Joran van der Sloot wil toch liever straf in Nederland uitzitten

van-der-sloot-cropped
Foto: Joran van der Sloot met slachtoffers Nathalie Holloway en Stephany Flores

Die vent blijft toch weer opduiken in de media hè? Meneertje wil graag terug naar Nederland. De Peruaanse overheid wees dit af maar Joran is een volhouder! Via de NOS.

Hij zit in Peru vast voor de moord op Stephany Flores. Daar kreeg hij 28 jaar voor. Ergens borrelde dan toch het idee bij hem op dat Nederland wel eens fijner kon zijn dan Peru en diende een verzoek tot overplaatsing in. Mocht hij echter naar Nederland worden overgeplaatst, dan krijgt hij de straf naar Nederlandse maatstaven. Dat zou een totaal van 18 jaar zijn, haal je daar de gezeten tijd nog van af dan zou hij over vier jaar al vrij kunnen komen!

Is dat even een leuk vooruitzicht, ons Jorannetje weer fijn op eigen bodem! Herkend door iedereen, gehaat door iedereen, kan nooit meer in Nederland aan het werk en voelt zich binnen de kortste keren onveilig en heeft bescherming nodig. Nou, Nederland zou Nederland niet zijn als het daar niet keihard voor buigt!

Gelukkig werd het verzoek afgewezen want hij had nog een boete van € 50.000 openstaan. Daar is Joran het weer niet mee eens want hij is al geld aan het inzamelen zegt hij zelf. Hoe hij dat inzamelt wordt niet duidelijk, maar gezien het feit dat hij in de gevangenis zit blijven er niet veel opties over. Hij heeft een heel gul netwerkje van mensen opgebouwd die hem geld lenen voor de boete, of hij ‘verricht diensten’ in de gevangenis. Laten we niet doen alsof hij 50.000 cupcakes heeft weten te verkopen in de Peruaanse gevangenis.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

19 reacties

 1.   

  ‘Nou, Nederland zou Nederland niet zijn als het daar niet keihard voor buigt!’

  Wat is jouw voorstel en hoe gaat dat iets verbeteren? Het enige wat voor zwaardere straffen pleit is het oogpunt van het slachtoffer, dat wat betreft schadevergoeding en nasleep nogal wat tekort komt.zwaardere straffen zijn ook duurder en leveren wat betreft herhaling niets op. Dit blijkt alleen al uit het feit dat allochtonen zwaarder gestraft worden in Nederland maar niet minder vaak in herhaling vallen als autochtone. (Ik heb hier laatst een link geplaatst over het zwaarder straffen, onderzoek van verschillende onafhankelijke mensen die door studie van strafmaat tot deze conclusie kwamen. )

  1.   

   @Aytas: Is Wilders nog steeds een landverrader en Baudet een racist en fascist?

   1.   

    Lugar , maak de DVA club niet wakker .

    1.   

     DVA?

  2.   

   In de gevangenis in Peru kost hij ons niks. Dus laat hem maar lekker daar zitten.

  3.   

   Nou, al die studies kloppen niet hoor, ik ben namelijk de enige die weet hoe het echt zit. Hint: minimaal 20% in de NL bak heeft een afrikaanse koloniale achtergrond en is veelpleger.

 2.   

  Leuk dat Joran zijn straf in Nederland wil uitzitten. Lijkt me ook logisch als ik in zijn schoenen zou staan zou ik dat ook willen en bij afwijzing blijven proberen.

 3.   

  Volgens mij wil Amerika nog een woordje met hem spreken, heeft Nederland niet een uitleveringsverdrag?

 4.   

  Vergeleken met de gevangenissen in Peru komt hij hier in een hotel terecht.
  Laat deze zieke geest maar in een cel in Peru wegrotten.

 5.   

  Natuurlijk gaat deze crimineel niet zijn zin krijgen…

 6.   

  Dit figuur heeft alweer te veel aandacht gehad. Straks komt er weer een boek van hem uit.

 7.   

  Peru maar even voorlichten hoe snel die man hier vrij komt en hen adviseren op een Amerikaans uitleveringsverzoek in te gaan.

 8.   

  Ik denk als hij uit de gevangenis komt dat hij niet meer op vrouwen valt.

  1.   

   Wat wordt hier betoogd? Dat je in de gevangenis van seksuele geaardheid verandert?

   1.   

    Oei dan probeer ik daar maar weg te blijven , ik zou er niet graag met goede gezondheid in g aan en er ongezond uitkomen.

 9.   

  Dat satanische struk stront moet wegteren in een donkere kerker! Zelfs die gevangenis in Peru is voor hem te luxe!
  Hij moet geen aandacht krijgen, en zeker geen van de media. Maar ja, onze deug en politiek correct aangestuurde NOS maakt alvast de weg vrij voor zijn terugkomst met dit artikel! Want geheid volgen nu vele deugers!

 10.   

  Gewoon daar laten zitten, en niet meer terug laten komen.

 11.   

  Lekker in Peru zijn straf laten uitzitten en daarna mag Peru hem uitleveren aan de USA, die willen nog een gesprekje met hem voeren. (Kan Peter Rrrrrrrr de Vries er nog een filmpju tegen aan gooien, kassa.)

 12.   

  Die Joran probeert gewoon onder die uitlevering aan Amerika uit te komen want waarom nu pas verzoek tot uitzitten in NL gedaan?

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!