Kijk! Tofik Dibi veroordeelt anti-blank racisme: ‘Schadelijk om te denken dat wit persoon inherent racistisch is!’

snapshot
Foto: Tofik Dibi op televisie. Bron: Screenshot Altijd Wat / NCRV.

Jawel mensen. Ook stilstaande klokken hebben twee keer per dag gelijk. Zie vandaag Tofik Dibi, die voor de gelegenheid eens stilstaat bij het thema omgekeerd racisme. Zijn er in Nederland inmiddels mensen die blanke mensen stelselmatig wegzetten en als minderwaardig behandelen? Ja, die zijn er. En “dat is niet oké,” aldus Dibi.

Zo af en toe, tussen alle SJW-onzin door, bekogelt die oud-GroenLinkser Tofik Dibi je nog wel eens met een truth bomb. Zo van: BAM! Maar dan niet eentje die voor 85% faalt, zeg maar. Ditmaal behandelt Dibi het thema ‘reverse racism‘. Oftewel: het idee dat racisme niet alleen is dat blanke mensen hun zwarte mede-Nederlanders uitmaken voor alles dat lelijk is, maar dat het ook omgekeerd plaatsvindt. Dat wij witmangen niets goed kunnen doen, zeg maar.

Dus. Bestaat dat, reverse racism? Het antwoord van Dibi is wat complex. Eerst ontkent hij het bestaan. Er zijn namelijk niet genoeg belangrijke posities in de handen van “people of colour” om blanken daadwerkelijk te benadelen. Om vervolgens te zeggen dat het wel degelijk bestaat, met name binnen activistische bolwerken. Die gaan er soms standaard vanuit dat ‘witte mensen’ standaard kolonialistisch en racistisch zijn ingesteld, en dat is natuurlijk dikke onzin. In een Twitterdraadje plempt Dibi z’n hele relaas over dit thema:

“Reverse racisme’ bestaat niet. Niet-witte mensen behoren (nog) niet dermate tot de macht dat ze witte mensen vanuit instituties (rechtspraak, zorg, onderwijs, politiek, media etc.) zouden kunnen benadelen op basis van huidskleur.

Dat wil echter niet zeggen dat je niet anti-wit kunt zijn. Die tendens is echt wel zichtbaar binnen en buiten activistenkringen. Niet zelden komt ie van witte mensen zelf. Vaak verpakt in grapjes (‘white people have no culture’-memes, ze eten ongekruid eten, ze zijn gierig).

Maar soms ook schadelijker als er te makkelijk vanuit wordt gegaan dat een wit persoon wel op een bepaalde manier zal denken of inherent racistisch is. Lang verhaal kort: het is niet ok.”

Ik kan niet anders zeggen: verhelderend. Dus: kan iemand dit topic even tweeten aan Arzu Aslan en Anousha Nzume, zodat ze dit in hun omgekeerd racistische oortjes knopen? Alvast dank!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

17 reacties

 1.   

  Wie denkt dat racisme aan blanken is voorbehouden kunnen ze direct opnemen in het ggz.

  1.   

   Ne joh theedoekje, dat is alleen exclusief voor ‘rechtse mensen’. Hebben ze dat niet geleerd op het VMBO? GA je lesgeld terug vragen!

   1.   

    Waarom? Wie moet dan voor jou betalen?

  2.   

   Soms, héél soms, zegt Aytas wel eens iets verstandigs.

 2.   

  Tofik Dibi heeft het over wit in plaats van blank.

  Dat woord wit is betrekkelijk nieuw en wie het gebruikt laat al zien waar hij staat. Aan de kant van de Sylvana’s en van de reverse racists.

 3.   

  “Dat wil echter niet zeggen dat je niet anti-wit kunt zijn. Die tendens is echt wel zichtbaar binnen en buiten activistenkringen.”
  ———————————————————————————
  Die tendens is er zeker. Er is alom sprake van haat tegen blanken bij negers. In de VS is dat bijna tastbaar. De hele islamitische wereld is anti-westers. De VN is gekaapt door een konsi van islamitische landen, negerlanden en blanke cultuurmarxisten. Het laatste staaltje van de VN is het horrorpact van Marrakech.

  En wat doet het brave westen? Ze tekenen bij het kruisje. Op een aantal verstandige regeringen na.

  Nergens worden mensenrechten zo gerespecteerd als in het westen. Nergens komen migranten zo makkelijk binnen. En nergens krijgen ze zo makkelijk gratis geld.

  En waar is de dank? Ik zie het niet. Ondank is ‘s werelds loon.

 4.   

  ““Reverse racisme’ bestaat niet. Niet-witte mensen behoren (nog) niet dermate tot de macht dat ze witte mensen vanuit instituties (rechtspraak, zorg, onderwijs, politiek, media etc.) zouden kunnen benadelen op basis van huidskleur.”
  ——————————————————————————–
  Dat hoeven de “niet-witte mensen” helemaal niet te doen. Dat doen de roomblanke cultuurmarxistische landverraders wel voor ze.

 5.   

  “Zij past beter bij hem, dan jij: Zij is olie, jij bent melk; dat laat zich niet mengen.” (Citaat uit de dansfilm “Save the last dance for me.”)

  Zwarten zouden niet discrimineren? Onzin: Ze kunnen het minstens zo goed als blanken!
  Dat blijkt wel uit de arrogantie, waar mee ze denken te kunnen decreteren, dat de blanke Nederlanders voor hèn maar eventjes een oude traditie opgeven, of minstens verminken! Als dat geen vorm van discriminatie is …

 6.   

  Wat een kopje koffie van de witte buurvrouw al niet teweegbrengt!
  Maar nooit gaan generaliseren,er zitten witte en zwarte klootzakken tussen tussen goeien.

 7.   

  één “goeien” teveel

 8.   

  Ik had het vermoeden dat deze Marokkaanse homo al opgenomen was in een psyatiche inrichting.

 9.   

  Tofik kan zich beter druk maken om bevolkingsgroepen die echt voor problemen gaan zorgen. Als er één ideologie racistisch en fascistisch is dan is het de islam! Niet vergeten Topik.

 10.   

  “Ook stilstaande klokken hebben twee keer per dag gelijk.”

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!