Heerlijk! ‘DENK gaat 0 zetels halen bij Europese Parlementsverkiezingen’

Mooie video, en altijd goed om te weten. Volgens de vermaarde politicoloog Jasper Klapwijk kan DENK net zo goed niet meedoen met de twee verkiezingen in 2019. Zetels gaan ze toch niet halen in de Eerste Kamer of het Europese Parlement. Nou ja, héél misschien eentje in de senaat dan.

Kijk, Jasper Klapwijk is een politicoloog en kennelijk boeiend genoeg om op Radio 1 uit te nodigen, dus hij kan het weten. Luister dus goed naar hem zegt als hij alvast de kansen voor DENK doorneemt bij de Europese Parlementsverkiezingen en de Eerste Kamerverkiezingen van volgend jaar. DENK heeft namelijk weer eens een lijsttrekker afgesnoept bij een andere partij, namelijk de heer Ayhan Tonca – een voormalige CDA’er.

Maar Tonca gaat straks niet naar Brussel, zo voorspelt Klapwijk. Er zijn namens Nederland namelijk straks maar 29 zetels te verdelen, ongeveer éénvijfde van het zetelaantal van de Tweede Kamer. Dat betekent dat DENK buiten de boot gaat vallen. Ook betekent het unieke getrapte kiessysteem van de Eerste Kamer (niet direct gekozen door de burgers, maar via de Provinciale Staten in de provincies) dat DENK hun target van twee zetels in de senaat ruimschoots gaat missen. Héél misschien, zo geeft Klapwijk in een gulle bui toe, kunnen ze er straks eentje in bezit nemen. Maar die tweede? Die kunnen ze op hun buik schrijven.

De situatie voor volgend jaar is dus: DENK electoraal gemarginaliseerd. Zulke berichten doen de Nederlandliefhebber natuurlijk goed, nietwaar?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Heras

  He goed nieuws. Ik heb dit filmpje twee keer beluisterd en ik hoop dat Jasper gelijk heeft.

 2. Meester Kong

  Ach en als de kiezer het doorheeft dat de PVV’r alleen zitting neemt voor het geld, dan gaan ze terug van vier naar één zetel.

  Nog één teveel als je EU wil opheffen, dan heb je niks te zoeken in het EP

  1. TD

   Meester Kong:
   Nee,Wilders doet het NIET voor het geld!
   Het leven dat hij leidt is niet te betalen met geld,24 uur bewaking,gezinssituatie,privacy!
   Dat doet niemand voor geld.
   Pim Fortuyn was hetzelfde geval,puur ideologie!

   1. Meester Kong

    Geert zit niet in het EP !!

    1. TD

     Meester Kong:
     Iedereen doet de dingen uit idealisme,behalve Wilders, kom nou.

 3. TD

  De hele partij Denk bestaat uit mensen die hun eerdere partij hebben verlaten om sneller de èchte pluche te bereiken,het snelle politieke succes!
  Ja logisch de lijst is korter en kleiner,vindt de heer Ayhan Tonca ex CDA’er dus ook.
  Die mensen hebben echt niet ineens het politieke licht gezien,om alle eerdere politieke “idealen” plots overboord te gooien!
  BIJ1 oprichter heeft dezelfde drijfveer, vond de progressie te langzaam bij Denk,begon dus voor zichzelf.
  Nep partijen !

 4. Ries

  Kan Kong aantonen dat de PVV alleen zitting neemt voor het geld, of bazelt hij zoals alle andere keren dat hij/zij reageert? Als Kong het hier niet kan aantonen, geeft hij aan dat hij onzin verkoopt, zoals bij linksaffers heel gebruikelijk is.

  1. Meester Kong

   Hahaha je ziet en hoort ze niet, van binnenuit de EU opblazen was het credo.
   Tja de partij zit financieel in zwaar weer maar de EP leden verrijken zich.

   Dan zit je er puur voor het geld

 5. Troelstra

  Ik geef ze wel kans op een zetel. Na eerst de PvdA te hebben gegijzeld hebben ze nu genoeg kritische massa weten te verwerven en zichzelf voldoende weten te organiseren om voor zichzelf te kunnen gaan beginnen en in het parlementaire bestel in te breken op grond van etnisch profileren. Zo ver hebben we de omvolking al laten komen. DENK heeft tot stand kunnen komen door de omvolking.

 6. C.A.Barstow

  Ik hoop dat hij gelijk heeft.
  Alles wat ook maar riekt naar een ideologie als de islam zou verboden moeten, het nationaal socialisme staat tenslotte ook op de zwarte lijst!

 7. Troelstra

  Van Gert-Jan Segers moet de Islam de ruimte kunnen krijgen en van Paus Franciscus moeten we ruimhartig zijn voor vluchtelingen. Dan krijg je dit.

  Terreurverdachte die kerken wilde opblazen opgepakt in Italië

  De Italiaanse autoriteiten hebben een Somaliër opgepakt die had geopperd kerken op te blazen. De man wordt ervan verdacht banden te hebben met terreurorganisatie Islamitische Staat, zegt de politie.

  De man zou hebben gezegd: „Laten we bommen plaatsen in alle kerken in Italië. Waar is de grootste kerk? Die staat in Rome.”

  De politie vermoedt dat de verdachte in het verleden een strijder van IS was. Hij arriveerde in 2016 in Italië en werkte in de stad Bari voor een schoonmaakbedrijf. De politie hield de Somaliër al een maand nauw in de gaten en luisterde hem af.

  ’Bommen in kerken’
  Speurders luisterden ook mee toen de man zich in gesprekken lovend uitsprak over „degenen die doden op het pad van Allah.” Ook liet hij zich positief uit over de aanslag van vorige week in Straatsburg. De man zou tevens hebben gezegd: „Laten we bommen plaatsen in alle kerken in Italië. Waar is de grootste kerk? Die staat in Rome.”

  Maatregelen
  De man is vorige week opgepakt toen hij Bari wilde verlaten. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem nu van het aanzetten tot en ondersteunen van terrorisme. De Italiaanse politie neemt extra veiligheidsmaatregelen rond kerken, waaronder de Sint-Pietersbasiliek in Rome. Daar worden rond de kerst veel mensen verwacht.

 8. ruudjeenjose

  Denk wordt dacht als u gaat stemmen op de PVV. Wedden dat we ze het land uitkrijgen?

 9. Jantje

  Denk staat al geruime tijd op 7 zetels in de peilingen. Dat is 1/21 deel.
  Aangezien we 29 zetels te verdelen hebben, denk ik dat Klapwijk zijn lagere school overnieuw moet doen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.