Huilbaby Verhofstadt stuurt jankbrief naar Mark Zuckerberg (Facebook) omdat Viktor Orbán gemene dingen over hem zegt

Zeg. Is dit nu Europese politiek of een kleuterklas, Guy Verhofstadt? Een beetje naar de social media-papa rennen omdat een ander kindje je aan het “pesten” is… grow up!

Dit voorjaar worden de Europese Schoolpleinverkiezingen gehouden. Wat? Daar had u nog niet van gehoord? Dat kan kloppen, want de term bestaat eigenlijk nog helemaal niet. Maar als ALDE-voorman Guy Verhofstadt zo doorgaat met z’n kinderachtige gedrag is het weldra wél een ding. De Belgische europarlementariër en leider van alle Europese liberalen heeft namelijk een klaagbrief naar Facebook gestuurd. Verhofstadt is het er namelijk niet mee eens dat Viktor Orbán ook vrijheid van meningsuiting heeft en gemene dingen over Verhofstadt kan zeggen op social media.

Verhofstadt vindt dat zijn woorden uit de context zijn gehaald en klaagt in een brief direct tegen Mark Zuckerberg, CEO van Facebook over de pestpartij:

DuxLrSuW0AAoW9_

Nu ben ik natuurlijk ook niet Orbáns grootste fan – de man is een autocraat die hard op weg is om de vrije Hongaarse pers af te schaffen en de rechterlijke onafhankelijk onderuit te schoffelen – maar één ding is wel duidelijk: als jij met advertentiewagentjes door Europa kart waarin je uitdeelt en Orbán beschuldigt van het “vernietigen van Europa“, dan moet je ook incasseren als Orbán terugbijt en wat videootjes over jóú het internet op knalt.

Gewoon als een man de klap ontvangen, en daarna uitleggen waarom je gelijk hebt. Niet zielige briefjes naar Silicon Valley gaan sturen met de vraag of ze alsjeblieft censuur willen plegen op je politieke tegenstanders. Dat is gewoon flauw en aanstellerig. Doe je naam eer aan en wees een kerel, Guy. Weerleg gewoon de beweringen van de Hongaarse premier in plaats van dat je je vingertje opsteekt en op een snitcherig toontje “jùùùf” roept.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Ries

  Orban heeft wel gelijk natuurlijk waar het om Verhofstadt gaat. Een naar miezerig mannetje…

  1. Troelstra

   En boven alles is Guy Verhofstadt een anti-democraat.

   Verhofstadt noemt de bedreigingen aan adres Wilders ‘dik verdiend’.

   16-07-2018

   In een discussie over vluchtelingen in het Europees parlement heeft Guy Verhofstadt uitgehaald naar Geert Wilders van de PVV. In deze discussie noemde hij Wilders en Dewinter haatzaaiers.

   De discussie begon nadat er een links-rechtse ruzie ontstond over de vluchtelingenkwestie. Bondskanselier Merkel legde nieuwe richtlijnen op tafel i.v.m. het EU beleid voor opvang vluchtelingen. Een Poolse minister stak een blad in de lucht van de Poolse extreem rechtse partij waarop te zien is dat Merkel aan het spit hangt met een hoofddoek op. Uit deze vertoning ontstond er een discussie die uiteindelijk overging naar een discussie over extreem rechts.

   Guy Verhofstadt haalde midden de discussie uit naar alle extremen in Europa. Hij noemde extreem rechts een fakkel van de oertijd en haalde nadien uit naar Vlaams Belang, PVV en Front National. Hij was scherp voor Geert Wilders van het Nederlandse PVV. ‘Bedreigingen aan adres van Geert Wilders zijn op basis van de feiten doodnormaal, hij lokt ze zelf uit met zijn extreem rechtse haatzaaierij’ riep Verhofstadt. Ook over Dewinter kon hij niet zwijgen. ‘Als Dewinter in Antwerpen een migratiestop wil organiseren dan presenteren wij gegarandeerd de rekening en die zal niet van de poes zijn’. Andere liberale EU ministers hadden vooral kritiek op Polen over de foto die werd getoond in de zaal.

   Zoals gewoonlijk volgt er na een preek het stoefen en blazen. Verhofstadt haalde het beleid van Macron boven en noemde dit ‘Een geschenk uit de hemel voor onze Unie’. Hij feliciteerde Frankrijk met de overwinning van het WK in Rusland en nam dit als voorbeeld van hoe de diversiteit kan werken in de sport.

   Na deze discussie volgende een nieuwe vuile preek die over President Trump ging. Verhofstadt noemt het bezoek van de Amerikaanse president aan de Russische president zorgwekkend en gevaarlijk.

   De Hongaarse regering noemt de houding van Verhofstadt enorm grof, arrogant en van een laag niveau. ‘We zijn blij dat we ons verzetten tegen deze geldzieke maffia’ klonk het bij de woordvoerders van Orban. Ook Polen was niet te spreken over de preek tegen het extreem rechts en kaatste de bal terug naar het adres van de EU. ‘Jullie pluimen de Europeanen om met jullie luie billen te zuipen op het werk! Jullie blauwe vriend Juncker weet er alles van met zijn komedie.’

   Ook buiten Europa is deze discussie een aandachtspuntje geweest in de politiek. De Chinese regering noemt de Europese Unie een speeltuin van grote mensen die in het hoofd altijd kleine kinderen zullen blijven. Amerikaanse regeringen die aan de kant van Trump staan gaven Polen en Hongarije gelijk en noemde de opmerkingen van de Europese Unie een borstel zonder steel. De Amerikaanse regeringen kijken nu volop naar wat hun President gaat bespreken in Rusland.

 2. Aytas

  ‘Dat is gewoon flauw en aanstellerig.’

  Tja liberalen, wat verwacht je daar verder van?

  “Cause baby, I’m an Anarchist
  You’re a spineless Liberal”

 3. Meriadoc Brandebok

  Het is een evident feit dat Orban een grote demoniseringscampagne is gestart tegen Soros, Sargentini en Verhofstadt. Als de Nederlandse regering een en dezelfde lastercampagne hsd uitgevoerd was dat uitgelopen op een rel.

  Ik begrijp de ergernis van Verhofstadt, als een regeringsleider continu leugens vertelt word je dat op een gegeven moment goed zat.

  Daar komt nog bij dat Orban jaren op de bescherming van kaiserin Merkel, EU-baas Juncker en EVP-indianenopperhoofd Weber heeft kunnen rekenen. ALDE, links: men moest in het stof bijten.

  1. Stanly2000

   Uiteraard kan Guus de leugens die Orbán over Verhofstadt vertelt even toelichten.

 4. Lugar

  Ja.., EU en vrijheid van mening is kennelijk een lastig.

  1. Troelstra

   Zo gaat dat in een dictatuur.

   1. Aytas

    Troelstra
    Meen jij dit echt?

    1. Troelstra

     Dictatuur verdraagt geen vrijheid van mening(-suiting). Wat snap je niet?

     1. Ego-non-solus

      Troelstra, je bent duidelijk en hebt – mijns inziens – gelijk. Aytas is wat je noemt ‘geen helder licht’ en uitleg naar haar is gedoemd te mislukken.
      Haar onzin zal haar mogelijk helpen haar eenzaamheid te verlichten, het moet maar.

     2. Aytas

      Wat geef jij hier dagelijks? Wat kun jij op straat allemaal roepen? Ik denk niet dat je begrijpt hoe dat in een dictatuur gaat.

 5. Florissa

  De een zuipt , de andere jankt, de rest loopt aan de hand gewillig mee, net een peuterschooltje dat Brussel .Een schop onder hun reet en in de hoek met dat stelletje opvreters .

 6. AS210854

  Dat is de mentaliteit van de linkse drek, alleen maar uitdelen naar anderen en zelf niks kunnen incasseren.

 7. Niet L niet R

  Verhofstadt is een van de gevaarlijkste personen die daar in Brussel rondlopen.
  Hoop dat men niet vergeten is hoe hij met zijn schoothondje uit Nederland op het plein van die boevenstaat stond,om de bevolking op te ruimen!

  1. Mariposa78

   Here here en hij verdient er goed geld mee vies oud mannetje.

 8. Pescador

  Kijk dit geeft precies aan wat het nieveau nis van die mannen die denken wat te zijn in de EU van hofstad gewoon compleet gestoord die hoort in een tehuis thuis , ook Juncker is niet goed bij zijn hooft en behoort daar niet te zijn maar bij hofstad in een centrum voor idioten en timmermans die landverrader kun je er ook wel meteen bij opsluiten.

  Dus mannen ik zou zeggen trek de gele hesjes maar aan.

 9. Gerlos

  Is die Eurofiel Verhofstadt nog steeds niet naar de tandarts geweest, ziet er niet uit op deze foto, Orban heeft gelijk en heeft hem helaas te soft aangepakt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.