Kabinet krijgt op hun lazer van Peter R. de Vries: ‘Ze jagen liever op wietplantages dan op stalkende moordenaars!’

Het is een verfrissende verandering: voor één keer zijn het niet Thierry Baudet en Geert Wilders die het moeten ontgelden, maar het kabinet en CDA-minister Ferd Grapperhaus van Veiligheid en Justitie. Want terwijl de 16-jarige Humeyra werd vermoord door de stalker, was de politie drukker met het obsederen over marihuana dan met het stoppen van een moord. De Vries maakt woedend melding van “desinteresse, gemakzucht en luiheid” bij de politie die wat hem betreft ook niet op zichzelf staat…

Voormalig misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft er een dagtaak aan om zijn buitenparlementaire oppositie te voeren tegen wat hij ziet als ‘gevaarlijk rechts’: Geert Wilders, Thierry Baudet en hun beider bewegingen. Maar vanochtend was de tegenwoordige RTL Boulevard-deskhanger weer eventjes terug op z’n oude stek, door zich bezig te houden met een moordzaak. De dood van de 16-jarige Humeyra Öz in Rotterdam wel te verstaan.

Humeyra werd eerder deze week bij het fietsenhok van haar school doodgeschoten door een 31-jarige man die haar al geruime tijd stalkte. Daar zat deze Bekir E. niet voor vast, en dat rekent De Vries de politie zeer zwaar aan. Volgens hem legt de organisatie door toedoen van de politiek veel te veel nadruk op het bestrijden van drugscriminaliteit, aldus de tv-schnabbelaar. De Vries pleit voor het legaliseren van de genotsmiddelen zodat de politie hun handen vrij heeft voor andere soort criminaliteit.

Maar het is ook een mentaliteitskwestie bij de wetsdienders zelf, vindt de man die eerder opmerkte dat je in oorlogstijd beter niet kan onderduiken bij Geert “fouter dan fout” Wilders: “Bij ernstige stalking is desinteresse, gemakzucht en luiheid vaak troef bij de politie: te ingewikkeld…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Troelstra

  Dat politie, reclassering, kortom overheid en justitie steken hebben laten vallen met als gevolg dat Bekir Eraslan geen strobreed in de weg werd gelegd de 16-jarige Humeyra uit het leven te kunnen knallen. Helaas staat dit niet op zich. We weten ook nog hoe Michael Panhuis met zijn vrije in- en uitloop alle kansen kreeg zich opnieuw te kunnen gaan vergrijpen, met de dood van Anne Faber tot gevolg.

  1. Lugar

   @Troelstra: Ja het grote probleem voor politie en justitie is en blijft het schrijnende opzettelijke (door Den Haag) tekort aan recherche. Bovendien moet er, helaas, eerst een strafbaar feit worden gepleegd voor ze bij justitie überhaupt in beweging komen.

   1. Troelstra

    Plemp eens een stevige tweet op het net en je wil niet weten hoe snel je de Gedapo (Gedachtenpolitie) aan je voordeur hebt.

    1. hans-e-pans

     Persoonlijk verdenk ik de Roverheid er sterk van dat ze bijna veroordeelde/veroordeelde delinqenten met een dubbel paspoort alleen hun Nederlands paspoort afpakken en het paspoort van het land van hun ouders/geboorte laten behouden.

     Ze, de Roverheid, doen dit volgens mij met voorbedachte rade in de hoop dat deze figuren vluchten naar het land van hun ouders/geboorte. Deze gedachte wordt in vrijwel alle gevallen snel beloond met een verdwijning.

 2. RPML

  Stalking is binnen de psychiatrie erkend als één van de meest ernstige vormen van psychische belasting. Het venijnige van stalking is het onvoorspelbare karakter ervan voor het slachtoffer. In Nederland schiet de handhaving ernstig tekort, veelal omdat de juridische middelen daartoe ontbreken. Engeland en Amerika kennen een veel duidelijkere wetgeving daarvoor, bovendien zijn de straffen zeer hoog. Onze D66- rechters straffen na jarenlange stalking met een strafje van maximaal 3 maanden, wetende dat de psychisch gestoorde stalker met gevangenisstraf niets opschiet, het slachtoffer heeft levenslang. Maar de psychiatrie weet ook geen raad met stalkers, het zijn manipulators die een ernstig tekort hebben aan inlevingsvermogen. Hulpverlening, politie, justitie en het OM doen het af als ‘vervelend’ maar grijpen zelden in. Er zal eerst een minister een tijdje gestalkt moeten worden voordat de gammele wetgeving op dat vlak aangepakt zal gaan worden.

  1. Lugar

   Eigen richting is wat vaak overblijft. Soms kan dat door derden geregeld worden. Ik heb ook wel eens iets in iemands oor gefluisterd die het niet zo nauw naam met de overlast door stalking. Mijn broer heeft laatst bij de buurvrouw van mijn moeder iets gezegd over stalking, gewoon op straat, met lichte stemverheffing. Sindsdien gaat het gelukkig goed en wensen wij haar een gezegend 2019!

   1. RPML

    Eigenrichting door derden is de enige oplossing, want doe je het zelf dan staan ze meteen op je stoep. Berucht is de zaak in Eindhoven van de vader van een door een TBS’er gestalkte dochter, hij mag nu 4 jaar brommen terwijl hij de politie meermaals had gevraagd in te grijpen, maar die deden dat niet.

    1. Meester Kong

     Je vertelt niet het gehele verhaal en weet daardoor stemming te kweken.
     Dat is de kracht van DDS.
     Redacteur van DDS zijn is voor jouw een peulenschilletje.

     Lars doet niet meer mee, dus……

     1. RPML

      weeweeweee.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4482106/wraakvader-vader-tuigt-man-af-na-lastigvallen-tienerdochter-45

     2. RPML

      Nog iets op aan te vullen Meester Kong, wat ontbrak er aan mijn verhaal?

 3. TD

  Maar er worden altijd welgemeende excuses gedaan door een zeer aangeslagen woordvoerder van politie,dat men deze vreselijke gebeurtenis tot het bot zal onderzoeken, de schuldige zijn straf niet zal ontlopen,veel rechercheurs op de zaak zitten.(zitten?)
  Netjes toch.

  1. RPML

   Tuurlijk, als het meiske met een door hem gestuurde foto waarop hij 2 wapens toont laat zien dat ze bedreigd wordt, maak je meteen een afspraak voor een week later. Exact hetzelfde als een aantal jaren geleden de verpleegster die op het parkeerterrein van het ziekenhuis werd doodgeschoten door haar stalker. Ook tig keer bij de politie geweest…

   1. Aytas

    Wat stel jij voor?

    1. RPML

     Wetgeving aanpassen zodat eerder ingegrepen kan worden. De huidige wetgeving is onvoldoende (art 285b) om preventief te kunnen handelen door politie en justitie. Er moet eerst iets strafbaars gebeuren, en dat weet de stalker maar al te goed, dus die balanceert altijd op het randje. 20 keer per dag langs hetzelfde huis rijden is niet strafbaar.

     1. Aytas

      Ik ben absoluut voor een goede bescherming van vrouwen tegen mannen. Ik vind wel dat er een duidelijk bewijs van stalken moet zijn, het moet niet alleen blijken uit door een straat rijden maar ook bv getuigenverklaringen of belgegevens. Ik vind dit soort zaken zo moeilijk. Ik vind het mooiste aan Nederland, tenminste dat is iets waar ik over opschep in Afrika maar ook in de VS en Azië dat de burger vrij goed beschermd is tegen willekeur door de staat. Ik heb in Kenia maar ook new York de gevolgen gezien voor burgers wanneer dit niet zo is. Ik ben absoluut voor aanpassingen maar wel met de grootst mogelijke zorg.

     2. RPML

      Precies daar gaat het mis. Voor belgegevens, achterhalen van IP-adres, uitseinen van zendmasten (waar was je telefoon) weegt tot dusverre de wet op de privacy zwaarder. De reden tot stalken kan verschillende achtergronden hebben, vaak een man die een vrouw stalkt, maar net zo goed omgekeerd of man-man. Vaak helpt 1 waarschuwing van justitie, maar als het daarna doorgaat zou justitie moeten doorpakken, alleen dan blijken ze tandeloos.

  2. Lugar

   “Netjes toch.”

   Als de dader dan ook daadwerkelijk levenslang wordt weggezet verzacht dat nog enigszins, maar dat zal vast niet gebeuren.

   1. TD

    @Lugar:
    TBS: Bij goed gedrag na een jaartje weekendjes vrij loslopen.
    Argumentatie:geen herhalingsgevaar,voorbereiding terugkeer in de maatschappij.
    Halfzachte psychiaters?

    1. C.A.Barstow

     TD,

     Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

 4. J.C.

  Peter R. de Vries zendt zijn boodschap in een amusementsprogramma (RTL Boulevard), let wel een amusementsprogramma. En dat is maatgevend voor de mate, waarin wij als kijker of toehoorder dergelijke gezonden boodschappen serieus moeten nemen. Dat geldt dus ook voor de in allerlei amusementsprogramma’s gezonden boodschappen van Peter R. de Vries.

  Bij de voorafgaande handelwijze van de politie (en van het OM, en wellicht ook van de burgemeester als lid van de driehoek) in Rotterdam is in dit geval inderdaad wel een aantal vraagtekens te plaatsen.

 5. HEM

  Wel simpel om de Politie de schuld te geven.
  Hier heeft er maar één schuld.
  Dat zoiets kan gebeuren is het gevolg van jarenlange import van mensen met een verachtelijk geloof.

  1. C.A.Barstow

   Je vergist je, geef niet kan gebeuren.
   We hebben het hier niet over een geloof maar over een ideologie die misbruik maakt van de aanduiding geloof, de Nazi’s in WWII deden het zelfde, het Nationaal Socialisme werd ook als een soort geloof gezien met oa Hitlers ”Mein Kampf” als bijbel.
   Beide ideologieën zijn overigens van hetzelfde laken een pak,moorddadig en levensgevaarlijk.

 6. JanKlaasen

  Wow! Peter R de Vries wordt geprezen op de DDS. Er is dus nog hoop voor dit forum!

  1. Top

   Maar voor jou gelukkig niet! Nog steeds tevreden, met de hand in je reet, als je je vrouw weer eens slaat?

 7. C.A.Barstow

  Tja Peter, dit land is langzaam naar de ondergang aan het wegzakken, niemand in Den Haag zal jou klacht honoreren met enige aandacht, wij zijn op alle gebieden voorgelogen, bestolen, bedonderd, verraden en verkwanseld.
  Kort gezegd, wij leven in een reddeloos verloren land.

  1. JanKlaasen

   Wij leven in een reddeloos verloren land…
   Wat een geweeklaag weer, ben je weer eenzaam met de kerst?

   1. Top

    Dat ga je krijgen, als je uitgemolken wordt, door parasieten met een hand in hun reet, zoals Janklaasen. Dan wil je met zulk vuil niets te maken hebben. Dan kies je vanzelf voor rust. Als bij de voedselbank geweest, voor Katrijn?

    1. JanKlaasen

     Top: nee nog niet maar heb wel met veel plezier gelezen vanmorgen dat in Almaar 2 groepen weldoeners tijdens een kerstdiner op de vuist zijn gegaan. Hilarisch

    2. Duijndam

     “door parasieten met een hand in hun reet”

     De seksuele problemen van sommige reaguurders hier grijpen je soms naar de keel.

     1. JanKlaasen

      Vind het ook wel een beetje zielig voor Top dat hij niet aan zijn trekken komt. 😉

 8. Dreverhaven

  De wetsdienders worden steeds meer met nieuwe taken opgezadeld waardoor ze door de bomen het bos niet meer zien. Neem de handhaving van de ‘Boerka wet’ erbij, dat valt toch niet meer te doen. Te ingewikkeld, tijdrovend en nutteloos.

  1. Duijndam

   Eens.

  2. C.A.Barstow

   Boerka wet nutteloos?

   Zeker niet!
   Ik noem het bestrijding van een levensgevaarlijke ideologie.

  3. Ad Infinitum

   Toch zie ik liever die schoft achter de tralies verdwijnen door inzet van justitie. Bestrijding van misdaad zie ik meer in dan handhaving van een ridicule wetgeving.

 9. Dreverhaven

  Lees net op nos dat IVJ een onderzoek gaat doen naar optreden reclassering en politie in de zaak Humeyra. Dat is voor mij van een groter belang dan Burka’s jagen.

 10. Marija

  Een andere kant van het verhaal zou mogelijk kunnen zijn, dat er zo verschrikkelijk vaak een beroep wordt gedaan op de politie in dit soort zaken, terwijl men eerst eens de hand in eigen boezem zou moeten steken.
  Al die achterlijken met hun eer-gerelateerde geweld, zouden eerst zelf eens orde op zaken moeten stellen en die achterlijke mentaliteit van geweld op meisjes en vrouwen, alsof het hun eigendom is, moeten corrigeren. Nu is er voor de politie bijna geen doorkomen meer aan met zo’n 17.000? aanklachten per jaar (als ik het goed heb onthouden).
  Erg genoeg dat er weer een meisje de dupe is geworden van die zieke mentaliteit.

 11. Gerlos

  Ach heeft bedweter Peter rommel de Vries weer eens iets gevonden om over te zeiken.

 12. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Een in en in trieste zaak, laat glashard zien wat de gevolgen zijn van de bezuinigingen bij de politie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.