Inkt handtekening Marrakeshpact amper droog, of eerste censuur al van kracht: geen “Marrakeshcoalitie” meer zeggen!

Het is gebeurd. Nederland heeft ingestemd met het Marrakeshpact en daarmee is het een feit geworden: vanaf nu zijn we gebonden aan de regels die dit pact ons zogenaamd “vrijblijvend” oplegt. Hoe vrijblijvend dat is, zien we meteen al in België. Ook dat land heeft ingestemd, en de eerste censuur ten gunste van migranten wordt al doorgevoerd door de politiek. Wie vanaf nu de term “Marrakeshcoalitie” gebruikt, die maakt zich schuldig aan “verspreiding van een subliminaal antimigrantendiscours”.

leys censuur marrakesh

Zo, Nederland heeft ingestemd met het pro-open grenzenverdrag dat is gaan luisteren naar de naam Marrakeshpact. En ook buurland België heeft na de nodige politieke strijd steun uitgesproken. Eén van de clausules waarin beide landen zich hebben verbonden, is het gebod om de media te zuiveren van ‘onethische verslaggeving’ door journalisten ‘gevoelig te maken’ voor ‘migratie-gerelateerde issues’ (pagina 24).

In België zijn ze daar alvast mee begonnen. Daar werd de migratiesceptische coalitiepartner N-VA geloosd, zodat het pro-migratiesmaldeel van het kabinet gewoon ‘Marrakesh’ kon tekenen. De N-VA is inmiddels een oppositiepartij geworden, en refereert aan de overgebleven partijen als de “Marrakeshcoalitie”. Aardig gevonden, natuurlijk.

Die term moet onmiddellijk in de ban, zo beargumenteert OpenVLD-bestuurslid Thomas Leys. Het is “framing” en “subliminaal antimigrantendiscours”. Wie deze term hanteert bezig “schuldig taalgebruik”. De sociaal-liberale partij, één van de overgebleven coalitiepartners, doet daarmee braaf wat het Marrakeshpact vraagt, namelijk: stemmen die kritisch zijn op migratie wegdrukken. Bravo, hoor!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Marija

  10 december 2018:
  ———————-

  Om nooit te vergeten.
  Start van de opheffing van ons mooie Nederland.
  Vergeet NOOIT wie de schuldigen zijn.
  WEGKIJKEN kan niet meer
  Het mes op tafel en
  Vluchten kan niet meer.

  1. edoc431

   Nee maar we nemen er zoveel mogelijk mee in deze strijd .

  2. Arie B

   Het nageslacht kan mij niets verwijten, anderen des te meer. Alleen erbij neerleggen moet je nooit doen, dat is te gemakkelijk.

 2. Meriadoc Brandebok

  Volgens mij is de N-VA zelf uit de coalitie gestapt en die kop is een blamage.

  1. Koos sssss

   Waar dan wel aan voorafging, dat premier Michel te kennen gaf dat hij domweg zou tekenen, ook al was de helft van het kabinet niet akkoord.

   Nu heeft het linkerdeel van de Belgische politiek met enige kunstgrepen de democratie omzeild en dit beladen akkoord, zoals gepland, getekend. Het gaat hier om een actie die de allure heeft van een staatsgreep.

   1. Meriadoc Brandebok

    Tuurlijk, Koos.

    🙂

  2. FLP

   Dus jij beticht je mede forum leden van foutief taalgebruik???

   1. Meriadoc Brandebok

    Nee, de hoofdredacteur van een kop die de lading niet dekt. Er is op geen wijze sprake van de “eerste censuur”.

    1. Groeneveld

     Censuur is veelal zelfcensuur, Meriadoc. Als eenmaal ‘geadviseerd’ wordt om een bepaalde term niet meer te gebruiken, zullen de gelijkgeschakelde mainstream media dit maar al te graag opvolgen.

     1. Meriadoc Brandebok

      De media gebruikte de term niet. Het is een door de N-VA bedacht woord en niemand verbiedt het de N-VA te hanteren.

      Hoezeer een DDS-artikel ons onjuist kan informeren. Als Tim minister was had hij nu zijn spullen kunnen pakken.

 3. Aytas

  ‘Foto: Geert Wilders zal niet zwijgen, zo bezweert de PVV-leider op Twitter op 5 november.’

  Mag ik dat duct tape eraf trekken, ik zal heel voorzichtig zijn.

  ‘Daar werd de migratiesceptische coalitiepartner N-VA geloosd, zodat het pro-migratiesmaldeel van het kabinet gewoon ‘Marrakesh’ kon tekenen.’

  Theo francken is een zeer onbetrouwbaar kereltje. Deze marrakech onderhandelaar verdedigde zijn onderhandelingen tot hij zag dat je er kiezers mee kon halen. Er is altijd een categorie die daar in zal trappen.

  ‘ die maakt zich schuldig aan “verspreiding van een subliminaal antimigrantendiscours”.’

  Hier gaan jij en je maatjes je echt niet aan houden. Mocht het ooit zo wezen dat men je censuur wil opleggen zal ik aan je zijde komen strijden hoe weerzinwekkend ik je gedachtengoed ook vind.

  “What they’re trying to do with radio, with this, uh, McCarron-Walter
  Act and a lot of other ways, is start by saying that they’re
  protecting the public from wicked rock bands, or girlie magazines, or
  whatever. But, if you follow the chain of dominoes that falls down,
  what they’re really trying to do is shut off our access to information
  itself.
  If they can’t do it by law they know there’s other ways to do it.”

  Serieus ik zal ook jouw vrijheid van meningsuiting verdedigen. Nóóit mag het zover komen als in de VS.

 4. hans-e-pans

  We zijn dus als het land “Nederland” met zijn inwoners de “Nederlanders” weggegeven aan de ergste gebieders.

  Er zullen na dit “Marrakeshpact” nog veel ergere pacten volgen.

 5. Lugar

  – Marrakeshcoalitie
  – Marrakeshcoalitie
  – Marrakeshcoalitie

  1. Spaanse kok

   Zo, die is stoer.

 6. Piet Klein

  Terwijl de Chinezen en de Russen Afrika economisch koloniseren. Afrikaners langs de zijlijn manoeuvreren tekent Nederland een verdrag dat de kansloze Afrikaners naar de sociale voorzieningen van Nederland lokt. De enige oplossing die de VN en de Europese politiek weet te verzinnen is migratie. Helpen door mensen het mogelijk te maken aan de rand van de maatschappij in Nederland te eindigen waar ze kansloos zijn om met hun kwaliteiten en onze salarissen te concurreren tegen China. Geen enkele haar op het hoofd van onze onnozele politici denkt er aan dat dit misschien niet de route is om Afrikaners te helpen. Dat Nederland met lange files, te hoge huizenprijzen, de vervuilde lucht en een van de dichtbevolkte regio’s met migratie misschien niet de oplossing is. Dwang neurotisch zitten de politici op migratie als vage oplossing voor problemen die dankzij de Chinezen en Russen ontstaan in Afrika. Een Europa dat alleen maar wegzakt in betekenis in de mondiale politiek. Niemand is tegen het helpen van mensen in Afrika die hulp nodig hebben, maar dit wordt geen oplossing. Dit wordt drama voor deze mensen, problemen in Europa, zelfs de democraten in de VS beginnen zich zorgen te maken over Europa. En wij mogen meemaken dat we leiders hebben die dwang neurotisch verdwalen het bureaucratische bos van de schijnbelangrijkheid, die de realiteit en de burger en zelfs de migrant compleet kwijt zijn. Beschamend

  1. Aytas

   Niet Rusland en China veroorzaken de problemen in Afrika maar de consumptie drang van Europa. Europa is nog altijd de grootste afzet markt voor China, niet de boel verdraaien.

   Overigens geloof je hoop ik niet dat migratie nu los komt, het tegendeel, het rabat proces is bedoeld om migratie tegen te gaan. Een aantal maanden geleden schreef Theo francken nog hoe goed hij onderhandeld had, eindelijk konden landen die migranten niet terug namen of meer doen om migratie tegen te gaan sancties worden opgelegd. Pas toen hij zag dat er kiezers winst viel te halen was hij om.

   1. edoc431

    Vent sodeflikker hier eindelijk eens op je bent van 0 en gene waarde

    1. denktenk

     @aytas

     Inderdaad, de zaken niet omdraaien. De Chinezen en de Russen zijn slim, die koloniseren Afrika.
     En inderdaad Theo Franken heeft voortschrijdend inzicht getoond en is op het laatste moment niet in de valkuil getrapt.

     1. Aytas

      De Chinezen werken met joint ventures bekijk eens wat daar vaak achter zit in Afrika.

    2. Aytas

     Is de waarheid hard. Bij 3 allemaal wegkijken 1,2,3

 7. C.A.Barstow

  Vandaag is door het landverraders collectief in Den Haag de ondergang van ons land bezegeld, dit is het einde van Nederland we worden overspoeld met hordes medieval nigga’s die straks stelend, rovend en verkrachtend door ons land trekken.
  Nu kan niemand meer beweren dat wij niet door een stel land en volksverraders bestuurd worden.
  Je zou haast hopen dat dit land dan ook maar naar de sodemieter gaat, zij/wij hebben er zelf om gevraagd.

  1. Mariposa78

   Maak je niet zo druk joh ik heb in de 5 grootste steden van Nederland een aantal van oude panden opgekocht en ben ze nu aan het inrichten zoals vroeger de armenhuizen.
   Maar ja! nu rijst natuurlijk hoe zal ik ze noemen?
   Armenhuizen dat kan niet meer veel te negatieve klank nasmaak geeft dat.
   Ah Ik weet het al de Onaangepaste Behuizing en Werken
   ofwel de OBW behuizing en werk in één.
   Ik word er natuurlijk schatrijk van, en hier en daar een subsidie erbij kassa.
   Mocht je in één van mijn OBW behuizing terecht komen dan is het 16 tot 18 per dag werken geen arbeidsrechten etc…
   Je voedsel moet je bij mij duur kopen medische hulp dat is er niet heb je een grote mond dan word salaris gekort met 50% mocht dat niet werken zijn er nog de lijfstraffen.

   Dit is natuurlijk een stuk fictie maar toch.

 8. Ritter

  Een belangrijk punt van het VN-migratiepact van Marrakesh is dat kritische geluiden in de media over de (illegale) massa migratie moeten worden onderdrukt.

  Kortom , de media word gecensureerd als het om kritische geluiden gaat betreffende de (illegale) massa migratie.

  De ondertekenende landen gaan akkoord om kritische geluiden over migratie te onderdrukken en zich actief in te zetten om de positieve effecten van migratie te beklemtonen.

  Media die intolerante berichten verspreiden over migranten mogen, volgens het verdrag, niet langer in aanmerking komen voor publiek geld. Op die manier wordt elk kritisch geluid onderdrukt in media die afhankelijk zijn van subsidies.

  1. Arie B

   Mijns inziens deden de staatsmedia en RTL dat al ernstig in Nederland. Erger kan bijna niet.. Waarschijnlijk gaan de rechters straks nog meer de jeugd van allochtone immigranten benadrukken en lopen ze er helemaal makkelijk uit. Rechtse media zal verboden gaan worden.

 9. Heras

  De Eu regeringsleiders hadden beter de afrikaanse leiders onder druk kunnen zetten om hun bevolking niet zo te onderdrukken. Tenslotte valt of staat de economische groei met de beslissingen die regeringen nemen.

 10. edoc431

  marrakeshcoalitie ,marrakeshcoalitie ,marrakeshcoalitie marrakeshcoalitie ,marrakeshcoalitie marrakeshcoalitie ,marrakeshcoalitie
  Hoe vaak wil je hem hebben . W.O 3 is begonnen kom the first strikes is importent .

 11. Vit

  Er komt nog een tijd dat we verplicht worden ‘vluchtelingen’ in huis te nemen uit solidariteit, ik mag hopen dat de schuldigen hiervan dan nog leven om berecht te worden.

 12. Sibvach

  YES!!

  Ik heb marrakeshcoalitie.be geregistreerd.

 13. poldi

  Ik vraag mij af, waarom wij in ons overvolle Nederland mensen zouden moeten toelaten, die totaal geen meerwaarde vormen voor ons land. En met hun overwegend islamitische achtergrond nooit zullen integreren, generaties lang profiteren van de bijstand en zorg met een flinke impact van onze welvaartstaat.
  En waarom moeten wij opdraaien voor het wanbeleid van een ander land, waarom moeten wij voor hun kinderen zorgen.
  Zij, die totaal geen verantwoordelijkheid nemen en maar kinderen produceren en dan naar Europa sturen.

  1. poldi

   En het is veelzeggend dat juist immigratielanden het Marrakesh-pact links laten liggen.
   Lees Elsevier.

   1. Troelstra

    Niet zo verwonderlijk hoor. Dat Marrakech-pact muilkorft de immigratielanden, omdat niet het belang van het ontvangende land voorop staat, maar dat van de immigrant. De omgekeerde wereld natuurlijk. Want alleen de belangen van het ontvangende land dienen te tellen. En het ontvangende land hoort volledig soeverein te zijn over wie zij wel of niet als (tijdelijk) wenselijk beschouwen en onder welke voorwaarden. En er is weer een nieuw verstandig land bij. Ook Brazilië ondertekent dat pact niet.

    1. Mart

     Onze nieuwe gewoon rechts denkende President is bezig zijn cabinet te vullen ,en gaat per 1 januari regeren.Het zou schofterig geweest zijn van de nog regerende partij om zich met dat stomme ”kom maar binnen pact” te bemoeien.Enne……wij moeten hier geen gelukszoekers zonder selfproviding.Ik kwam hier ook niet om te bietsen.Ik had een goed job,Marine Engineer,en bracht ook nog eens diviesen het land binnen in de vorm van yankee $.en nu weer euroos uit Nederland als pensioen.

 14. Siemien

  Ja en wat doen we er tegen? niet vergeten te stemmen en dan kunnen we een (kuch)krachtig(kuch)geluid laten horen….psssssjjjj

 15. poldi

  Universele verklaring van de mensenrechten, daar beroept het pact zich o.a. op. Uiteraard ondertekend door alle islamitische landen(jihad).
  Dezelfde landen die deze universele verklaring zelf allemaal afwijzen. Verdrag van Caïro in 1994 waarin deze landen de universele mensenrechtenverklaring doodleuk ondergeschikt maken aan de sharia. Maar ze zijn er voor dit pact.
  Samen met al die andere dictaturen die overwegend geen migratielanden zijn en die het ook niet zo nauw nemen met mensenrechten.
  Zij zijn de meerderheid in de VN en uiteraard allemaal voor.

  1. Mart

   De slapende weldoeners hebben getekend…..of zijn het meer de kwaadaardige NWO voorbereiders?

 16. Troelstra

  Zo vernietig je een land:

  Herleid leger en politie tot op operetteniveau
  Ontwapen de goede burger
  Ga in naam van uzelf naar Marrakech
  Zet de grenzen open
  Faciliteer de islam
  Noem kritiek erop een fobie
  Leg de vrije pers aan banden

 17. Mart

  Voor mij wordt het dus ”MARRAKESH KLOOIOOS”.

 18. Lugar

  – Marrakeshcoalitie
  – Marrakeshcoalitie
  – Marrakeshcoalitie
  – Marrakeshcoalitie

 19. Lugar

  Vandaag (11-12-2018) in de Telegraaf:

  “Steeds meer Turken vragen asiel aan in EU-landen. In oktober waren het er 2880, negen procent meer dan de maand ervoor en een recordaantal. De meerderheid is recent aangekomen in de EU, meldt het Europese asielagentschap EASO.”

  #marrakesh

 20. Lugar

  Gisteren (10-12-2018) via de mail:

  Beste ***,

  Zojuist tekende staatssecretaris Harbers namens Nederland het dramatische Marrakesh Immigratiepact. Het begin van een nieuwe massale immigratiegolf.

  Dit mogen we VVD en CDA nooit vergeven.

  Samen met meer dan 148 duizend anderen ondertekende u onze petitie om dit immigratiepact te stoppen. Miljoenen Nederlanders staan aan onze kant.

  Samen kunnen we dit desastreuze kabinet stoppen. Help ons door lid te worden van FVD. Door onze crowdfunding te steunen. Door mensen in uw omgeving te vertellen over ons werk.

  Forum voor Democratie is er klaar voor. Samen kunnen we ons doel bereiken.

  We hopen op uw steun.

  Thierry Baudet

 21. Lugar

  “Achterhouden van informatie is de essentie van tirannie. Controle van de informatiestroom is het instrument van de dictatuur.”
  ~Bruce Coville~

 22. Gerlos

  Gewoon zeggen wat je wilt doen en schijt hebben aan die idiote regeltjes die dagelijks over ons uitgestort worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.