditionele rode familie kom.
    De laatste verkiezingen was de eerste keer dat zelfs ik geen PvdA meer heb gestemd.
    Het is zelfs zover gekomen dat ik uit de lokale PvdA-fractie ben getrapt (en dat met plezier deed)
    Ik ben me derhalve aan het herbronnen, maar ben politiek stuurloos op dit moment.
    FvD zal het zeker niet worden, dat zie ik als VVD 2.0
    De PVV ben ik het steeds vaker mee eens, maar ik trek het gedweep met types als Orban niet.
    De SP is in mijn ogen staatsgevaarlijk en Groen Links voor naïeve kinderen. D’66…nog erger dan de VVD en christelijk ben ik al helemaal niet.

    Kortom…stuurloos

    1.   

     @Maandag: Een eerlijk verhaal en ik vind het begrijpelijk. Bij de laatste verkiezingen is de PvdA ongekend hard afgestraft waarbij ze maar liefst 29(!) zetels hebben ingeleverd. Persoonlijk denk ik dat de kiezer destijds ook vooral strategisch heeft gestemd omdat de PVV anders te groot zou worden.

     Hoe dan ook, in de prognose en de trend zie ik een verdere afstraffing van VVD waarbij FVD waarschijnlijk flink zal groeien. Ik denk dat de kiezer toe is aan meer directe invloed, en daarvoor moet je dus niet (meer) bij D’66 zijn.

    2.   

     Waarom zie je de sp als staatsgevaarlijk?

    3.   

     Ikzelf kom uit een VVD-nest, maar ik stem er al vele jaren niet meer op. Niet meer sinds die nep D66-er (Dijkstal) fractievoorzitter werd.

     Dat valt me niet zwaar. Het is zelfs zover gekomen dat ik een uitgesproken hekel aan die partij heb gekregen en aan het soort volk dat er nu de dienst uitmaakt.

     De grootste dwaling van deze tijd is mijns inziens de massa-immigratie en dan zijn er voor mij dus maar 2 keuzes: PVV of FvD.

     De op een na grootste dwaling is de klimaathysterie en ook dan zit ik bij die 2 partijen goed.

     Het wordt vrijwel zeker de PVV omdat ik Baudet te narcistisch vind.

     1.   

      “Het wordt vrijwel zeker de PVV…”

      Prima keuze!

     2.   

      Floris stelde hier voor om een publiek beleden islam in Nederland te verbieden en moskeeen te sluiten.

      Daarin gaat hij verder dan de PVV maar het is wel logisch dat hij deze meest islamofobe partij stemt.

  2.   

   Blue monday:

   Ik zou het gewoon doen, een proteststem is een van de weinige dingen die de zittende partijen niet kunnen negeren.
   Al zouden ze dat nog zo graag willen.

 13.   

  Het maakt Rutte geen ene mallemoer uit als wij morgen een deelstaat of provincie van Duitsland zijn. Het geld en het bedrijfsleven is het enigste wat hem interesseert. Patriottische gevoelens met Nederland is hem vreemd.

  1.   

   @Fusilier: +1

  2.   

   Lariekoek.

 14.   

  Ouderenzorg: broos vaasje
  Politie: broos vaasje
  Gezondheidszorg: broos vaasje
  Defensie: broos vaasje
  Onderwijs: broos vaasje
  Sociale voorzieningen: broos vaasje
  Integratie en immigratie: broos vaasje

  enzovoorts

  1.   

   Inderdaad. Dus wat is er nou wel goed aan dat broze vaasje..De gekleurde buitenkant¿

 15.   

  Ik ben zeer Rutte-moe inmiddels. Zogenaamd een rechtse premier maar hij voert louter links beleid uit. Opzouten met die lachebek.

 16.   

  Landverrader Rutte heeft voor deze speech blijkbaar Junckeriaans diep in zijn vaasje gekeken.

 17.   

  “Had je me vandaag moeten zien. Mijn termijnbedrag (energie) was met liefst 54 euro verhoogd, met als resultaat dat ik, Mark Rutte en zijn vaas onderwijl toch weer vervloekend omdat-ie er in die brief met geen woord over repte, zomaar ineens prijzen zat te vergelijken, totdat ik uiteindelijk zelfs een nieuwe leverancier koos. Ik heb er na afloop maar een vaasje op genomen.”

  Bron: Telegraaf 17-12-2018

 18.   

  Na Rutte I, II, en nu III, moeten de meesten nu toch wel eindelijk door hebben dat Rutte de Grootste beroepsleugenaar is. Wie dit niet vindt ligt wellicht misschien aan weinig kennis van politiek of wie Rutte met name geweldig vinden zijn de meeste multinationals, maar dat is ook niet helemaal waar, want Unilever keerde Rutte de rug toe. 1 ding is wel zeker: Rutte is niet meer in trek bij de Nederlanders. Sterker nog: De VVD was al een poos geleden langzaam aan het afbrokkelen en hoopt met een narcistische brief koste wat het kost zijn gezicht te redden over de ruggen van anderen !

 19.   

  Wilders zij het al die landverrader heeft 16 keer het woordje ¨ik¨gebruikt dat geeft dan ook precies aan dat hij alleen maar aan zichzelf denkt. En nederland als een ¨vaasje¨ziet geeft al aan dat hij niet goed bij zijn hoofd is, en ja het is een zooitje in de VK de schuld hiervan ligt bij de EU waar die landverrader een grote lepel in de pap heeft, hij had de VK kunnen helpen maar hij helpt liever zijn dronken homo vriendje uit luxemburg want dat levert misschien wel weer wat loon op als hij klaar is met nederland. De gele hesjes protesteren in b.v. Frankrijk maar de echte schuld voor dit gedonder ligt bij de EU want die vreet Europa helemaal leeg en zorgen ook nog eens dat Europa een moslim land wordt. Zelfs de christen unie doet daar aan mee die zijn blijkbaar ook aan een nieuw geloof toe.

 20.   

  Mark Rutte, U hebt mij een brief geschreven, zie ik.

  Eerlijk gezegd dacht ik niet, “daar heb je die Rutte weer”. Ik dacht: ”daar heb je die enorme leugenaar weer”. En van dat geweldige land dat we inderdaad ooit hadden, is na 8 jaar van uw bewind nog maar bitter weinig over.

  Ik heb me voorheen nooit erg voor politiek geïnteresseerd, alles ging wel zijn gangetje en meestal ging het allemaal heel aardig. Ik heb ooit op school geleerd dat we een parlementaire democratie hebben en dat we daar blij mee mochten zijn. We konden stemmen op politici van bepaalde partijen die dan probeerden om hun verkiezingsbeloften waar te maken. Lukte dat niet, dan had het volk het recht om na 4 jaar op een andere partij te stemmen. Dat ging allemaal best aardig. Tot u aantrad.
  Ik moet erkennen, ik heb ooit op u gestemd. Ik zag toen een jonge, zelfverzekerde vent die overal een antwoord op leek te hebben, altijd zijn koelte behield tijdens debatten en een bepaalde toon aansloeg die, inderdaad, vertrouwen wekte. Ik heb sindsdien ingezien dat ik er toen ongenadig ben ingestonken.

  Dankzij uw beleid hebben Nederlanders al sinds de crisis van 2008 geen stijging van hun koopkracht meer ervaren. Ik heb dat aan den lijve ondervonden. Ik verdien nu minder dan tien jaar geleden.

  Dankzij u en uw beleid gaan er ziekenhuizen dicht door wanbestuur als gevolg van die zogenaamd nodige marktwerking. Bestuurder van zorginstellingen verdienen tonnen. Het volk sterft soms letterlijk door steeds slechter wordende zorg. Verpleegkundigen en andere zorgverleners worden schandalig slecht betaald. Maar geld voor interim adviesbobo’s en managementconsultants is er in bakken.

  Dankzij u en uw beleid is de democratie op sterven na dood. Niet alleen bent u geen enkele verkiezingsbelofte nagekomen, u maakt het nóg bonter, wat u wél doet is vaak precies het tegenovergestelde van uw beloften!

  – “We gaan een streng immigratiebeleid voeren in Nederland”, riep u en vervolgens zet u de deur wagenwijd open voor elke gelukszoeker!
  – “We gaan niet meewerken aan een Europees Openbaar Ministerie”, riep u, en vervolgens gaat u meewerken aan een Europees Openbaar Ministerie.
  – “We gaan onze pensioenpotten niet overdragen aan de EU”, en vervolgens draagt u onze pensioenpotten over aan de EU.
  – “We verzetten ons tegen een transferunie”, en vervolgens doen we mee met een transferunie.
  – Ik kan nog wel even doorgaan…

  En had ik al genoemd dat u er, tussen neus en lippen ook nog ‘even’, andere, enorm ingrijpende maatregelen die geen enkel verkiezingsprogramma ooit werden genoemd (douceurtjes voor multinationals ter waarde van miljarden), doorheen wilde jassen? ‘Kiezersbedrog’ heeft door u een geheel nieuwe dimensie gekregen!

  Dankzij u en uw beleid is het parlement een naaikransje geworden. Tijdens de coalitieonderhandelingen, die máánden duurden, is uw hele wensenlijstje in beton gegoten. Dát gaan we doen, en dát werd bekonkeld in achterafkamertjes door machtsbeluste kartelpolitici van VVD, CDA, D’66 en ChristenUnie. En geen parlementariër van deze clubjes die daarna nog volgens zijn geweten stemde, want dan zouden ze immers de Grote Kruiwagen voor hun volgende baantjes wel kunnen vergeten!

  Wilders noemde ons parlement ooit een nepparlement. “Grote ophef en foei!“ Maar hij had gewoon gelijk. Het huidige parlement is een theatershow die niets om het lijf heeft en net zo goed helemaal afgeschaft kan worden. Alles wordt achter de schermen bekonkeld door Mark Rutte en zijn trawanten. En loopt Mark Rutte ooit tegen de lamp als hij wordt betrapt op de zoveelste flagrante leugen? Dan wuift hij het weg als ware het een ergerlijk vliegje. Dan heeft hij “er geen herinnering aan, mevrouw de voorzitter!” Of gebruikt hij een van de andere handige zinnetjes uit zijn leugenkabinetje en denkt hij dat hij er voor de zoveelste keer mee wegkomt.

  Maar dat volk, die “schreeuwers” dus volgens u, die zijn het zat! En die gaan de scherven van dat ‘vaasje’, dat ú hebt stukgegooid, bij elkaar rapen en proberen te repareren.

  Daar hebben we u niet meer bij nodig. Gaat u maar lekker naar Brussel, voor hoelang dat nog duurt. In Nederland is uw rol, wat veel mensen betreft, uitgespeeld. En die eeuwige triomfantelijke grijns van u wordt hopelijk op 20 maart 2019 eindelijk van uw gezicht gewist

  1.   

   @ Hans: well spoken!

  2.   

   Chapeau, Zimmer!

  3.   

   Goed geschreven Hans, maar er zit een foutje in ¨kiezersbedrog¨moet je veranderen in coruptie dan zit je dichter bij bij de waarheid van deze liegende demente homo

 21.   

  Wilders pakt die gladjanus gelukkig weer eens goed aan.
  Rutte is de trekpop van de het groot kapitaal.

 22.   

  Ben benieuwd hoeveel kiezers er 20 maart weer met beide benen in de gladde praatjes van die leugenaar trappen.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!