Geert Wilders over zijn proces: ‘Openbaar ministerie zijn de handlangers van Rutte, Nederland is corrupt!’

Terwijl Geert Wilders in een gepantserde wagen naar de ‘bunker’-rechtszaal in Schiphol rijdt, geeft de PVV-leider nog even zijn ongezouten commentaar op de stand van de rechtsstaat. Hij noemt het Openbaar Ministerie “de handlangers van premier Rutte” en voegt daar aan toe dat Nederland “corrupt is.”

Vandaag gaat het herziende hoger beroep van Geert Wilders om zijn uitspraak “minder, minder, minder Marokkanen” verder in Amsterdam. Op het programma staat vandaag de spreekbeurt van de vervolgingsinstantie, het Openbaar Ministerie. Voor ze nog maar een woord hebben uitgesproken gaf de PVV-leider in alle vroegte al aan geen vertrouwen te hebben in hun oordeel. Hij noemde hen “de handlangers van premier Rutte”, en voegde daar nog even de hashtag ‘Nederland is corrupt’ achteraan. Op de achtergrond zien we hoe de gepantserde bolide van Wilders arriveert in het zwaarbeveiligde complex nabij Schiphol. “Aankomst Bunker. Schiphol. Politiek Proces.”

Het oordeel van Wilders is ongetwijfeld geïnformeerd door onthullingen van vorige maand. Toen werd duidelijk dat toenmalig minister Ivo Opstelten, een vertrouweling van premie Rutte, zich bemoeid had met de vervolging, waardoor de PVV’er de conclusie heeft getrokken dat zijn vervolging een politiek proces is. Opstelten was als minister van Veiligheid en Justitie politiek verantwoordelijk voor het OM, maar het is gebruikelijk dat de minister zich niet met vervolgingsbeslissingen bemoeit. Dat hij dat wel heeft gedaan, neemt Wilders hem – en het hele kabinet – zeer kwalijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. ildib

  Nou dat is op zeker een rake constatering van Wilders, Rutte heeft beloofd de PVV kapot te maken en de rest van de politiek correcte elite werkt daar driftig aan mee, het wil gelukkig alleen niet zo lukken, het electoraat van Wilders blijft trouw achter hem staan.

  1. Lugar

   Kijk maar eens naar de Pavlov-reactie als het over Wilders gaat, er wordt standaard niet eens meer geluisterd.

 2. Gekko

  Nederland is niet corrupt. Premier Rutte wel. Dat heeft de gang van zaken rond de afschaffing van de dividendbelasting wel aangetoond. Ook Wiebes en Dijkhoff reken ik daartoe.

 3. poldi

  Een ding is zeker, het hele proces tot nu toe is een politiek proces want
  “Als het loopt als een eend, lijkt op een eend… en kwaakt als een eend dan is het in dit geval een smerig politiek proces”.

 4. FLP

  De corruptie van de politieke en rechtelijke macht heeft in Nederland vele lagen.van bewust tot onbewust meewerken. Maar ook de onverschilligheid ligt hier aan ten grondslag.

 5. nienke

  Wat een vuil smerig spelletje wordt er gespeeld echt walgelijk ze moesten zich dood schamen.
  Het wordt hoog tijd dat die Rutte op hoepelt.
  Ze willen Wilders kapot maken maar het zal ze toch echt niet lukken.

  1. Dendermonde

   Wilders heeft dit proces bewust gewild en afgedwongen.
   Hij spint er alleen maar populistisch garen bij.

   1. loes_1955

    Dendermonde je ben niet wijs dat wou wilders helemaal niet

   2. Siemien

    Onzin wat jij uitkraamt hier Ernst..

    1. Scaldis

     Is die rat (EQ) eindelijk verdwenen van DDS of heeft ie weer een nieuwe nick?

     1. Lugar

      Het leek er wel op, het was een stuk rustiger. Nu maar hopen dat er geen slapende ratten zijn wakker gemaakt.

 6. Scaldis

  Opstelten en Rutte zijn inderdaad vertrouwelingen van elkaar, onafscheidelijk als Peppi en Kokki.
  Natuurlijk wist Rutte van de foute fratsen van Opstelten. Wie weet hebben ze het wel samen bedacht! Maar beiden zijn niet in hun eerste leugen gestikt en dat gaat nu ook niet gebeuren. Zoals iedereen weet raken fotorolletjes, memo’s, bonnetjes en documenten heel makkelijk kwijt in Den Haag. Ook treedt daar vaker dan gemiddeld, opvallend vaak zelfs, spontaan geheugenverlies op bij politici. Zo vaak zelfs dat het eigenlijk niet geloofwaardig is! Zou er wat in het water zitten daar?

 7. Troelstra

  Die Ivo Opstelten zorgde er toch ook persoonlijk voor dat zijn partijgenoot en oud-Minverva mede bestuurslid Joris Demmink € 120.000 kreeg toegeschoven voor zijn advocaatkosten?

 8. fusilier

  Als Wilders van plan is een geel hesje aan te trekken, ben ik van de partij die hem steunt hierin.

 9. Duckday

  Hij heeft weer gelijk het is gewoon een politiek proces met het doel hem mond dood te maken We hebben nog steeds een raar gevoel bij Fortuin die moest ook verdwijnen Vreemd minder minder staat de politiek op zijn achterste en doen ze hun best om op het beeld scherm te komen Politie draait over uren Burgemeesters lopen in optocht Nee het stinkt gewoon Als je de vraag stelt waarom heeft U het voorgedrukte formulier ondertekend en weet U wel waarvoor U getekend heeft blijft het antwoord achter weg

 10. poldi

  “Wat hebben we samen een ontzettend mooi land gebouwd! We hebben zoveel om trots op te zijn, zoveel om te beschermen, zoveel om mooier te maken.” Zegt de man die de verzorgingsstaat (zorg, jeugdzorg, sociaal stelsel) en het overheidsapparaat (belastingdienst, defensie, politie) heeft afgebroken. En die het ‘mooier maken’ beperkt houdt voor de mensen die het al heel mooi hebben. Hij laat heel veel om (opnieuw) mooier te maken achter.

  1. Lugar

   Numero Uno in belastingverhoging.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.