Inbreker verjaagd uit Amstelveen door 84-jarige ‘beer van een vent’ en oud-worstelkampioen

Niet alleen werkte de 84-jarige oud-worstelkampioen genaamd Gerry (Amstelveen) een indringer zijn woning uit, maar de inbreker werd nog opgepakt ook. Bij het de deur wijzen van het gespuis liep Gerry enige verwondingen op. Hij was niet de enige, want de indringer zelf kreeg ook een aantal rake klappen nadat Gerry hem had gewaarschuwd weg te gaan. Toen die waarschuwingen tevergeefs bleken ging de 84-jarige tot actie over. 

En die acties waren niet zomaar slappe handjes, maar de immer sterke armen van een oud-worstelkampioen. Toen de indringer niet weg wilde gaan ging Gerry tot actie over: “Bam, bam, bam!” drie rake klappen aldus NH Nieuws. Laat dat een waarschuwing zijn voor inbrekers te Amstelveen: Gerry is altijd nog paraat en waakzaam. Maar de inbreker, die ongetwijfeld niet had verwacht dat hij zelf in de mangel zou worden genomen, gaf niet op. Volgens Gerry: “Ik was zelf kapot, maar ik zag hem helemaal verslappen en hoorde hem rochelen en kreunen.” Blijkbaar dat opa Gerry dus nog altijd van wanten weet en schorriemorrie de tent uit tikt. Handig om als buurman te hebben.

Ondanks de rake klappen had Gerry wel moeite om de nachtelijke overvaller het huis uit te werken: “Dat hij niet in één keer is neergegaan, daar ben ik gewoon boos over. Terwijl ik wist hoe hard ik geslagen had. Maar het is goed afgelopen, dus ik denk dat hij het niet snel weer probeert.” De verdachte is uiteindelijk opgepakt. Laten we hopen dat in Nederland dit niet leidt tot een vervolging van Gerry vanwege ‘strafbare feiten’. Je eigen huis verdedigen tegen nachtelijke overvallers is bijzonder riskant, niet alleen op het moment zelf, maar ook vanwege het feit dat in Nederland het OM in het verleden personen die hun eigen lijf en goed verdedigden vervolgde.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Groeneveld

  DDS is de krant van vandaag met het nieuws van gisteren. Het filmpje stond drie dagen geleden al op Dumpert.

  1. Beukman

   Het lijkt de laatste tijd wel komkommertijd op DDS. En dat terwijl er zoveel gebeurt in de wereld. Al sinds tijden geen itempjes meer over UK en VS, en des te meer over Sylvana Simons en krasknarren van 84.

   1. Groeneveld

    Eens.

   2. Duijndam

    En een nieuw doelwit: Femke!

    1. Beukman

     Wat heeft die man er een ongelooflijke puinzooi van gemaakt.

   3. Mart

    Kom niet in de buurt van deze krasknar Beukie ha.

 2. C.A.Barstow

  In de VS mag je je eigendom/gezinsleden en familie verdedigen desnoods met vuurwapens, moeten ze hier in Nederland ook toelaten.
  Ik ziet het helemaal voor me, een marrokaantje met een leeggeblazen hersenpan.

  1. ReJa

   @C.A. Barstow Hoeveel zit er bij “het ras” (want dat zijn ze volgens de rechtbank) wat u daar noemt in een volle pan?

  2. Mart

   Leeggeblazen?…was toch al leeg?De overige deeltjes zitten na de inteelt in de kop van het stampertje.Vandaar dat ze altijd op zoek zijn naar een warm gaatje.Uiteraard van ongelovigen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.